Kadına yüklenen zorbalık!!

Bu tarz insanlarla hiç görüşmemeyi yeğlerim. Ama kuzeninizmiş, hiç olmazsa sık sık görüşmeyin.

Ben bu tarz konuları çok uzatmaktan yana değilim. İşin içinde akraba, sevdiğim bir arkadaşım varsa özellikle. Fikrimi söylerim tamam sen bildiğim gibi yap ben bildiğim gibi yapayım der konuyu kapatırım.

Konunuzu okuyunca emin olmak için eski konularıza da baktım ve doğru hatırlamışım bu evliliğe çocuk düşünmenize şaşırdım kusura bakmayın. Hayatınıza ve eşinize bir anda sihirli bir değnek değmediyse eğer bu kararınızı tekrardan düşünmelisiniz.

Benim annem ev hanımıdır ama bizim camları babam siler abimler çok beceriklidir sanki kız ben değilim onlar o kadar güzel yemekler yaparlar ki yani herkes bir işin ucundan tutar ki sen bir de çalışan kadınsın çalışma hakkının olduğu gibi çalışmama hakkına da sahipsin ama bu birbirinize yardımcı olmayacağınız anlamına gelmez bir evin içinde yaşıyorsunuz o sana yardım eder sen ona çabucak hallolsun işler gelemiyorum böyle insanlara

Kimseyle böyle tartışmalara girmeye gerek yok bence. Sonra böyle, kendi aklı kendine yetmeyen insanların tavsiyelerini dinlemek zorunda kalıyor insan. Söylediklerinizi anlayacak kapasitesi olsa o cümleleri kurmaz zaten.

Herhangi bir ortamda böyle konular açılırsa 2 cümleyle fikrimi söyler geçerim. Gerisini yüzümde samimiyetsiz bir gülümsemeyle dinler kafa sallarım.
Karşımdaki sallanmadığını anlayana ve sesi küçülüp yok olana kadar konuşmaya devam edebilir.

Benim annem ev hanımıdır ama bizim camları babam siler abimler çok beceriklidir sanki kız ben değilim onlar o kadar güzel yemekler yaparlar ki yani herkes bir işin ucundan tutar ki sen bir de çalışan kadınsın çalışma hakkının olduğu gibi çalışmama hakkına da sahipsin ama bu birbirinize yardımcı olmayacağınız anlamına gelmez bir evin içinde yaşıyorsunuz o sana yardım eder sen ona çabucak hallolsun işler gelemiyorum böyle insanlara
Allahim hayalimdeki aile maşallah ailenize benim de bir kizim bir oğlum var ikisinede tabaklarini mutfağa koymalarini söylüyorum oyuncaklar birlikte toplanicak deyip.toplatiyorum inşallah oğlumda ilerde güzel yemek yapar evi temizler çok amin:dua:

Ben Teyzemi Sildim mesela Asla görüşmüyorum ne bayramda ne seyranda.. Eşime salak sacma konuştuğu için..

Mrb arkadaşlar akşam esimle birlikte kuzenime oturmaya gittim konu döndü dolaştı evliliklere aile içi ilişkilere falan girdi ben eşimle şehir değişikliği yaptım ve tasinmadan önce calisiyordum yeni ilde 3 ay calismadim ve kafayi yedim mevzu sadece para degil calismak benim kafami rahatlatiyor sosyallik cevre bunlar benim için önemli taşındığımız yerde 3 ay sonra bir iş teklifi aldım çalışmaya başladım 3 yıllık evliyim bu arada daha önce eşimle çok sıkıntılarım oldu hala da zaman zaman olur kimsenin hayatı gül bahçesi değil ben dedim ki eşimle aynı saatte işten geliyorum yemek yapmaya temizlik yapmaya yardım etmek zorunda dedim öyle deyince vay efendim sen nasıl ailede yetiştiğini unutuyosun erkek mutfağa girmez bu işler senin görevin yapmak zorundasin bunları yapmak sana zor geliyorsa işi bırak evinle kocanla ilgilen çocuk yapın bilmem ne ki çocuk istiyoruz Allah ne zaman nasip eder bilemiyorum sen çalıştığin için evliliğinde sorunlar oluyor yeterince birbirinize vakit ayiramiyosunuz falan dedi öyle deyince o kadar sinirlendim ki ne demek kadının görevi hayat müşterek ben aynı saatte işten gelicem eşim kanepeye kıcıni devirip yatacak ben eşek gibi yemektir bulaşiktir uğraşacağım eşim hic bir isin ucundan tutmayacak oylemi dedim ışte sen sosyetik olmaya çalışıyorsun bilmem ne salak saçma konuşup canımı sıktı en son dedim senin gibi düşününen cahiller yüzünden adamlar bu şekilde lütfen oğlunu bu zihniyette yetistirme karısına yazık olur dedim ve evden ayrıldım o kadar canım sıkıldı ki anlatamam

Hiç muhattap olmayın. Boş boş konuşmuş işte.

Mrb arkadaşlar akşam esimle birlikte kuzenime oturmaya gittim konu döndü dolaştı evliliklere aile içi ilişkilere falan girdi ben eşimle şehir değişikliği yaptım ve tasinmadan önce calisiyordum yeni ilde 3 ay calismadim ve kafayi yedim mevzu sadece para degil calismak benim kafami rahatlatiyor sosyallik cevre bunlar benim için önemli taşındığımız yerde 3 ay sonra bir iş teklifi aldım çalışmaya başladım 3 yıllık evliyim bu arada daha önce eşimle çok sıkıntılarım oldu hala da zaman zaman olur kimsenin hayatı gül bahçesi değil ben dedim ki eşimle aynı saatte işten geliyorum yemek yapmaya temizlik yapmaya yardım etmek zorunda dedim öyle deyince vay efendim sen nasıl ailede yetiştiğini unutuyosun erkek mutfağa girmez bu işler senin görevin yapmak zorundasin bunları yapmak sana zor geliyorsa işi bırak evinle kocanla ilgilen çocuk yapın bilmem ne ki çocuk istiyoruz Allah ne zaman nasip eder bilemiyorum sen çalıştığin için evliliğinde sorunlar oluyor yeterince birbirinize vakit ayiramiyosunuz falan dedi öyle deyince o kadar sinirlendim ki ne demek kadının görevi hayat müşterek ben aynı saatte işten gelicem eşim kanepeye kıcıni devirip yatacak ben eşek gibi yemektir bulaşiktir uğraşacağım eşim hic bir isin ucundan tutmayacak oylemi dedim ışte sen sosyetik olmaya çalışıyorsun bilmem ne salak saçma konuşup canımı sıktı en son dedim senin gibi düşününen cahiller yüzünden adamlar bu şekilde lütfen oğlunu bu zihniyette yetistirme karısına yazık olur dedim ve evden ayrıldım o kadar canım sıkıldı ki anlatamam
Iyi yapmissin valla helal olsun

böyle salak zihniyette olan insanlarla görüşmeyin. muhtemelen kültürel anlamda da seviye yerlerdedir bunlarda. bakiş açilari sıgdır, hemcinslerini anlayamayan ve anlamamakta ısrar eden kezbanimsi kadinlardir bunlar. bunlarin yetistirdigi erkek cocuklari da ilerde eslerini ezerler malesef. boşverin. gercekten gorusmeyin ne gerek var ki muhabbetinizin tutmadigi insanlarla gorusmeye? az olsun, öz olsun kaliteli dostlar olsun anlayisindayim her zaman kuzen de olsa..

O kadar hiddetlendiki birde görseniz ben zulmediyorum kocama sanki senin gorevin diyor başka bişey demiyor ben evin hizmetçisi değilim dedim ben 3 ögün yemek yapsam temizlik ütü falan bende olsa çalışmasam daha mutlu olurmuşum evliliğimde herşey mükemmel olurmuş
Valla ben 8 yillik kariyerimi bırakmak zorunda kaldım 5yil evde oturdum tüp bebek tedavisi gördüm oğlum oldu 2 yasinda hamdolsun.kuzeninizin bahsettiği mutluluktan hiç haberim olmadi🤔ekonomik olarak ihtiyaç da yoktu yani çalışmama.denizin dibinde her sene 4 ay tatil yaptık ben mutlu olmadım.avmlerde geçirecek çok zamanım vardı ne aldıklarım mutlu etti ne bosbos gezinmek.en büyük kazanımim oğlum.esim benim işsizlik bunalimima kah acidi kah artik iş bul da gergin yüzünü görmeyeyim dedi.2 aydır da çalışıyorum 🙏para vermeselerdi yine başlamaya raZiydim o derece bunaldım.evin işi ev hanimiyken de bitmez çalışırken de...ömür biter ev işi bitmez .yazık değil mi 4 duvar arasında geçen ömre..bir süre çalışmış insan işsiz kalınca sosyal çevresi de kalmıyor...bu bakiosun elinde tel milletin face whatsap durumlarını takip ediyorsun istemsiz...neyse çok kafa utuledim.esiniz yardım ederse ne ala ..etmezse de olduğu kadar yapin.hic caninizi sıkmayın.eve kapanio ev işlerinin girdabında kaybolmayin.

Valla kuzenin acayip cahil birisiymis kuzen de olsa kardeşte olsa kim olursa olsun yanii boyle insanlardan uzak dur iliskini kes
Ben yeni evliyken evli ve 1 cocuk annesi arkadaşım bana demisti ki
Kocasi,benim icin,diyormus ki
Ona söyle eviyle ilgilensin kocasıyla ilgilensin
😂😂😂😂
Suratina oyle bir baktim ki
Fıkrasına gulunmeyen adam gibi kalakaldi.
Geldim esime anlattım. Esim cok rahat large bir tiptir. Dedi ki alaycı bir uslupla sağolsun yaaaa abimm.. 😂😂😂
O kadar ukala ve mutsuz insan var ki..

Ayrıca ev işleri sadece kadina ait birsey degil neticede o evde 2 niz yasiyorsunuz ev işlerine tabiki yardim edicek ve mutluluk evde is yapmakla calismamakla orantılı birsey degil
Neden bu kadar özelinize giriyor onuda anlamadm esinizle sorunlarınızı da biliyormus evet belki yakin gorerek zamaninda anlatmışsınız ama insanlar sizin sandığınız kadar iyi değiller gun geliyor böyle bir yerden vuruyorlar malesef.. bosverin canınızı sıkmayın daha da görüşmeyin ..

Cahil sabit fikirli insanlarla tartışmaya girme. O seni anlasa ne yazar. Anlamasa ne yazar.

Konunun daha derinine inersek kuzeninizi de yetiştiren bir kadın sonuçta.Aman oğlum,paşa oğlum,aslan oğlum,erkek adam yemek mi yapar?erkek adam temizlik mi yapar?mantığıyla yetiştirilen çocuklardan farklı düşünmesini beklemek yanlış olan belki de.
Önce erkeği başımıza taç yapan kafalar değişecek ki bu bakış açıları değişsin.Bizim gibi ataerkil kadın cinayetleri tavan yapmış,namus kavramını bekarette arayan toplumlar için bence çok zor.Kendinizi ona anlatmak için yorulduğunuza değmez kısaca.

Kendini erkeğe köle etmiş bir kadın la tartışmanız bile manasiz belki de kıskanıyordur sizi çalıştığınız güçlü bir kadın olduğunuz için.

O kadar hiddetlendiki birde görseniz ben zulmediyorum kocama sanki senin gorevin diyor başka bişey demiyor ben evin hizmetçisi değilim dedim ben 3 ögün yemek yapsam temizlik ütü falan bende olsa çalışmasam daha mutlu olurmuşum evliliğimde herşey mükemmel olurmuş
Kendi kocası yapmadığı için sizi kıskanıyor mu acaba? Kendine kadının ev işi yapmasının normal olduğunu inandırmış olabilir mi? Kendine inandırdığı fikre ters bir düşünce ya da aile hayatı görünce düşünmek istemediği, kabullenemediği şey karşısına gelince agresif davranmış gibi geldi bana.

Back
X