Benzerlikler olsa da her kadın farklıdır, ben kendimde örnekleme yaparak bir iki şey yazacağım.
*Bir kadın kocasının söylediği bir şeye "iyi tamam" diyorsa aslında bunu yapmak istemiyorum ama sırf sen istedin diye kabul ediyorum demek istemiştir.
*Canı sıkkın yüzü düşmüşse illaki bir şey olmuştur, bir şey yok demesine aldırma
sadece biraz nazlanmaya, anlaşılmaya ve ilgiye ihtiyacı vardır.
*Senin işin bitmeycek herhalde ben gideyim olur mu denildiğinde, iyi git diyorsa ve vurgu varsa aslında gelmek istiyordur ama yetişemiyordur, yardım et işleri birlikte bitirin ve birlikte gidin.
Aksi halde gerçekten gelmek istemese kendisi teklif eder, ben gelemeyeceğim sen git der.
*Durup dururken sana çatıyorsa muayyen günü yaklaşmıştır, alınganlık yapma siniri sana değil. Şımart, çikolata al, sarıl ağlamasına izin ver dışarı çıkar.
*Özle günlerde tepkisiz kalınması bunu takmadığı anlamına gelmez, aksine çok kırılmış üzülmüştür.
Her ne kadar yine bir şey yapılmayacağını bilse de kendince beklenti içine girmiştir ama hüsrana uğramıştır, sessizliği ondandır.
*Ben artık sana bir şey demiyorum dediğimizde gerçekten bir şey demek istemediğimiz için değildir, artık bıkmış usanmış ama bu konu hakkında hala deli gibi kavga edesi vardır , ama sonunda yi,ne anlaşılmayacağını bildiği için susarak trip atmayı tercih eder.