- 16 Eylül 2017
- 7.760
- 14.011
- 248
- 29
- Konu Sahibi pportakall
Küçük bir yere geçen yıl kadrolu müdür yardımcısı olarak atandım yaz boyunca o şehirde durdum okula gidip geldim okulda uzak bu arada 50 km kasaba. İki yardımcı atandık biriniz ortaokul(erkek) birimiz ilkokul. Bize müdürlüğü birinizin alması lazım dendi. Ben istedim dilekçe verdim. Sonra müdürlükler ayrıldı o arkadaşı ortaokula verdiler benim okuluma ise benden önce vekalet eden öğretmeni verdiler. Kendisi bu arada yaz boyu istifa ediyor kışları idarecilik yapıyor yıllarca bu böyle sürmüş. Hani desem ki çok iyi ilgili bir idareci o da yok okula gelir okulda durmaz kasabada gezinir kankasının yanına gider bazen okula gelmez. Üstelik beni pek takmadığı için öğretmenlerde bana karşı aynı tutumu sergiliyor. İlginç bir şekilde benim önplana çıkmam onu çok rahatsız ediyor. Whatsapp grubuna nöbetkere dikkat edelim,derse geçelim yazsam, evrak istesem dahi hemen aksini söyler arar benden habersiz niye yazdın der. Bu yıl gene dilekçe verdim. Sürekli milli eğitime gittim geldim, kömürdü odundu işti koşturdum.Yazın çoğunda buradaydım gene. Fakat ilçe milli eğitim müdürü herhangi bir sebep göstermeksizin gene müdürlüğü tatilde istifa halinde olan öğretmen arkadaşa verdi. İlden şube müdürü, milli eğitim müdürü aradı kendisini. Sendika temsilcim gitti görüştü ben defalarca gittim. Herkese sebep göstermeksizin beni karalayıp diğer öğretmen arkadaşı övüyor, dediklerinde de hiçbir doğruluk payı yok. Üstü kapalı herkese o beceremez diyor .Diğer öğretmen arkadaşla aralarında herhangi bir akrabalık,siyasi çıkar,memleketçilik yok. Benden tek farkı erkek olması. Artık ne yapacağımı şaşırdım. Dilekçeme yanıt verince silsile yoluyla itiraz mı edeyim, direk mahkemeye mi başvurayım. Bu kadar adaletsizlik olur mu ?
Bu arada eski okulumda da gene kadın olduğum için sıkıntılar yaşamıştım. Sadece ben değil diğer kadın arkadaşlara da sıkıntı çıkartıyorlardı erkeklere ise gayet iyi davranırşardı. Ama ben sesimi çıkardığım için bana daha çok yüklenirlerdi. Şehrin profili böyle.
Bu arada eski okulumda da gene kadın olduğum için sıkıntılar yaşamıştım. Sadece ben değil diğer kadın arkadaşlara da sıkıntı çıkartıyorlardı erkeklere ise gayet iyi davranırşardı. Ama ben sesimi çıkardığım için bana daha çok yüklenirlerdi. Şehrin profili böyle.