İyi akşamlar..
Bana haftada bir gelen temizlikçi var. Ütü yer sil.supur balkonları tuvaleti ve banyoyu yıka 80+5 TL alıyor. Yarım günde bitiriyor işini. Memnunum ondan.
Dün önemli bir işi olduğunu istersem bir arkadaşını gonderebilecegini söyledi. Bende kabul ettim. Özellikle unutma utuyu soyle çünkü bazı kadınlar utu yapmaya pek yanaşmıyor sonra sıkıntı yaşamayalim dedim tamam dedi.
Ben çocuklardan dolayi sabah 7.30 dan uyandim. (İki bebeğim var) onlari doyurdum. Eşime kahvaltı hazırladım. Esimle yemedim ki kadın gelince beraber yaparız dedim. Bekle bekle gelmedi. Aradım açmıyor. Saat 10 kadar bekledim çok acıktım için mecbur yedim.
Kadın saat 12 de geldi. Yolu bulamadım kayboldum falan dedi. Kadının kulağında işitme cihazı vardı. Ondan kaynaklı mi yoksa.baskq bir nedencldeb mi bilmiyorum anlamasindq da sıkıntı vardı. Kayboldum evi bulamadım.dedi.
O gelmeden utu masasini çıkarmıştım .Sen ütü yap ben çocukları yatirayim sonra sana yardım ederim dedim.
Kadın utuyu tam saat 16.00 kadar yaptı. 6tane gömlek 8 tane keten pantolon(düz ütü ) yapti. Sadece 1 kere yemek molasi verdik.
İlk geldiğinde gözüm tutmadı geri gondereyim diye duaundun ama üzülür hem hangi gerekçe ile.geri göndereceğim yapabildiği kadar yapsın diye düşündüm. Ama abartmiyorum utuyu tam 4 saatte yaptı.
Gittim geldi hadi bak böyle iş bitmez dedim tamam dedi sadece . ben konusuncq sadece durup bakıyb hiç cevap vermiyordu ama sofrada çok güzel konuştu. Çocuğu varmış onu anlattı beni de duydu..
Utuyu elinden alsam kalbi kırılır üzülür diye hep sabrettim ama sonra kendi kendime duaundum. Utuyu bu kadar saatte yaptıysa temizliği hiç yapamaz diye.
Bende bir gün için iş yerinde izin kuandim. Bütün günüm haram oldu. Temizlik yapılacak diye ortalığı topladım. Her yer dağıldı bebekler uyandı vozviz hic durmadilard onlarıyedir doyur derken iyice sinirlendim.
İşte ütü bitince 25 TL para uzattim 20 TL utuüicin 5 tl de yol paran ustunu giyin temizlik kalsın dedim. Neden dedi? Sen 4 saatte 3 parça ütü yapamadin.temizligi nasıl yapacaksın sabah kadar seni bekleyemem ki dedim.
Yok ben temizliği hızlı yapiyorum. Ütü elim yavaş alışık değilim diye çok zorlandım. Temizliğe başlamış olsaydı şimdiye kadar çoktan bitirmistim dedi. Bende çok sinirlenmiştim. Hadi ablam sen çık bir saate kadar eşim işten dönecek daha bu saatten sonra temizlik falan olmaz dedim. Çok ısrar etti morali bozuldu. Bende. Sinirlenmiştim diye dinlemedim onu giyindi çıktı gitti.
Ama dünden beri onun muhasebesini bir türlü atamıyorum içimden. Sadece ütü yaptı. Utu masasini bile ben kurdum ben kaldırdım. bı yandan sonucta 4 saat mesaimyaptı belki çok ihtiyacı da vardı diye dusunuydüşü bı yandan da sadece ütü yaptı bişey yapmadı ki diyorum.
O an cok sinirlendim.izin aldığım için bütün günüm gitti. Ortalık darma dağınık kaldı. Yapamıyorsa gelmeseydi dedim ama sonra vicdanen rahatsız oldum. Siz olsanız ne yapardınız.
Geri gönderir miydiniz? Belki ilk geldiğinde yada ilk bir saat içinde geri gindermleiydim ama ne diyeceğimi nasıl davranacağımi bilemediğim için bekledim.
Bir de para meselesi 25 TL az mı oldu ?