Kadını aşağılayan gelenek

valla ben, daha kadının aşağılanmadığı bir toprak parçası görmedim bu dünyada. ama bazı toplumlar bunu öyle ustaca yapıyorlar ki, 'biz' bile ağzımızın suyu akarak bakıyoruz. ve de savunuyoruz. sizin verdiğiniz örnekte en azından yanlış kabak gibi görünüyor.

batılı toplumlar yada zihniyetler ise şöyle yapıyor;

mesela en alakasız materyallerin reklamı bile kadın bedeniyle süslenerek yapılıyor.

kendini, dişiliğiyle ön plana çıkarmayan kadınlar yerin dibine sokulurken, 'özgürce' gününü gün eden(ya da erkelerin hoşuna giden davranışlar sergileyen diyelim) kadınlar/kızlar reyting rekorları kırıyor medyada/sosyalmedyada...

soyunan kadına yapılan yorumlar şöyle mesela; cesur pozlar verdi... nefesleri kesti... yaktı geçti... elbisesinin azizliğine uğradı... sanat için soyundu... vs... vs...

işte bunlarda kadının, kendini özgür hissettirilerek aşağılanmasına örnekler...

sorsan hepsi ölümüne kadını savunur... ama etinden ve sütünden faydalanmayı da hiç ihmal etmezler kendi yöntemleriyle...

Azerbaycan. Azerbaycanlıyım ben. Geleceğimi bu ülkede düşünemiyorum.
Azerbaycan’ın hangi köyünde yaşıyorsun ?
Benimde Azeri arkadaşlarım var ama hiç böyle şeyler duymadım.
Yaşadığın muhiti değiştir bence Türkiye’de de böyle iğrenç gelenekleri sürdüren var ama sürdürmeyen yerlerde var.
Sizde o bölgeden taşınıp daha elit bi bölgeye yerleşin.

Baküde yaşıyorum. Baküde de böyle şeyler var maalesef.

Bizim ulkedeki cehalet ve avamliktan kacip Isvec'e yerlestim bir donem. Tabi kalifiye bir is bularak. Hic hayal ettigim gibi olmadi. Su an kendi ulkemdeyim. Velhasil kelam en kotu sartlarda bile ulkende 1. Sinif vatandas olmak, x bir ulkede 3. Sinif vatandas olmaktan yegdir. Ben bunu gorup yasadigim icin, artik bazi seylere takilmamaya basladim.

Size de tavsiyem eger kendi basiniza gelmedi/gelmeyecek ise, degistiremeyeceginiz bir konu ise, uzerinde dusunmeyin.

Kardes ulke Turkiye'ye de gelseniz, cok kallavi bir isiniz de olsa, buradaki hayata 5 yildiz entegre de olsaniz, adiniz hep "azeri" olacak.

Her seyi gecin, her ulkenin, en medeni ulkenin bile kendine has ve size garip gelecek durumlari oluyor. Mutlu insan karanlikta bile mutlu olabiliyor, mutsuz ise nereye giderse gitsin mutsuz. Bizzat yasadigim icin soyluyorum.

Iyi dusunun.

Jinekoloji uzmanlarinin bile kesin olarak tespit edemedigi bekaret kontrolunu akraba kadin hangi bilgi ve tecrubelerine dayanarak yapiyor?
Bir toplum ne kadar gelenekselse o kadar ahlaksizlasiyor, normalde oturup akrabalarla seks konusmak bile absurdken akraban seks sonrasi odana giriyor, vajinal salgilarinin bulunduğu carsafi butun sulalen goruyor falan. Ahlaksizligin dibi.

daha dune kadar bizde de olan muhabbetlerdi bunlar, bizde baya azaldi, oralarda da azalacaktir ve bitecektir umuyorum ki.

Ama kadinlarinizi egitmeli ve guclendirmelisiniz. Bunun yolu bu.

Ben hatirliyorum ben kucukken amcam evlenmisti, babaannenm cok yasli oldugu icin annem erkek evi olarak ilgilenmisti bir cok isle. Kiz tarafi carsaf adeti yapmak istediklerini soylediler, annem ne munasebet ben istemem oyle sey demisti. Ama ne oldu biliyor musunuz, kiz tarafi erkek tarafindan baska bir akrabayi davet etti gerdek sabahina.
Yani cok da farkli degil kulturlerimiz, zamanla degisecek hepsi.

Aaa ne tesadüf Türkiye de mi yaşıyorsunuz yoksa

Yoo bu sadece Türkiyede öyle oluyor. Avrupa ülkesinde yasiyorum, burda fazla magazin kültürü yada manken kültürü yok. Cinsellik normal oldugu için, kimse bir kadin daha "açik" giyindigi için cesur olarak görmüyor. Kimse burda 1 saat magazin programi bakip, acaba kim kim ile beraber demiyor. Hatta öyle bir program yok bile.

Kadinlar ayrica daha fazla haklari var, is imkanlari var. Kres imkanlari var, sirf kadinlar çalisabilsin diye. Ve kimse bir kadinin evlenmis oldugu, bosanmis oldugu, beraber yasamis olduguna bakmiyor. Namus bekçileri yok. Kadin istediginde cinsellik yasar yada yasamaz.

Sizin gibi degil yani. Güya bati ülkeleri asaglayacaksiniz, kadinlari kullanipta. Ama yine her zamanki gibi bos laflar.

Kadinlar evet istedigi gibi "açik" giyenebilirler. Istedigi gibi seks yaparlar yada sizin tabiriniz ile "erkegin hosuna giden davranislari sergileyebilerler" yada istedigi gibi hiçbirini yapmayip, istedigi sekilde giyinebilirler. Kadin haklarinda zerre kadar anlamiyorsunuz. Ve zerre kadar savunmuyorsunuz.

Ülkeden kaçmak falan çözüm değil. Böyle bir sorun varsa kadınlar bunu değişterecek. Organizasyonlarla iletişime geçebilirsiniz. Ülkenizde kadın dernekleri yoksa yabancı derneklere yazabilirsiniz. Kadınları konuşmaya teşvik etmeniz, gençleri bilinçlendirmeniz, yürüyüşler vs düzenlenmesi lazım.

Bir de evlenmeyin canım bu zihniyette adamlarla, böyle ailelere gelin gitmeyin. Bakın bu kadını ilk ben şeyettim diye övünecek erkek müsveddesiyle evleneceğime, yapayalnız ölmeyi tercih ederim. Onlar taviz vermiyorsa, kadınlar da bu adamları yalnız bıraksın...ama yok nerde, her şeye rağmen erkek sinek olsun başımda dursun zihniyetinden taviz vermeyince, onlarda her hakkında kendilerinde görüyorlar işte.

Hadi kadın cinayetleri veya çocuk yaşta evlilikler için burada yürumeyi protesto etmeyi bir dene

Hic kolay değil be canım

çok doğru demişsiniz... burada gösterilen amerikan filmlerindeki kadını aşağılayan sahnelerde sadece türkiyede gösterilen kopyalarda var dimi... :) aslında amerikan kültüründe öyle bir şey yok. yada avrupa...

Sanırsın aile sırrını anlatıyor kadın sağa sola. Aşırı milliyetçiliğin zararları....

Hadi kadın cinayetleri veya çocuk yaşta evlilikler için burada yürumeyi bir dene

Hic kolay değil be canım
Bence olmayacak şey değil. Lgbt yürüyüşü bile yapılıyor TR'de. 2000'ler deyiz artık. Onu geçtim sosyal medya var...İnsta'dan binlerce insana ulaşmak çok kolay. Kadınları konuşturup kötü hikayeleri dillendirme cesareti verilse, yeni nesil en azından bunun "normal" ve sadece bir "gelenek" olmadığını görebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…