Kadın sığınma evine mi gitsem?

Karıncayı evinize götürüp maddi manevi bakımını üstlenmek gibi bir zorunluluğunuz yok. Verdiğiniz örnek çok alakasız o yüzden. Yasa öyle bir şey söylemez, söyleyemez. 10. Haftadan sonra bebek alınırsa kadının hayatı da yüksek risk altındadır çünkü. Kocadan dayak yiyor, elde para yok, adam çalışmıyor tamam doğsun çocuk çok güzel peki kim bakacak? Allah rızkını vermiyor, gökten para da yağmıyor bebek gelince. Yazıyorlar burda kuru ekmek yer çocuğuma bakarım tamam sen ye ama çocuğuna da mı kuru ekmek yedireceksin? Hadi maddi boyutu bir kenara bırakalım mutsuz anne, dayakçı bir baba ile çok mu güzel bir hayatı olur sizce doğacak bebeğin? Gerekirse yavrumla sokakta yatarım yazanlar var tamam yatsınlar bakalım kaç gün dayanabileceklerse. Her şeye duysal bakmak doğru değil biraz da mantıklı düşünmek gerek

Evli olup çalışan anneler, bebeğini bir kaç aylıkken bakım evine başlatan anneler çok fazla. Ben hamileyken boşandım kızım şu an 3 yaşında bir iki yıla bir yavruya da koruyucu aile olmayı planlıyorum.

Sinirimden öldürcem kendimi nerdeyse üstelik 2 aylık hamileyim. 5 sene once ailemin yüzünden kaçarak hic sevmedigim biriyle evlendim zamanla alıstm yalan değil ama artık ona katlanamıyorum hayatimda bu kadar karaktersiz bi insan tanımadım. 3 sene once bi sure ayri kaldık evi herseyi biraktim gittm ablamdaydm her hafta sonu izmirden ankaraya gelip dünyann yeminini yalanini soyluyordu ablama okadar inanmamız gerektigii soylememe ragmen dene dedi sanırım beni istemiyordu buna alındm tekrar barstm eve döner donmez yine eski harekrtlerine dewam etti ustelik bu sefer kufur dayk hersey var ! Ailemle bu sure için de barıstm simdi bi abim var canımı veririm onun icn katlanmaya çalışıyorum simdi ona 1 bucuk senedr ben çalışıyorum o yatip geziyo corona yuzunden 2 3 aydr bostaym biraz birikimim vardı kafasina gore alıp harciyo cıldırcam aileme surekli yalan soyluyorun iyiyiz iyiyz diye calisiyo bana bakiyo diyorum onlara bile bu durumu anlatamıyorum suan kac gundur birbirmizi yiyoruz beni evden kovup duruyo evi de ben tuttm kirasini ben ödüyorum utanmadan o beni kovuyo :KK43: git bu hamile halinle ananin evine diyo biz doguluyuz bizimkilere biraz ters ve ben kacarak evlendm babam hala küs benimle bu halimle bile 2 defa elini kaldrdı ilk gebeligm ustelik düsük riskim var 😔 zor zamanlarımı ailemde gecircekmism ve sonunda cocugu dogurup ona vercekmisim karaktersizlige bakarmısınız !
Lütfen bi akıl verinn ne yapcam tekrar ev tuttup bi sure gecincek param var ama buna ne o nede ailem izin verir hamile olmasam alırdim başımı giderdm bebegimi dusunmek zorundayım bi kadn sıgınma evine mi gitsem bi sure acaba oralarda nasıl bilmiyorum ki ne olur saglklı bise düşünemiyorum bi akıl verin
Çok geçmiş olsun canım. Üzüldüm durumunuza. Ne yaşanmışsa yaşanmış artık bir önemi yok. Önemli olan bu saatten sonra doğru adımlar atmanızdır. Abinle görüşmüşsün çok iyi yapmışsın. Yanlız sen gittikten sonra başına gelebilecek bir takım olaylar olabilir. Mesela o soysuz adam gerçekten terkedildiğini anladığı anda size bir sürü sıkıntı çıkaracak. Sizi tehtit edecek,abinize bulaşacak,annene babana ve ablana. Sizi bu şekilde yıldırmaya çalışacak. Ve malesefki doğacak olan çocuğu kullanacak. Çocuğumu alacağım diyecek. Ya evine dön ya çocuğu ver gibi şantajlara başlayacak. Belki de kaldığın evi basacak. Ya da işe başladığında seni rahatsız edip sürekli korkutacak. Sana ve ailene zarar veemekle tehtit edip kavga gürültü çıkarabilir. Sakın bunlar seni yıldırmasın. En güzeli kimlik değiştirip başka bir şehirde hayat kurmak. Abin seni almaya geldiğinde ilk işiniz devlet hastanesine gidip darp raporu almak olsun. Darp raporu için illa iz olmasına gerek yok,psikolojik şiddette de darp raporu alabilirsin. Ve rapor hemen işleme konsun. Bu rapor onu şikayet etmeni sağlayacak ve onu emniyete alıp uzaklaştırma kararı verecekler. Seni ararsa sana mesaj yazarsa ya da karşına çıkarsa bunu hemen polise bildirin. Suç duyurusunda bulun ve hayati tehliken olduğunu belirt. Baktın başa çıkamıyorsun,abinle konuş ve kasın sığınma evine git ve kimlik değişikliği iste,işe yerleş,çocuğuna bak. Sakın tekrar şans verme çünkü asla değişmeyecek. Sonra tekrar ailene gitmek zoruna gider. Her ne kadar kabul etselerde. Yaşın çok genç kurtar kendini ve yani bir hayata başla. Bu günlerde kötü bir anı olarak mazide kalsın.

Ben olsam aldirirdim o adam adam olamamiski baba olsun tabi kendi secimi
Y a kızlar ne kadar rahat konuşuyorsunuz, kolay mı öle insanın kendi çocuğunun hayatına kıyması, gözünüzü seveyim daha mantıklı ve yol gösterici yorumlar yapın hatayı başka bi hata ile telafi etmek neyin nesi gerçekten bu size mantıklımı geliyor allah yardımcısı olsun arkadaşın yaptıklarını onaylamıyorum ama yapmış bi hata herkesin bi imtihanı vardır buda onun imtihanı, dobra yorum yapmak karşı tarafı da düşünerek kırıcı olmadan yol göstermektir. Bu mübarek ramazan ayında bari böyle yorumlar yapmayın bizler kimiz ki haddimizemi allahın verdiği cana kıymak ayrıca kocam karektersiz bi soytarıysa neden ben bunun acısını evladımdan çıkarayım :işsiz:

Ya ben çok üzülüyorum böyle konulara gerçekten.. aileden sevgi görmemek sorun yaşamak buna bağlı olarak sırf aileden kurtulmak için başkasını çare sanmak bunlar benim anlayamayacağım şeyler o yüzden size niye hamile kaldın niye kaçtın demiycem Tüm çözüm yollarını araştırın inşallah çözüm yolu bulursunuz bebeğinizle ikiniz güzel bir aile olursunuz Allah yardımcınız olsun

Evli olup çalışan anneler, bebeğini bir kaç aylıkken bakım evine başlatan anneler çok fazla. Ben hamileyken boşandım kızım şu an 3 yaşında bir iki yıla bir yavruya da koruyucu aile olmayı planlıyorum.

Birkaç aylık çocuk kabul eden bakım evi nerde var? Ben 1 buçuk yaşından küçük tam gün kabul eden kurumu bile bulamadım da büyükşehirde. Sizce Türkiye standarlarında kaç kadın aile veya eski eşten maddi destek almadan ev kirası, fatura, bakım evi-bakıcı, mutfak masrafı, bebek masrafını ödeyebilir? Sadece bu saydığım temel ihtiyaçları karşılayabilecek bir maaşı var mı sizce konu sahibinin? Daha 8 ay önce kuzenimin bebeği 500 TL muayene parası ödedi, bronşit teşhisi kondu günlerce hastanede kalması gerekti. Böyle bir durum yaşansa sizce ne olur? Çok iy bir geliri vardır tamam dediklerinizin hepsini yapar ama konu sahibi üzerinden yorum yapın. Siz asgari ücret veya ayarında bir maaş alıp kimsenin desteği olmadan kızınıza iyi bir hayat yaşatacak şekilde geldiyseniz bu güne dek tebrik ederim, nasıl yaptığınızı da paylaşır mısınız hepimize örnek olması açısından?

Arkadaşa çözüm olarak çocuğunu aldırması için akıl verenleri Allah’a havale ediyorum biraz hayatın içinden yorum yapın biraz empati yapın biraz insanların ne şartlarda yaşadığını hayal edin arkadaş doğurmayı tercih edip ona göre sizden çözüm yorum bekliyor bu ne hadsizlik

Kadın sıgınma evlerini biraz arastırdım ama hic ic acıcı degil. Ablam var her zaman yanimda olur ama onu da bilmiyorum suan herseyi anlatsam zaten biraz birikimm var 1 senede kalsam ona hic yuk olmamm maddi konuda enistem iyidir ama hamile halimle kabul edermi bilmiyorum zamannda o bile cok dedi sana koca olmaz diye kal burda ise basla istedğin kadar kal diyordu acaba onlar bana yardm edermi
Konuştunuz mu anlattınız mı durumu ?

Arkadaşa çözüm olarak çocuğunu aldırması için akıl verenleri Allah’a havale ediyorum biraz hayatın içinden yorum yapın biraz empati yapın biraz insanların ne şartlarda yaşadığını hayal edin arkadaş doğurmayı tercih edip ona göre sizden çözüm yorum bekliyor bu ne hadsizlik

Tam benim yorumumun üstüne geldiği için haliyle cevap hakkı doğdu. Hayatın içinden yorum yaptığımız için aldırmasını öneriyoruz zaten zorla kolundan tutup kürtaj masasına oturtmuşuz gibi bir tepki vermenize gerek yok. Empati yapıyorum ve ben olsaydım sizin yerinizde kürtaj düşünürdüm yazmışım. Kürtaj ol bize yazmamışım. Oturduğunuz yerden doğur demek kolay, bakımına da yardımcı olacak mısınız? İnsanların ne şartlarda yaşadığını hayal etmeyen sizsiniz. Hakaret etmeden istediğimizi yazmakta özgürüz kendi tercihi doğurmak mı tamam doğursun hayat kendi hayatı kimsenin karnındaki bebeği zorla almıyoruz. Hadsizlik bunun neresine?

Birkaç aylık çocuk kabul eden bakım evi nerde var? Ben 1 buçuk yaşından küçük tam gün kabul eden kurumu bile bulamadım da büyükşehirde. Sizce Türkiye standarlarında kaç kadın aile veya eski eşten maddi destek almadan ev kirası, fatura, bakım evi-bakıcı, mutfak masrafı, bebek masrafını ödeyebilir? Sadece bu saydığım temel ihtiyaçları karşılayabilecek bir maaşı var mı sizce konu sahibinin? Daha 8 ay önce kuzenimin bebeği 500 TL muayene parası ödedi, bronşit teşhisi kondu günlerce hastanede kalması gerekti. Böyle bir durum yaşansa sizce ne olur? Çok iy bir geliri vardır tamam dediklerinizin hepsini yapar ama konu sahibi üzerinden yorum yapın. Siz asgari ücret veya ayarında bir maaş alıp kimsenin desteği olmadan kızınıza iyi bir hayat yaşatacak şekilde geldiyseniz bu güne dek tebrik ederim, nasıl yaptığınızı da paylaşır mısınız hepimize örnek olması açısından?

Marka kıyafetler almadım abur cubur yerine kitaplar aldım kızıma gayet güzel geçindik. Babadan nafaka desteği görüyoruz ama hiç dokunmayıp kızımın geleceği için biriktiriyorum. Bulumduğum şehirde bakım evleri 0-2 yaş kreşler 2-6 yaş kabul ediyor. Ki konu sahibi evladını değil kocasını geçindirebilen bir kadın.

Bu manyak adamlarla kacarak evlenen her kızın 'ailemden kactım hepsi kotu insanlardı' bahanesi de sıkmaya basladı. Manyagın tekiydi ailemde bu yuzden vermedi bende kactım diyenı hıc gormedım.

En kotu aile, manyak ve pislik kocadan yegdır.
Once hatanı kabullen, ailemden kurtulmak istedim ondan evlendim demek yerine.

Bı de korunmasız sekste bebek olur, suprız olmaz olan bebek. Beklenen bıseydır.

Kadın sığınma evleri kötü yerler değiller ama tatil köyü konforu da beklememek lazım. Oraya başka çaresi olmayan mecbur durumda insanlar gidiyor. Kaldı ki sonsuza kadar kalmıyorsunuz, belli bir süre kalabilirsiniz ancak o süre zarfında sizi meslek sahibi yaparlar vb şekillerde yardımcı olurlar. Benim anlamadığım insan sevdiğine kaçar siz sevmediğiniz adama aileniz yüzünden kaçmışsınız şimdi yine aynı ailenin yanına mı dönmek istiyorsunuz? Sizin yerinizde ben olaydım kürtaj düşünürdüm. Şahsi fikrim anne babanız olmasa bile abiniz, ablanız vs bir büyüğünüzden yardım isteyin
Farklı bir yorumumda cevap yazmışsınız ama ben bu yorumunuz üzerinden cevaplıyorum. Bakın yorum var yorum var gerekçeleriyle birlikte aşırı sivri konuşmadan nedenleriyle beraber anlatıyorsunuz ve sonunda ben olsaydım diyerek kendi fikrinizi söylemişsiniz buna zaten benim lafım olmaz. ama bazı yorumlar o kadar sert oluyor ki dert sahibi ben olmadığım halde üzülüyorum

Y a kızlar ne kadar rahat konuşuyorsunuz, kolay mı öle insanın kendi çocuğunun hayatına kıyması, gözünüzü seveyim daha mantıklı ve yol gösterici yorumlar yapın hatayı başka bi hata ile telafi etmek neyin nesi gerçekten bu size mantıklımı geliyor allah yardımcısı olsun arkadaşın yaptıklarını onaylamıyorum ama yapmış bi hata herkesin bi imtihanı vardır buda onun imtihanı, dobra yorum yapmak karşı tarafı da düşünerek kırıcı olmadan yol göstermektir. Bu mübarek ramazan ayında bari böyle yorumlar yapmayın bizler kimiz ki haddimizemi allahın verdiği cana kıymak ayrıca kocam karektersiz bi soytarıysa neden ben bunun acısını evladımdan çıkarayım :işsiz:
Siz kendinize göre yorum yapıyorsunuz bizde kendimize göre.
Bence doğurup vebale girmek daha korkunç. Hep şunu unutuyoruz. Annelerin çocukta çok hakkı var ama çocuklarında anne üstünde hakkı var.

Ileride o çocuk dayakçı ve sorumsuz işsiz bir babayla büyürse hesap sorabilir. Ev yok eş yok iş yok. Daha ailesi bile kendini kabul etmemiş. (Umarım ederler.)
Bu durumda ne çocuğu yahu? Çocuk bu. Bez lazım mama lazım üst baş lazım ilaç lazım vs. Konu sahibi loğusa iken bunları kim alacak? Çalışamayacak en az 1 yıl. Kime emanet edecek çocuğu?

Ben burada güllük gulistanlik evlilikte olanlara aldır demiyorum ki. Zaten o bizi dinlemeyip doğuracak. Asla aldırmaz. Kendi kararı.. bizde istediğimiz yorumu yazalım. Herkesin doğrusu kendine. Ben olsam doğurmazdım. Kadınlar ben yeterim dese de günün sonunda o bebeğin bir babası var. Dayakçı birinden baba olmaz. Olmamalı.

Neyimizi havale ediyorsunuz ?
Düşünce özgürlüğümüzü mü?
Empati yapıp aldırırdım dedim zaten. Bu benim düşüncem. Düşünceme karışamazsınız.:cool:

Konu sahibi yerine kendimi koyup yorum yazdım.
Buna empati deniyor.

Son düzenleme:
Haklısın sadece ısrarla istemesine kızdım arkadaşın bebisin bir suçu yok eşine batmayan cocugada bakmiyo düşmesini istemiyo o manada dedim aslinda

Kızlar hepiniz cok sagolun ama hatamı yüzüme vurmaniza gerek yok zaten ben kendimde farkindaym bu saaten sonra ne yapabilirim ki bebegimi aldırmamı soyleyenler var onu aldircagima kendimi öldurum beraber ölürüz onu da kendimi de yasatmak istiyorum sanırım ne olursa olsun diyip aileme herseyi anlatmam gerekiyor yanimda olan elbet biri cıkcak insallah.
Canım herkes kendini senin yerine koyup söylüyor bence sen çok iyi bir anne olursun karşı taraf kendine bile faydasız biz çocukken babam bize sahip çıkmadı biz çok aç açıkta kaldık yaşadık yapabileceksen Allah yardım etsin inşallah

Neyimizi havale ediyorsunuz ?
Düşünce özgürlüğümüzü mü?
Bende sizin üstten tek yanlı anlayışınızı havale edeyim mi?
Empati yapıp aldırırdım dedim zaten.

Konu sahibi yerine koyup kendimi yazdım.
Evet ediyorum hala daha neden aldıramıyormuşsunuz diye konu sahibine alaycı yorumlar yazan var kadın doğurcam başka çözüm söyleyin diyo doğurcam dedikten sonra nedenini sorgulamak ne sizin haddinize ne benim haddime.

Back
X