Kadın olmak...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya ben her şeyi kabul ediyorum, kadın çalışabilir, çalışmayadabilir, anne olmak isteyebilir, istemeyedebilir.
Koca parası yiyebilir, yemeyedebilir.
Ama bence eğitimsiz olamaz. Kendini geliştirmemiş olamaz. Maalesef benim buna tahammülüm yok. Hele bu zamanda hiç yok.
Annem okul okumamış ama dışardan ilkokulu almış bitirmiş, tvde bir kadın gördü ve kadın okuma yazma bilmiyordu, annemin tek dediği şey asla bu zamanda bu kadar cahilliğe tahammülüm yok. Okuma yazma bilmemek diye bir şey olamaz. Kadın ya da erkek farketmez. !
Sanırım ben de ona çektim. Cehalete, kendini geliştirmemeye asla tahammülüm yok. Bu konuda bir şey diyemiyorum maalesef.

bakın konuyu açma sebebinize birebir örnek oluyorsunuz
Elbebekgulbebek63 Elbebekgulbebek63 bu böyledir dememiş
o dönem öyle hissettim demiş
bu işte dönemseldi demiş
yani insanların hayatlarındaki duygusal değişimlere kendinden örnek vermiş
çok tesekkur ederim duygularıma tercüman oldunuz :))
o anki halimi simdi yine yaşadım boyle bir soruyla karşılaşınca , demek ki elde olmayan duygular ki dizginleyememistim .
Çok sağolun :))

Yani yani ben kendi adima kadinlarin ishayatindaki yerini tartismak isterim :)

Kadinlarin ishayatinda daha gayretli olmasindan yanayim
Nasilsa bir koca bulup evleneyim o da zaten evi gecindiriyor, ben cok kazanmasam da olur kafasina sebep bence kadinlarimiz kariyerlerine cok da emek koymuyor

Ote yandan yoneticilik, avukatlik, muhendislik gibi rekabetci ve cok calisma gerektiren alanlarda daha cok kadin gormek isterim

Ozellikle bizim ulkemizin kadin siyasetci, hakim, savci, avukat, polis vb yasa koyucu ve uygulayici kadinlara ihtiyaci var
Cinsel saldiri, bosanma, isyerinde mobbing vb durumlarda erkek hakim, savci, avukat kadina empati yapamiyor, ya da erkek tarafi kayiriyor. Su da bir gercek ki, erkekler erkekleri destekliyor. Bosanma davasi actiginizi dusunun, karsiniz da kadin hakim gorseniz bir ferahlama hissedersiniz, cunku o kadin hakim de olsa ayni toplumsal baskilara maruz kaliyor.

Bu haftanin en ses getiren konusu cinsel saldiriya ugrayan ve buraya yazan, yardim isteyen kizcagizdi. Kiz, 45 dakika dayak yiyor polis oyle gelip aliyor?!? Karakola goturuluyor, sikayetci olmuyor ve polisler ve savci artik ugrasmak istemediklerinden mi bilmiyorum eyvallah diyor ve adam serbest kaliyor. Simdi size soruyorum, o savci kadin bir savci olsaydi bu isin pesini bu kadar kolay birakir miydi? Polis komiseri kadin olsaydi ben bir sey yapamam sikayet yok der miydi, yoksa bir sosyal hizmet gorevlisi, bir psikolog esliginde tekrar ifade almak icin israr etmez miydi? Siz de ben de kendimizi erkek vicdanina teslim etmemeliyiz bence. Burda hala kadin calismak istemese de olur yaziliyor. Olmaz arkadasim, olmaz. Sonra kadin avukat savci, kadin komiser bulamiyoruz. Siz kadinlar calismasa da olur derseniz bugun, yarin kadin savci hakim bulamazsiniz.

Ikinci olarak, toplumda sozu gecen insanlarin arasinda da daha cok kadin gormek istiyorum. Toplumda yerin sarti maddi guc. Kadinlarin maddi gucu yok, cunku maddi olarak iyi gelirli mesleklere yonelmiyorlar, rekabet etmiyorlar. Kadinlarimiz calismak, caba gostermek istemiyorlar..
Toplumda sozu gecen, iyi konumlarda daha cok kadin olsaydi bence bu toplum bambaska olurdu (bu benim gorusum tabi)
Simdi diyeceksiniz ki Cherry hep ayni konuyu yaziyorsun konusuyorsun. Evet dogru, ama bu konuya her zaman dikkat cekmek isterim. Toplumda daha cok nufuzlu kadin gormek istiyorum.

Son düzenleme:
o kadınlar kitaba verdiğimiz paraya acıyıp vahlanıyorlar ne diyosunuz hiç eğitirler mi kendilerini onun yerine eve fon perde taşlı masa örtüsü alırlar
Evin her metrekaresine çiçek böcek bilumum ıvır zıvır ok b... koyup kafayı buna çalıştırıyorlar.tanrım çok yazık cidden çok üzülüyorum

Bu coğrafyada kadın olmak zordur..herkes kadinin işi,yaşı ,bedeni,anneliği, yürüyüşü, gülüşü vs konuşma hakkı bukur kendinde. Kadınları asagilamaktan zevk alırlar hatta. CunkÇ bilirler ki kadınlar çok güçlüdür aslında. Bunu fark etmesini istemezler. Kadınların birbirine laf sayması da bundandır toplum öyle öğretmiş çünkü. Toplumsal cinsiyet rollerini biçmiş vermis eline o da evet olan bu diyip giymiş ona verilen giysiyi oynamış ona biçilen rolü....

Avrupa da kadın dışarda biz de evde evlerini gören bile yok 3 5 arkadaş akrabadan başka .internetten bari gazete okusalar ama yokkkk sosoyal medyadan selfie lerden geri kalırlar mazallah

Bu coğrafyada kadın olmak zordur..herkes kadinin işi,yaşı ,bedeni,anneliği, yürüyüşü, gülüşü vs konuşma hakkı bukur kendinde. Kadınları asagilamaktan zevk alırlar hatta. CunkÇ bilirler ki kadınlar çok güçlüdür aslında. Bunu fark etmesini istemezler. Kadınların birbirine laf sayması da bundandır toplum öyle öğretmiş çünkü. Toplumsal cinsiyet rollerini biçmiş vermis eline o da evet olan bu diyip giymiş ona verilen giysiyi oynamış ona biçilen rolü....
Güzel özetlediniz. Oyunda kadının poposunu adam elliyor. Kadın çığlık atıyor ama dış ses hemen bastırıyor “sessiz ol, çok ses çıkarıp dikkat çekme, eve dön, en güvenilir yer ev”.

bir kaçyıldır çalışmıyorrum.Geçenlerde maddi sıkıntı yaşayan bir tanıdık kadın senin gibi okumuş olsaydım çalışırdım dedi bana.Kızdım kadına ne alakası var okumayana daha çok iş alanı var herkes okusa kim kasiyer olacak apartman görevlisi olacak çöp toplayacak inşaatta çalışacak temizlik yapacak.bahanesi çok kadınların.okumakla kendini eğitmeyi karıştırıyorlar okul okumamamış ama kendini eğitmiş gündemi takıp etmiş ne kadınlar var

kusuruma bakmayın
ben de şu lafa gıcığım
her yorumda "kendi değerini bil"
sadece insan doğmakla veya kadın olmakla değer olmuyor
değer çalışmakla, çalışmamakla; anne olup olmamakla falan da değil
vicdan ve şevkat sahibi olup olmamakla oluyor benim için
her konuda ama her konuda vicdanı, adaleti olan, kimsenin hakkında gözü olmayan değerlidir bana göre
gerisi teferruat
zaten vicdan sahibi insan da şu sayılanların hiç birini yapmaz

kadınların kendini geliştirmesi lazım. tek hayatlarının koca çocuk kv içinde geçmemesi lazım. günlük haberleri köşe yazılarını takip etmeleri lazım. ben değişimin kadınlar tarafından olması gerektiğine inanıyorum. ezilen biziz. bunu değiştirecek olan da biz olmalıyız. erkekler kalkıp da hadi kadınları kurtaralım demez. umursamaz. her denilene kadınlar inanmamalı. kendileri bari kendileri hakkında olan kitapları okumalı. sonra biri bize dayak yemeniz sevaptır der biz de arkasından beynimizi bırakırsak gideriz

bu gözler k.k da yalnızlıktan yakınan 30 yaşlarındaki üyeye:öyle seçici olma ne bulursan yapış davul zurna çaldır evlen diyen yorumcu gördü ya.

benim gözlerim de eşimin gözü dışarda, eşimi nasıl elimde tutarım sorusuna gelen şu yorumu:
"yerli dizileri seyredip oradaki alımlı, fesat kadınların adamları tavlarlarkenki hareketlerini öğren, taklit et"
ve bu fikrin nasıl hırsla savunulduğunu gördü

Ben çalışan bir kadınım ayaklarımın üstünde duruyorum ve mutluyum 1. Kadınım ben .
Evliyken hem 1. Hem de 2. Kadındım çünkü evliydim çalışıyordum , hayatım boyunca şu kadar çocuğum olsun demedim hic ta ki evlenene kadar .
Ne çok istedim çocuğum olsun , 7 tüp bebek yaptim , çocuğum olmasa hayatım boyunca asla mutlu olamayacağımı sanıyordum , kimse bunu bana dayatmadi, hormonlardı , içsel olarak anne olma istegiydi ,
evliliğim boyunca sadece hayırlısıyla sağlıklı bir yavrum olsun istedim, ben ancak o zaman gerçek bir kadin olacaktim .
Ve boyle olsun ister mıydım hayır , ama durduramadım o isteği .
Ve anne olamadım ayrıldım , simdi ise hic aklıma gelmiyor , çocuğum bir ömür bile olmazsa allahın takdiri diyorum , çünkü o içsel istek yok ki , boşanmayla bitti .
Simdi tek başıma yaşıyorum , çalışıyorum diye kendimi ayakları üstüne basan kimseye ihtiyaç duymayan mükemmel bir insan gibi görüyorum kendimi 1. Kadın tekrar döndü :))
diyecegim o ki bahsettiğiniz 20 yaşındaki kadın çocuğu olmadan kendini eksik hissedecek , toplumla alakası yok içindeki anne olma isteği onu durduramaz , çalışmak para kazanmak ona yetmeyecek asla .

Elbette senin yaşadiklarini ben yaşamadim fakat o annelik istegi bence sadece hormonlardan değildir. Biraz subliminal mesaj şeklinde cidden kadina dayatiliyor.

Evlendiğini duyduklarinda hemen çocuk var mi? sorusu yada işte falancanin kizida sizin ile beraber evlenmişti, kizi/ oğlu olmus...

Daha cahil ailelerde ise kv'de baskisi var. Onu biraktim sürekli bebek reklamlari var, giysileri için, şampuan için. Ülkenin cumhurbaşkani bile bir kadinin görevi evde çocuklarina bakmaktir, hatta 3 çocugu olsun diyor.

Yani kim bilir his ettin yada etmedin. Baze çevrelerde bunu daha fazla his edersin fakat kadinlar cidden baski altinda. En üzücü ise diger erkekler tarafindan degil, diğer kadinlar tarafindan baski altinda. Sirf kadinlar işe gidebiliyor diye feminizme ihtiyacimiz yokmuş gibi lanse ediliyor fakat değil.

En çok şimdi feminizme ihtiyacimiz var.

Kızlar merhaba herkese.
Geçen gün tiyatroda sahnelenen oyun beni düşündürüp bu konuyu açmaya itti.
Oyun temelde toplumun kadına dayattığı kalıpları, kadınların bu kalıplar içinde mutlu mesut yaşadığını sanıp biraz sorguladıklarında mutlu olmadıklarını anlatan bir oyundu.
Şöyle ki iki kadın var biri “ben okudum, kariyerim var, topluma değer katıyorum, çalışıyorum, kimseye muhtaç olmuyorum” diyerek var olmaya çalışıyor.
Diğer kadın da “ben anneyim, çocuklarım için fedakarlık yapıyorum, anne olmazsam hu hayatın ne anlamı var ki” diyerek kendini var ediyor.
Hadi çevre bunları dayatmış, kadınlar da birbirlerine bu zulmü yapıyor.
“Evlenmediysen değersizsin.”
“Anne olmadıysan değersizsin.”
“Kocanın parasına muhtaçsan değersizsin.”
“Okumadıysan değersizsin.”
Bu zulmü hemcinsler olarak birbirimize fark etmeden yapıyoruz bunu fark edip üzüldüm.
Burada da 20 yaşındaki bir arkadaş anne olamıyorum diye üzülüp konu açınca,
Acaba dedim “anne” olmayı gerçekten istiyor mu yoksa dayatmaların kurbanı mı oluyor bu yaşta kızcağız.
Daha türlü türlü örnekler..
Böyle dertlendim işte paylaşmak istedim sevgiler :)

Kesinlikle neden toplumsal çevresel bisey konuşulunca kadın kelimesi cinsiyetcilik illa geçiyor anlamıyorum...
Bunu aşacak olan bizleriz de aslında, hoş gündeme saçma sapan halvet mevzuları ile ilgili kadının nasıl dövülmesi gerektiği ile ilgili fetva veren bir deli olduğu surece ve buna gözyuman medya ve yöneticiler olduğu sürece bizler için bizlerim yapabileceğimiz şeyler de ses getirmiyor... offf aklıma geldi yine sinirlendim .. insaniz insansiniz insanlar... cinsiyetciligin cani cehenneme....!:(

Bugün bunu düşünüyordum.
Hatta uzun uzun yazayım konu açayım diye bile aklımdan geçti :))

Derdim, kimine göre çalışmıyor olmam :)
Biraz daha acayım,
Ailemin durumu çok çok iyi olmasına rağmen 18 yaşımdan beri çalıştım
21 yaşımda ilk lisansımı bitirdiğimden beri de geçinecek parayı kazanacak gibi çalıştım
27 yaşımda oğlumun Doğumu ile ara verdim, 3 yıldır aktif çalışmıyorum.

Eşimin geliri iyi.
Babam Doğumdan sonra muhtemelen kendimi eşe bagımlı hissetmeyeyim diye bir ev verdi, kira gelirim olmuş oldu.

Çalışmıyorum dediğim de doktoram devam ediyor. (Bu konuda ümidim olmasa da)
evden ara ara iş yapıyorum, süreli ve proje şeklinde.
Bir de gönüllü devam ettiğim bir kaç proje var.
2. Bebeğim de doğdu bu arada... 2 yıl daha bilinen anlamda çalışmaya dönmeyi düşünmüyorum.

Şimdi çevremde bir çok kişi bana boş insan muamelesi yapıyor :)
Çalışmadığım için ayıplanıyorum.
Boşa okudun 2 üniversite, yüksek lisans, doktora diyorlar.
Erken emekli oldun diyorlar.
Ev hanımı oldun diyorlar.

Onlara bir şey diyemiyorum çünkü haddini alana kendimi anlatamam. Bir de yaptıklarımı yaptım diyip insanların gözüne sokmak hoşuma gitmiyor :)
ama şuraya yazayım da rahat edeyim, belki cevap bulurum...

Ben üretiyorum. İnsanların faydalanacağı bir şeyler yapıyorum.
Okuduğum okulların hakkını veriyorum ama karşılığında para almadığım için görünmüyor :)
Çocuklar, kadınlar toplumda rahat etsin diye zamanımı ve emeğimi veriyorum.
Kendi çocuklarım iyi insanlarla karşılaşsın diye ugrasıyorum, iyi insan olsunlar diye okuyorum.

Şartlarım farklı. Mesleğim var, güvencem var, toplu katliam falan yapmazsam hayat boyu arkamda olduğuna emin olduğum ailem var.
Türkiye şartlarına göre zenginim.

Şimdi ben bu tembellikle(!) evde çocuk bakıyorum diye ah vah edenler, küçümseyenler oluyor, burada da varsa allah aşkına, düzenli iş bana ne katacak? Diyin de neler kaçırıyorum bileyim...

kadın diyince aklima bize yapılanlar geliyor ... insan oldugumuzu bizimde bir kalp tasidigimizi unutuyorlar ...erkeklerin hata yapma luksleri var ama bizim yok... gucsuzlugunu belli et ordan vurmaya calisiyorlar ... ben ilk once insan olmayi benimsiyorum ... inşallah birgün bu ulkede kaygisizca gülen, gece sokakta rahatca yürüyen , şiddet gormeyen seven sayılan daha çok kadın görürüm...

Ben bizzat ev hanımı kadına karşıyım. Hele bunu okumuş etmiş üni. mezunu bir kadın yapıyorsa aşağılarım da. O zaman boşuna okumasın.

Her birey çalışıp kendini geçindirmek ve geleceğini garantilemek zorundadır. Kadınların en büyük sorunu işsizlik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X