Kadın sünneti!..

nasılya ilk defa duyuyorum biri bana detaylı anlatsın lütfen .

Bu iğrençliğin kısaca özeti ;
kadinlarin klitorisi alinarak, daracik bir delik olusturma yontemi ile kadinlarin zevk almasini engellemek ve erkege zevklerin en iyilerini yasatmak. kuzey afrika'da yaygin olarak kullanilan bir uygulamadir.

Konuyu hemen nasıl islamiyete bağladığınız anlayamadım. Benim bildiğim islamiyette ne böyle emir ne gelenek nede uygulama var.
Bahsedilen olay bildiğim kadarı ile Afrikanın bir takım topluluklarında yapılıyor ve buda islamiyet adına falan yapılmıyor..Hatta Naomi Campbell bir röportajında kendisine de uygulandığından bahsederek bu geleneğin kötülüğünü ve bu konuya dikkat çekmek istediğinden bahsetmişti..Yani bu olayın islamiyetle falan bir ilgisi yok..

Konuyu oraya bağladım çünkü bu haberlerden bazıları, (benim okuduklarım) bazı islam ülkelerinde uygulandığıyla ilgiliydi. İslamiyette kadınların sünnet edilmesi yoktur. Bunda hemfikiriz hepimiz.

Evet ben de duymuştum onu. Sanırım klitorisi kesip zevk alma meselesini ortadan kaldırınca kadının kocasını aldatmasını engelliyorlarmış :47:
Gene suç kadında. Gene kesilmesi gereken parça kadında :31:

dimi... sanki kadın bunu tek başına yapıyor. ee karılarını aldatmasın diye erkeklere ne yapmak lazım o zaman. acayip bir dünyada yaşıyoruz :50:

Bu bahsedilen sünnet kadının daha çok zevk alması içindir. Ki bununla ilgili hadisler var, kadının gönlünün yapılmadan çekinilmemesiyle ilgili, kadının boşalmasından bahsediliyor). Klitorisin ucundaki fazlalık deri kesilir, klitoris ortaya çıkar. Bu da kadının daha çok zevk almasını sağlar. Günümüzde frijit olduğu sanılan bir çok kadın bu yöntemle sağlığına kavşmuştur. Fakat firavun sünneti denilen adet tamamen afrika adetidir ki bu şekilde sünnet edilmiş bir çok kadın mumyası bulunmuştur. Amaç bir "pislik" olan kadın cinsiyetini olabildiğince yok etmek.

:83::83::83:Ayyyyy yok ben 52.ci saniyede bıraktım izlemeyi eğer izlersem günlerce belki haftalarca yemek yiyemeyecem ve hep aklıma gelecek dayanamam,üstelik oğlumu emzirecek sütüm olmayacak, yok arkadaş ben izleyemedim bunlar resmen yapıyorlar:96: Allah ıslah etsin ne diyeyim kız da küçücük be nasıl kıyıyorlar.......

ilk defa duydum olmaz öyle şey derken internette araştırdım ve bir yaşıma daha girdim kızlarsoruyor sitesinden bir alıntı ben onların yalancısıyım:

dinimizde kadın sünneti var. fakat bu burada anlatıldığı gibi değil. burada anlatılanlara sünnet demek yanlış. buna kadını cinsel sakatlama demek daha doğrudur. dinimizdeki gibi kadın sünneti Avrupa'da va ABD de bayanlar tarafından yapılmaktadır. Onlar buna Clitoral Hoodectomy
diyiyorlar. biz ise kadın sünneti diyiyoruz.
Dinimizde kilotaris kesilmez, yanlızca kilotarisi örten derinin bir kısmı kesilirek klitoris başı kısmen açığa çıkarılır. tıpkı erkeklere yapıldığı gibi. Bunun amacı kadının cinsellikten aldığı zevki azaltmak değil, bilakis artırmak ve daha kolay orgazm olmasını sağlamaktır. dini kaynaklar bunu böyle bildiriyor. Avrupa ve ABD de de kadının daha kolay orgazm olabilmesi için bunu yapıyorlar. bu işlemden sonra kadın 1-2 dakika içerisinde orgazm olabiliyor. Fakat dinimiz bunu sadece tavsiye ediyor, emretmiyor. bu noktaya da dikkat etmek gerekir. Batı ülkelerinde orgazm olmakta zorluk çeken bayanlara doktorlar bunu da önerebiliyorlar. dinimizdeki kadın sünnetini afrika ve başka yerlerdeki kadın cinsel sakatlaması veya diğer adı ile Firavun Sünneti ile karıştırmayalım.

Son düzenleme:
Kadınların sünnet edilmesi konusunda İslâm âlimleri farklı görüşler ileri sürmüşlerdir. Bir kısmı, Maşrık kadınları ile Mağrib kadınlarının fizyolojik bakımdan farklı olduklarını kabul ederek Maşrık kadınlarındaki yaradılıştan gelen fazlalık sebebiyle, sünnetle yükümlü olduklarına, öbürlerinde ise böyle bir fazlalığın bulunmayışı sebebiyle sünnetle yükümlü olmadıklarına hükmetmişlerdir.

Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in kızların sünnet edilmeleriyle ilgili olarak sağlığa uygun bir tarzda olması için tâlimât verdiğini de öğrenmekteyiz. Ebû Davûd'un rivayeti şöyle: "Medine'de bir kadın (ki ismi Ümmü Atiyye'dir) kızları sünnet ediyordu. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) ona: "Fazla derin kesme, çünkü derin kesmemen, hem kadın için ahzâ (en ziyâde haz ve lezzet vesîlesi) hem de kocası için daha hoştur" der.

Hz. Ali'den gelen bir rivayette sünnetci kadına Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in birisini yollayarak (çağırttığını) ve "Sünnet ettiğin zaman üstten hafifçe kes, fazla dipten kesme..." dediğini öğreniyoruz. Münâvi, bu hadisi şerh ederken, kadınlardaki sünnet mahallinin derin kesilmesi hâlinde, kadının cinsî arzusunun söneceği, bu nedenle de kocası ile cinsel ilişkiden nefret edebileceğini belirtir.

Kadın sünneti sadece Afrika'da değil,Arabistan'da da yapılan birşey.Fakat bahsedildiği gibi ucundan azcık değil,kadın için cinsel ilişkiyi ve doğumu işkence haline getirecek şekilde yapılan bir şey.

:53::53::53::53::53::53::53::53::53: aman yarabbim daha neler duyucagimmm

Back
X