Kadınlarımız neden bu kadar gurursuz?

Valla benim aklıma tek maddiyat geliyor. Adamda para varsa ondan vazgeçmek zor gelir.

Evlilik bizim ülkemizde özellikle kadınlar arasında bir statü sembolüdür. Evli olmak bir kadın için bir + iken üzerine bir de çocuk yapmak bir combodur.
Bekar ve boşanmış kadınların bazı evli kadınlar tarafından adeta birer "düşman" olarak görülmesi bundandır.
Kadınlar, kadınlarımız, bizim kadınlarımız, o statüyü kaybetmemek için asla kat'a ve hiçbir surette boşanmaya yanaşmaz. Çoğunlukla böyledir. Çok ağır bir şey gerekir.
De bu konunun ömrü uzun olmaz bana kalırsa.

Aynen öyle isteyen alır isteyen almaz nafaka mal mülk bunun konusu olmazki bencee

Döven söven adama ühühühü dgünümü kutlamadı yazanı bile gördü bu topik. Dövüyor ama beni çok seviyor da var ama hiç girmeyeyim.
az önce bi konu vardı babaniz cocuguza kızsa diye orda da biri söylemişti . Bunun sebebi çocuklukta öküz gibi döverek sevme huyumuzdan ,çocuklarımızı dovdugumuzden ötürü bu algı oluşuyor iste doverim ama severim de

Rahmetli babamla; hastane binalarından bir diğerine, sırtında taşıdı canım babam,hangi manevi destek,o sırada kim içip,yeyip gezecek....bunları yaşadım gördüm, şimdi olsa hiç acımaz elindeki tüm mal varlığına göz dikerdim!sistem çok değişmeli,tabi kadınlarda ah vah bitmeli önce!

erkege kadın artik seni sevmiyorum bosanmak istiyorum baskasini seviyorum dediginde genelde erkek mahkemede tazminat nafaka istemiyor kadinj öldürüyor beni nasil birakirsin nasil bosanirsin diye
kadınsa öldürmek yerine devletin verdiği hakki kullanıyor bu gurursuzluk degil bence 25 yilini vermis adama anasini cekmis danasini çekmiş yoklugunu cekmis azarini çekmiş. adam citir bulmus gelmis seni sevmiyorum ayrilcam diyor, o kadinda oldu buyursun emeklerimi sevgilin yesin gule güle diyip cikip gitmesin mümkünse ayrıca dini nikah degil resmi nikah şart diyoruz neden?
yasal haklarımiz olsun diye tipki nafaka gibi tazminat gibi maaş gibi vs..
bunu gurursuzluk olarak adlandirmak bir kadinin baska bir kadina yapacagi en büyük düşmanlıktir benim için. .
o zaman herkes beraber yasasin yada başka nikahla yasasin adam ayrilmak istediginde hicbir yükümlülüğü olmasin! bosa mi resmi nikah yapin yasal hak sahibi olun ayrilirken bile diyoruz,!

Al bnden de o kadar canmmm..çok acımasız yorumlar yapıyor. .empati sıfır insan halinden anlamiyor. .hep igneleyici bir yaklaşım sergiliyor. .bir o haklı onun söyledikleri doğru. .hep önde olma arzusu..Burada önderlik değil bir iş yeri değil burası. .dertlerin paylaşım noktası insanların birbirlerini anlama dertlerine ortak olma ve ortak bir çözüm bulabilme. .herkes düşüncesini paylaşır konu sahibi kendi özgür iradesiyle irdelenmesi ve kendi kararını verir zaten. .ne bu yarış. .Bu nick sahibi adam olacak kız ki bu nick de çok garip..sürekli bir kızgınlık hali sürekli bir gerginlik hali.. tekrar söylüyorum yarış yeri değil stresini atma başkalarına patlama yeri değil. .yara alan insanlara ortak noktada bir nebzede olsa kirmadan incitmeden içine su serpme yeri.. Çünkü yaşadığım için biliyorum. .canı yanan burada..can yakalar burada olmasın. .Onların bu kulüpte yeri yok..! Eğer bu kulüp insan ilişkilerini önde tutuyorsa ve hakkıyla bu görevi yerine getiriyorsa böyle kullanıcıların burada yeri yok..!!!

Çok gereksız bır yazı.
Yaşamayan bilmez
ben eskı kocamı yanımda zorla tutmadım , ancak ayrılmakta ıstememıstım zor gelmıstı bu fıkre alısmak.( bakkala gıdıyorum dıyıp gıtmıs ve gerıde donmemıstı yınede)
Ozguvenımde yerınde bence
Eee yasamayan anlamıyor ıste sımdı sana kocan hıc bır sebeb gostermeden pat dıye ayrılmak ıstedıgını soylese hıc bır acıklama yapmadan sende eyvallah ya dersen kı kımsenın dıyecegını sanmıyorum alnından öperim.Veyahut senın yapmak ıstedıgını o yaptı dıye rahatlarsın bunda hemfıkırım
ama butun hayatı alt ust edılmıs kadınları nasıl anlamyı dusunuyorsunda normal tepkıler beklıyorsun.
Keske eskı kocamın kıcına tekmeyı ben ataydımda goreydı dıyorum sımdı ama o zaman duygularım benı depresyona goturmustu ne yapayım

Hayatta herkes sizin gibi dusunmek zorunda degil.

Bu sizin hayata bakis aciniz olabilir ama sizin gibi dusunmeyen insanlar icin konu acip elestirmek gurursuz demek sizin hayata cok duz baktiginiz gosterir.

Her kadin ayni degil. Her kadinin imkani ayni degil her kadinin yetistirilis tarzi ayni degil.

Bu sizin dogrunuz ayrilmamakta onlarin onlarin dogrusu.

Esimin akrabasinin baska bir kadinla iliskisi ortaya cikti. Ustelik ikinci kadindan iki tanede cocugu bile varmis. Karisi bosanmadi. Zaten ilinci kadin kendi itiraf etmis kocandan iki cocugum var diye. Karisi bosansinda bana resmi nikah kiysin istedi herhalde.

Allah korusun bu olay benim basima gelse bir daha esimin yuzune bile bakmadan acarim davayi. Ama o kadini bosanmadi diye hicbir zaman elestirmedim.

Cunku kendine gore dogru olani yapti ve o boyle mutlu.

Herkes nasil mutlu oluyorsa oyle yasar bu dunyada. Mutlak doğrular yoktur herkesin kendi dogrulari vardir. Insanlar ve hayata bakis acilari farki farklidir. Cunku herkesin kosullari ayni degildir. Bu yuzden bizim gibi dusunmeyeni elestirmek ben olsam bosardim sen niye bosamiyorsun demek bana sacma geliyor.

doğru

Bende bazen konularda hayret ediyorum. .
Beni istemeyeni ben hiç istemem . .
Olmuyorsa olmuyordur . .
Gururumu ayaklar altına almam,aldırmam!
Bu birazda karakter meselesi. .

Tazminat veya nafaka kadına da erkeğe de verilmiş yasal bir hak,neden almasın ? Sonuçta senelerini vermiş , evliliği yürütmeye çalışmışsa ve esine göre daha az kusurluysa isteyebilir.. Icinin acısı bu şekilde biraz hafifleyebilir, tazminat verilmesinin amacı da bu zaten. Herkesin tercihi farklı,ugrasmak isteyen uğraşır.

Kesinlikle arkadaşım. .Tercüman oldun icimdekilere. .ama maalesef kadının kadına yaptığı kötülüğü hiç kimse yapmaz. .umarım yaşamak zorunda kalmaları böyle yaparak..Çünkü büyük konuşuyor ve böyle giderse muhtemelen yaşayıp da gorecek. .

Kutluyorummm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…