- 5 Ekim 2015
- 1.464
- 3.894
- 53
- Konu Sahibi Nil desperandum
-
Bilmiyorum ben zaten beni bıraksın istediğim için çok mantıklı bakamiyorum. Hemen bitmez gibi geliyor bende bitiremiyorum ya sanki böyle olmalı gibi . Aman neyse bosver beynim bu konuda çok farklı işliyor sacmaliyor gibi gozukebilirimSebebini sorarım ben de; ama bunu ayrılmamak için değil de, hatam varsa sonraki ilişkilerimde aynı hatayı yapmamak kendimi düzetmek için sorarım. Seni sevmiyorum artık diyen bir adamın lafını ikiletmem.
Cnm topukladılarmı, çocuğu düşünen baba çok az!çocuk olmasa haydi herkes yoluna olmalı tabi...Ama dediğim gibi nerde o sorumluluk sahibi baba...evladım 7 yaşında kanserdi, tel faturasını öderdim yeminle bir kez arasaydı ama yok.....kadınla bitince çocuklada bitiyor genelde!işte öyle olunca canı daha çok yanıyor kadının bu sefer çocuğu için!Şu nafaka sevdası beni de sinir ediyor.
Yani eşitlik istiyoruz, peki o zaman neden kadın değil erkek nafaka ödüyor? İki taraf da ödemesin. Ya da iki tarafa da, cinsiyete bakmadan, yıpranmaya bağlı tazminat falan verilsin.. Tek seferlik tazminat ama. Ömür boyu her ay bilmem kaç bin lirayı sevmediğin bir insana vermek kötü olmalı. Ayrılan kadın çalışmıyorsa çalışsın. Ki bence kadın evliyken de çalışmalı. Ev işleri de ortak olmalı falan... Püff toplum düzenimizde, klasik aile hayatı anlayışımızda baya sorun var gerçekten.
Ve Çocuk konusunda da, giderleri eşit paylaşılmalı.
Bir çöpüne tenezzül edip almadım ayrılırken,üstüne kurban kesecektim o kadar yani...Ama 3 daire bir dükkanı sattı yedi....şimdi düşünüyorumda oğlum bir ev sahibi olsaydı kötümüydü...alsınlar hemde donuna kadar tabi çocuk varsa!
Ben bu uyeye engelli bir cocugun akrabasina yaptigi itici yorumdan sonra kil olmaya basladim. Hala da zerrece hazzetmiyorum kendisinden. Nil desperandum diyince kasinti tutuyor beni.kesinlikle katılıyorum sana ama burda bunu herkesin anlamasını bekleme bence top atışları başladı bile :)
Kimse kimseye benzemez, kimsenin yasantisi,ailesi, icinde bulundugu cevre benzemez, hic bir iliski birbirine benzemez.... verdiginiz tavsiye cok anlamsiz bence... belki bosandiktan sonra ona kucak acan bi ailesi yoktur arkasinda bosanmak istemez belki cok seviyordur bosanmak istemez belki duzelecegine umudu vardir bosanmak istemez. Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin ama bosandiktan sonra kendi ayaklari ustunde duracak gucu yoktur nafaka ister... gururu incinmistir donuna kadar almak ister... kisacasi sizin yasantiniz dusunceleriniz herkes icin dogru kabul edilemez... biraz hosgoru biraz da empati bu da benim size tavsiyem...
abla tavsiyesi demişsiniz ama hayatta böyle net doğrular yanlışlar yok,o sizin tercihinizdir,başkası başka tercih eder.kendi düşüncelerinizin doğru olduğundan nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?Bazı üyeleri görüyorum, kocaları boşanmak istedi diye dünyanın en kötü insanı oluyorlar. Neden ki? Evet insan severek evleniyor ama sevgi bir noktada bitebiliyor, kesinliği yok ki bu işlerin, ölene kadar aynı kişiyle evli kalacaksın zorundasın gibi…Evlendikten sonra uyum olmadığı görülebilir, eşler birbirinin hoşlanmadığı şeyler yapabilir, sevgi bitebilir eeeee bu durumda zorlamanın alemi nedir? Medenice ayrılırsın, herkes kendi yoluna gider. Sülük gibi adama yapışmak, boşamıcam süründürücem tripleri neden? Çocuk yoksa nafaka istemek neden?
Bugün kocam bana seni istemiyorum desin, ikiletmem bile lafını, hemen boşanırım. Kendisine yeni hayatında mutluluklar dilerim ayrılırım. Bu kadar basit. Kocası boşanmak istedi diye hayatı kendilerine ve eşlerine zindan edenlere soruyorum: yazık değil mi ikinize de? Sizi istemeyen adamı niye zorla tutmaya çalışıyorsunuz, tutamazsınız da zaten. Edebinizle, öz saygınızı kaybetmeden ayrılmayı becerin lütfen…Haaaa bir de ben nerde hata yaptım diye düşünüp öz eleştiri yapın, sanırsın hep erkekler hatalı kadınlar %100 mükemmel…Yok öyle bir şey…Hatalarınızı görün ki öz eleştiri yapıp bir dahaki ilişkide aynılarını tekrarlamayın.
Abla tavsiyesi......
Cocuk var da ben almam iste
Tukureyim parasina der gecerim
Cocugunu istedigi zaman gelir gorur alir vs
Allah onun parasina muhtac etmesin beni bosandiktan sonra
çünkü ailede değer görmeyerek büyüyor kız çocukları..Bazı üyeleri görüyorum, kocaları boşanmak istedi diye dünyanın en kötü insanı oluyorlar. Neden ki? Evet insan severek evleniyor ama sevgi bir noktada bitebiliyor, kesinliği yok ki bu işlerin, ölene kadar aynı kişiyle evli kalacaksın zorundasın gibi…Evlendikten sonra uyum olmadığı görülebilir, eşler birbirinin hoşlanmadığı şeyler yapabilir, sevgi bitebilir eeeee bu durumda zorlamanın alemi nedir? Medenice ayrılırsın, herkes kendi yoluna gider. Sülük gibi adama yapışmak, boşamıcam süründürücem tripleri neden? Çocuk yoksa nafaka istemek neden?
Bugün kocam bana seni istemiyorum desin, ikiletmem bile lafını, hemen boşanırım. Kendisine yeni hayatında mutluluklar dilerim ayrılırım. Bu kadar basit. Kocası boşanmak istedi diye hayatı kendilerine ve eşlerine zindan edenlere soruyorum: yazık değil mi ikinize de? Sizi istemeyen adamı niye zorla tutmaya çalışıyorsunuz, tutamazsınız da zaten. Edebinizle, öz saygınızı kaybetmeden ayrılmayı becerin lütfen…Haaaa bir de ben nerde hata yaptım diye düşünüp öz eleştiri yapın, sanırsın hep erkekler hatalı kadınlar %100 mükemmel…Yok öyle bir şey…Hatalarınızı görün ki öz eleştiri yapıp bir dahaki ilişkide aynılarını tekrarlamayın.
Abla tavsiyesi......
Bana göre de bir evlilik yürümüyorsa sürdürülmemeli ama bana göre. Sana göre bu şekilde evliliği yürütmek gurursuzluktur.Karşındakine göre,dul yaftası yemek,terkedilmişlik,ailesinin bakış açısı alacağı tepkiler gurursuzluktur.Bazı üyeleri görüyorum, kocaları boşanmak istedi diye dünyanın en kötü insanı oluyorlar. Neden ki? Evet insan severek evleniyor ama sevgi bir noktada bitebiliyor, kesinliği yok ki bu işlerin, ölene kadar aynı kişiyle evli kalacaksın zorundasın gibi…Evlendikten sonra uyum olmadığı görülebilir, eşler birbirinin hoşlanmadığı şeyler yapabilir, sevgi bitebilir eeeee bu durumda zorlamanın alemi nedir? Medenice ayrılırsın, herkes kendi yoluna gider. Sülük gibi adama yapışmak, boşamıcam süründürücem tripleri neden? Çocuk yoksa nafaka istemek neden?
Abla tavsiyesi......
Cnm topukladılarmı, çocuğu düşünen baba çok az!çocuk olmasa haydi herkes yoluna olmalı tabi...Ama dediğim gibi nerde o sorumluluk sahibi baba...evladım 7 yaşında kanserdi, tel faturasını öderdim yeminle bir kez arasaydı ama yok.....kadınla bitince çocuklada bitiyor genelde!işte öyle olunca canı daha çok yanıyor kadının bu sefer çocuğu için!
bi tanıdığımız babasıyla çocuğu gezsin sırf diye babasının sinema parasını dahi öderdiCnm topukladılarmı, çocuğu düşünen baba çok az!çocuk olmasa haydi herkes yoluna olmalı tabi...Ama dediğim gibi nerde o sorumluluk sahibi baba...evladım 7 yaşında kanserdi, tel faturasını öderdim yeminle bir kez arasaydı ama yok.....kadınla bitince çocuklada bitiyor genelde!işte öyle olunca canı daha çok yanıyor kadının bu sefer çocuğu için!
Ben bu uyeye engelli bir cocugun akrabasina yaptigi itici yorumdan sonra kil olmaya basladim. Hala da zerrece hazzetmiyorum kendisinden. Nil desperandum diyince kasinti tutuyor beni.
Top atislarim ondandi ve bir cok atilan top da ondan. "Oz elestiri ve sen gozlerim yasardi" diyen uye de benim hislerimde eminim.
Klupte mimli bir uye olmasindan oturu surlari topa tuttuk kisacasi sevgili yorum sahibi
Mesela ben bekarim. Hicbir gocunacagim nokta yoktu.
Cnm topukladılarmı, çocuğu düşünen baba çok az!çocuk olmasa haydi herkes yoluna olmalı tabi...Ama dediğim gibi nerde o sorumluluk sahibi baba...evladım 7 yaşında kanserdi, tel faturasını öderdim yeminle bir kez arasaydı ama yok.....kadınla bitince çocuklada bitiyor genelde!işte öyle olunca canı daha çok yanıyor kadının bu sefer çocuğu için!
umarım!Ama kuşakta, annelerde,kızlarda değişiyor....bu yazılan kadın ezici toplum artık yok olacak....buna inanıyorum.....sadece eğitim ve ailede bitiyor;kızına değer verirsen kendine değer verir dolayısıyla toplumda;eğitirsen ne hakkı var bilir,tabi toplumda!İşte bende bunu diyorum pişman olmamak için hakları almak gerek
O mallarda çocuklarınızın ve sizin de hakkınız var ilerde belki eğitim ve evlilikleri için lazım olurdu
Neyse siz onlara yetersiniz
çok şükür turp gibi Maşallah....şimdi kız peşinde hovardam!Çocuğunuz mu kanserdi iyimi şimdi? Cevap vermek istemezseniz anlarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?