• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın sığınma evine gitmek istiyorum direk gitsem hemen alırlarmı 2 bebeğim var

Bulunduğun şehrin aile sosyal politikalar binasına gidip durumunu anlatırsan gerekli yonlendirme ve işlemleri yaparlar..

Alo 183 Sosyal Destek Hattı'nı arayın, onlar yardımcı olurlar durumunuza göre. Durum nedir bilmiyorum ama sığınma evlerinin kapasitesi yetersiz olduğundan herkes yerleştirilemiyor ne yazık ki.

Aksine gelen kimse geri çevrilmiyor, geçici de olsa gittiği yerde kalır, daha sonra uygun bir yere nakli yapılır. Konukevlerine başvuran kadınlar hiçbir şekilde geri çevrilmez, çok ciddi bir durum çünkü. Ben konukevinde çalışırken sırf otele para vermemek için 4 çocuğuyla gelen olmuştu. Yönetmelik geri sorgulamadık bile.

Aksine gelen kimse geri çevrilmiyor, geçici de olsa gittiği yerde kalır, daha sonra uygun bir yere nakli yapılır. Konukevlerine başvuran kadınlar hiçbir şekilde geri çevrilmez, çok ciddi bir durum çünkü. Ben konukevinde çalışırken sırf otele para vermemek için 4 çocuğuyla gelen olmuştu. Yönetmelik geri sorgulamadık bile.

Aa harika o zaman bunu bilmiyordum, sığınma evlerinin kapasitesinin yetersiz olduğunu ve oradakilerin bundan dert yandığını biliyordum. O zaman konu sahibi hemen arar umarım, ben de yanlış yönlendirmiş olmayım o halde.

Aa harika o zaman bunu bilmiyordum, sığınma evlerinin kapasitesinin yetersiz olduğunu ve oradakilerin bundan dert yandığını biliyordum. O zaman konu sahibi hemen arar umarım, ben de yanlış yönlendirmiş olmayım o halde.

Yetersizliğin nedeni ne yazık ki işgüzar kadınların bunu ticarete döndürmesi ya da ciddi bir sebep olmaksızın buraya gelmeleri. Ciddi sebepten kastım da eşine istediği koltuk takımını aldırmak vs tarzında, hani eşe göz dağı veriyor kendince.

Eğer geri çevrilen olursa da şikayet etmesi lazım, çünkü böyle yerlerde geri çevirme söz konusu dahi olamaz. Ha ne olur polis götürmez sığınma evine onu bilemem. (Mesai saatleri dışında polis aracılığı ile gidilebiliyor)

Back
X