Kadını aşağılayan gelenek

Kaktus1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2020
109
85
48
Merhaba herkese. Size yaşadığım ülkede olan iğrenç zihniyetten bahsetmek istiyorum. Şimdi yaşadığım ülkenin geleneğine göre evlenmemiş kızlar kaşlarını alamaz. Sadece evlendikten sonra ala bilir. Tabi herkes uymuyor ama uyan da çok fazla. Hatta kaş aldırmaya giderken kuaförler "genç kız" kaşı mı istiyorsun yoksa "gelin kaşı" mı diye soruyor. Nişanını atmış kadına artık onunla evlenilmez gözüyle bakılıyor. Boşanmış kadına kötü gözle bakıyorlar anneler çocuklarının boşanmış kadınla evlenmesine izin vermez. En bombasına geliyorum. Evlendiğinizde ilk gece eve sizinle bir kadın geliyor kızın akrabası oluyor genellikle. Ve kızın bakire olup olmadığını kontrol ediyor. Yatak odasının kapısını çalıyor '"hadi çabuk olun gibisinden" Sonra çarşafı alıp herkese sergiliyor. Bazıları o çarşafı saklıyor bu benim güvencem diye. Kız bakire değilse olacakları tahmin ediyorsunuzdur. Ben bu kirli zihniyetten çok iğreniyorum. Sinir hastası olacağım bu gidişle. Kaç gündür bu iğrençlikleri düşünüyorum.

Hangi ulke? Siz hangi amacla orada bulunuyorsunuz? Anlattiklariniza gore ulke yasamak icin ic acici gozukmuyor. Ben de yurtdisindayim ama hayat standartlarimi yukseltmeyecekse o ulkede yasamanin bir anlami olmaz benim icin.
Azerbaycan. Azerbaycanlıyım ben. Geleceğimi bu ülkede düşünemiyorum.

Akrabalarım da bu düşüncede. Babaannem de yengemden talep etmiş. Köyde yaşayan akrabam vardı. 17-18 yaşında evlendi hiçbir bilgisi olmadan. Kız çok korkuyordu kocasını odadan kovmuştu hatta. Sonra bekareti kontrol eden kadın tutturdu ki çabuk ol çarşafı herkese göstermem lazım diye.

Dizi filmlerde görüyoruz bu sahnelerin aynısını,bizim ülkemizde de ne yazık ki bu tarz düşünceler hakim.Her şeyin başı eğitim işte.Bir anda düzelmez de zamanla düzelir umarım.Yıl olmuş 2020 gerçi

Haklısınız eğitim çok önemli gerçekten. Benim düzeleceğine hiç umudum yok

Azerbaycan oldugunu tahmin etmistim. Zamaninda sarkici Gunel vardi, kasini almasina izin yoktu hangi programa ciksa konusuluyordu onunda ortasinda bitisik gibiydi kasi ordan aklimda kalmis. Sonra iyice meshur olunca yasak masak kalmadiydi diye biliyorum. Ama standard herkeste mi hala boyle? Bu olayin uzerinden nerden baksan 15 20 kusur yil gecti. Carsaf olayi desen o da mi standard her evlilikte oluyor? Uygulamayanlar hic mi yok buna sasiririm iste.

Kaş meselesi eskisi gibi katı değil evet. Mesela 10 kızdan 3-4 kişi almaz evlenmeden önce. Çarşaf olayı bir zorunluluk aslında. Karşı çıkınca da acaba ne yaşadı da saklıyor gibi düşünüyorlar. Hiç uygulamayan da vardır umarım.

Okurken Azerbaycan olduğunu anladım şarkıcı Günel'e babası küsmüştü yıllar önce kaşını aldırmak istiyor diye. Diğer dediklerin de hala Türkiye'de de var gelenek adı altında hiç onaylamadığım bişey.

Ona kalırsa ilk gece kayınvalide kanlicarsafi bekliyormuş.
Parçalardım öyle olsa

Sizinki zoraki yaşamak gibi bişey olmuş valla.. Allah kolaylık versin Kusura bakmayın ama lavaboya rahat gidebiliyor musunuz yoksa ordada bi sorun çıkarıyorlar mı.. Siz bi an önce ülke değiştirin bence.. çarşaf olayı çoğu bölgede bizim ülkemizdede var maalesef

Azerbaycan. Azerbaycanlıyım ben. Geleceğimi bu ülkede düşünemiyorum.
Çarşaf olayı Türkiye' de de var halen ama o da yavaş yavaş aşılıyor.
Annem de bana 10 batman çarşaf vermişti, sanki ameliyata gireceğiz. İnsanların bilgisi biraz arttı neyse ki, kaliteli bir birliktelikten sonra kanama bile olmayabileceğini öğrendiler. Ama halen kızlık zarı muayenesi diye bir b.k var.

Onun dışındakiler ayrı bir saçmalık. Ultra saçmalık hem de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…