- 5 Temmuz 2009
- 6.342
- 77
- 163
- 36
Geçmiş olsun. Allah şifa versin inş.
Hayırlısı neyse o olsun hakkınızda inş.
İnşallah;
teşekkür ediyorum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Geçmiş olsun. Allah şifa versin inş.
Hayırlısı neyse o olsun hakkınızda inş.
geçmiş olsun canım
bende oldum kist ameliyatı biliyorum benimki açık ameliyattı şimdi daha kolaymış laporoskopi diyorlar.
hadi hayırlısı canım opuyorumnanaktan
Güzelim çok geçmiş olsun. Başımdan geçenleri paylaşayım ki bu konuda derdi olanlar yararlansın çünkü ben çok araştırma yapmama rağmen fazla sonuç bulamamıştım geçen sene.Ben bir yıl önce işyerinde şiddetli kasık ağrısı ile ankarada bir özel hastaneye gittim, acil ameliyata alalım 2,5 cm çok tehlikeli dediler. İnanmadım.Babamın hemşehrisi ve arkadaşı olan Ali Ayhan hocaya gittim dünyada ilk onda olan bir doktor.Ameliyata gerek yok hapla tedavi yapalım dedi tam 1 yıl boyunca ilacımı düzenli kullandım.Bu esnada sağ ve sol yumurtalıklarımda kistler oluşuyor ve eriyordu. Ramazan bayramından 2 gün önce sol kaığımda özellikle adım atarken çok ama çok ciddi ağrı hissettim ama ilaç içtiğim için rahattım kontrole gideyim dedim. Bir gün sonra saat 10 da ali hocaya kontrole gittim ve şok oldum. Çünkü sol taraftaki kist ilaca rağmen erimemiş ve adetle atılmamış büyümüş ve 8 cm olmuş, dr um acil ameliyata dedi. Neyse ailemden kimse yok Ankara da eşimle beraber gittik hastaneye ben tek başıma yattım nasıl bişey geçireceğim başıma neler gelecek bilmediğimden bayağı korktum. Saat 3 te beni ameliyathaneye aldılar o kısımları hiç anlatmayayım psikolojim bozuldu orada gördüklerimden dolayı. Saat 4 te Ali hoca asistanını aradı başlayın ben geliyorum dedi ve sonrasını hatırlamıyorum.Uyandığımda bir masadaydım korkmuşum bağırmışım hatırlamıyorum sonra koridorlardan geçtik odaya çıktık. Ben narkozdan zor çıktım istifra ettim ve bişey yiyemedim. Evet dikiş atılan yerlerde ve içimde ağrım oldu neyseki iğne yaptılar ve ağrıyı pek hissetmedim.Bir gün sonra hastaneden çıktım. Şuan iyiyim bazen sızı oluyor ama geçiyor. Laparoskopiden sonra adet düzensizliği oluyor.Şuan sol tarafım temiz ama sağ tarafımda yine var 2 cm. Ben ilerde bebek düşünüyorum ve dr um bir sorun olmadığını kist aldıranların bebek sahibi olabileceklerini söyledi.Umarım yararlı olabilmişimdir. Bu sorunu olanlara acil şifalar dilerim.
ben 5 çocuma 2 aylık hamileyken doktor kistin var demi,şti önemsiz dedi kadınların yüzde sekseninde bu gözükür dogumla atarsın demişti dogumdan sonra ufalıp kendiliginden yok olmuştıu bence hamile kal dogur
Canım ben kıstden amelıyat oldum 4 cm dı bende evlıyım bebek olmadan aldırmam lazımmıs. Amelıyat korkulacak gıbı degıl, 1 saate cıktım. Eger ıstersen ne yapıldıgını anlatayım ama ınan korkulacak bırsey yok
Merhaba kızlar,
3 aydır tedavi görüyordum kistlerim var yumurtalıklarımda
bugunde kontrolüm vardı,kullandığım ilaçlar hiçbir etki göstermemiş
kistlerim olduğu gibi duruyor 3 tane 5cm
9 aylık evliyim 22 yaşındayım,eşim çocuk istiyor ama ben hazır olmadığım için istemiyorum
doktor ameliyat olmam gerektiğini ya da hamile kalmak için korunmamam gerektiğini
söyledi,ancak hamile kalma riskimin normalden düşük olduğunu, tabii ki tıpta herşey köşeli
değil herzaman hersey olabilir dedi...
morelim çok bozuk,ameliyatın riskleri var,bebek olsada ben hazır değilim,
ya olmazsa diyede çok korkuyorum...Aklım karma karışık
eğer hamile kalırsam bunun benım açımdan daha iyi olacağını söyledi
bebekten sonra kıstleride o anda alırlarmış...
Şimdi arkadaşlar aranızda aynı durumda olupta hamile kalan ya da bu ameliyatı yaşayan varmı
tecrübeli arkadasların yorumlarına cok ihtiyacım var.
bu konu buraya açılırmı bilmiyorum ama benımde derdim bu işte![]()
merhaba canım
ben 2 yıl önce bu kist ameliyatını oldum kurtuldum diyordum
geçen hafta doktora gittim ağrılarım vardı ve bu kistler yine tekrarlamış
ameliyat dedi 2. kez olmak istemiyorum yaşım 30
doktor bebek düşünüyormusun dedi ben istiyorum eşim istemiyor 2 sene daha dedim
artık yaşın ilerlemiş dedi bu durumda tedavi ile hamile kalacaksın daha beklemeyin yapın dedi
eşimi çağırdık doktor konuştu ama hala ses çıkkarmıyor
çok moralim bozuk bence su an sansın var yaşın küçük yapın çocuk için hiç bir zaman hazır hissedemessin farklı bir sorumluluğu var olunca kabullnecek ve hiç pişman olmayacaksın bir abla tavsiyesi
bana gelince eşimi ikna etmem ve uzun bir tedavi sürecine ihtiyacım var
yaşımda iyice geçer o yaştan sonra gece uykusuzlukları ve bu sorumluluk bana daha ağır gelecek bir de bunlarıu düşün