valla ben, daha kadının aşağılanmadığı bir toprak parçası görmedim bu dünyada. ama bazı toplumlar bunu öyle ustaca yapıyorlar ki, 'biz' bile ağzımızın suyu akarak bakıyoruz. ve de savunuyoruz. sizin verdiğiniz örnekte en azından yanlış kabak gibi görünüyor.Merhaba herkese. Size yaşadığım ülkede olan iğrenç zihniyetten bahsetmek istiyorum. Şimdi yaşadığım ülkenin geleneğine göre evlenmemiş kızlar kaşlarını alamaz. Sadece evlendikten sonra ala bilir. Tabi herkes uymuyor ama uyan da çok fazla. Hatta kaş aldırmaya giderken kuaförler "genç kız" kaşı mı istiyorsun yoksa "gelin kaşı" mı diye soruyor. Nişanını atmış kadına artık onunla evlenilmez gözüyle bakılıyor. Boşanmış kadına kötü gözle bakıyorlar anneler çocuklarının boşanmış kadınla evlenmesine izin vermez. En bombasına geliyorum. Evlendiğinizde ilk gece eve sizinle bir kadın geliyor kızın akrabası oluyor genellikle. Ve kızın bakire olup olmadığını kontrol ediyor. Yatak odasının kapısını çalıyor '"hadi çabuk olun gibisinden" Sonra çarşafı alıp herkese sergiliyor. Bazıları o çarşafı saklıyor bu benim güvencem diye. Kız bakire değilse olacakları tahmin ediyorsunuzdur. Ben bu kirli zihniyetten çok iğreniyorum. Sinir hastası olacağım bu gidişle. Kaç gündür bu iğrençlikleri düşünüyorum.
Azerbaycan’ın hangi köyünde yaşıyorsun ?Azerbaycan. Azerbaycanlıyım ben. Geleceğimi bu ülkede düşünemiyorum.
Baküde yaşıyorum. Baküde de böyle şeyler var maalesef.Azerbaycan’ın hangi köyünde yaşıyorsun ?
Benimde Azeri arkadaşlarım var ama hiç böyle şeyler duymadım.
Yaşadığın muhiti değiştir bence Türkiye’de de böyle iğrenç gelenekleri sürdüren var ama sürdürmeyen yerlerde var.
Sizde o bölgeden taşınıp daha elit bi bölgeye yerleşin.
Ne amaçla oradasın okul mu iş mi ?Baküde yaşıyorum. Baküde de böyle şeyler var maalesef.
Yok Azerbaycanlıyım ben. OkuyorumNe amaçla oradasın okul mu iş mi ?
Hm anladımYok Azerbaycanlıyım ben. Okuyorum
Aaa ne tesadüf Türkiye de mi yaşıyorsunuz yoksaMerhaba herkese. Size yaşadığım ülkede olan iğrenç zihniyetten bahsetmek istiyorum. Şimdi yaşadığım ülkenin geleneğine göre evlenmemiş kızlar kaşlarını alamaz. Sadece evlendikten sonra ala bilir. Tabi herkes uymuyor ama uyan da çok fazla. Hatta kaş aldırmaya giderken kuaförler "genç kız" kaşı mı istiyorsun yoksa "gelin kaşı" mı diye soruyor. Nişanını atmış kadına artık onunla evlenilmez gözüyle bakılıyor. Boşanmış kadına kötü gözle bakıyorlar anneler çocuklarının boşanmış kadınla evlenmesine izin vermez. En bombasına geliyorum. Evlendiğinizde ilk gece eve sizinle bir kadın geliyor kızın akrabası oluyor genellikle. Ve kızın bakire olup olmadığını kontrol ediyor. Yatak odasının kapısını çalıyor '"hadi çabuk olun gibisinden" Sonra çarşafı alıp herkese sergiliyor. Bazıları o çarşafı saklıyor bu benim güvencem diye. Kız bakire değilse olacakları tahmin ediyorsunuzdur. Ben bu kirli zihniyetten çok iğreniyorum. Sinir hastası olacağım bu gidişle. Kaç gündür bu iğrençlikleri düşünüyorum.
valla ben, daha kadının aşağılanmadığı bir toprak parçası görmedim bu dünyada. ama bazı toplumlar bunu öyle ustaca yapıyorlar ki, 'biz' bile ağzımızın suyu akarak bakıyoruz. ve de savunuyoruz. sizin verdiğiniz örnekte en azından yanlış kabak gibi görünüyor.
batılı toplumlar yada zihniyetler ise şöyle yapıyor;
mesela en alakasız materyallerin reklamı bile kadın bedeniyle süslenerek yapılıyor.
kendini, dişiliğiyle ön plana çıkarmayan kadınlar yerin dibine sokulurken, 'özgürce' gününü gün eden(ya da erkelerin hoşuna giden davranışlar sergileyen diyelim) kadınlar/kızlar reyting rekorları kırıyor medyada/sosyalmedyada...
soyunan kadına yapılan yorumlar şöyle mesela; cesur pozlar verdi... nefesleri kesti... yaktı geçti... elbisesinin azizliğine uğradı... sanat için soyundu... vs... vs...
işte bunlarda kadının, kendini özgür hissettirilerek aşağılanmasına örnekler...
sorsan hepsi ölümüne kadını savunur... ama etinden ve sütünden faydalanmayı da hiç ihmal etmezler kendi yöntemleriyle...
Merhaba herkese. Size yaşadığım ülkede olan iğrenç zihniyetten bahsetmek istiyorum. Şimdi yaşadığım ülkenin geleneğine göre evlenmemiş kızlar kaşlarını alamaz. Sadece evlendikten sonra ala bilir. Tabi herkes uymuyor ama uyan da çok fazla. Hatta kaş aldırmaya giderken kuaförler "genç kız" kaşı mı istiyorsun yoksa "gelin kaşı" mı diye soruyor. Nişanını atmış kadına artık onunla evlenilmez gözüyle bakılıyor. Boşanmış kadına kötü gözle bakıyorlar anneler çocuklarının boşanmış kadınla evlenmesine izin vermez. En bombasına geliyorum. Evlendiğinizde ilk gece eve sizinle bir kadın geliyor kızın akrabası oluyor genellikle. Ve kızın bakire olup olmadığını kontrol ediyor. Yatak odasının kapısını çalıyor '"hadi çabuk olun gibisinden" Sonra çarşafı alıp herkese sergiliyor. Bazıları o çarşafı saklıyor bu benim güvencem diye. Kız bakire değilse olacakları tahmin ediyorsunuzdur. Ben bu kirli zihniyetten çok iğreniyorum. Sinir hastası olacağım bu gidişle. Kaç gündür bu iğrençlikleri düşünüyorum.
Yani cok yabanci gelmedi bu soylediklerin
Hadi kadın cinayetleri veya çocuk yaşta evlilikler için burada yürumeyi protesto etmeyi bir deneÜlkeden kaçmak falan çözüm değil. Böyle bir sorun varsa kadınlar bunu değişterecek. Organizasyonlara iletişime geçebilirsiniz. Ülkenizde kadın dernekleri yoksa yabancı derneklere yazabilirsiniz. Kadınları konuşmaya teşvik etmeniz, gençleri bilinçlendirmeniz, yürüyüşler vs düzenlenmesi lazım.
Bir de evlenmeyin canım bu zihniyette adamlarla, böyle ailelere gelin gitmeyin. Bakın bu kadını ilk ben şeyettim diye övünecek erkek müsveddesiyle evleneceğime, yapayalnız ölmeyi tercih ederim. Onlar taviz vermiyorsa, kadınlar da bu adamları yalnız bıraksın...ama yok nerde, her şeye rağmen erkek sinek olsun başımda dursun zihniyetinden taviz vermeyince, onlarda her hakkında kendilerinde görüyorlar işte.
Digerleri makul geldi de bunu mu merak ettinizKahve içmesine neden izin verilmiyor ki?
çok doğru demişsiniz... burada gösterilen amerikan filmlerindeki kadını aşağılayan sahnelerde sadece türkiyede gösterilen kopyalarda var dimi... :) aslında amerikan kültüründe öyle bir şey yok. yada avrupa...Yoo bu sadece Türkiyede öyle oluyor. Avrupa ülkesinde yasiyorum, burda fazla magazin kültürü yada manken kültürü yok. Cinsellik normal oldugu için, kimse bir kadin daha "açik" giyindigi için cesur olarak görmüyor. Kimse burda 1 saat magazin programi bakip, acaba kim kim ile beraber demiyor. Hatta öyle bir program yok bile.
Kadinlar ayrica daha fazla haklari var, is imkanlari var. Kres imkanlari var, sirf kadinlar çalisabilsin diye. Ve kimse bir kadinin evlenmis oldugu, bosanmis oldugu, beraber yasamis olduguna bakmiyor. Namus bekçileri yok. Kadin istediginde cinsellik yasar yada yasamaz.
Sizin gibi degil yani. Güya bati ülkeleri asaglayacaksiniz, kadinlari kullanipta. Ama yine her zamanki gibi bos laflar.
Kadinlar evet istedigi gibi "açik" giyenebilirler. Istedigi gibi seks yaparlar yada sizin tabiriniz ile "erkegin hosuna giden davranislari sergileyebilerler" yada istedigi gibi hiçbirini yapmayip, istedigi sekilde giyinebilirler. Kadin haklarinda zerre kadar anlamiyorsunuz. Ve zerre kadar savunmuyorsunuz.
Biz de yok dedim mi? Ben bunu konuşacaksam şikayet edeceksem kendi ülkemdeki kişilere şikayet ederim. Sınırları aşmam. Yanlış noktadan girmişsiniz. Görüşümü beğenmemişsiniz zaten beğenmedim yapar geçersiniz.
Bence olmayacak şey değil. Lgbt yürüyüşü bile yapılıyor TR'de. 2000'ler deyiz artık. Onu geçtim sosyal medya var...İnsta'dan binlerce insana ulaşmak çok kolay. Kadınları konuşturup kötü hikayeleri dillendirme cesareti verilse, yeni nesil en azından bunun "normal" ve sadece bir "gelenek" olmadığını görebilir.Hadi kadın cinayetleri veya çocuk yaşta evlilikler için burada yürumeyi bir dene
Hic kolay değil be canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?