Kadını rezil eden de Kocadır, vezir eden de Kocadır!!

valla ii yazmışsın canımda...erkeklerde bu lafın kadınlara uyarlanmış şeklini düşünüoalr...

Hayatınızda ikinci bi kişiye tüm haklarınızı vermediğiniz sürece kimsenin kimseyi rezil edebileceğini düşünmüyorum :1closedeyes:

Ben katılmıyorum.
Bence insanı rezil eden de kendisidir.
Vezir eden de kendisidir.

ben katılmıyorum bu söze,herkez kendinden sorumludur,yanlışa düşersen rezil olursun,hata yapmamaya özen gösterirsen vezir...
bu hem kadın,hem erkek için geçerlidir

Asla...
Rezil de olacaksamm vezir de olacaksam ben olurum... Eşim asla benim üzerimde etki sahibi olamaz, olmaz da zaten...
Her birey kendi değerini kendisi belirler....

yok bende katılmıyorum malesef..
ben istersem vezir,istersem rezil olurum..
kocamın bunda ne gibi bir katkısı olabilirki..

hiç kimse beni hiç bişey yapamazz..

tüm yorumları tek tek okudum hadii göreyim sizi kocalarınızın heryere borcu olsun örnek veriyorum icra kapınıza dayasın tüm borcu eşiniz yapsın,komşular akrabanız aayyy birsürü boçları varmış bunlar birtürlü birşey olamadı desinler,akrabalarınız suratınıza bakmasın.o zaman anlarsınız eş rezilmi eder isterse vezir mi eder sengözlerimebaksanab
bunun örnekleri çokta...

Genelleme yapamayız elbette,ama bana göre
erkek ya da kadın rezil de eder,vezir de...
ben kendi kendimi vezir ederim demekle olmuyor arkadaşlar...
eğer evliyseniz eşinizle bir bütünsünüz demektir...
eşinizin hatası sizi etkilemez mi sizce..??
sevgiler...

doğru ama iki taraf için de geçerli
aile dediğin bir bütündür
aile içindeki herkesi etkiler

Senin anlattığın durum çok özel bir durum...
Genelleme yapılablecek bişey değil...

Haa ben hala lafımın arkasındayım... Kişi vezir de olsa rezil de olsa sebebi kensisidir...
Yanlış bir eş seçimi yaparak kendini rezil etmişsin.... Tabii bu senin tabirinle... Borçlu olmak rezil olmak değildir bence Bu ekonomik krizde borcu olmayan yok zaten....

O brcu kocanız tek başına mı yaptı yoksa ailesine ekmek getirmek için mi???
Yok gereksiz ve kendne ait özel harcamalar için yaptıysa ve bu yüzden kızıyor ve beni rezil etti diyorsanız gene haksızsınız...
Sorumluluk sahibi, neyi nerde harcaması gerektiini bilen akıllıca yatırımlar yapan bir adamla evlenseydiniz rezil olmazdınız...
Yani düğüm yine sizde atılıyor...

Tabii bu benim görüşüm... Katılırsınız yada katılmazsınız ben bilemem...

aynı şekilde erkeği rezil edende vezir edende kadındır. herşe karşılıklıdır bence. ben istediğim kadar uğraşayım eşimde uğraşmasaydı bu günlere gelirmiydik. her iki tarafda bişeyler yapmalı bence.

yani bunlar istisnai durumlar kimse benim başıma böyle şeyler gelmez diyemez ama ne bilim ben kocamın beni rezil etmesine asla izin vermem benim kontrolüm dışındada rezil edecek durumlar gelişemez ..

içkiye kumara verip de borçlandıysa kendisi rezildir beni bağlamaz .........amaaa ev için harcadı da borçlandıysa e o zaman icralık oluncaya kadar aklınız nerdeydi, eşiniz harcama yapmayı bilmiyorsa neden frenlemediniz derim .......hadi diyelim istenmeyen durumlar oldu işini filan kaybetti diye ödeyemedi e o zaman da buna rezillik denmez

Benim dusunduklerimi sen yazmisin, ellerine saglik.

Evet evliyiz ve eşlerimizle birer bütünüz...
Ama biz birbirimizinkini değil kendi hayatlrımızı şekillendiriyoruz...
Birimizden biri kendini rezil edecek bir davranış içine girerse de birbirimizi uyarıyoruz... Kendini vezir edecek atılımlarda bulunuyorsa da destekleriz....
Ama hala ısrar ediyorum bu dünyada kim ne yaparsa kendine yapar kmse kimseyi kendisi istemediği sürece rezil de edemez vezir de....

ashemez katılıyorum sana canım...ben istemediğim sürece kimse beni rezil yada vezir yapamaz...

lostcum borç yapıp icra getiriyorsa eve o kendi rezilliği,bana ne??
yat mı aldı bana kat mı??
kendi kendine yapar bu borcu..ben kendi evliliğimde Allah a şükürler olsun zerre kadar borç yaptıracak bir istekte değilim.
o anlamda kendi problemi beni hiç ilgilendirmiyor..
eve borcu da getiriyorsa hesabını verecek

hayır katılmıyorum ben buna hayatımızda birisi olmasaydı ne vezir nede rezil olamıyacakmıydık

ben katılmıyorum kesinlikle.
ne erkeğin kadını ne de kadının erkeği rezil ya da vezir edeceğine..
iki taraf da sağlam karakterli olduktan sonra olunan vezirlikte bireyseldir, düşülen rezillikte..
mesela eşim beni aldatsa beni değil kendini rezil eder..
ben kendimi rezil durumda görmediğim ve göstermediğim sürece bir başkasının eşim -dahi olsa- bunu göstermesi mümkün değil gibi..

Kismen katiliyorum ben bu söze....

Evlilik birliktir....tabikide yapilan hatalari sadece erkek veya sadece kadin cekmez....her iki tarafda bir sekilde birinin yaptigi hatanin bedelini öder...

Cok sevdigim bir ablamin sözü var.....Gülsümüm kocan becerikli ise, tuttugnu koparan ise, seni ne kendi ailesine nede baskasina ezdirmiyorsa, gözlerine baktigi zaman halinden dilinden anliyorsa bilki ömür boyu o adamla mutlu mesut bir parca ekmek yersin....lakin kocan beceriksiz, sorumsuz, tembel ise, sana sahip cikmiyorsa bilki beraber oldugun sürece sende onla sürünürsün......

Tabiki kadinlar artik erkege muhtac zavalli varliklar degiler......ama evliliginde mutlulugu huzuru bulamamis bir kadinin, yikilmis hayalleri ve karsiliksiz kalan beklentileri kendini rezil gibi hissetmesini sagliyor kanimca....

Allah herkesi yuvasinda mutlu etsin....

Aslaaa katılmıyorum, rezilde olsanız vezirde olsanız bu sizin eserinizdir.
Bir arkadaş borç yapmadan örnek vermiş, eğer bu borç aile için harcanmışsa ve sizinde har vurup harman savurarak bu borçta katkınız olmuşsa gene kendi kendinize yapmışsınızdır. Yok eğer adam kendi zevkine ve pisliğine yapmışsa adamın rezilliğidir. Kimsenin tutupta kadın rezil oldu diyeceğini sanmam ki demezler zaten.
Bu yüzden herkes kendinden sorumludur ve ne oluyorsa kendisi yapıyordur.

çok doğru
etrafımda çok görüyorum öyle kadın yüzünden rezil olan erkekler, ya da eşi yüzünden rezil olan kadınlar
ister istemez etkiliyor

ben diyemiyorum ki eşim beni rezil edemez, insanı öyle bir hale getiriyorlar ki. . . :bbo:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…