- 13 Eylül 2009
- 1.784
- 77
- 163
- 37
- Konu Sahibi Superisi 2009
-
böyle düşünmee neden basit olsun. bir blog açıp yaptıgın pastaları sofra düzeni bunları paylaşabilirsin. hergün blogunu açmak birşeyler yazmak düşünceni paylaşmak mutlu eder insanı. yada 3 boyutlu resim kursları çok moda. bunlara katıl. resim yetenegi olması gerekmiyor. o kurslarda arkadaş edinebilirsin. çerçeveletip evinin duvarlarına asabilirsin çok güzel bence. daha birçok şey yapar insan istedikten sonra.
herseyden önce kadın ve anne olmadan önce,sen bir insansınMerhaba arkadaşlar.ne istediğimi bilmemekle birlikte bomboş hissediyorum kendimi.içimde birşeyler yapma isteği .hiçbir becerimin olmayışı .kadın oldugumu 27yasında farkedişim içime kocaman bir boşluk bıraktı.adım atmak çok zor geliyor.
çok problemli bir babam ailem vardı maalesef.
markete gönderirken beni kendi montunu giydirirdi.13 yasında pardesü giydirdi.zorla
dsarıdan eve geldiğinde odaları tek tek gezerdi, Ewe birini almışmıyım diye şüphe ettiğinde 12 yasındaydım zamanlar neyaptığını anlamıyordum. Şimdi anlıyorum psikopat bir babayla yasamıştım.Liseyi zorla bitirdim panik atak oldum 17 yaşımda.hastalandığım için okula devam etmeme izin verildi. Ama burnumdan getirdiler o okulu .dantel vs.herşey yasaktı.tv yasaktı bir arkadasa gitmek , komşu gelmesi yasaktı .
evlendim hiçbirşeyi bilmeyerek.dolayısıyla doğumda depresyona girdim
uyum sağlayamadım ınsanlara . Eşimde sorunlu bir çocukluk geçirdiğinden peki kaliteli geçiremedik evliliğimizi ve pskoloğa gitmeye karar verdik.
problemleri tek tek çözdük.problemin çocukluğumuzda yaşadığımız olaylar gerçeğiyle hep yüzyuze kaldık.
Şimdi çokşükür 6yılımızı devirdik
ama ben büyük bir boşluktayım.
Hastane sekreterliği dişinda bir mesleğim yok.
eşimin ailesi kendi ailemin eksikliğini hissetmiş olacakkı yıllardır çektim
şimdi ev hanımıyım .
koca bir cahilim
aöf okumak için adım attım artık eskisi gb değil yapamıyorum bıraktım maalesef.
Oğlum astımlı oldugundan işe girip onu bırakamıyorum.
ismeğe yazıldım pastacılığa çok basit geliyor ama yinede bir başlangıç sayılır
sizce başka neler yapabilirim koca bir boşluktayım içimde birşeyler yapma hissi ama cesaret yok . Bilgi yok
sz neler yapıyorsunuz.
Tşkr ederim :)konunuzu ilgili bölüme taşıyorum. bilginize
Ewet kitap okumayı çok seviyorum ..suan iki günde bir kitap bitiriyorumNelere ilginiz var? Ona göre fikir vermek isterim. Kitap okumayi sever misiniz? Kitap insani yasadigi dunyadan soyutlar bazen, okudugunuz romanin icinde bulursunuz kendinizi ve o süre boyunca tamamen unutursunuz dertlerinizi. Bende zor bir çocukluk geçirdim ve kitaplar hep kaçış noktam olmuştur. İnstagram da kitaplarla ilgili profiller var orada güzel paylasimlar yapiliyor tavsiye ederim.
Ewet ne istediğimi bilmiyorum.herseyden önce kadın ve anne olmadan önce,sen bir insansın
önce bunu bir hatırla
silkelen bir hayatımız var başka yok:)
ne istediğini sor kendine
ve kollarını sıva
bir kadının gerçekten isterse
başaramayacagı hiçbir şey yok:)
Bence yapidan da kaynaklaniyor. Bu devirde "hicbir sey gormedim" diyip kenara cekilmek cok garip geliyor. Baba baskisiyla buyuyup canavar gibi olan kadinlar da var. Sen teknolojinin pesini biraksan da o seni bir yerden yakaliyor. Bence sorununuz baska.
Ewet buhafta kitap okuyup kahve içmeyi sewdiğimi farkettim çok mutlu oldum..Şöyle güzel bir duşa girin sonrasında içinizde boşlukları o suyla temizleyin. .
Evinizde mutlu olursanız sonrası gelecektir. .
Evinizin şeklini değiştirin . Yeni objeler süs eşyaları renkli renkli çiçekler alın. . Her gün kendinize kahve keyfi yapın ve kitap okuyun. .
Cahil değilsiniz bunuda aklınıza sokun. . .
Oğlunuzla aktiviteler yaparak günlerinizi eğlenceli hale çevirmeye çalışın . .
Eşinizle izin günlerinde dışarı çıkmaya çalışın. . Değişik ortamlara girin. .
İsmek kurslarına devam edin. .
Herşey sizin elinizde siz isterseniz herşeyin üstesinden gelirsiniz
Pastacılıkla büyümek kilo olarak dediniz sandım :))Durumunuza çok üzüldüm bu aileler cahillikleriyle evlatlarının hayatlarını mahvediyorlar..
Sizde üzülmeyin lütfen , Cahil olsaydınız emin olun bu kadar düzgün yazamazdınız..
Eğer okumayı çok istiyorsanız dışarıdan bunu yapabilirsiniz
he bide ayrıca pastacılıkla çok büyüyen hatunlarımız var..
İnşallah sizde onlardan biri olursunuz.
benim babamda senin baban gibiydi..26 yaşımdayımdım evlendiğimde..11 yıllık evliyim....oğlunun eğtimi ilede ilgilenebilirsin..Merhaba arkadaşlar.ne istediğimi bilmemekle birlikte bomboş hissediyorum kendimi.içimde birşeyler yapma isteği .hiçbir becerimin olmayışı .kadın oldugumu 27yasında farkedişim içime kocaman bir boşluk bıraktı.adım atmak çok zor geliyor.
çok problemli bir babam ailem vardı maalesef.
markete gönderirken beni kendi montunu giydirirdi.13 yasında pardesü giydirdi.zorla
dsarıdan eve geldiğinde odaları tek tek gezerdi, Ewe birini almışmıyım diye şüphe ettiğinde 12 yasındaydım zamanlar neyaptığını anlamıyordum. Şimdi anlıyorum psikopat bir babayla yasamıştım.Liseyi zorla bitirdim panik atak oldum 17 yaşımda.hastalandığım için okula devam etmeme izin verildi. Ama burnumdan getirdiler o okulu .dantel vs.herşey yasaktı.tv yasaktı bir arkadasa gitmek , komşu gelmesi yasaktı .
evlendim hiçbirşeyi bilmeyerek.dolayısıyla doğumda depresyona girdim
uyum sağlayamadım ınsanlara . Eşimde sorunlu bir çocukluk geçirdiğinden peki kaliteli geçiremedik evliliğimizi ve pskoloğa gitmeye karar verdik.
problemleri tek tek çözdük.problemin çocukluğumuzda yaşadığımız olaylar gerçeğiyle hep yüzyuze kaldık.
Şimdi çokşükür 6yılımızı devirdik
ama ben büyük bir boşluktayım.
Hastane sekreterliği dişinda bir mesleğim yok.
eşimin ailesi kendi ailemin eksikliğini hissetmiş olacakkı yıllardır çektim
şimdi ev hanımıyım .
koca bir cahilim
aöf okumak için adım attım artık eskisi gb değil yapamıyorum bıraktım maalesef.
Oğlum astımlı oldugundan işe girip onu bırakamıyorum.
ismeğe yazıldım pastacılığa çok basit geliyor ama yinede bir başlangıç sayılır
sizce başka neler yapabilirim koca bir boşluktayım içimde birşeyler yapma hissi ama cesaret yok . Bilgi yok
sz neler yapıyorsunuz.
Yaşadığınız sorunlara çok üzüldüm..İnşallah bidaha böyle seyler yaşamazsınız..Ewet buhafta kitap okuyup kahve içmeyi sewdiğimi farkettim çok mutlu oldum..
Ve sanırım tığ işini sewiyorum
Sanırım eşimin izin gününde avm gezmek değil ..farklı şeyler yapmak istiyorum..
Ve ilkkez kuaföre gidicem bir başkası için değil kendim için ...
Tabi hala merak ediyorum nasıl bir kadınım ,,
Hobilerim neler,,
Pastacılıkla büyümek kilo olarak dediniz sandım :))
Kursu bırakmak zorunda kaldım
Oğlumun kreş saatiyle çakısıyor..saatleri uymadı..
Gidenlerde bir 5kilo aldık deyince iyice tırstım suan 80 kiloyum zatn
Gerçekten cahil değilmiyim ??
Filmleri bilmem ünlülerin isimlerini bilmem ,bugün misafim geldi ve ben kekeledim durdum.. Ne konuşacagımı bile bilmiyorum ..uyumsuzca gülümsemekle yetiniyorum
Ewet ilgilenmeye çalışıyorum.okadar dogru bildiğim yanlış varki kolay olmuyor pskologdan yardım alıyorum ..bilmiyordum nesilden nesile aktarılıyormuş ebeveynlik..benim babamda senin baban gibiydi..26 yaşımdayımdım evlendiğimde..11 yıllık evliyim....oğlunun eğtimi ilede ilgilenebilirsin..
Ewet farkındayım ..ama bunu dile getirmeye cesaretim yok .bekarken bu babaya ragmen daha rahattım..şimdi kapana kısılmış hissediyorum kendimi..belki evlilikle ilgili olmayabilir.malum belki özgürlük ne bilmiyorumdur.....Insanlar ebeveyn olmadan once ehliyet almali ya. Cok etkilendim yazdiklarindan. Pardesu giydirme olayi falan. Belli ki akilli bir kadinsin ki farkindaligin var. Cozmussun bir seyleri. Su anki mutsuzlugun tamamen zekandan. Yasadigin hayat aklina hayaline dar geliyor. Cunku ailen seni kisitlamasaydi sen guzel isler basarirdin gercekten. Bunun farkindasin bu seni mutsuz ediyor.
Koca bir cahil falan degilsin. Okulla cahillik gitmez. Yazim tarzin her seyin bilincinde olman evliligini yurutme caban zaten ne kadar bilincli oldugunu gosteriyor. Pastacilik kursu hic de basit degil. Kucumseme bunlari. Kitap oku bol bol. Mesela ben bitkilerle ugrasmayi cok seviyorum. Fazla para gerektiren bir hobi degil. Bahce topragi saksi birkac celik :) yemek yap. Degisik yemekler. Ne biliyim sinirlarini zorla biraz. Istanbuldasin heralde. Spor as. Nin yuzme pilates kurslarina gidebilirsin.
Belki su an mevsimsel olarak da biraz depresifsindir. Bu kendini kucuk gorme hallerini biraz asmaya calis. Gerisi gelir zaten :)
:))))))))))))Yaşadığınız sorunlara çok üzüldüm..İnşallah bidaha böyle seyler yaşamazsınız..
Hepsi bi yana siz nedense bana çok tatlı geldiniz ya..keşke karşı dairede oturuyo olsaydınız..çok isterdim bunu gerçekten..
Filmleri ünlü isimleri bilmediğiniz için cahil değilsiniz ayrıca..Kendinizi geliştirmeye çabalıyorsunuz..İnternet,kitaplar, farklı arayışlar içindesiniz.
Yerinizde olsam psikoloji kitapları okurdum..Arada romanlarda eğlenceli olur tabi ama daha çok insanlarla ilgili,kendinizi geliştiren türden kitaplar okuyabilirsiniz..
Artık kendiniz için yaşamaya karar vermenizede çok sevindim..Bişeylerin farkına varmanıza..
Daha yazmadıklarım var ....abimi küçükken yanan küçük tüpün üstüne oturtmuş sözde ceza veriyor..baba nasıl bir babaymış öyleeeeüzüldüm gerçekten.. böyle çok örnek var sanıyorum. bol bol kitap okumanızı tavsiye ederim. imkanınız varsa kurslara gidin eğer çcouğunuz yönünden sorun teşkil etmiyorsa
benim mesleğim var fakat 7 yıldır çalışmıyorum. çok fazla hobim var. boşluğa düştüğüm zamanlar olmadı şükür. iki çocukla zamanımı kaliteli değerlendirdiğimi düşünüyorum.
Ne kadar acı değil mi KADININ ADI YOK...Duygu Asena'nın kitabı geldı hayat hıkayenle aklıma..
kaç yaşındasın?Ewet ilgilenmeye çalışıyorum.okadar dogru bildiğim yanlış varki kolay olmuyor pskologdan yardım alıyorum ..bilmiyordum nesilden nesile aktarılıyormuş ebeveynlik..
Ewet farkındayım ..ama bunu dile getirmeye cesaretim yok .bekarken bu babaya ragmen daha rahattım..şimdi kapana kısılmış hissediyorum kendimi..belki evlilikle ilgili olmayabilir.malum belki özgürlük ne bilmiyorumdur.....
Ewet aslında bunları yapabilirim ..yüzme öğrenebilirim buna izin var.
Çiçeklere birazcık sardım çok kaptıramıyorum kendimi eşim ve oğlumun alerjisi var..
.
:))))))))))))
Çok sevindim yorumunuza...oturduğum binada eşimin akrabaları bulunduğu için ,sınır çizme adına pek görüşmüyorum..çok isterdim bnde komşu olmayı..pskoloji kitapları aldım
Doğan cüceloğlu İçimizdeki çocuk
Zehra erol Mükemmelliyetçi kişilik
Tabi buara çok kitap bitirdim eşimde kıskandı sanırım aldı elimden bitiremiyorda:)bitirdiğinde bunlara başlicam.. İnş. Kendimi bulmama yardımcı olur..
Daha yazmadıklarım var ....abimi küçükken yanan küçük tüpün üstüne oturtmuş sözde ceza veriyor..
Her c.tesi pazar dayak günümüzdü buyüzden bizim ailede c.tesi pazarları hiçbirimiz sevmez..
Çocukken kackere bıçak dayadım karnıma intihar için çocukluk işte bıçakla sadece yaralanırdım tabi oyaşta bilmiyordum.
Çokşükür hepsi geçmişte kaldı babam çok zor hastalıklar yasadı bizden helalik isteyecek hallere düştü.iyi bir adamdı aslında ama tedavi olsaydı iyi olurdu:)bn yinede sanslıyım bunları pskologla asabildim..
Hobilerinizi merak ettim yazabilirmisiniz belki bana örnek olur
Güzel bir kitapmı okuyayım mı ...???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?