- 23 Ağustos 2012
- 51.848
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.481
- 898
- Konu Sahibi Nil desperandum
-
benim anlayamadığım tek şey var, adam seni sevmiyorum diyor, ya da aldatıyor, şiddet uyguluyor yani apaçık sevmiyor, değer vermiyor, ama kadın bunu affediyor, hatta mücadele ediyor, adamla aynı yatağa giriyor, nasıl mide alıyor bunu?
çok net söylüyorum, aşkımdan ölsem de eşimin beni sevmediğini anladığım an yüzünü bile görmek istemem değil ki aynı evi yatağı paylaşmak... tecavüze uğruyor gibi hissederim, ölürüm daha iyi.
o zaman herkesin kendi düşüncesidir diyelim tatlıya bağlayalım Allah'da öyle durumları yaşatmasın bize her anımız her günümüz hayatımıza dahil olan herkes "insan" olsun inşallahhhh diyelim en kocamanından bir aminnnnn
az önce bi konu vardı babaniz cocuguza kızsa diye orda da biri söylemişti . Bunun sebebi çocuklukta öküz gibi döverek sevme huyumuzdan ,çocuklarımızı dovdugumuzden ötürü bu algı oluşuyor iste doverim ama severim deDöven söven adama ühühühü dgünümü kutlamadı yazanı bile gördü bu topik. Dövüyor ama beni çok seviyor da var ama hiç girmeyeyim.
çok şükür turp gibi Maşallah....şimdi kız peşinde hovardam!
çok şükür turp gibi Maşallah....şimdi kız peşinde hovardam!
Rahmetli babamla; hastane binalarından bir diğerine, sırtında taşıdı canım babam,hangi manevi destek,o sırada kim içip,yeyip gezecek....bunları yaşadım gördüm, şimdi olsa hiç acımaz elindeki tüm mal varlığına göz dikerdim!sistem çok değişmeli,tabi kadınlarda ah vah bitmeli önce!Yani çocukların giderleri resmi olarak gösterilse ve giderler zorunlu olarak paylaştırılsa, bu şekilde yöntemler bulunsa güzel olur. Çünkü bağlanan çocuk nafakası yetmeyebilir, ya da fazla gelebilir.
Haklısın, toplumumuzda boşandıktan sonra bırak çocuğunun en küçük masrafına destek çıkmayı, çocuğuna sevgisini bile vermeyen baba çok. Eşinden boşanınca, çocuğundan boşanan da çok. İşte keşke bi yöntem bulunabilse, 2 tarafın da, çocuğun da mağdur olmayacağı. Özellikle çocukların hem maddi olarak hem de manevi olarak darbe almaması için çabalanmalı.
bi tanıdığımız babasıyla çocuğu gezsin sırf diye babasının sinema parasını dahi öderdi
Al bnden de o kadar canmmm..çok acımasız yorumlar yapıyor. .empati sıfır insan halinden anlamiyor. .hep igneleyici bir yaklaşım sergiliyor. .bir o haklı onun söyledikleri doğru. .hep önde olma arzusu..Burada önderlik değil bir iş yeri değil burası. .dertlerin paylaşım noktası insanların birbirlerini anlama dertlerine ortak olma ve ortak bir çözüm bulabilme. .herkes düşüncesini paylaşır konu sahibi kendi özgür iradesiyle irdelenmesi ve kendi kararını verir zaten. .ne bu yarış. .Bu nick sahibi adam olacak kız ki bu nick de çok garip..sürekli bir kızgınlık hali sürekli bir gerginlik hali.. tekrar söylüyorum yarış yeri değil stresini atma başkalarına patlama yeri değil. .yara alan insanlara ortak noktada bir nebzede olsa kirmadan incitmeden içine su serpme yeri.. Çünkü yaşadığım için biliyorum. .canı yanan burada..can yakalar burada olmasın. .Onların bu kulüpte yeri yok..! Eğer bu kulüp insan ilişkilerini önde tutuyorsa ve hakkıyla bu görevi yerine getiriyorsa böyle kullanıcıların burada yeri yok..!!!Ben bu uyeye engelli bir cocugun akrabasina yaptigi itici yorumdan sonra kil olmaya basladim. Hala da zerrece hazzetmiyorum kendisinden. Nil desperandum diyince kasinti tutuyor beni.
Top atislarim ondandi ve bir cok atilan top da ondan. "Oz elestiri ve sen gozlerim yasardi" diyen uye de benim hislerimde eminim.
Klupte mimli bir uye olmasindan oturu surlari topa tuttuk kisacasi sevgili yorum sahibi
Mesela ben bekarim. Hicbir gocunacagim nokta yoktu.
doğruÇok gereksız bır yazı.
Yaşamayan bilmez
ben eskı kocamı yanımda zorla tutmadım , ancak ayrılmakta ıstememıstım zor gelmıstı bu fıkre alısmak.( bakkala gıdıyorum dıyıp gıtmıs ve gerıde donmemıstı yınede)
Ozguvenımde yerınde bence
Eee yasamayan anlamıyor ıste sımdı sana kocan hıc bır sebeb gostermeden pat dıye ayrılmak ıstedıgını soylese hıc bır acıklama yapmadan sende eyvallah ya dersen kı kımsenın dıyecegını sanmıyorum alnından öperim.Veyahut senın yapmak ıstedıgını o yaptı dıye rahatlarsın bunda hemfıkırım
ama butun hayatı alt ust edılmıs kadınları nasıl anlamyı dusunuyorsunda normal tepkıler beklıyorsun.
Keske eskı kocamın kıcına tekmeyı ben ataydımda goreydı dıyorum sımdı ama o zaman duygularım benı depresyona goturmustu ne yapayım
Kesinlikle arkadaşım. .Tercüman oldun icimdekilere. .ama maalesef kadının kadına yaptığı kötülüğü hiç kimse yapmaz. .umarım yaşamak zorunda kalmaları böyle yaparak..Çünkü büyük konuşuyor ve böyle giderse muhtemelen yaşayıp da gorecek. .erkege kadın artik seni sevmiyorum bosanmak istiyorum baskasini seviyorum dediginde genelde erkek mahkemede tazminat nafaka istemiyor kadinj öldürüyor beni nasil birakirsin nasil bosanirsin diye
kadınsa öldürmek yerine devletin verdiği hakki kullanıyor bu gurursuzluk degil bence 25 yilini vermis adama anasini cekmis danasini çekmiş yoklugunu cekmis azarini çekmiş. adam citir bulmus gelmis seni sevmiyorum ayrilcam diyor, o kadinda oldu buyursun emeklerimi sevgilin yesin gule güle diyip cikip gitmesin mümkünse ayrıca dini nikah degil resmi nikah şart diyoruz neden?
yasal haklarımiz olsun diye tipki nafaka gibi tazminat gibi maaş gibi vs..
bunu gurursuzluk olarak adlandirmak bir kadinin baska bir kadina yapacagi en büyük düşmanlıktir benim için. .
o zaman herkes beraber yasasin yada başka nikahla yasasin adam ayrilmak istediginde hicbir yükümlülüğü olmasin! bosa mi resmi nikah yapin yasal hak sahibi olun ayrilirken bile diyoruz,!
Kutluyorummm..abla tavsiyesi demişsiniz ama hayatta böyle net doğrular yanlışlar yok,o sizin tercihinizdir,başkası başka tercih eder.kendi düşüncelerinizin doğru olduğundan nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?
evlilik size göre basit olabilir bence o kadar değil.ben mesela kocam beni istemediğini söylesin ,önce nedenini sorarım ve sorun çözme yoluna giderim.zorlamanın alemi ne demişsiniz bence de zorlamamanın alemi ne?sonuçta verilmiş bir emek var,başlangıçta sevgiyle başlamış bir ilişki var....
eşini çalıştırmayan erkekler var mesela adam terkediyorsa nafaka ödemeli bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?