Kadına yüklenen zorbalık!!

Nazille0

Guru
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2014
608
357
303
38
Mrb arkadaşlar akşam esimle birlikte kuzenime oturmaya gittim konu döndü dolaştı evliliklere aile içi ilişkilere falan girdi ben eşimle şehir değişikliği yaptım ve tasinmadan önce calisiyordum yeni ilde 3 ay calismadim ve kafayi yedim mevzu sadece para degil calismak benim kafami rahatlatiyor sosyallik cevre bunlar benim için önemli taşındığımız yerde 3 ay sonra bir iş teklifi aldım çalışmaya başladım 3 yıllık evliyim bu arada daha önce eşimle çok sıkıntılarım oldu hala da zaman zaman olur kimsenin hayatı gül bahçesi değil ben dedim ki eşimle aynı saatte işten geliyorum yemek yapmaya temizlik yapmaya yardım etmek zorunda dedim öyle deyince vay efendim sen nasıl ailede yetiştiğini unutuyosun erkek mutfağa girmez bu işler senin görevin yapmak zorundasin bunları yapmak sana zor geliyorsa işi bırak evinle kocanla ilgilen çocuk yapın bilmem ne ki çocuk istiyoruz Allah ne zaman nasip eder bilemiyorum sen çalıştığin için evliliğinde sorunlar oluyor yeterince birbirinize vakit ayiramiyosunuz falan dedi öyle deyince o kadar sinirlendim ki ne demek kadının görevi hayat müşterek ben aynı saatte işten gelicem eşim kanepeye kıcıni devirip yatacak ben eşek gibi yemektir bulaşiktir uğraşacağım eşim hic bir isin ucundan tutmayacak oylemi dedim ışte sen sosyetik olmaya çalışıyorsun bilmem ne salak saçma konuşup canımı sıktı en son dedim senin gibi düşününen cahiller yüzünden adamlar bu şekilde lütfen oğlunu bu zihniyette yetistirme karısına yazık olur dedim ve evden ayrıldım o kadar canım sıkıldı ki anlatamam

Evden çalışıyorum . Birde 2,5 yaşında oğlum var.Vakit buldukça temizlik yaparım, evim çoğunlukla temizdir. Ama bu benim görevim olduğum için yapmıyorum bunu. Temiz bir evde yaşamak istediğim için. Baktık haftasonu ev kirlendi eşim süpürür ben silerim. Bir kişi yapsa 2 saatte biten temizlik iki kişiyle hemen bitiyor. Yazık değil mi yahu tek yapana. 2 kişi yapıldığında yorgunluk bile olmuyor kimsede. Artık çuksınlar şu kadın-köle kafasından!! Bence kuzeniniz çok itici ve hadsiz. Onamı kaldın size işten çık diyip hyatınızı yargılamak?!

Bence kuzeninle birdaha görüşme boşanmalar onun gibi kadınların yüzünden arttı.

" erkek mutfağa girmez bu işler senin görevin"
Şu cümlenin hiçbir dayanağı yok. Hangi kitapta yazıyor bu. Bizim bir önceki nesil köyden kente yerleşmiş erkekler çalışmış kadınlar da genelde evde olduğundan böyle bir iş bölümü oluşmuş ama bu kadar yani. Şimdi genelde karı koca çalışıyor doğal olarak evde de işler ortak yapılıyor.

O kadar hiddetlendiki birde görseniz ben zulmediyorum kocama sanki senin gorevin diyor başka bişey demiyor ben evin hizmetçisi değilim dedim ben 3 ögün yemek yapsam temizlik ütü falan bende olsa çalışmasam daha mutlu olurmuşum evliliğimde herşey mükemmel olurmuş

Cahil cuhela isler. Benim babami haftanin 6 gunu calistigi zor ve yorucu bir isi var. Annem ev hanimi. Yine de evimizde is bolumu var. Perdeleri babam takar,tatil gunlerinde kahvaltıyı o hazirlar bizi cagirir,her sabah cayi o demler...
Cunku karisini mal gibi degil hizmetci gibi degil hayat arkadasi olarak görüyor.
Boyle kör cahil -ataerkil zihniyetle 10 saniye bile tartismana yazik.
Benim gencecik is arkadasimin ailesi sehir disina cikmisti. O da ne yemek yapsam vs diye düşünürdü, sohbet konusu olurdu. "Abin guzel yemek yapiyor mu?" Dedim, ne munasebet dedi. Erkek ya, mutfaga girmesine gerek yokmus. "Boyle davranma-ileride evlendiginde sıkıntı yasar o da boyle cumleler kurar mutfaga girmezse" dedim, kiz bana yükseldi "mutfaga da o girecekse neden evleniyor" diye.
Sonuc olarak, pipi mühim, pipi önemli

Ben bu konularda bir tartışma açılırsa şöyle diyorum:

"Ben kendi hayat tarzımı sana dikte etmiyorum. Sen istediğin şekilde yaşayabilirsin. Ama sen de sakın bana kendi doğrularını dikte etmeye kalkışma. Bu konuda netim ve kırıcı olurum. "

Ben kimsenin kocasını mutfağa sokmaya çalışmıyorum ama milletin kocası beni hizmetçi yapmaya çalışıyor. Vay anasını ya.

Sinir oldum. Mağarasına dönsün. Beyin savaşlarının yapıldığı 21. Yüzyılda da lütfen kendisini güncellesin. Konu sahibesi kendi hapsinde yaşayan bir beyni aydınlatamazsın. Artı,kendini sinir edersin. Uzaklaş. Çünkü sen mağaranın dışındaki mükemmel dünyayı görmüş sayılı kişilerdensin.

Bırakın Allah aşkına... Ev hanımı olanların hiçbiri aldatılmamalı o zaman. Saçmalamış. Kadının kendini köle görmesini de anlayamıyorum hiç “Tamam canım sen gönüllü köleliğe devam et, ben almıyım.” deseydiniz...

Vay hanzo vay!
Eline yapışır bir bardak kaldırsa demi, biz beceriksiz bir halta yaramayan insanlarız demiyor da, evine bak diyor.
Tüküreyim zihniyetine!

Muhtemelen kuzen de sizin gibi yaşamak istiyor ama ihtimali yok ev hanımı herhalde ee eşi de fazla bi yardımda bulunmuyor demekki siniri bozulmuş senin de sinirini bozmuş tamamiyle kıskançlık bence eşi mıtfağa girse işe yardım etsee aaa dur bu benim görevim sen dokunma mı der

Ya birde diyor ki benim senin evliliğinde gözüm yok ama senin mutsuzluklarin bu yüzden kocana evine sahip cikmiyosun ondan oluyor diyor oldu canım kocamı pamuklara sarayim gündüz ışte akşam evde debelenip durayim ben tek basima

Evet ev hanımı çalışmıyor eşi de elini hiç bir şeye sürmez birde diyor ki ben kocamın mutfağa girmesini asla istemem ayak altında dolaşmasını istemem mutfak benim özel alanim

Eşiniz üzerine düşeni yapıyor mu? Yapıyorsa ne diye başkalarıyla bunun tartışmasını yapıyorsunuz ki? Kuzeninize ne yani. Biz böyle mutluyuz seni ilgilendirmez deyin geçin. O ev işleri kendi görevini olarak benimsemiş olabilir, bu onun problemi.

Boşa tartışmayın bu tür insanlarla, hatta mesafenizi açın
5 aydır çalışmıyorum evdeyim, oldum olası bazı konularda titizim, evim bal dök yala olmasa da bir düzeni, temizliği mutlaka olmalı , hafta içi planlayıp yapıyorum ama eşim işten gelince mutlaka bir ucundan tutar, ben sofrayı kurarken salatayı yapar, mutfağı toplarken çayı koyar, servis yapar, ortalığa bakınır gerekirse süpürür, siler. Ağır eşyaları ben çekmeyeyim diye arkalarını çekip temizler, market işlerini yapar. İşimizi bitirip beraber oturalım der, misafir geleceği zaman dip köşe temizlik yapar ben yemekleri yaparım, insanlıktır bu, bunun aksi durumlar evliliğe yakışmaz. Biri iş yaparken diğeri koltukta yayılırsa nerde kaldı evlilik. Kadın erkek meselesi değil bu insanlık meselesi aksini düşünenin insanlığında bir sorun var, uzak durmak lazım

Ağzına sağlık ama cahillik diz boyu olunca eminim Bi b.k anlamamıstır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…