Kadin Super Kahraman Mi Arkadas ?!

• Konu Sahibi Konu Sahibi ztar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ztar

Benim Hala Umudum var..
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2010
4.456
6
158
A.B.D.
Selam arkadaslar!

Muhtemelen yorgunluktan uyuyamadigim icin yazma ve icimi dokme geregi hissettim.

Yahu bana bir sey diyin siz nasil yapiyorsunuz bu isleri ?

Kadin dedigin yemek yapar,

Evi cekip cevirir,

Coluk cocuk varsa cift mesai yapar,

Misafir gelecekse daha da cift mesai yapar,

Aksam olur kocasinin gonlunu yapar,

Calisiyorsa isine gider,

Okuyorsa okuluna gider,

BU liste boyle uzar gider de bir de bunlarin yaninda kadin dedigin trip atamaz, her zaman guler yuzlu olacaksin neden adam evde guler yuzlu kadin gormek ister.

Peki kadin bu kadar seyin karsiliginda ne ister ? Sadece sefkat, dikkat, deger gormek. En azindan benim icin boyle.

Gelelim benim basit ama canimi sIkan meseleme. Yarin aksam misafirlerim var ve esim gelince kizimla ilgilendi ben mutfakta birseyler hazirladim. Daha sonra yanlarina gittim ve esimle aramizdaki diyalog:

esim : bu gece canima okudu ( kizim icin )

ben : benim kadar yorulamazsin, ayaklarima basamiyorum.

esim : hemen kendine pay cikarma :53:

ben : neden oyle diyorsun , canimi sIktin aksam aksam

esim : senin canin sIkILmaya hazir zaten.

evet basit bir diyalog ama insan yorgunluktan uyuyamayacak derecedeyken hic ama hic cekilmiyor. Cok moralim bozuldu birsey demedim daha sonra. Siz olsaniz caniniz sIkILmaz mi? Ben fazla duygusal da olabiliyorum.

Ya bu erkekler neden bu kadar odun ya. Siz nasil beceriyorsunuz yapip edip soylenmemeyi? Esinizin tutumu nasil ? Benimki normalde cok hislidir, duygusaldir ama bazen beni hasta eder. Herseyinizi dortdortluk yapip, esinize ve kendinize bir de zaman ayirmayi becerebiliyor musunuz? Nasil yapiyorsunuz? Ha bir de surekli guler yuzlu olmayi, oyle hemen sinirlenmemeyi, alttan almayi beceren hatunlar varsa buyursun yazsin. Ben cok fena giciklardayim.

Burda gece ben uyuyabilirsem uyuyayim .. uyandigimda sizden yorumlar gormek beni mutlu edecek hanimlar..

Allah kolaylık versin canım... Nasıl alıştırırsan öyle devam eder karşındaki insan aslında biraz da bizler böyle yapıyoruz karşımızdaki kişiyi ve istemeden yarattığımız kişiliğe de bir süre sonra tahammül edemiyoruz pışpışlıyoruz ya bindikçe biniyorlar , verdikçe daha fazlasını istiyorlar aç gözlüyüz sonuçta :34: Baştan nasıl giderse öyle devam eder dedim ya ben çok fazla sıkıntıya zorluğa gelemiyorum eşime de bunu oldukça belli ettim gerek naz gerek sitem olarak... Ben çalışıyorum eşimde, ev yemekleri temizlik bunları otak yapıyoruz eşimle çünkü yoruluyorum.. Hatalarım oluyor insanız eşimin de ama hatamı anlayana kadar sitemimi de yapıyorum hırçınlığımı da kavgamı da anlayınca da eşimde bende özür diliyoruz... Kimse mükemmel olmak zorunda değil sonuçta aslına bakarsanız bayanlar yapı olarak ta, kişilik olarak ta hassas ve narin oldukları için erkekler dikkat etmeli ona göre davranmalı bence..

Selam arkadaslar!

Muhtemelen yorgunluktan uyuyamadigim icin yazma ve icimi dokme geregi hissettim.

Yahu bana bir sey diyin siz nasil yapiyorsunuz bu isleri ?

Kadin dedigin yemek yapar,

Evi cekip cevirir,

Coluk cocuk varsa cift mesai yapar,

Misafir gelecekse daha da cift mesai yapar,

Aksam olur kocasinin gonlunu yapar,

Calisiyorsa isine gider,

Okuyorsa okuluna gider,

BU liste boyle uzar gider de bir de bunlarin yaninda kadin dedigin trip atamaz, her zaman guler yuzlu olacaksin neden adam evde guler yuzlu kadin gormek ister.

Peki kadin bu kadar seyin karsiliginda ne ister ? Sadece sefkat, dikkat, deger gormek. En azindan benim icin boyle.

Gelelim benim basit ama canimi sIkan meseleme. Yarin aksam misafirlerim var ve esim gelince kizimla ilgilendi ben mutfakta birseyler hazirladim. Daha sonra yanlarina gittim ve esimle aramizdaki diyalog:

evet basit bir diyalog ama insan yorgunluktan uyuyamayacak derecedeyken hic ama hic cekilmiyor. Cok moralim bozuldu birsey demedim daha sonra. Siz olsaniz caniniz sIkILmaz mi? Ben fazla duygusal da olabiliyorum.

Ya bu erkekler neden bu kadar odun ya. Siz nasil beceriyorsunuz yapip edip soylenmemeyi? Esinizin tutumu nasil ? Benimki normalde cok hislidir, duygusaldir ama bazen beni hasta eder. Herseyinizi dortdortluk yapip, esinize ve kendinize bir de zaman ayirmayi becerebiliyor musunuz? Nasil yapiyorsunuz? Ha bir de surekli guler yuzlu olmayi, oyle hemen sinirlenmemeyi, alttan almayi beceren hatunlar varsa buyursun yazsin. Ben cok fena giciklardayim.

Burda gece ben uyuyabilirsem uyuyayim .. uyandigimda sizden yorumlar gormek beni mutlu edecek hanimlar..

onceliklee gunaaayydiiinnn :-)
İlk basta erkek de kadinda dort dortluk degildir.
Herkeesin kendine gore basarisiz oldugu huylari halleri var. Bende ilk ewlendigimizde asiri kavga ederdik. Ona yardim etmedn, copu disari cikarmadin, coraplarin salonda niye duruyor gibi gibi nedenlrrle hep kavgalarimiz oldu. Uzulen yine biz oluyoruz. Onlarin umrunda olmuyor. Dun aksam bizim ufak tartismamizi anlatayim. Oglum 7 aylik, nezle oluyor gibiydi, gunduz burnu akiyordu. Aksama dogru hicbisei yoktu. Kocam kv aradigini oglana corap kiyafet falan almis. Onlari gidip alicam dedi. Tmm dedim. Sonra aklima geldi. Dedim bu kesin kardesiyl batak oynamaya gidick dedim. Sordum ordan da batak oynamaya mi gidiceksin dedm. Evet dedi. Sinirlndm. Oglan hasta ya bise olursa diye. Halbuki oglan iyiydi. Bi de salonun halilarini sericektik. Kiyafetleri almay gidicm diyecegne kardesmle batak oynicazordan da anneme ugrarm kiyafetleri alirm dese inan bise demicm. Dolambacla disari cikmya calisti. Tmm sonucta krdesiyle ckior. Gittigi mekani biliyorum. Soyleme sekline sniroldm. Bunu soylynce disari cikmayim die bahane uretiorsun dedi. Sonra bana soguk davranmaya basladi. Saatler gecti. Dedim yeter ypma boyle. Bi disari cikmadn die bna boyle davranamazsn dedm. Snirlendi baska odaya gitti. O oyle yapinca ymk yapmadm. Oglanlada ilgilenmekten de yapamadm. 1saat dfalan gecti. Siniri gecmis, geldi menemen yapicam dedi yer misin tmm dedm yerim. Sonra beraber menemen yaptik.soguklugu gecti :-)
Yani dicegim şu ki,, erkeklern siniri anliiik.
Ustune gitmedikce is uzamiyor. Sende uzulmuyorsun.
Esim bagiriyor ya biseye mesela yemek tuzlu olmuş. Diuorumm ki ayyy askimm bnm hatam , ozur dilerimmm. Bi dha olmaz soz diorum. Esim ustune laf edemior:-) snra dio bi tuz icin kirdm seni ozur diee :-).
Yani erkeklere tmm aaskim sensin de usteleme sorun kalmaz. O zmn esin sna daha iyi davrancak emin ol.
İyiliginle ezeceksin kocani..
Ew isine gelince inan bende yetismey calisiorum. Bazen ew kirli oluyor, bazen mtfakk''' yani ewin tamami dort dortluk temizlenmiyor. Esimde anlayisla karsiliyor.
Cocukla ilgilen yeter dior.
Bölük pörcük yazdim. Arada kalkip oglana bakiorum. Bnm esimde duygusal, zaten duygusal adam wicdanlidir. Cok zor ogrndm. Bna bi laf soyleynce susmayi..
Onun sna aslinda bagirmk istemedgni, sadece anlik sinirli oldugunu hatirlatkendine. Sen ilk once kendin icin mutlu ol. Esin sendeki mutlulugu gorunce snirlense bile caglamicaktir.
Esim ilk ewlendgmzde is yaparken mutlu degilsn drrdii. Nerdn cikardn derdm. Halinden anlasilior derdi. Dogruydu, zorlaniordum bekarken annemn isleri yapmasna alismistm. Ama smdi bna askim sunu harika yaptin, yemeklrn mukemml dior. Yanii, sen mutlu olunca karsindaki de mutlu olur.
Yazacak ck var ama oglan uyudu.
Kahvalti yapicam.
Son bi soZ..
Sen uzulmek istemezseen kimseee seni üzemeeeez...

ay çoğu böyle bunların...
kendileri yorulunca yorgunluk ,biz yorulunca kapris gibi geliyo...

eşim yarım gün ben tam gün çalışıyorum.. ama onun işi benimkinden zor o benden çok yorulur..
erkek milleti işte :47:

Valla onlar bizi dırdırcı görüyorlar.Ben azıcık ağzımı açıyım tamam tamam anladım deyip kesiyor sözümü...Ben alıştım bu duruma.Gerçekten yorgunsam yapmıyorum,hastaysam bana bakcaksın bugün diyorum. Dün yardım etti,sobamı yaktı,etrafı topladı ne yapayım hastaydım.Hatta daha dün akşam hastaydım baktı kızıma,bende tıpkı onun yaptığı gibi uzandım çayımı aldım izledim dizimi :) Çok zevkliymiş yav dedim :)Uyandım makinada bıraktığım çamaşırları falan asmış,emin olamadım acaba ben mi asmıştım ya dedim yok dedi sen hastaydın sabah kalkıp ben astım :)

Lafın özü bunların hepsinin kendine özgün ayarı var,hepsi aynı fabrikadan çıkma ama kullanım kılavuzları farklı...Onu da evlenince çözüyoruz işte :) Sende sözlere çok takılma,bak ki gerçekten yorgunsun bırak yapsın üstüne düşeni...Dırdırla değilde tatlı sözle yaptıcaz işleri ben bunu öğrendim :)

Şekerim madem bu kadar zor daha da zorlaştırmamak lazım hayatı değil mi ama? Bazen biz kadınlar da rahat durmuyoruz yalan yok..Her dakka perde yıkamalar, aman misafir gelecek 10 çeşit yemek hazırlamalar, yok şurası dağıldı, yok bunu yapmam lazım bu liste uzar da uzar.
bence şöyleki ; öncelikle belirteyim eşim çok yardım eder hatta benden fazlasını yapar çoğu zaman, dağıttığımı bile toplar sesi çıkmadan. Ama düşünüyorum ki diyelim yardım etmedi , bu kadar kasmam diye düşünüyorum. Bırakalım azıcık da tadında herşeyi misafir mi gelecek 10 çeşit yapılcana bi börek, bi kek, bi salata yanına da kahvaltılık hoooppp yeter.. Perdemi yıkanacak her ay değilde 5ayda bir yıkanır ne var yani. Cammı silinecek 2ayda bi sil nolcak?
(yanlış anlamayın genel bahsediyorum siz farklısınız belki)
Ben de misafir ağırlamayı çok severim bayılırım masa donatmaya ama şimdiden plan yapıyorum. Kızım:emir_bebek: gelecek allah izin verirse diyorumki buzluğa börek atayım biri gelince çıkarırım yanına da bir kek mis gibi yeter. Uğraşamam öyle.
Haşatımızı birazda biz çıkarıyoruz. Tabi ki eşten yardım bekleniyor ama yapmayan yapmıyor maalesef bu da onların değil bu zmana kadar pohpohlayan annelerin suçu aslında..Boşver sen kendini de yorma, çok ta bişeyde bekleme bekledikçe daha üzülürsün:(

Merhaba arkadaşlar...Ben çevremden ve kendimden gördüğüm kadarıyla bütün erkekler aynı..Sen istediğin kadar parçalan bişey ifade etmiyor.En basitinden daha dün baş ağrısından ölüyordum ki benim başımın ağrıdığı çok nadirdir ve dünkü kadar ağrıdığını hiç bilmiyorum. Eşiminse haftanın beş günü başı şiddetli biçimde ağrıyordur.Yemeğini yer çayını içer başım ağrıyor deyip geçip yatar.Ama dün ben gözümü açamazken benden yemek ve çay istedi.Hiç acıması yokmuş dedim halimden en çok onun anlaması gerekirken...

Bütün erkekler neredeyse aynı :)

Bu sabah eşim işe geç gidecek.. Bende işe gidiyorum çocuğu anneme bıraktım eşim diyor ki : ohh bu sabah 10 a kadar uyuyayım... Sanki hiç uyumuyormuş gibi...Oğlum neredeyse 3 yaşında ben bir kere 10 a kadar uyuduğumu bilmiyorum o doğduktan sonra...

Bu arada da erkeklere sorsanız da bütün kadınlar aynı :27:

Okurken ben yoruldum :) Evlenince gercekten boyle mi olacak ?

Selam arkadaslar!
Yarin aksam misafirlerim var ve esim gelince kizimla ilgilendi ben mutfakta birseyler hazirladim. Daha sonra yanlarina gittim ve esimle aramizdaki diyalog:

doğru kadınlar daha çok yoruluyor ama erkeklerde çocuk gibi ilgi görmek istiyor... mesela kızınız aynı şeyleri deseydi diyalog değişik olurdu dimi?

siz eşinize benim kadar yorulamazsın değilde... ay kıyamam canım benim, bende çok yoruldum, ayaklarıma bile basamıyorum. deseydin eşinin cevabı o olmazdı... canında sıkılmazdı... azıcık pohpohlayın... birşey kaybetmesin. mutlu olursunuz...

annem hep der. babanda çocuk gibidir diye... bende eşime öle davranıyorum, onunda hoşuna gidiyor... tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Ben genel olarak gördüğümü söylemek istiyorum.
Kadınlar kendilerini bazen çok fazla zorluyorlar.Misafir için bence 2 çeşit hazırlık yeterli.
Ve kadınlar bazen sınır koymuyorlar.Evin kuralları olmalı.
Bazende iyi yapılan şeylerden çok olumsuzlara odaklanıyoruz.
Eğer eşiniz kızınıza baktı diye güzel söz duymazsa muhtemelen bir dahakinde bakmamak için kaçmanın yollarını arar ve sorumsuz eş olur.
Siz ise yaptıklarınız takdir görmediğinde muhtemelen yapmaya devam edersiniz ama giderek daha da gıcık olursunuz.:18:
Aslında iki tarafta takdir bekliyor haklı olarak.Bunun çözümü çok zor gözükmüyor.Allah yardımcınız olsun.

bende karşımda beş yaşında çocuk varmış gibi davranıyorum, sen benden daha çok yoruluyorsun amaaaa ile başlayan cümlelerle bir çok işimi yaptırıyorum ben çayımı içerken servisimi yapıyor:) genelde güler yüzlüyümdür eğer sizin durumunuzda olsam o an gülerek takılırım eşime başka bir konuda da ben onun burnundan getiririm, denge oyunu sanki işte bu çok yorucu

Allah kolaylık versin canım... Nasıl alıştırırsan öyle devam eder karşındaki insan aslında biraz da bizler böyle yapıyoruz karşımızdaki kişiyi ve istemeden yarattığımız kişiliğe de bir süre sonra tahammül edemiyoruz pışpışlıyoruz ya bindikçe biniyorlar , verdikçe daha fazlasını istiyorlar aç gözlüyüz sonuçta :34: Baştan nasıl giderse öyle devam eder dedim ya ben çok fazla sıkıntıya zorluğa gelemiyorum eşime de bunu oldukça belli ettim gerek naz gerek sitem olarak... Ben çalışıyorum eşimde, ev yemekleri temizlik bunları otak yapıyoruz eşimle çünkü yoruluyorum.. Hatalarım oluyor insanız eşimin de ama hatamı anlayana kadar sitemimi de yapıyorum hırçınlığımı da kavgamı da anlayınca da eşimde bende özür diliyoruz... Kimse mükemmel olmak zorunda değil sonuçta aslına bakarsanız bayanlar yapı olarak ta, kişilik olarak ta hassas ve narin oldukları için erkekler dikkat etmeli ona göre davranmalı bence..

Tesekkur ederim canim evet haklisin bayanlar gercekten yapi olarak hassas, narin.. Ve fazlasiyla anlayis bekliyoruz sanirim.

Ben calisan bir bayan degilim, ona ragmen yoruluyorum cunku dedigin gibi bende hic bu zamana kadar zorlamadim kendimi herhangi bir konuda. Ve esime hep sorumluluklar yukledim ev ici ile alakali.

Daha sonra konustuk, uyku sersemi ne dediginin farkinda bile degilmis. cosmusum dedi :1:

onceliklee gunaaayydiiinnn :-)
İlk basta erkek de kadinda dort dortluk degildir.
Herkeesin kendine gore basarisiz oldugu huylari halleri var. Bende ilk ewlendigimizde asiri kavga ederdik. Ona yardim etmedn, copu disari cikarmadin, coraplarin salonda niye duruyor gibi gibi nedenlrrle hep kavgalarimiz oldu. Uzulen yine biz oluyoruz. Onlarin umrunda olmuyor. Dun aksam bizim ufak tartismamizi anlatayim. Oglum 7 aylik, nezle oluyor gibiydi, gunduz burnu akiyordu. Aksama dogru hicbisei yoktu. Kocam kv aradigini oglana corap kiyafet falan almis. Onlari gidip alicam dedi. Tmm dedim. Sonra aklima geldi. Dedim bu kesin kardesiyl batak oynamaya gidick dedim. Sordum ordan da batak oynamaya mi gidiceksin dedm. Evet dedi. Sinirlndm. Oglan hasta ya bise olursa diye. Halbuki oglan iyiydi. Bi de salonun halilarini sericektik. Kiyafetleri almay gidicm diyecegne kardesmle batak oynicazordan da anneme ugrarm kiyafetleri alirm dese inan bise demicm. Dolambacla disari cikmya calisti. Tmm sonucta krdesiyle ckior. Gittigi mekani biliyorum. Soyleme sekline sniroldm. Bunu soylynce disari cikmayim die bahane uretiorsun dedi. Sonra bana soguk davranmaya basladi. Saatler gecti. Dedim yeter ypma boyle. Bi disari cikmadn die bna boyle davranamazsn dedm. Snirlendi baska odaya gitti. O oyle yapinca ymk yapmadm. Oglanlada ilgilenmekten de yapamadm. 1saat dfalan gecti. Siniri gecmis, geldi menemen yapicam dedi yer misin tmm dedm yerim. Sonra beraber menemen yaptik.soguklugu gecti :-)
Yani dicegim şu ki,, erkeklern siniri anliiik.
Ustune gitmedikce is uzamiyor. Sende uzulmuyorsun.
Esim bagiriyor ya biseye mesela yemek tuzlu olmuş. Diuorumm ki ayyy askimm bnm hatam , ozur dilerimmm. Bi dha olmaz soz diorum. Esim ustune laf edemior:-) snra dio bi tuz icin kirdm seni ozur diee :-).
Yani erkeklere tmm aaskim sensin de usteleme sorun kalmaz. O zmn esin sna daha iyi davrancak emin ol.
İyiliginle ezeceksin kocani..
Ew isine gelince inan bende yetismey calisiorum. Bazen ew kirli oluyor, bazen mtfakk''' yani ewin tamami dort dortluk temizlenmiyor. Esimde anlayisla karsiliyor.
Cocukla ilgilen yeter dior.
Bölük pörcük yazdim. Arada kalkip oglana bakiorum. Bnm esimde duygusal, zaten duygusal adam wicdanlidir. Cok zor ogrndm. Bna bi laf soyleynce susmayi..
Onun sna aslinda bagirmk istemedgni, sadece anlik sinirli oldugunu hatirlatkendine. Sen ilk once kendin icin mutlu ol. Esin sendeki mutlulugu gorunce snirlense bile caglamicaktir.
Esim ilk ewlendgmzde is yaparken mutlu degilsn drrdii. Nerdn cikardn derdm. Halinden anlasilior derdi. Dogruydu, zorlaniordum bekarken annemn isleri yapmasna alismistm. Ama smdi bna askim sunu harika yaptin, yemeklrn mukemml dior. Yanii, sen mutlu olunca karsindaki de mutlu olur.
Yazacak ck var ama oglan uyudu.
Kahvalti yapicam.
Son bi soZ..
Sen uzulmek istemezseen kimseee seni üzemeeeez...

Cok tesekkur ederim ozeliikle isaretledigim yere bayildim :46:

Benim de kizim 8 aylik ve gercekten insan dedigin gibi herseye yetisemiyor, bazen ben mi beceriksizim acaba diye dusunuyorum ama kendime de cok haksizlik etmek istemiyorum cunku kizim dogdugunda annem gelmisti yanima, o dondukten kisa sure sonra da ben onlarin yanina gitmistim ( tatil zamaniydi) ve dondugumde kizim 6 aylikti. Dolayisiyla aslinda kendi duzenimi yeni yeni oturtmaya basliyorum cevremde bana yardim edebilecek kimse olmadan. Ha o yardim edebilecek tek kisi de esim.

Ama aynen dedigin gibi mesela senin haliyi sermen lazimmis, benim icin de her neyse, yetisemedigin yerde onu bekliyorsun. neymis batak oynamaya gidecekmis ben bile sinirlendim burdan. Allah tan benim eim de vicdanlidir.

dedigin gibi benim biraz politik olmayi ogrenmem lazim . mesela soyle cevap verebilirdim :

aaaa hayatimmm neden oyle diyorsuuunnn halbuki kocacim istedi diye borekler yaptim icerde vs v:1::1:

eşim yarım gün ben tam gün çalışıyorum.. ama onun işi benimkinden zor o benden çok yorulur..
erkek milleti işte :47:

Allah Allah bizim kendimizi nazlamamiz gerekmez mi yahuu :ssz:

KUllanim kilavuzlari olsa tadindan yenmezler :27:

Valla onlar bizi dırdırcı görüyorlar.Ben azıcık ağzımı açıyım tamam tamam anladım deyip kesiyor sözümü...Ben alıştım bu duruma.Gerçekten yorgunsam yapmıyorum,hastaysam bana bakcaksın bugün diyorum. Dün yardım etti,sobamı yaktı,etrafı topladı ne yapayım hastaydım.Hatta daha dün akşam hastaydım baktı kızıma,bende tıpkı onun yaptığı gibi uzandım çayımı aldım izledim dizimi :) Çok zevkliymiş yav dedim :)Uyandım makinada bıraktığım çamaşırları falan asmış,emin olamadım acaba ben mi asmıştım ya dedim yok dedi sen hastaydın sabah kalkıp ben astım :)

Lafın özü bunların hepsinin kendine özgün ayarı var,hepsi aynı fabrikadan çıkma ama kullanım kılavuzları farklı...Onu da evlenince çözüyoruz işte :) Sende sözlere çok takılma,bak ki gerçekten yorgunsun bırak yapsın üstüne düşeni...Dırdırla değilde tatlı sözle yaptıcaz işleri ben bunu öğrendim :)

su an gercekten kendimi dusununce elimde cayla, uzanmisim, dizimi izliyorum.. sevincimden aglicak gibi oldum :)

Dedigin gibi benim ki de hic hoslanmaz dirdirdan, hep kibar yaklasicaksin, hep sakin olacaksin, tatli dil, guler yuz, bende fevriyim biraz .. Geldi mi boyle tam beynime sicrar sinirim tavan yapar. Gerci bu durumu asmaya calisiyorum ve buyuk oranda basarili oldum aslinda.

Gecmis olsun bu arada ...

Back
X