• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kadın Vezir De eder; Rezilde..

evet erkek yapınca da öyle olur,

Duruma göre değişir. Bu kadar kısa bir konuya çok net yorum yapılamaz.
Mesela arkadaş ortamında istemeden sözünü kesmişse sorun yok.
Ama ciddi bir ortamda adam ciddi bişeyler anlatırken olmuşsa olay sorun var demektir.
Sözümün kesilmesinden ben de hoşlanmam, kimse hoşlanmaz. O yüzden biraz dikkat etmek lazım.

Sözünü kesmek hoş olmadığı için kadın da olsa erkek de olsa aynı durum söz konusu

duruma göre değişir, bende sinir olurum lafımın kesilmesine, kasıt olsada olmasada,ama rezil olma durumu dediğim gibi duruma göre değişr

Rezil etmek biraz fazla kaçarda hoş olmaz diyelim zaten topluumuzun büyük kesiminde bu var lafın bitmesini bekleyemiyorlar

benım cocugum 4.5 yasında
sozunu kesince aglıyor

söz kesmenin kasıtı kasıtsızlığı olmaz ayıptır her iki cins içinde ve onur kırıcıdır bir topluluk içindeyseniz...

Kıyamam ben ona, kesmeyin sizde sözünü :)

Kadin erkek farketmez sözün kesilmesi hoş değil :63:

Kadını erkeği yok ki bu işin. Toplum içinde kimin sözünü kesersen hoş olmaz.
Ama eşine bunu yaparsan daha kötü olur. Sözüne ehemmiyet vermiyormuş gibi..

Bunda bile cinsiyet ayrımı mı yapılır yahu?

Söz kesilmesi hiç hoş bir şey değil. Kim olursa olsun. Ama rezil etmek tanımı uygun değil. Saygısızlık denebilir.

Söz kesmek karşı tarafı ciddiye almadığını ya da dinlemediğini gösterir.Yani söz kesmek bir nevi ayıp olarak karşılanır.

Sözünün bitmesini beklemek kisiye duyulan saygıdır net.

Söz kesilmesi hoş değil. Ancak sözü kesen kişi kendini kötü duruma düşürür bence :KK66:

söz kesilmesi kim arasında olursa olsun görgü kurallarına aykırı nahoş bir durum.
sözü kesilen resmen başından aşağı soğuk su dökülmüş gibi olur başına gelir herkesin.
ama vezirlik rezillik bir durum değil bana göre.
tartışılan konudur aslolan.eğer konu direk kişinin kendisi ile alakalı ise veya söz kesen , kişinin gururunu incitecek bir söz ile söze dalmşssa o zaman rezil etttin beni diyebilir.
heralde sizde böyle oldu.

Bunu cinsiyete bağlamak çok saçma. Rezil etmek denmez ama saygısızlık diyebiliriz.

kasıtsız ise, rezil Etmek degil de dusuncesizliktir. Tekrari olursa saygisizliktir. Karsi tarafi mahcup etmektir..

Söz kesmeden kasıt nedir mesela örneklendirirsen daha iyi olur..

Mesela sevgilim hep söylenir sanki düğmen var ya durmadan bıdı bıdı bıdı konuşuyon( ki bazen bir dur nefes al diye dalga geçiyor :KK48:) ya da tam tersi susuyon ağzını bıçak açmıyor diyor...
Ortası yok muu bunun diyor..:KK45:
Hararetli hararetli konuşuyorken aramızda genelde bir şey diyince hemen zırt diye konuya dalıyorum sözüm bitince tekrar ''Eeee'' diyorum kaldığı yerden devam ediyor:KK53::KK53::KK53:
Alıştı yani ama bazen tepesi atmıyorda değil hani..

Bunun bir insanın başka bir insanın sözünü kesmesinin adabı muaşereye uymadığını söylese biri bana tamam derim ama olayı kadına erkeğe bağlayınca şarterler atıyor bende.

Tesekkur ederım degerlı yorumlarınız ıcın..

kadın erkek cınsıyet olayı degıl aslında olay... Burada tartıştığımız bı konu bu.. Bana saçma geldi..

Yani konuşma esnasında olabilecek şeydir bu.. Kasıt yokken hele akılda böyle bi dusunce yokken..

Birini dinlememek yada sözünü kesmek saygısızlık olabilir bencede ... ama Rezil etmek nedir yahu.. İnsan sözü kesildi diye niye rezil olsun ki???

sor herkese aynı dusunur dendı.. Bende bı sorayım dedım..

rezil olmak değil tabii ki her zaman saygısızlık yapan rezil olur ama o da rezil olmaz böyle bir konuda .Erkekler her dışarıda yani başka insanların yanında hep onore edilmek ister .Aksisi rezil olmak gibi gelir onlara .

Topluluk içerisinde bir kişinin diğerinin sözünü kesmesi sözü kesilen kişiyi rezil etmez. Saygısızlıktır sadece. Eğer kasıt yoksa ortada, kasıttan kastım, bazen insanlar en doğrusunu ben biliyorum yaklaşımıyla karşısındakini susturmak için sözünü kesebiliyor. Bu durum kasıt olarak algılanabilir. Eğer özellikle yapmıyorsanız bu müdahaleyi, saygısızlık demeyelim ama o an için hoş olmayan bir durum yaratır sadece.

Eşiniz sizi uyarmış, sizde bilerek yapmamışsınız zaten. Tekrarlamazsanız sorun olmaz.

Ama şu erkeklerin yok beni rezil ettin, davranışınla beni ezdin, rencide ettin yaklaşımından nefret ediyorum.

Azıcık kendinize güveniniz olsun, ne bu kompleks.

Hem her konuda harika ve mükemmel olduklarını düşünürler hem de en ufak bir olayda kompleks yapıp rezil olurlar. Ne rezilliği yahu, saygısızlık olarak algılanması gereken bir davranış, rezillikle zerre alakası yok.

Eşin madem sor herkese demiş, benimde fikrim bu.

söz kesmek hoş bir şey değil cidden. Benim eşim geçen boş bulundu yaptı çok sinir oldum. İnsan kendini aptal gibi hissediyor. Ben onun sözünü kesmem oda benimkini kesmesin şekerim dil benim ağız benim

Topluluk içerisinde bir kişinin diğerinin sözünü kesmesi sözü kesilen kişiyi rezil etmez. Saygısızlıktır sadece. Eğer kasıt yoksa ortada, kasıttan kastım, bazen insanlar en doğrusunu ben biliyorum yaklaşımıyla karşısındakini susturmak için sözünü kesebiliyor. Bu durum kasıt olarak algılanabilir. Eğer özellikle yapmıyorsanız bu müdahaleyi, saygısızlık demeyelim ama o an için hoş olmayan bir durum yaratır sadece.

Eşiniz sizi uyarmış, sizde bilerek yapmamışsınız zaten. Tekrarlamazsanız sorun olmaz.

Ama şu erkeklerin yok beni rezil ettin, davranışınla beni ezdin, rencide ettin yaklaşımından nefret ediyorum.

Azıcık kendinize güveniniz olsun, ne bu kompleks.

Hem her konuda harika ve mükemmel olduklarını düşünürler hem de en ufak bir olayda kompleks yapıp rezil olurlar. Ne rezilliği yahu, saygısızlık olarak algılanması gereken bir davranış, rezillikle zerre alakası yok.

Eşin madem sor herkese demiş, benimde fikrim bu.

cinsiyete göre değişiyor mu yani,

bunun kadını erkeği yok konuşurken birinin sözünü kesersen bu saygısızlığa girer.

bence gelmez ..
Konu nedir?

Yorumlara teşekkürler.. Oturduğumuz yerın yakınında yaşandı olay tanıdığımız çift için ; beyler bak şu kadına rezil etti adamı diye söylemleri oldu.. Bizede bunun derdi düştü yani.. Konuşurken Kadın eşine ''amaaan boşver şimdi onu'' gibi bisey söyledi
erkekte konuyu kapattı ama gözlerini devirerek kadına baktı.. Erkek algısını anlamaya çalışıyorum..

kadın erkek cınsıyet olayı degıl aslında olay... Burada tartıştığımız bı konu bu.. Bana saçma geldi..

Yani konuşma esnasında olabilecek şeydir bu.. Kasıt yokken hele akılda böyle bi dusunce yokken..

Birini dinlememek yada sözünü kesmek saygısızlık olabilir bencede ... ama Rezil etmek nedir yahu.. İnsan sözü kesildi diye niye rezil olsun ki???

bence saygısızlıktır söz kesmek
ama erkekler "karısına bu adam hiç söz geçiremiyo veya kadının adama hiç saygısı yok ki lap diye sözünü kesiyo utanmadan"
diye milletin düşünüp rezil olacağını düşünmüştür.

erkeklerin bakış açısı çoğunlukla şu galiba bir kadına sözünü geçiremedi bak,

yani erkekler karısı tarafından sözü kesilen hemcinslerini kılıbık olarak görüyor,

ve bak rezil oldu şimdi gözüyle bakıyor bunu mu demek istiyorsunuz acaba?

Bazen arkadaşlara ikimiz yasadigmz olayi anlatacaz diye bir o , bir ben kesip heyecandan karman çorman ediyoruz... Yani bunda sorun yok..

Ama sirf beni yalanlamak, hayir öyle değil böyle demek için kesiyorsa sözümü baskalarinin yaninda o işe sinir olurum

Ama rezil olunmaz o kadar da egoya gerek yok

kısacası bir kadının sözlerini kesmesi erkeklik gururlarına dokunuyor yani:KK11:

o yüzden rezil olmuş oluyorlar

erkeklerin bakış açısı çoğunlukla şu galiba bir kadına sözünü geçiremedi bak,

yani erkekler karısı tarafından sözü kesilen hemcinslerini kılıbık olarak görüyor,

ve bak rezil oldu şimdi gözüyle bakıyor bunu mu demek istiyorsunuz acaba?

Herhalde dusunulen budur.. Farklı bir bakış acısına sahip bu erkekler..

Ben şunu düşünürüm. Bazen kastettiğimiz şeyden daha önemlisi yaptığımız hareketin karşı tarafa hissettirdikleridir. Kendisini rezil olmuş hissettiyse, zaten hareket de o an size de saygı çerçevesinde gelmediyse yapmaya gerek yok. Hani bu rezil olmadır yok yapanın saygısızlığıdır diye karşılıklı inatlaşmak yerine yaptığımız hareket karşısında karşıdaki ne hissetmiş o da önemli.

Bu konunun cinsiyet ayrımı yoktur, böyle bir ayrımı yaptığın zaman kendini rezil etmiş olursun bence.
söz kesmek genel anlamda saygısızlık olarak nitelendirilir ancak konuya göre de değişir...

Back
X