Kadının hakkına mi girdim?

Ben tam gune 200 veriyorum icinde tek bir parca utu yok.. sadece temizlik bu paraya yani.. gecen sene aynisini yasadim hemen hemen, 11 de geldi saat 3 e kadar tek odada kaldi, saat 5 e kadar bir odayi daha yapti sonra oglum gelecek deyip cikti.. ve ben cok afedersiniz salak gibi tam para verdim, ama gel gelelim hala icime oturmus halde.. vicdan yapacak bir durum yok, ben yazilimciyim ucretimi saatlik aliyorum.. saat 12 de ise baslayip uc satir yazip ciksam nasil ki patronum bana vicdan yapmaz bende yapmiyorum o gunden sonra.. ha sizin hataniz utude parca basina fiyat soylememek olmus ki gelecek sefere oyle yaparsiniz isine gelirse yapar..

Hakka falan girdiğinizi düşünmüyorum. Ben dışarıda ütü yaptırmıyorum ama yaptıranlar yazmış 2 3 liraymış parça fiyatı. Hakettiğini vermişsiniz. Üstüne bir de 3 saatlik fazla elektrik parası ödeyeceksiniz. 1 saatlik işi 4 saatte yaptığı ve geç geldiği için izin gününüzü de yiyerek o sizin hakkınıza girmiş. Yemek sırasında normal sohbet edip iş sırasında duymuyormuş gibi yapmış resmen. Bence para vermeyin. Eğer bu işe devam etmek istiyorsa en azından nasıl davranması gerektiğini anlar. Ayrıca ben temizlik işi yapanlara acıyanları anlamıyorum. Acınacak bir iş mi? Her işin zorluğu var. Herkes mesleğinden yola çıkarsa yapmanız gereken en önemli işi yapmasanız, işin bi kısmını yapsanız hangi patron neyse yazık ihtiyacı var der, kapının önüne koyarlar valla.

bence hata yapmissiniz. belli ki aciz zavalli birisi. isitme problemi cocukluktan olanlarin algilama problemleri oluyor belki de hakikaten zihinsel bir sorunu var. her neyse, utuyu elinden alsam kirilir diye dusunup sonra da hadi hadi diye eline 3 kurus verip yollamak hic tutarli degil. baktiniz 2 saatte daha utunun yarisi yapildi biraktirip banyolara gecseydiniz. kadina en az 30 tl daha yollayin 50 bari almis olsun.

Kadın yarım gün gelecek sonuçta. 12den sonra gelse de yarım gün oluyor. Babanneme de yarım gün gelir temizlikçi,önce yan apartmanda bir yere gider 12.30da da babanneme..hayırsız iş yaptığını görmedim. Kaldı ki yarım gün gelen temizlikçi bulmak zordur çünkü günleri ölüyor ve yarım kazanıyorlar. Onun dışında ütü yapan da bulmak zordur. Ya yapmazlar ya da ekstra ücret isterler.Koni sahibi de yarım güne hem temizlik hem ütü sigdirmaya çalışıyor bence normal değil bu.
tamam da sabah gelmesi gerekirken 12 de gelmiş ütü bile anca bitmiş. Kötü bisey demedim ben de sabahtan aksâma kadar anlaşılmıs diye anliyorum. Ben de kaç saat kahvaltı yapmasam beklesem 12de temizlikci gelse istemem yani. Evet 12de gelwn kadinin hayrı yok Temizlik mi yapacak ütü mü? Utüyü de kac saatte yapmış Yarım gun diye konuşulmiyor.

tamam da sabah gelmesi gerekirken 12 de gelmiş ütü bile anca bitmiş. Kötü bisey demedim ben de sabahtan aksâma kadar anlaşılmıs diye anliyorum. Ben de kaç saat kahvaltı yapmasam beklesem 12de temizlikci gelse istemem yani. Evet 12de gelwn kadinin hayrı yok Temizlik mi yapacak ütü mü? Utüyü de kac saatte yapmış Yarım gun diye konuşulmiyor.
Yarım gün alıyormuş temizlikciyi. Yarım gün de zaten temizlik mi yapacak ütü mü? Yarım gün dediğin 4 saattir. 14 parça ütü vermis. Silme süpürme vs da var. Bence yarım gün için o kadar istenen işten hayır gelmez asıl. Bir taraf yarım yamalak kalır. Temizlikçi alıyorum eve diye canını çıkartana kadar çalıştırmaya gerek yok. Dediğim gibi yarım gün gelen temizlikçi bulduysan sabah gelmiş öğlen gelmiş bakmayacaksin. Biz bulamadık yarım gün gelen. Mecbur tam gün aldık. Evim 75 metrekare tam gün bitmeden iş bitiyor. Ama yarım güne kolay kolay gelen yok. Ya yakın bir yerde bulacaksın. Ya yarım gün komşuna yarım gün sana diye ayarlayacaksin ya da çok ihtiyacı olan birini bulacaksın falan.

Orası öyle konu sahibi kötü niyetli değil kahvaltı için beklemiş yemek hazırlamış iş yapmasına seslenmemiş, tüm izin gününü yediği üstüne de pek iş yapılmadığı için sinirlenmesi normal ben de olsam şişerdim ama yine de teyzeye 25 verip yollasam benim de içim rahat etmezdi. Bir daha asla çağırmazdım ama en azından 50 verirdim, aslında baştan 4 saat ütü başında bekletmezdim önce temizlikten başlamasını isterdim.

Çoğu temizlikçi ütü yapmıyor yapamıyor daha doğrusu

Bize gelen yardımcıya bir arkadaş ütü yaptırayım demişti onun çocuğu da yol evi az kirli oluyor zaten

Ama o ütüyü yardımcı yapıyor sonra da üstünden kendi yapıyordu eşi hastane çalışanı onun iş kıyafetini vs ütületiyordu

Ben de yapsın dedim bir gün evi temizledi sonra ütü ve gömlekleri verdim ilk gömlekten sonra da yapma sen ütü geç oldu zaten dedim verdim parasını gitti

Aynı kadın 4 yıldır evime geliyor ütü vermiyorum onun dışında her şeyi yapıyor dolap içini bile katlıyor

Ütü ona ince iş geliyor bir de her ütü farklı ben annemin evinde yıllarca ütü yaptığım ütüyle bile artık rahat edemiyorum

Yorum yapan herkese ayrı ayri tesekkur ediyorum. Bugün yoğun bir gün geçirdim cevap veremedim. Şimdi de iki bebekle tek tek cevap yazmak zor olacak. Kusura bakmayın lütfen.
80+5 tl az bulanlar olmuş. Dediğim gibi burda piyasa bu. Her hafta bana gelen kadın her yere bu paraya gidiyor. Diğer bütün günleri aynı para ile dolu zaten.
Önce utuyu vermeseydin diyenlere- her hafta gelen kadın ilk ütünden başlıyor. Sonra utuye sabrım kalmıyor sıkılıyorum önce onu arayan çıkarayım diyor. Bende bu yüzden düşünemedim.
Bu kadar ağır ütü yapınca temizliği de yapamaz diye düşündüm. Sabah 7.30 dan beri ayaktaydim. Sabah gelecek diye konuşmuştuk ama saati belirtmemiş tık. Epey bekledim onu. Küçücük bebeği olan anlar beni. Birini yatır birini doyur falan bide aç aç bekle sinirlendim. Ama gelince bişey demedim. Hadi sen başla ben de çocukları yatirayim sonra sana yardım ederim dedim.
O ütü ile uğraşırken ben temizlik eşyalarını çıkardım. Yemek yaptım çocuklar uyandı onlar ile ilgilendirmez karınlarını doyurdum. Bize sofra kurdum. Hiç durmadan yoruldum. Onun işine karışmak istemedim başta. Sık boğaz etmek istemedim. Ama iki saatin sonunda söyledim. Çok ağır gidiyorsun temizlik nasıl olacak dedim cevap vermedi.
Yeri geldi tıkır tıkır konuşurken yeri geldi hiç cevap bile vermedi. Bu yüzden durumunu hala anlamış değilim.
Neyse artık olan oldu. Yarın temizlikcim gelecek onun aracılığı ile 25 TL daha göndereceğim.
Vicdanım rahat etsin diye. Yoksa mantıken düşününce tam karşımda terzi var. Parça başına 2 TL yapıyor. Elektrik parası da ondan. Benim 4 saat elektrigim kullanıldı. Bütün günüm haram oldu.

Yarım gün alıyormuş temizlikciyi. Yarım gün de zaten temizlik mi yapacak ütü mü? Yarım gün dediğin 4 saattir. 14 parça ütü vermis. Silme süpürme vs da var. Bence yarım gün için o kadar istenen işten hayır gelmez asıl. Bir taraf yarım yamalak kalır. Temizlikçi alıyorum eve diye canını çıkartana kadar çalıştırmaya gerek yok. Dediğim gibi yarım gün gelen temizlikçi bulduysan sabah gelmiş öğlen gelmiş bakmayacaksin. Biz bulamadık yarım gün gelen. Mecbur tam gün aldık. Evim 75 metrekare tam gün bitmeden iş bitiyor. Ama yarım güne kolay kolay gelen yok. Ya yakın bir yerde bulacaksın. Ya yarım gün komşuna yarım gün sana diye ayarlayacaksin ya da çok ihtiyacı olan birini bulacaksın falan.
Valla bende evime kadın alıyorum sabah kac saat bekleyip 12 de gelse ve ütüyü kac saatte yapsa istemem kusura bakmayin. Konuyu açan zaten temizlik arti utü olarak anlaşmış ama magdur olmuş
Mevzunuzu be beni bu kadar elestirmenizi ve çemkirmenizi anlayamadim. Herkes fikrini yaziyor.Burda muhattabım konu sahibi siz degil. Artik size cevap vermeyecegim bir derdiniz varsa ozelden yazın. Ben sinir olmasina hak verdim valla.

Gecen biryerde okudum. Birini bekletip "kusura bakma beklettim" dememeliymişiz. Bunun yerine "bekledigin icin teşekkür ederim" demeliymisiz. Ama yok biz insanlari kiralim uzelim laf edelim birde hakkini yiyelim ne güzel...

Bazılarınızın yorumu ne kadar acımasız, işitme engelli ve paraya ihtiyacı olan bir kadına 3 5 lira fazla verse ne olur yani, gerçekten kadın çok üzüldüm o kadına , elimde olsun olmasın apartmanımızı temizleyen kadına ihtiyacı var çocukalrı okuyor diye hiç iş yapmadan da yardım ediyoruz , her şeyden karşılık beklemeyin

Valla bende evime kadın alıyorum sabah kac saat bekleyip 12 de gelse ve ütüyü kac saatte yapsa istemem kusura bakmayin. Konuyu açan zaten temizlik arti utü olarak anlaşmış ama magdur olmuş
Mevzunuzu be beni bu kadar elestirmenizi ve çemkirmenizi anlayamadim. Herkes fikrini yaziyor.Burda muhattabım konu sahibi siz degil. Artik size cevap vermeyecegim bir derdiniz varsa ozelden yazın. Ben sinir olmasina hak verdim valla.
Ben size niye cemkireyim. Sadece yazıyla anlastigimiz için size öyle gelmiştir. Ben de niye böyle bir şey yazdiginiza anlam veremedim dogrusu.

İyi akşamlar..
Bana haftada bir gelen temizlikçi var. Ütü yer sil.supur balkonları tuvaleti ve banyoyu yıka 80+5 TL alıyor. Yarım günde bitiriyor işini. Memnunum ondan.
Dün önemli bir işi olduğunu istersem bir arkadaşını gonderebilecegini söyledi. Bende kabul ettim. Özellikle unutma utuyu soyle çünkü bazı kadınlar utu yapmaya pek yanaşmıyor sonra sıkıntı yaşamayalim dedim tamam dedi.
Ben çocuklardan dolayi sabah 7.30 dan uyandim. (İki bebeğim var) onlari doyurdum. Eşime kahvaltı hazırladım. Esimle yemedim ki kadın gelince beraber yaparız dedim. Bekle bekle gelmedi. Aradım açmıyor. Saat 10 kadar bekledim çok acıktım için mecbur yedim.
Kadın saat 12 de geldi. Yolu bulamadım kayboldum falan dedi. Kadının kulağında işitme cihazı vardı. Ondan kaynaklı mi yoksa.baskq bir nedencldeb mi bilmiyorum anlamasindq da sıkıntı vardı. Kayboldum evi bulamadım.dedi.
O gelmeden utu masasini çıkarmıştım .Sen ütü yap ben çocukları yatirayim sonra sana yardım ederim dedim.
Kadın utuyu tam saat 16.00 kadar yaptı. 6tane gömlek 8 tane keten pantolon(düz ütü ) yapti. Sadece 1 kere yemek molasi verdik.
İlk geldiğinde gözüm tutmadı geri gondereyim diye duaundun ama üzülür hem hangi gerekçe ile.geri göndereceğim yapabildiği kadar yapsın diye düşündüm. Ama abartmiyorum utuyu tam 4 saatte yaptı.
Gittim geldi hadi bak böyle iş bitmez dedim tamam dedi sadece . ben konusuncq sadece durup bakıyb hiç cevap vermiyordu ama sofrada çok güzel konuştu. Çocuğu varmış onu anlattı beni de duydu..
Utuyu elinden alsam kalbi kırılır üzülür diye hep sabrettim ama sonra kendi kendime duaundum. Utuyu bu kadar saatte yaptıysa temizliği hiç yapamaz diye.
Bende bir gün için iş yerinde izin kuandim. Bütün günüm haram oldu. Temizlik yapılacak diye ortalığı topladım. Her yer dağıldı bebekler uyandı vozviz hic durmadilard onlarıyedir doyur derken iyice sinirlendim.

İşte ütü bitince 25 TL para uzattim 20 TL utuüicin 5 tl de yol paran ustunu giyin temizlik kalsın dedim. Neden dedi? Sen 4 saatte 3 parça ütü yapamadin.temizligi nasıl yapacaksın sabah kadar seni bekleyemem ki dedim.
Yok ben temizliği hızlı yapiyorum. Ütü elim yavaş alışık değilim diye çok zorlandım. Temizliğe başlamış olsaydı şimdiye kadar çoktan bitirmistim dedi. Bende çok sinirlenmiştim. Hadi ablam sen çık bir saate kadar eşim işten dönecek daha bu saatten sonra temizlik falan olmaz dedim. Çok ısrar etti morali bozuldu. Bende. Sinirlenmiştim diye dinlemedim onu giyindi çıktı gitti.
Ama dünden beri onun muhasebesini bir türlü atamıyorum içimden. Sadece ütü yaptı. Utu masasini bile ben kurdum ben kaldırdım. bı yandan sonucta 4 saat mesaimyaptı belki çok ihtiyacı da vardı diye dusunuydüşü bı yandan da sadece ütü yaptı bişey yapmadı ki diyorum.

O an cok sinirlendim.izin aldığım için bütün günüm gitti. Ortalık darma dağınık kaldı. Yapamıyorsa gelmeseydi dedim ama sonra vicdanen rahatsız oldum. Siz olsanız ne yapardınız.
Geri gönderir miydiniz? Belki ilk geldiğinde yada ilk bir saat içinde geri gindermleiydim ama ne diyeceğimi nasıl davranacağımi bilemediğim için bekledim.
Bir de para meselesi 25 TL az mı oldu ?
Parça başına 3 tlye ütülüyorlar sizin de 14 parçanız varmış oradan hesaplayın, elektrik payını düşüp.
Ayrıca kadının elinin ağır olduğunu anlarsam hemen bırak ütüyü temizliğe geç diyorum ben.
Ütüyü de ben yapıyorum. Ona da işi bitince ekstra yer temizletiyorum fırın içi gibi.

Bu mesele evin metrekaresine göre de değişiyor mesela floryanın evleri çok büyük oluyor orada 200 alan ataköyde evler küçük olduğu için 185 filan alıyor. 170 iyi bulmuşsunuz artık kalmadı gibi o fiyata çalışan gerçi sizde ütü yoksa normal gibi.
Şirketten buldum bunu
En azından beğenmeyince değiştirebiliyorum
Tanıdık işi hiç benlik değil
Hem 200 e geliyordu hemde 1 saat kahvaltı 1 saat yemek sonrada yetişmicek diye baştan savma iş yapıyordu

Şirketten buldum bunu
En azından beğenmeyince değiştirebiliyorum
Tanıdık işi hiç benlik değil
Hem 200 e geliyordu hemde 1 saat kahvaltı 1 saat yemek sonrada yetişmicek diye baştan savma iş yapıyordu
Şirketteki kadına güvenmek de zor bi ara yabancı kadınlar bişeyler çalıyorlardı. annem gündelikçi emeklisi piyasayı az çok biliyorum ama sizde haklısınız ağzınız yanmış belli

Şirketteki kadına güvenmek de zor bi ara yabancı kadınlar bişeyler çalıyorlardı. annem gündelikçi emeklisi piyasayı az çok biliyorum ama sizde haklısınız ağzınız yanmış belli
Bu kadın da yabancı uyrukluo_O
Altın falan yok evde ama peşinde de dolanamıyorum zaten çocuklar durmuyor
Ne çalıyorlarmış ki

4 saat boyunca sabredip utuyu beklemissiniz ama temizligi beklemeye sabredemediniz..kadinin arada soylediklerinize cevap vermemesi cok normal cunku benim amcamda kulaklik kullaniyor ve bazen cok net duyuyor ama bazende hic duymuyor kulakliklari eskimis belli ki.sizde ev hanimisiniz baktini 1 saatte utu hala olmuyor utuyu biraktirip temizlige baslatabilirdiniz bu sizin hataniz.ayrica bu kadar lafiniza ragmen hala temizlige kalmak istemis israrla bence bi sans verseydiniz keske belli ki ihtiyac sahibi biri ayrica 25 lira cok cok az gervekten gunahina girmissiniz kadinin

Back
X