Kadını aşağılayan gelenek

Şuan da hala var türkiyede de bunlar malesef. Oysa ki dinimize göre bile kadın hep baş üstünde tutulmuş. Yazık gerçekten cahil insanlara Cok üzülüyorum.. Kendilerini akıllı sanan ama aslnda beyni samanla dolu düz mantık insanlara çok yazık...

1. Yani Türkiye her anlamda dünyaya açilamiyor, gelisemiyor diyorsun, haklisin.

2. Bekaret yasi 12-13 degil fakat evet birçok kisi 16-17 yaslarinda ilk cinsel deniyimlerini yasiyor. Ki bu genel birsey degil, daha erken, daha geç olan var. Bu Türkiyede farkli degil ki. Burda kaç konu okuduk "sürtündüm, hamilemiyim?" tarzi. Kaç haber oldu okulda tuvaletlerde dogum edenler. En azindan avrupada erken yasta bunun egitimi veriliyor, bilinçdirilme oluyor.

Ve önemli bir fark, Türkiyede bir kadin olarak cinselligi seçmek, topluma karsi gelmektir. Hayatini ortaya atmaktir demek. Sir demektir. Nice kadin babasi tarafindan öldürüldü, sevgilisi tarafindan, namus diye. Toplum tarafindan nisan atana bile farkli bakiliyor. Doguda cocuklarin evlendirilmesi ve aile planlamanin yoklugundan bile bahs etmiyorum.

3. Bir ögretmenin senin bekaretin ile dalga geçmesini güç buluyorum, bu cinsel tacize giriyor çünkü. Bende liseye gittim, bu durumu yasamadim. Dalga olsa dahi, hafiftir. Kimse seni cinsellige zorlamiyor. Oysa Türkiyede bekarete çok fazla önem verildigi için, zorlama var neredeyse. Burda kaç konu var vajinusmus üzerine. Kadinlarda halen travama.

Ve her lisede, dünyanin her tarafinda birseyler ile dalga geçilir. Türkiyede ise eger cinsel aktifsen ve bu biliniyorsa farkli damgalari yersin. Erkek aslan parçasi olur, Kadina bambaska kiliflari yapistiriyorlar.

Evet dünyada kadinlar çesitli zorbaliklara ogruyorlar, bunda hemfikiriz. Ancak benim nezdimde ne yazikki Türkiyede bu bir tik üstüdür. Hayatimda hiç otobuste mesela korkmamisimdir tacize ograyacagim diye. Is görüsmesine gittigimde kimse benim evli olup olmadigimi, çoçuk isteyip istemedigimi sormuyor. Aksam gezmek istersem sorun yok, kimse "bu saatte ne isi var" demiyor.

Ve bak kadin özgürlüklerinden bahs ediyoruz ve konu seksten öteye gitmiyor. Kadinlar erken seks yapiyor bu iyi degil tarzi seyler. Merak ediyorum o halde, özgürlük senin için nedir? 20 yasindan sonra sekse baslamakmidir? Ancak evlendikten sonra mi? Ben diyorum is imkanlari, cocuk imkanlari, gezme imkanlari, namus bekçinin olmamasi. Sen halen diyorsun seks. Ne diyeyim daha bilmiyorum.
1. evet öyle maalesef
2. hangi ülkedesin bilmiyorum ama benim bulunduğum ülkede 12-13tü. Türkiyede de var bunu zaten biliyoruz. Kimse Türkiye bu konuda daha iyi demiyor. Avrupa da yok dediğiniz için varlığını söylüyorum. Bunu artık 4. kez yadım!
3.Sizin yaşamamanız bunun olmadığı anlamına gelmiyor. Dalga geçmek diye hafife almayın, bir çok avrupalı arkadaşım erkek arkadaşından baskı yediği ve dalga geçildiği için istemediği halde cinsel ilişki yaşadı.Ayrıca başka özgürlüklerin de çokça kısıtlandığını bilioruz ama o konu ırkçılığa girdiği için burada açmayacağım. Ancak kökeni aynı: ayrımcılık ve ezmek. Özgürlük benim için ben evlendikten sonra yaşamak istiyorsam bunun böyle olmasıdır tabii ki. Konunun seksten öteye gitmemesi sizin verdiğiniz örneklerin avrupa versiyonlarını verdiğim için aynı çerçevede gidiyor. İsterseniz az önce belirttiğim gibi ırkçılık yüzünden kısıtlanan özgürlüklerden de bahsedebilirm.
4. İş imkanları için örneklerimi verdim neden kendimi tekrarlatıyorsun ki bana... Maaş olarak kadınların aynı işi yapsalar da daha az maaş aldıkalrını, iş verenler tarafından daha az tercih edildiklerini biliyoruz. Kanıtta var. Aratın alakalı makaleleri görürsünüz. Bu konu hakkında çok çarpıcı bilgiler var. Bizzat bu konu hakkında Brükselde bir konferansa katıldım. Ve bu durumun halen devam ettiğini şahitlerinden dinledik... Gezme konusuna gelince evet daha rahat geziliyor, tabii ki ırkçılığa maruz kalmadığınız sürece...
Süre kısıtlılığım olduğu için hızlıca yazdım. Dağınık gelebilir, artık kusura bakmayın

Hanımlar lütfen dini ya da siyasi yorumlar yazmayınız, ırkçılık, Doğu-Batı, Türkiye-Avrupa vb kıyaslamalar yapmayınız.
Görüşlerinizi yazarken bir başkasını aşağılayacak, hakaretvari yorumlardan kaçınınız.

Merhaba herkese. Size yaşadığım ülkede olan iğrenç zihniyetten bahsetmek istiyorum. Şimdi yaşadığım ülkenin geleneğine göre evlenmemiş kızlar kaşlarını alamaz. Sadece evlendikten sonra ala bilir. Tabi herkes uymuyor ama uyan da çok fazla. Hatta kaş aldırmaya giderken kuaförler "genç kız" kaşı mı istiyorsun yoksa "gelin kaşı" mı diye soruyor. Nişanını atmış kadına artık onunla evlenilmez gözüyle bakılıyor. Boşanmış kadına kötü gözle bakıyorlar anneler çocuklarının boşanmış kadınla evlenmesine izin vermez. En bombasına geliyorum. Evlendiğinizde ilk gece eve sizinle bir kadın geliyor kızın akrabası oluyor genellikle. Ve kızın bakire olup olmadığını kontrol ediyor. Yatak odasının kapısını çalıyor '"hadi çabuk olun gibisinden" Sonra çarşafı alıp herkese sergiliyor. Bazıları o çarşafı saklıyor bu benim güvencem diye. Kız bakire değilse olacakları tahmin ediyorsunuzdur. Ben bu kirli zihniyetten çok iğreniyorum. Sinir hastası olacağım bu gidişle. Kaç gündür bu iğrençlikleri düşünüyorum.
Hayretle okudum yahuuuu :(

Valla çok yabancı bir zihniyet değil, şaşılacak bir şey yok. Bizde de yok mudur bunlar temelde? Çevremizde hep bunları aşanlar var diye bitti sanıyoruz belki ama kırsalda hala böyle gerçekler vardır elbet. 🤷🏼‍♀️
Şuan da hala var türkiyede de bunlar malesef. Oysa ki dinimize göre bile kadın hep baş üstünde tutulmuş. Yazık gerçekten cahil insanlara Cok üzülüyorum.. Kendilerini akıllı sanan ama aslnda beyni samanla dolu düz mantık insanlara çok yazık...
Bizim buralarda yok varsa da cok az
Erkekler ne zaman akillanip bunun varligida yokluguda beni ilgilendirir karismaayin dedigi surece bitmistir 2 yıl once arkadasim evlendi kv si ile yanyana apartmanlarda oturuyorlar gece iki defa gelip carsafi sorunca kocasi kovup ben gerek gorursem sana deyip kesip atmis

Bizim buralarda yok varsa da cok az
Erkekler ne zaman akillanip bunun varligida yokluguda beni ilgilendirir karismaayin dedigi surece bitmistir 2 yıl once arkadasim evlendi kv si ile yanyana apartmanlarda oturuyorlar gece iki defa gelip carsafi sorunca kocasi kovup ben gerek gorursem sana deyip kesip atmis
Iyi bari kocası ağzının payını vermiş. Ne münasebet yahu mal alır satar gibi evlenmiş sayıyorlar kadınları. Bence bu kadından çok adama da yapılmış bir saygısızlık . Sonuçta iş evlenmeye gelene kadar konuşulmuştur aralarinda bu konu. Yani o kanlı çarşafi görsen ne görmesen ne. Sen mi evleniyon oğlun mu:olamaz:

Merhaba herkese. Size yaşadığım ülkede olan iğrenç zihniyetten bahsetmek istiyorum. Şimdi yaşadığım ülkenin geleneğine göre evlenmemiş kızlar kaşlarını alamaz. Sadece evlendikten sonra ala bilir. Tabi herkes uymuyor ama uyan da çok fazla. Hatta kaş aldırmaya giderken kuaförler "genç kız" kaşı mı istiyorsun yoksa "gelin kaşı" mı diye soruyor. Nişanını atmış kadına artık onunla evlenilmez gözüyle bakılıyor. Boşanmış kadına kötü gözle bakıyorlar anneler çocuklarının boşanmış kadınla evlenmesine izin vermez. En bombasına geliyorum. Evlendiğinizde ilk gece eve sizinle bir kadın geliyor kızın akrabası oluyor genellikle. Ve kızın bakire olup olmadığını kontrol ediyor. Yatak odasının kapısını çalıyor '"hadi çabuk olun gibisinden" Sonra çarşafı alıp herkese sergiliyor. Bazıları o çarşafı saklıyor bu benim güvencem diye. Kız bakire değilse olacakları tahmin ediyorsunuzdur. Ben bu kirli zihniyetten çok iğreniyorum. Sinir hastası olacağım bu gidişle. Kaç gündür bu iğrençlikleri düşünüyorum.
Valla dejavu oldum desem yeridir turkiyenin ozellikle guneydogusunda bunlardan cok daha fazlasinin yasandigini biliyomuydunuz? Biz daha kendi ulkemizin zihniyetini degistiremiyoruzki diger ulkelere mana bulalim kelin merhemi olsa kendi basina surer misali

evlenmemiş kadınların bir takım hakları yok mu? çok çok üzüldüm ve şaşırdım ya

Iyi bari kocası ağzının payını vermiş. Ne münasebet yahu mal alır satar gibi evlenmiş sayıyorlar kadınları. Bence bu kadından çok adama da yapılmış bir saygısızlık . Sonuçta iş evlenmeye gelene kadar konuşulmuştur aralarinda bu konu. Yani o kanlı çarşafi görsen ne görmesen ne. Sen mi evleniyon oğlun mu:olamaz:
Normalde dinimizde bu kana esler haricinde bakilmamasi gerekiyor ki esler de dugunden once birlikte olabiliyor :KK23:

azerisiniz sanırım
dunyanın her yerınde kendınce kultur yasadıklarını zanneden bazı gruplar var
sız kendı kafa dengınızde bırıyle ömur bırlestırırsınız ınsallah
ınsanın oldugu heryerde sorun olur ınsanın oldugu heryer bozulur o yuzden ınsanları bırakın kendı aılenız olunca onlara dogruyu gosterın dogruyu aktarın kırılma noktası lazım bız gencler şu eğriliklerı duzeltelım

Burda yok mu öyle konular? Bdv bunlarla dolu değil mi? Kanlı çarşafını sandıkta saklayanlar, kvsi ve görümcesi kanlı bezi uzmana götürüp gerçekten kızlık zarı mı değil mi teyit ettirmeler. Yok mu burda hiç mi görmedin?
Heee, birinin görümcesi biyopsi mi otopsi mi ne yaptıracakmış çarşaftaki kana. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Heee, birinin görümcesi biyopsi mi otopsi mi ne yaptıracakmış çarşaftaki kana. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ay evet yaaa o kadar güldüğüm konu olmadı henüz burda 😂 ordaki çalışanların başka işi gücü yok zaten kızlık zarı mı değil mi ona bakacaklar 😂😂😂

Ya çevreni değiştireceksin yada başka bir ülkede yaşayacaksın canım en azından evleneceğin kişiye bunları onaylamadığını asla olmayacağını en baştan belirtmelisin.

Aa şaşırdım.Azerbaycan’ın öyle olduğunu bilmiyordum.Arap ülkelerinden biri sanmıştım.Çok üzüldüm :KK43: Çevrenizdeki insanlar nasıl? En azından bir toplumu değiştirmeseniz de siz gibi düşünenlerle arkadaşlık edebilirsiniz
Ayy valla ya bende hindistan falan sandim

Tek tek herkese yazamam ama yok öyle bişey arkadaşlar. Millet olarak böyle değiliz. Her yerde olduğu gibi bizde de var sadece. Milletini devletini seven biri olarak, konu sahibinin yaptığı paylaşım ve milletimi kötü lanse etmesi beni üzüyor. 😔

Back
X