Azerbaycan. Azerbaycanlıyım ben. Geleceğimi bu ülkede düşünemiyorum.Hangi ulke? Siz hangi amacla orada bulunuyorsunuz? Anlattiklariniza gore ulke yasamak icin ic acici gozukmuyor. Ben de yurtdisindayim ama hayat standartlarimi yukseltmeyecekse o ulkede yasamanin bir anlami olmaz benim icin.
AzerbaycanÇok kötüHangi ülke bu?
Azerbaycan
Akrabalarım da bu düşüncede. Babaannem de yengemden talep etmiş. Köyde yaşayan akrabam vardı. 17-18 yaşında evlendi hiçbir bilgisi olmadan. Kız çok korkuyordu kocasını odadan kovmuştu hatta. Sonra bekareti kontrol eden kadın tutturdu ki çabuk ol çarşafı herkese göstermem lazım diye.Aa şaşırdım.Azerbaycan’ın öyle olduğunu bilmiyordum.Arap ülkelerinden biri sanmıştım.Çok üzüldümÇevrenizdeki insanlar nasıl? En azından bir toplumu değiştirmeseniz de siz gibi düşünenlerle arkadaşlık edebilirsiniz
Akrabalarım da bu düşüncede. Babaannem de yengemden talep etmiş. Köyde yaşayan akrabam vardı. 17-18 yaşında evlendi hiçbir bilgisi olmadan. Kız çok korkuyordu kocacasını odadan kovmuştu hatta. Sonra bekareti kontrol eden kadın tutturdu ki çabuk ol çarşafı herkese göstermem lazım diye.
Haklısınız eğitim çok önemli gerçekten. Benim düzeleceğine hiç umudum yokDizi filmlerde görüyoruz bu sahnelerin aynısını,bizim ülkemizde de ne yazık ki bu tarz düşünceler hakim.Her şeyin başı eğitim işte.Bir anda düzelmez de zamanla düzelir umarım.Yıl olmuş 2020 gerçi
Kaş meselesi eskisi gibi katı değil evet. Mesela 10 kızdan 3-4 kişi almaz evlenmeden önce. Çarşaf olayı bir zorunluluk aslında. Karşı çıkınca da acaba ne yaşadı da saklıyor gibi düşünüyorlar. Hiç uygulamayan da vardır umarım.Azerbaycan oldugunu tahmin etmistim. Zamaninda sarkici Gunel vardi, kasini almasina izin yoktu hangi programa ciksa konusuluyordu onunda ortasinda bitisik gibiydi kasi ordan aklimda kalmis. Sonra iyice meshur olunca yasak masak kalmadiydi diye biliyorum. Ama standard herkeste mi hala boyle? Bu olayin uzerinden nerden baksan 15 20 kusur yil gecti. Carsaf olayi desen o da mi standard her evlilikte oluyor? Uygulamayanlar hic mi yok buna sasiririm iste.
Okurken Azerbaycan olduğunu anladım şarkıcı Günel'e babası küsmüştü yıllar önce kaşını aldırmak istiyor diye. Diğer dediklerin de hala Türkiye'de de var gelenek adı altında hiç onaylamadığım bişey.Merhaba herkese. Size yaşadığım ülkede olan iğrenç zihniyetten bahsetmek istiyorum. Şimdi yaşadığım ülkenin geleneğine göre evlenmemiş kızlar kaşlarını alamaz. Sadece evlendikten sonra ala bilir. Tabi herkes uymuyor ama uyan da çok fazla. Hatta kaş aldırmaya giderken kuaförler "genç kız" kaşı mı istiyorsun yoksa "gelin kaşı" mı diye soruyor. Nişanını atmış kadına artık onunla evlenilmez gözüyle bakılıyor. Boşanmış kadına kötü gözle bakıyorlar anneler çocuklarının boşanmış kadınla evlenmesine izin vermez. En bombasına geliyorum. Evlendiğinizde ilk gece eve sizinle bir kadın geliyor kızın akrabası oluyor genellikle. Ve kızın bakire olup olmadığını kontrol ediyor. Yatak odasının kapısını çalıyor '"hadi çabuk olun gibisinden" Sonra çarşafı alıp herkese sergiliyor. Bazıları o çarşafı saklıyor bu benim güvencem diye. Kız bakire değilse olacakları tahmin ediyorsunuzdur. Ben bu kirli zihniyetten çok iğreniyorum. Sinir hastası olacağım bu gidişle. Kaç gündür bu iğrençlikleri düşünüyorum.
Ona kalırsa ilk gece kayınvalide kanlicarsafi bekliyormuş.Merhaba herkese. Size yaşadığım ülkede olan iğrenç zihniyetten bahsetmek istiyorum. Şimdi yaşadığım ülkenin geleneğine göre evlenmemiş kızlar kaşlarını alamaz. Sadece evlendikten sonra ala bilir. Tabi herkes uymuyor ama uyan da çok fazla. Hatta kaş aldırmaya giderken kuaförler "genç kız" kaşı mı istiyorsun yoksa "gelin kaşı" mı diye soruyor. Nişanını atmış kadına artık onunla evlenilmez gözüyle bakılıyor. Boşanmış kadına kötü gözle bakıyorlar anneler çocuklarının boşanmış kadınla evlenmesine izin vermez. En bombasına geliyorum. Evlendiğinizde ilk gece eve sizinle bir kadın geliyor kızın akrabası oluyor genellikle. Ve kızın bakire olup olmadığını kontrol ediyor. Yatak odasının kapısını çalıyor '"hadi çabuk olun gibisinden" Sonra çarşafı alıp herkese sergiliyor. Bazıları o çarşafı saklıyor bu benim güvencem diye. Kız bakire değilse olacakları tahmin ediyorsunuzdur. Ben bu kirli zihniyetten çok iğreniyorum. Sinir hastası olacağım bu gidişle. Kaç gündür bu iğrençlikleri düşünüyorum.
Çarşaf olayı Türkiye' de de var halen ama o da yavaş yavaş aşılıyor.Azerbaycan. Azerbaycanlıyım ben. Geleceğimi bu ülkede düşünemiyorum.
Kaktüs ben yazmışım senin paragraf sonunu okumadan.ayniseyden bahsetmişizAzerbaycan. Azerbaycanlıyım ben. Geleceğimi bu ülkede düşünemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?