• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kadınlar çalışmalı mı ,çalışmamalı mı?

Bencede çalışmalı, boşuna mı okuyoruz kafa patlatıyoruz,daha iyi şeyler öğrenmeye calışıyoruz.Hem calışan kadının kendıne güvenı olur,daha dik durur.Yanlış anlaşılmasın sozlerım.bBurda boşanmak ısteyn kadına bıle işin var mı dıye soruyoruz.İhtıyacım olmasa bıle çalışırım ben.

İşte sırf böyle düşündüğüm için çalışmamı ıstemeyen bı kocaya düştüm ya...:a015:

kadınlar kesinlikle çalışmalı....

çalışan bi kadın özgür bi kadındır ben bunu bilir bunu söylerim.....:delphin:

Liseyi bitirdiğimden beri çalışıyorum.Üniversitede okurken de yaz tatillerinde çalıştım.Hep kendi paramı kazanmaya alıştım.Çalışan kadının daha özgüvenli ve aktif oldugunu dusunuyorum.Her yönden kadına olumlu getirileri oldugunu düşünüyorum.Eşinizin ve ailesinin tavrı bile farklılasabiliyor.ımkanım oldugu sürece çalışmak istiyorum.a.s.

çalışmalı kesinlikle işlerini ona göre ayarlar okulu bitirmeme az aldı şimdi geiştiriyorum kendimi alaımda ama aklım yaşım küçükken başımda olsaydıda erken halletseydim yolları para mühim değil mühim olan hem zihnen hem bedenen aktif olmak.........

kadınlar mutlaka ama mutlaka çalışmalı, evli de olsa bekar da olsa önce ayakları üstünde durabilmeli kendine saygı duyabilmeli ki karşı taraf da size ona göre davransın, ezmeye kalkmasın..

çalışmamalı bence...çünkü hayatı hep koştumacayla geçiyo çalışırken...ben bıktım mesela...

robotmuşum gibi geliyo bana..her gün aynı saatte kalk..günmün 10 saatini iş yerine SAT!!!
sonra git eve evde yemek yap.evi derle topla..kocan gelsin yemek ye,onları topla..o tv izlerken sen çıkar ütü yap...
kböyle bi hayat işte.hep aynı..herşey aynı..

bekar bir bayan için çalışmak, imkan olduğu sürece şart bence...kendi ayakları üzerinde durmak, özgüven açısından gerekli...
ben evlendikten sonra da çalışmak durumundayım...nişanlımın ekonomik şartları belli bunu bile bile herşeyi onun üzerine yıkamama.s gerçi çalışmaktan gocunmam ama özellikle evlat sahibi olduktan sonra evde olup tüm ilgimi çocuğuma verebilmek isterdim...

günümüzde paranın değersizliği göz önüne alınarak mecburen calısmalı olur bu sorunun cevabı.
ama bana göre kadın her kosulda calısmalı. evdeki demirbas beyaz esyalardan bir adım önde olmalı.
kadın herdaim maddı manevi güçlü olmalıdırki olası bir durumda kendine ve cocuklarına kendi ayakları üstüne basarak destek olabilmeli sahip cıkabilmeli

ben bu konuda kesinlik belirtemeyecegm eger celısmak kadına maddiyattan önce huzur,güven vs. veriyorsa calısmalı cünkü huzurlu-mutlu kadın=mutlu,dengeli yuva=saglıklı toplum ancak bu iş evini,çocugunu ihmale sebep oluyosa calısmasın.ben hayatımın her alanında huzuru çok önemsiyorum.

ben evlenmeden önce çalışıyordum, evlendim ayrıldım.

eğer şartlar el veriyorsa kesinlikle çalışılmalı. ama bu (kendi adıma) ekonomik özgürlük, bağımsızlık adına değil insanın kendini daha mutlu hissetmesini sağlamak için. şimdi homeoffice çalışıyorum, mutluyum :teytey:

Liseyi bitirdiğimden beri çalışıyorum.Üniversitede okurken de yaz tatillerinde çalıştım.Hep kendi paramı kazanmaya alıştım.Çalışan kadının daha özgüvenli ve aktif oldugunu dusunuyorum.Her yönden kadına olumlu getirileri oldugunu düşünüyorum.Eşinizin ve ailesinin tavrı bile farklılasabiliyor.İmkanım oldugu sürece çalışmak istiyorum.a.s.

Kankam sana katılıyorum.Hele de bizim toplumda (ataerkil) ezilmeye müsait görülen kadınların bu savaşı kendileri için kazanmaları gerekiyor.Çok üzgünüm çoook

benim hayalim kadının mesaisini kendi belirleyeceği bir işi olması :lepi:
hayalden çıkıyorum, çalışmalı, üretmeli, katkı sağlamalı..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence elinde mesleği olsunda zaten elinde mesleği olan tahsilli ondan öte akıllı bir kadın her türlü ezilmez her zaman ayakta dimdik durur

ben evliyken doğum yapınca çalışmam ama elimde mesleğim varsa o adam bilirki ne olursa olsun bu kadın ayakları üstünde durur ben olmayıncada der :delphin:

kesinlikle çalışmalı bir insan işleyen demir ışıldar derler yaaa evde oturduğum dönemlerimde oldu ama gecem gündüzüm biribirine karışmıştı elimi dahi kaldırmak istemiyordum .... böyle rahatım ama fazla aram olsaydı çalışmaz hobiler yaratırdım kendime ...

bencede çalışmalı die dusunuyorum..
annemle babam iddiaya gırmıstı.. annem calıscaktı ben liseye gıderken babam sen 3ayı bırak 3hafta bile calısamazsın dedi evdekı rahatlıgı bırakıpta...
annem 6yıl çalıştı sonra bıraktı kardesım için.. bidahada calısmadı..
ama suda varkı babam annemı caydırmak için hergun 4*4lük yemek istedı annemden..çalışıyorsan yemekte ev duzenı utu ve nebıloım suan aklıma gelmeyen seyler..sırf annem çalışmasın dıe..
neyse sonucta erkekler daima bu konuda bizi kıskanıyor cunku onları gecmemızden sakınıyorlar..

bu tarz soruların mutlak doğru bir cevabı yok bence..
kişiye göre değişen durumlardan..

bazı kadınlar vardır,
mutlaka çalışmalıdır.
yoksa hayatı kendine de etrafındakilere de cehennem eder..
bazıları da çalışınca aynı durum olur-tatlicadiarzu-

ben çalışan bir bayanım ve kadının çalışması taraftarıyımm ....... ama şu da inkar edilemez bir gerçektir ki çalışan kadın çok yıpranıyor , çünkü ailenin sadece manevi yükü değil maddi yükünü de paylaşıyoruz , dolayısıyla yükümüz bir kat daha artıyor

Benim bu konudaki fikrim hep sabit kaldı.Evet kadın çalışmalı,sosyal güvencesi mutlaka olmalı,ama bunun yanında bir anne çalışmalı mı derseniz ona cevabım da tam tersi olur.
Birşeyleri yoluna koymak lazım.İlk üç yıl çocuk anne ilişkisinin çok önemli olduğunu artık hepimiz biliyoruz.İlk üç yıl hatta bana kalsa ana okuluna başlayana kadar anne çocuğu ile olmalı mümkünse tabii.
Ama mecbur değilse çalışma hayatına çocuk olduktan sonra ara vermeli diye düşünüyorum.
Çalışan kadın olmak zor belki ama çalışan anne olmak daha da zor.....
Kadın hep birşeylerden feragat etmek zorunda bırakılıyor yazık ki!...............

Back
X