• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kadınlar çalışmalı mı ,çalışmamalı mı?

Kadınlar çalışan ve çalışmayan diye kategorize edilip üzerinden tanımlama yapılmamalı,kişinin kendine bırakılmalıdır karar bana göre.

Her insanın biricik olduğunu göz ardı edilip ne yazık ki kendi hayta görüşümüzü ona dayatma kültürü yerleştirmişiz oysa ne çalışmayan kadın bütün gün dedikodu yapan, hayat hakkında donanımsızdır ne de çalışan kadın çevresindekilere duyarsız/ ilgisizdir. Genellemeye uyanlar mutlak ki mevcut tersi de olduğu gibi...

Şahsi kanaatim kadın çalışsa da çalışmasa da kendini geliştirmeli, hayat görüşüne sahip olmalı, okumalı, araştırmalı ve sorgulayıcı olmalıdır. Bu niteliklere de sahip olmanın yolu iş yerinden değil kendinden geçer=)

Kadınlar çalışan ve çalışmayan diye kategorize edilip üzerinden tanımlama yapılmamalı,kişinin kendine bırakılmalıdır karar bana göre.

Her insanın biricik olduğunu göz ardı edilip ne yazık ki kendi hayta görüşümüzü ona dayatma kültürü yerleştirmişiz oysa ne çalışmayan kadın bütün gün dedikodu yapan, hayat hakkında donanımsızdır ne de çalışan kadın çevresindekilere duyarsız/ ilgisizdir. Genellemeye uyanlar mutlak ki mevcut tersi de olduğu gibi...

Şahsi kanaatim kadın çalışsa da çalışmasa da kendini geliştirmeli, hayat görüşüne sahip olmalı, okumalı, araştırmalı ve sorgulayıcı olmalıdır. Bu niteliklere de sahip olmanın yolu iş yerinden değil kendinden geçer=)

evet katılıyorum
aslında şu andaki sıkıntım maddi yönden ama eğer çalışsaydım oğlumla daha az vakit geçirecektim ve bu beni daha çok üzecekti
ben çalışmamayı, çalışacaksamda home office gibi bir işi tercih ederim

ben şu anda oğlumun yanında yatarak pc nin başındayım
iş yerinde suratsız bir patronun yanında olmaktan daha iyi değilmi
ki bunları daha önce çalışmış biri olarak yazıyorum
kim ne şekilde mutluysa öyle yaşasın

herkesin kendi tercihi fakat günümüz koşulları düşünülürse bayanın çalışması taraftarıyım. çalışıyorum ve çok mutluyum. ayaklarının üzerine basmak her zaman iyidir..

Evet ben bu cevapı vermeyi istemiyorum bu sözüm kimsenin boş yaşadığı anlamına gelmez. Kusura bakmayın ama yazdıklarım sizi neden bu kadar rahatsız etti anlamadım bu benim görüşüm benim fikrimdir üzerine durup durup bir şeyler uydurarak yorum yazmakta sizin haddiniz değildir bu konuyu burada kapatıyorum.

haddimi siz mi bildireceksiniz pardon hangi vasıfla.
yazdıklarınızı desteklemek zorunda değilim.
zıt fikirlere tahammülünüz yoksa ve yazdıklarınıza yorum yapılmasını istemiyorsanız
yorum yapmayacaksınız
bukadar basit

haddimi siz mi bildireceksiniz pardon hangi vasıfla.
yazdıklarınızı desteklemek zorunda değilim.
zıt fikirlere tahammülünüz yoksa ve yazdıklarınıza yorum yapılmasını istemiyorsanız
yorum yapmayacaksınız
bukadar basit

Çok şükür ben vasıflarımın farkındayım, o nedenle bu cümleyi kurdum. Bakın burada herkes kendi düşüncesini yazıyor değil mi? Ben de kendi düşüncelerimi yazdım doğru ya da yanlış beni bağlar durmadan her sözümü başka yönlere kendinizce çekerek yorum yazııyorsunuz ve emin olun çok sıktınız ,eğer yazdıklarım çok radikal ev hanımlarını çook rencide edecek şeyler olsaydı burada yorum yapan 285 hanımdan ve bunu okuyan ortalama 2000 hanımdan başka tepkilerde gelirdi ama ne hikmetse dön dolaş sizinle muhattap olmak zorunda kalıyorum bir tek siz üzerinize alınıyorsunuz . Eleştiriye açık biriyimdir ama siz eleştirmiyor kendi çapınızda yargılıyorsunuz. Tekrar söylüyorum artık yazdıklarıma lütfen cevap vermeyin.

Çok şükür ben vasıflarımın farkındayım, o nedenle bu cümleyi kurdum. Bakın burada herkes kendi düşüncesini yazıyor değil mi? Ben de kendi düşüncelerimi yazdım doğru ya da yanlış beni bağlar durmadan her sözümü başka yönlere kendinizce çekerek yorum yazııyorsunuz ve emin olun çok sıktınız ,eğer yazdıklarım çok radikal ev hanımlarını çook rencide edecek şeyler olsaydı burada yorum yapan 285 hanımdan ve bunu okuyan ortalama 2000 hanımdan başka tepkilerde gelirdi ama ne hikmetse dön dolaş sizinle muhattap olmak zorunda kalıyorum bir tek siz üzerinize alınıyorsunuz . Eleştiriye açık biriyimdir ama siz eleştirmiyor kendi çapınızda yargılıyorsunuz. Tekrar söylüyorum artık yazdıklarıma lütfen cevap vermeyin.

ay yeni üye oldum şöyle konuları gezerken takılıp kaldım valla hanımlar bütün yazdıklarınızı okudum minikkedicik canım benim niye kendini bu kadar hırpaladın anlamadım lidya 81 düşüncelerini yazmış geçmiş ben ev hanımıyım hiç bir söylediği bana dokunmadı kendi fikridir bu kadar uzatmana ve bütün ev hanımları adına konuşmana hiç gerek yok ayrıca biz kendimizi savunabilecek insanlarız bizi düşündüğün için sağol ama bırakta insanlar fikirlerini özgürce ifade etsin öpüyorum hepinizi opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

ah ahh keşke çalışmasammmm mafoldumben

ah ah canım keşke çalışsaammm canım şimdi bebeğin olacak diye öyle diyorsun ama bebişin bi doğsun 3.ayda başlarsın evde sıkıldım demeğe sonra benim gibi bütün gün üfleye püfleye :hulya::hulya:yün örersin

çalısmak kadar güzeli var mı ya ben bıgun evde kalınca sıkılıyorum ama evde oturupta gayet aktıf olan bayanlar var kendısını gelısteren ev hanımlarımızıda unutmayalım

Evet ben bu cevapı vermeyi istemiyorum bu sözüm kimsenin boş yaşadığı anlamına gelmez. Kusura bakmayın ama yazdıklarım sizi neden bu kadar rahatsız etti anlamadım bu benim görüşüm benim fikrimdir üzerine durup durup bir şeyler uydurarak yorum yazmakta sizin haddiniz değildir bu konuyu burada kapatıyorum.

ewet konuyu daha önce kapatmışsınız ama sözünüzde durmayıp gene cevap vermişsiniz
eminim ki bunada cevap vereceksiniz o potansiyel var sizde çünkü.
siz isterseniz devam edin bana yazmaya.tınnn.
ama benim son mesajımdır size bu

Çalışıp çalışmaması bence herkesin kendi insiyatifine kalmış ama, tecrübelerimden yararlanarak söylüyorum ki kesinlikle zor durumda kaldığında kullanabileceği bir mesleği olmalı.

konuya cevap yazdım mı hatırlamıyorum ama ben yarım gün çalışmak isterdim. haftanın altı günü çalışıyorum ve geriye 1 gün kalıyor. ogün de ne yapacağımı şaşırıyorum.
haftaiçi eve yorgun döndüğüm için fazla birşey yapamıyorum. eşim temizlik konusunda bana yardım ediyor ama işlerin bitmesine yetmiyor.
ya evde bir yardımcım olmalı ya da yarım gün çalışıp evde işlerimlerimle ilgilenmeliyim.
şu an çocuğum yok. olunca kreş yaşına gelene kadar kendim bakmak isterdim.
yani en az 3 sene ben bakmalıyım.
ama maalesef bu şartlar biz kadınlara sağlanmıyor.
kadın çalışmalı ama evine de zaman ayırabilmeli.

Kadın çalışmalı tabii ama eğer erkek kadına destek oluyorsa çalışmalı.ben çok merak ediyorum,kesinliikle çalışmalı diyenler hem evi hem iş yaşamını hem eşini hem çocuğunu nasıl idare edebiliyor?ben çalışıyorum ama mesaim iş çıkışı bitmiyor.eve gelip yemek yapıyorum,sofra kur,yedikten sonra kaldır,mutfağı temizle,ee zaman kalırsa da biraz oturabiliyorum işte.hafta sonlarıda 1 e kadar çalışıyorum,ama mesai yine bitmez tabii,eve gelip bütün evi temizlemem,akşama yemek hazırlamamla,yemektan sonra mutfağı temizlememle,abur cubur servisiyle zaten cumartesi de bitiyor.pazarda cumartesi yıkadığın çamaşırları topla,onları ütüle,dolapları filan toparlamakla,hafta içi için yemek hazırlamak kolay olsun diye buzluğa koyulacak gıdaları hazırlamakla(soğan,sarmısak doğramak filan)sabah kahvaltı,akşam yemek hazırlamakla geçiyor.eee peki ne zaman ohhh diyeceğim.eşim sadece bazen sofrayı kurar o kadar.o sadece dışarda çalışsın ama ben hem çocuk hem kariyer yapacağım diye canımı dişime takayım.valla çok zor.ancak bir yardımcın olur,eve glirsin temizlik yapılmış,yemek hazır,ancak o şartlarda kadının çalışması güzel.gerisi kadına eziyet bence.o yüzden borçlarımız biter bitmez işten istifa etmek tek düşüncemmm.

ayrıca çocuğum olduğunda (inşallah 7-8 ay içinde istiyorum :) ) çocuğumu ben büyütmek istiyorum.öyle annem yada kayınvalidem baksın kesinlikle istemiyorum. hem zaten kadın evde,dışarda çalıştığından daha çok çalışıyor evde,yani kocaya el açmak kelimeside yanlış,erkek eve para getiriyorsa kadında o evi çekip çeviriyor.

ne olursa olsun bayan kesinlikle calismali.
calismayan kadin esine muhtac oluyor. ekonomik olarak ozgur olan kadin ozguvenini yitirmez...
kendine guvenir...
evde oturup koca parasi yiyense her sey icin esinden para istemek durumunda. Bu durumdan nefret ediyorum!!!!

bence evde oturup koca parası yiyen cümlesi yanlış.çünkü evlendikten sonra zaten kocanın parası senin paran ayrımı olmuyorki...hem evdede boş oturulmuyor.o evin düzenini devam ettirmek,rutin temizlik,yemek işleri zaten kadının bütün zamanını alıyor.helede çocuk varsa zaten onu yetiştirmek başlı başına mesai olur bence..erkekde kadını,para isteme durumunda bırakmamalıdır zaten. valla erkekler çok rahat bu konuda.bayanlar hem çalışıyor hem erkeğe hizmet ediyor.ohh ne rahat,hem her ay para girsin eve hem evde hizmetim dört dörtlük görülsün ama ben kılımı kıpırdatmayım....adalet mi bu?

kadının çalışması ne kadar önemli.
dünyaya bir daha gelsem, yine çalışır yine çileyle günlerim geçsede, çalışmayı isterdim.
tüm maaşı eve harcarsın, kuruş kalmaz cebinde ama yinede koca insana harçlık vermeye yanaşmaz.
erkek milleti hep almasını bilir.gerektiğinde parasını da sevgisini de gram gram verir.
ay bu konuda çok hassas ve sinirliyim.
iyiki çalışıyorum.hiç değil kendi ihtiyaçlarımı alıyorum.hemde ondan gizli.
onun için hayatta her şey fuzuli, nerdeyse iç çamaşırı bile fuzuli masraf.
konuşturmayın kızlarrrrrrrrrrrr çok sinirliyim bu konuda.
yaşasın ekonomik özgürlük.
hem de dört duvar arasında , asık surat bir koca beklememiş oluyorum.

bu konuda ev hanımları daha şanslı.
çevremdekilerine bakıyorum, daha bol keseden harcıyorlar.
çünkü parayı zor kazanmayı onlar biz gibi tatmamışlar.sabah uykusu bilmem, haftasonu iş güç, yine bilmem.gezmeye fırsat yok.iş var.hem bir hafta dışarda olunca, evini özlüyon.çıkmıyon hafta sonları.
kısacası saçını süpürge ediyon, ama bilinmiyor.
eee birde ekonomik özgürlüğün önemi büyük.
ben allaha şükrediyorum.belki benim koca o tip ondandır.veya eskimiş evlilikte.öyle oluyor.

İŞ HAYATINDA SAYGI YI ÖĞRENİYORSUN, Evde itilip kakılıyor kadınlar oysa.
kendini , kültürünü , her şeyini geliştiriyorsun.
bakımlı olabiliyorsun, giyim kuşam herşeyinle, haftasonu iş yapmaktan, dilenci gibi olurum.
evde olan tartışma, huzursuzluk veya ne varsa işe gelince , işine dalıp hiç değil akşama kadar unutuyorsun.
ailene maddi kattın oluyor.
kendine maddi katkın oluyor.
çooooooooooooook yoruluyorsun çok.
ama değer.çalışmalıyız hanımlar.

kızlar okuduğum yorumlara göre çalışıp çalışmamak hem kadının kişiliğine hem de kocanın karakterine bağlı..eşi en ufak bir masafı bile fuzuli görüp cimri davranıyorsa ,ve kadının da bir mesleği var ve iş bulabiliyorsa çalışmalı..evi de 4/4 lük olmayıversin..benim evime ayda 1 temizliğe geliniyor ama şimdi taşınacağım haftada evime yardımcı almayı düşünüyorum..isterse paramın hepsi bakıcı,yardımcıya gitsin tek sigortam için bile çalışırım..ha eşinin durumu iyi olur,2-3 çocuğu vardır onları yetiştirmek ister,eşi de her masrafı mırın kırın etmeden karşılıyordur isterse çalışmasın.

Back
X