Kadınlarımız neden bu kadar gurursuz?

Çünkü bizim kadınlarımız evlenmeyi meziyet sanıyor. Toplumsal statü kazanacaklarına inanıyorlar. Bilmem kimin eşi, diye tanıştırılmaktan başka vasıfları yok çünkü çoğunun. Bir de toplumsal baskı var tabi, "dul kadın" imajı...Kadınlar bile kendi aralarında "o kadın zaten dul" sohbetleri yapmıyor mu? Birde yine aşılanan, bilinçaltında yatan şeyler var. "erkek karısına bakacak" , "kadın erkeğin namusu", "aman başımda erkek olsun" , "kadın çalışmaz koca parası yer" ....bunları çoğaltmak mümkün tabi. Kadınlar her daim kendini erkek tarafından korunmaya muhtaç, erkek tarafından bakılmaya muhtaç aciz ve acınası görüyor. Kısacası kadın kendini hep erkeğin bir adım arkasında gördüğü için, her anlamda kendini erkeğe muhtaç hissediyor. Boşanan erkek hayatına devam ederken, evlenirken, çocuk sahibi olurken kadın hala nasıl fazla nafaka alır canını yakarım diye günlerini heder ediyor. Kadınlar önce tek başlarına da var olabildiklerine inanmalı. Yoksa böyle devam eder.

Sebebini sorarım ben de; ama bunu ayrılmamak için değil de, hatam varsa sonraki ilişkilerimde aynı hatayı yapmamak kendimi düzetmek için sorarım. Seni sevmiyorum artık diyen bir adamın lafını ikiletmem.
Bilmiyorum ben zaten beni bıraksın istediğim için çok mantıklı bakamiyorum. Hemen bitmez gibi geliyor bende bitiremiyorum ya sanki böyle olmalı gibi . Aman neyse bosver beynim bu konuda çok farklı işliyor sacmaliyor gibi gozukebilirim

Cnm topukladılarmı, çocuğu düşünen baba çok az!çocuk olmasa haydi herkes yoluna olmalı tabi...Ama dediğim gibi nerde o sorumluluk sahibi baba...evladım 7 yaşında kanserdi, tel faturasını öderdim yeminle bir kez arasaydı ama yok.....kadınla bitince çocuklada bitiyor genelde!işte öyle olunca canı daha çok yanıyor kadının bu sefer çocuğu için!

Kimse kimseye benzemez, kimsenin yasantisi,ailesi, icinde bulundugu cevre benzemez, hic bir iliski birbirine benzemez.... verdiginiz tavsiye cok anlamsiz bence... belki bosandiktan sonra ona kucak acan bi ailesi yoktur arkasinda bosanmak istemez belki cok seviyordur bosanmak istemez belki duzelecegine umudu vardir bosanmak istemez. Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin ama bosandiktan sonra kendi ayaklari ustunde duracak gucu yoktur nafaka ister... gururu incinmistir donuna kadar almak ister... kisacasi sizin yasantiniz dusunceleriniz herkes icin dogru kabul edilemez... biraz hosgoru biraz da empati bu da benim size tavsiyem...

İşte bende bunu diyorum pişman olmamak için hakları almak gerek
O mallarda çocuklarınızın ve sizin de hakkınız var ilerde belki eğitim ve evlilikleri için lazım olurdu

Neyse siz onlara yetersiniz

kesinlikle katılıyorum sana ama burda bunu herkesin anlamasını bekleme bence top atışları başladı bile :)
Ben bu uyeye engelli bir cocugun akrabasina yaptigi itici yorumdan sonra kil olmaya basladim. Hala da zerrece hazzetmiyorum kendisinden. Nil desperandum diyince kasinti tutuyor beni.

Top atislarim ondandi ve bir cok atilan top da ondan. "Oz elestiri ve sen gozlerim yasardi" diyen uye de benim hislerimde eminim.

Klupte mimli bir uye olmasindan oturu surlari topa tuttuk kisacasi sevgili yorum sahibi

Mesela ben bekarim. Hicbir gocunacagim nokta yoktu.

abla tavsiyesi demişsiniz ama hayatta böyle net doğrular yanlışlar yok,o sizin tercihinizdir,başkası başka tercih eder.kendi düşüncelerinizin doğru olduğundan nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?
evlilik size göre basit olabilir bence o kadar değil.ben mesela kocam beni istemediğini söylesin ,önce nedenini sorarım ve sorun çözme yoluna giderim.zorlamanın alemi ne demişsiniz bence de zorlamamanın alemi ne?sonuçta verilmiş bir emek var,başlangıçta sevgiyle başlamış bir ilişki var....
eşini çalıştırmayan erkekler var mesela adam terkediyorsa nafaka ödemeli bence.

Cocuk var da ben almam iste
Tukureyim parasina der gecerim
Cocugunu istedigi zaman gelir gorur alir vs
Allah onun parasina muhtac etmesin beni bosandiktan sonra

Amin kimselere muhtaç etmesin inşallah....
ama öyle deme kız al para çocuk kolay mı yetişiyo her türlü ihtiyacı var.... durumun iyiyse bile tek başına mı yaptın bebeyi... her türlü alırım şahsen...

almayıp sonra pişman olan çok gördüm gerçi dava açıp geriye dönük aldı da...

çünkü ailede değer görmeyerek büyüyor kız çocukları..

Bana göre de bir evlilik yürümüyorsa sürdürülmemeli ama bana göre. Sana göre bu şekilde evliliği yürütmek gurursuzluktur.Karşındakine göre,dul yaftası yemek,terkedilmişlik,ailesinin bakış açısı alacağı tepkiler gurursuzluktur.

Sen çocuğun yoksa nafaka istemeyebilirsin.Bir başkası çocuğuna rağmen,nafaka talep etmeyi gururuna yediremez kendi çalışır.Daha bir başkası çocuğu yoksa bile,kanunun ona tanıdığı süreli nafaka hakkını kullanıp kendi hayatını toparlamaya bakar.Daha da bir başkası,evlilik süresince verdiği kayıpların maddi yaptırımı olarak görür.Veya bu şekilde cezalandırmak ister.

Bazısının ona sahip çıkacak ailesi yoktur,imkanları yoktur,gücü yoktur,psikolojik dayanıklılığı yoktur.

Evlilik,bugün seviyorum,yarın sevmedim ben oynamıyorum çıkıyorum oyundan gibi bir şey değildir.Şiddet/hakaret/aldatma/ahlaksızlık yoksa,insan evliliğinde bazı virajlar,keskin rampalar,yokuşlarla karşılaşabilir.Bazen bıkkınlık,kişilk çatışmasıisoğukluk,karışıklık yaşayabilir.Bu süreçte beni istemeyeni ben de istemem demek yerine mücadele vermek,toparlayıcı olmak,yıkmadan önce yapmaya çalışmak gerek.Yoksa zaten kimse kimseyi zorla ne yaparsın yapsın tutamaz.Gitmek isteyen gider.
İnsanları kendi değerlerimizle değil,karşımızdakinin değerleriyle yargılamalıyız.Durumlar,şartlar ve faktörler değişkenlik gösterebilir.Bu da benden bir kardeş tavsiyesi

rahmetli anacığımın lafı erkekler önce çocuklardan boşanır derdi....

bi tanıdığımız babasıyla çocuğu gezsin sırf diye babasının sinema parasını dahi öderdi

benim anlayamadığım tek şey var, adam seni sevmiyorum diyor, ya da aldatıyor, şiddet uyguluyor yani apaçık sevmiyor, değer vermiyor, ama kadın bunu affediyor, hatta mücadele ediyor, adamla aynı yatağa giriyor, nasıl mide alıyor bunu?
çok net söylüyorum, aşkımdan ölsem de eşimin beni sevmediğini anladığım an yüzünü bile görmek istemem değil ki aynı evi yatağı paylaşmak... tecavüze uğruyor gibi hissederim, ölürüm daha iyi.

o zaman herkesin kendi düşüncesidir diyelim tatlıya bağlayalım Allah'da öyle durumları yaşatmasın bize her anımız her günümüz hayatımıza dahil olan herkes "insan" olsun inşallahhhh diyelim en kocamanından bir aminnnnn

Çocuğunuz mu kanserdi iyimi şimdi? Cevap vermek istemezseniz anlarım

İşte bende bunu diyorum pişman olmamak için hakları almak gerek
O mallarda çocuklarınızın ve sizin de hakkınız var ilerde belki eğitim ve evlilikleri için lazım olurdu

Neyse siz onlara yetersiniz
umarım!Ama kuşakta, annelerde,kızlarda değişiyor....bu yazılan kadın ezici toplum artık yok olacak....buna inanıyorum.....sadece eğitim ve ailede bitiyor;kızına değer verirsen kendine değer verir dolayısıyla toplumda;eğitirsen ne hakkı var bilir,tabi toplumda!

Yani çocukların giderleri resmi olarak gösterilse ve giderler zorunlu olarak paylaştırılsa, bu şekilde yöntemler bulunsa güzel olur. Çünkü bağlanan çocuk nafakası yetmeyebilir, ya da fazla gelebilir.

Haklısın, toplumumuzda boşandıktan sonra bırak çocuğunun en küçük masrafına destek çıkmayı, çocuğuna sevgisini bile vermeyen baba çok. Eşinden boşanınca, çocuğundan boşanan da çok. İşte keşke bi yöntem bulunabilse, 2 tarafın da, çocuğun da mağdur olmayacağı. Özellikle çocukların hem maddi olarak hem de manevi olarak darbe almaması için çabalanmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…