- 21 Kasım 2017
- 30.306
- 132.395
- 598
Matcha latte deneyeceğiz biz de bugün kızlarlaMaçası yetmemek olayına ayar oldum. Maçalarının yetmemesi kendi ellerinde değil ha hani?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Matcha latte deneyeceğiz biz de bugün kızlarlaMaçası yetmemek olayına ayar oldum. Maçalarının yetmemesi kendi ellerinde değil ha hani?
4-5 yıldır yalnız yaşıyorum. Evimi kendim çekip çeviriyorum. Öyle aman ev işi de kalsın yorgunum pek diyemiyorum. Düzeni severim. Hem iş hem ev tek olduğum için benim üzerimde. Tek başına ne kadar iş çıkabilir demeyin baya çıkıyor. Yemeklerimi evden hazırlayıp götürüyorum, evde iş biriktirmeyi sevmiyorum ama bir şekilde yetiyorum. Ha başka bir şeyi önceliklendirmek istersem 1-2 gün salladığım olur ama genel düzenim böyle. Sonra hayatıma biri girdi, nişanlandık. Hala çalışıyorum ama evdeki düzeni sağlayacak kişi sayısı 2 ye çıktı. O kadar fazla şeyi üstümden aldı ki rahatladım. Evlenince x2 yük olması gerekmiyor yani.Çünkü 1 ay kadar çalıştım ve eşim bana hiç destek olmadı bende işten geliyordum o halimle yemek yapıp temizlik yapıp eşime hizmet ediyordum her sabah kaç dakika önce uyanıp eşime kahvaltılık hazırlıyordum ama o bunu benim görevimmiş gibi gördü kendisi de yapabilirdi. Bende bu yüzden çalışmıyorum.
Matcha latte deneyeceğiz biz de bugün kızlarla
Ablacım geçinemiyorsanız tabi ki çalışacaksın başka ne yapacaksın kikadın çalışmak istemiyorsa ama hayat müşterek deyıp çalışmalı mı?erkek öyle düşünüyorsa
Çocuk problemi veya sağlık problemi olmaması çalismak için yeterli nedenler değil benim için. Ayrıca ben 40 yaşındayım, gençlik ideallerini bir kenara bırakırsam tabi ki para için çalışıyorumBen insanlara baskı yapılmasını onaylamadım ki. Sadece anlayamıyorum dedim. Tabii ki çalışma şartları coook önemli. Özellikle sağlık ve çocuk problemi yoksa dedim. Çünkü ben hayatımda sadece 6 ay çalışmadım ve nerdeyse kafayı yiyordumKocası zengin olduğu için çalışmayan arkadaşlarımın bir tanesinin bile hayatından memnun olduğunu görmedim. Çalışmak sadece para için yapılan birşey değil benim gözümde. Ne için yaptığımın şimdi ayrıntısına girmiyorum. Ama çalışmayana da karışmam tabii ki ayol banane
Ben sadece kendi gözlemimi paylaştım.
Tek eksik bu işleri ikiye bölmeyi kabul edecek koca bulmak sanırımKahvaltı hazırlamamak, ev işlerini ikiye bölüp kendinize düşen payı yapmak da bir seçenekti. Kabul edelim ki siz de işinize geleni tercih ettiniz. Ben de şu an çalışmayan bir kadın olarak yazıyorum bunu. Çalışma hayatı ve ev kıyaslanamayacak kadar farklı.
Kimse çalışmak istediği için çalışmıyor zaten. Hiçbirimiz çalışmak istemiyoruz ama çalışıyoruz yani
ben kadının çalışmasından yanayım ekonomik anlamda özgürlük bence daha iyi tabi ki işinde uygun olması gerekiyorkadın çalışmak istemiyorsa ama hayat müşterek deyıp çalışmalı mı?erkek öyle düşünüyorsa
Ben de 40a yakınım ama gençlik ideallerim henüz bitmediÇocuk problemi veya sağlık problemi olmaması çalismak için yeterli nedenler değil benim için. Ayrıca ben 40 yaşındayım, gençlik ideallerini bir kenara bırakırsam tabi ki para için çalışıyorumSabah 6 da kalkıp, İstanbul trafiğinde sürünüp akşam 7 de eve gelip, üstüne evde çalışmak için farklı bir motivasyon bulamıyorum. Yani sosyalleşmek, kendimi ispatlama çabası vs dersek insan bunu çok farklı şekillerde de yapabilir bence.
Vallahi benim kocası veya babası zengin olan arkadaşlarım gördüğüm kadarı ile hayatlarından gayet memnunlar. Mesela 2 tanesi mühendis olmasına rağmen keyfine yeniden üniversite okudu. Yurtiçi, yurtdışı tatillerine gidiyorlar. Kendi aralarında grupları var, kultur turları yapıyorlar vs vs. Kendilerine ayırdıkları zaman ve gösterdileri özen, hobi edinmeleri vs şahsen çok hoşuma gidiyor.
Maddi olarak rahat olduktan sonra, belirli bir vizyona sahipsen sıkılmazsın. Ofise gidip kahve molasında veya öğle yemeğinde sosyalleşmekten daha az sıkıcı bence.
Senin durumun farklıymış .Hem dışarda hem evde köle gibi çalışmanı isteyen bir eşin var sanırım.Yaptıklarını görevinmiş gibi görüp bir de hayat müşterek çalışmslısın baskısı.Net boşarım ben bu adamı.B…..k yesin.kadın çalışmak istemiyorsa ama hayat müşterek deyıp çalışmalı mı?erkek öyle düşünüyorsa
maça maça takılmak ne demek?Maça maça maça takılıp durmuşsunuz da ne alaka? Her yerde dolgun maaşlı işler var da gençler mi tercih etmiyor? Asgari ücret diye bi şey var. Neye yetsin bu? Eşi de çalışsa asgari ücret alsa yine de yetmez.
Doğru, işten geliyorsun ölü gibi yatıyorsun sonra. Şartların gözü kör olsunMecburiyet ayri bir durum zaten dedigim gibi. Ama hani fakirlikten parasizliktan baskilanan biri degilsen iki calistin diye hayatin karakterin degismiyor.Aksine başina angarya seyler cikiyor durduk yere. Bazi calisan kadinlarin calismayan kadinlara neden sayip sövdüğünü bi kere daha anladim ben de bu sekilde calismaya mecbur olsaydim işten cikmam dev sorun olacak olsa ben butun dunyaya söverdim.
Hadi dedim girdik çalışalim resmen hayatim sacma sapan oldu gecen seneden beri.
Ne guzel ben yoga matımı alip keyif keyif kahvaltimi yapar sonrasi güneşi filan selamlayip sonra kafama gore takiliyordum resim, oyun, paten, yuruyus vs. Mutluydum ya.
Sabah sabah işe gittim noldu? Resim yapmaya, boyalarima elimi sürmez oldum neredeyse, yoga da duzenli degil eskisi gibi oyle bi hevessizlik geldi son zamanlarda bilmiyorum.
Hani cok alengirli bir meslegi olmayan birine ihtiyac yoksa calismak rezillik. Ihtiyac olmamasi da sadece kocaya degil aileye de bagli tabi.