Kadına Şiddet ve Boşanma

Herkese İyi günler,

Konuya nereden başlanır bilemiyorum!.. Fakat son zamanlarda toplumun en derin yarası kadına şiddet bizim ailemizi de buldu.. Kız kardeşim 6 yıllık evli ve 2 yaşına henüz girmiş bir erkek evladı var. Evliliğinin ilk günlerinden itibaren problemli bir adamla evlendiği belliydi ama ne yazık ki düzelir umuduyla evliliğini hep yürütmeye çalıştı. Ben ablası olarak eşiyle daha tanıştığımız ilk günden beri birbirimize ısınamadık, sanırım hislerim yanılmadı. Eşi bana karşı saygısız suratsız ve son derece kin doluydu. Yalnız ben ilk günden beri o çizgiyi hep korudum en ufak bir tartışma, söz dalaşı yaşanmadı aramızda izin de vermezdim nihayetinde. Neyse gelelim asıl konuya önceleri kız kardeşim yaşadıklarını mümkün olduğunca sakladı ya da olabildiğince yumuşatarak dile getirdi. Eeee elbet bir gün patlayacaktı. Yaşadığı üzücü şeylerden hep benim en son haberim oldu uzak tutuluyordum olaylardan... Saygı duymaktan başka çarem yoktu.! Meğer evliliğinin ilk günlerinden beri kız kardeşime şiddet uyguluyormuş hem de öyle böyle değil... Bir gün kucağında bebeğini emzirirken (4aylık) ağzından burnundan kan gelene kadar kızı dövmüş!!!! yetmemiş kız kardeşim neden diye hesap sorunca bir daha dövmüş!!!! Geçtiğimiz yaz kaçarak bana geldi şiddet uygulamış yine elleri kırılasıca... Gizlice bir yolunu bulup kaçmış, arabasını, kucağında çocuğuyla kullanarak düşünebiliyor musunuz??? Kaza yapabilir canlarına zarar gelebilirdi!!!! İki hafta anne evinde kaldı ve yine karışmayın deyip evine döndü. Kısacası dayağı, şiddeti kabullenmiş aile kurumunun kutsallığının ardına saklamaya çalışmıştı hep yaşadıklarını...

Geçtiğimiz hafta oğlunun 2 yaş doğum gününü kutlayacaktı e haliyle ailesi olarak yardıma gittik diğer kız kardeşim annem sabah erken saatlerde ben ise akşam 21:30 gibi evine gittim. Aradan yarım saat geçti geçmedi kızımın lavabo ihtiyacını gidermek üzere tuvalette iken kapı çalındı sonrasında sesler yükseldi lavabodan bir çıktım ki kız kardeşim yatak odasında oğlunu emzirirken eşi üstüne tehditle yürümüş bağırıp çağırıyo ama gözü dönmüş biçimde tabi ben diğer kız kardeşim ve annem içeride salonda şok içindeyiz... Sakinleşmeleri içinde bir müddet bekledik derken odadan eşi olacak şahıs ayrıldı arkasından kız kardeşim ayağı kalkıp ailemin yanında ayıp ediyorsun diye bağırınca bir hışımla geri dönüp kız kardeşimin saçından ve ensesinden tutup öldürürüm lan seni diye kafa atacakken araya girmek zorunda kaldım ve kollarından tutarak yapma lütfen çocuklar var dedim ve tabii beni tutup kollarımdan fırlattı ve deli gibi duvarları yumruklayarak seni öldürcem ulan diye,,, hepiniz akıllı olacaksınız ulan karımı ister döver ister öldürürüm siz de karışmayacaksınız ulan derken anneme bir eli gitti kadına dokundu o sırada sakın anneme dokunma dedim tekrar beni tutup yere fırlattı derken kız kardeşim kapıyı açtı canımı zor kurtardım yetmedi dışarda da üstüme yürüdü seni öldürcem diye diye bağırdı eğer komşuları duyarlılık göstermeseydi belki de beni hastanelik edecekti. Gözlerindeki o bana zarar verme isteğini o kadar net gördüm ki.... Dahası bu adamın kadın doktora yönelik de bir saldırı hamlesi de olmuş!!! Tarafına kamuda Kadın doktora yönelik tehditvari ve saldırgan tavrı nedeniyle açılmış davası var!!!!

Şimdi içinizde bir avukat var ise nasıl bir yol izlememiz gerektiği konusunda yardımcı ve yönlendirici olur mu?
Şahsım olarak darp raporu alıp savcılığa gidip şikayetçi oldum... Kız kardeşim adına dava açtı fakat şuan maddi hiçbir desteği olmaması sebebiyle çaresiz çünkü kocası arabasını zorla sattırmış üstüne üstlük elinden parasını almış yıllarca evin kredisini ödemiş ama krediyi kayınbabası çektiği için de mal paylaşımından da yararlanamayacak!!!!
yav canini kurtarsin birde bebegini alsin zikim gibi yesin

yani o adamdan madi anlamada bir b3kletinz olmasin yedigi parayida alsin zikimlasin canini kurtarsin calisarak hersey yapabilir yetrki bosansin 0 dan baslarr kadin isterse cin settini tekrar insa eder

Tabiki katılıyorum size Kadın isterse herşeyi yapar. Yalnız evliliği boyunca verdiği emeklerle maddi manevi aile içerisindeki kazanca katkısı mutlaka ki yadsınamaz o nedenle bu haksızlık olur bu tür erkeklerin yanına yaptıkları kar kalmamalı kadın hakkını aramalı. Düşünüyorum da can güvenliğimiz bile yok hepimiz aynı kanıdayız canımızı kurtarsak ne ala diyoruz üzgünüm ama devlet derhal çözüm bulmalı bu ayıba biran evvel son vermeli

Tabiki katılıyorum size Kadın isterse herşeyi yapar. Yalnız evliliği boyunca verdiği emeklerle maddi manevi aile içerisindeki kazanca katkısı mutlaka ki yadsınamaz o nedenle bu haksızlık olur bu tür erkeklerin yanına yaptıkları kar kalmamalı kadın hakkını aramalı. Düşünüyorum da can güvenliğimiz bile yok hepimiz aynı kanıdayız canımızı kurtarsak ne ala diyoruz üzgünüm ama devlet derhal çözüm bulmalı bu ayıba biran evvel son vermeli
cozum bulamadigi icin diyorum uazik canina baksana gozu donmus pisligin

Back
X