Kadinlarin ezilmesi...Suc kimde?

weiss

Hayr-ül a-bı dıde
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
3.387
428
198
Almanya
KK nin degisik bölümlerinde bircok konu carpti gözüme.
Dayak yiyen kadin, sokak ortasinda öldüresiye dövülmüs kadin, namus cinayeti adi altinda öldürülen kadin vs vs..

Acaba suc kimde?
Sürekli erkeklere kadinlar üzerinde uyguladiklari sözlü, fiziki, fikri zulüm ve ayrimcilik icin kiziyoruz.
Acaba erkeklere bu hakki veren kim?

O erkekleri daha cocukken egiten, büyüten, yetistiren ve hayatlari boyunca tasiyacaklari fikirleri asilayan bizler degil miyiz?
Her erkek bir cocuktu, her cocuguda bir kadin egitti!

Bir anne kizina iffet, namus, elalem, kiz kismi kavramlarini asilarken,
erkek cocuguna " aman oglum o kiz gider digeri gelir, elinin kiri" demiyor mu?
Kadinlar icin " el kiri" yakistirmasini yapan anne, acaba kendi kizininda baska annelerin ogullarinin elinin kiri oldugunu göremiyor mu?
Hatta ve hatta kendisininde baska bir erkegin elinin kiri oldugunu..

Kadinlari " kir " olarak gören zihniyet yine kadinlar degil mi?

Cocuk yetistirirken, belden asagisina bakan ve belden asagisina göre cocuk yetistiren,
kiz cocuguna namus, ar, iffet ögütleri veren, erkek cocuguna ise "aslan oglum" tarzinda yaklasan anne,
o cocuklarin büyüdügüde ve topluma katildigida, belden asagisina göre bir yasam sürecegini bilmiyor mu?

Biz erkeklerin söylemlerini birakalim bir kenara.
Her erkegin yetistiricisi bir kadindir!
Biz kadinlari egitelim önce!
Cocuklarimiza ögüt, nasihat, terbiye, hayat görüsü, bakis acisi asilarken belden asagisina degil, yüzlerine bakalim!
Terbiyeyi, ahlagi, dürüstlügü, erdemi, namusu, iffeti cinsiyete göre degil, toplumu olusturan bir fert olduklarini bilerek cocuklarimiza ögretelim.

Bizler kadin olarak sunu hep hatirlamaliyiz!
Bir cocugun egitimi anne karninda baslar!

Peki biz bunu yapiyor muyuz?
Gelecegi sekillendirenin biz oldugumuzun farkinda miyiz?

Son düzenleme:
Son Kelimesine kadar katiliyorum..
Güzel bir yazi olmus, Gazetede filan yayinlanmli bence.

güzel ..
aslında hepimizin bildiği, her yerde basbas bağrılan şeyler bunlar.
ama hala böyle davranamıyoruz çünkü biz daha kendi aramızdaki sorunları aşamadık.
"dul,bakire,evden kaçmış,bakire olmayan,yollu,evde kalmış vs vs.."
biz daha kadınlar arasında birbirimize bu tür etiketleri yapıştırmaktan kurtulamamışken erkeklerin bize hakettiğimiz değeri vermelerini beklemek saçma oluyo biyerde de.
bence bugün erkekler kadınlara kadınların birbirine verdiği kadar zarar veremiyor.
etiket koyan,damgalayan,dışlayan,mahalle baskısı yapan bizleriz.
dul bir bayandan eşlerimizi nası kaçıracağımızı şaşıran bizleriz.
bence bu durum bir kadının canını erkekten yediği bir tokattan daha fazla yakıyor.
herkesi kendi ahlaki değerlerimize göre yargılayıp etiketi yapıştırıp gidiyoruz kimi ne duruma soktuğumuzu hesap etmeden.
zaten erkekler bunları yapma hakkını en çok kadınların arasındaki bu mücadeleden çekişmeden alıyolar.
bizim önce yapacağımız birbirlerimiz arasındaki ilişkiyi düzeltmek olmalı.

Son düzenleme:
Evet erkeği yetiştiren kadındır.buna en güzel örnekte benim kv dir.eşime oğlum larisya çok konuşursa seni dinlemezse döv döv ki sana karşılık vermeye korksun diyen öğütleyen bir anne.

Çok doğru tesbitler, herşey bizde bitiyor.

Erkeği bahsettiğin şekilde yetiştiren anneler, kızları da koca bulma fikriyle yetiştiriyorlar.

Yoksa bu devirde hala (burada onlarca örneği var) koca bulmak hayatın en önemli şeyi olmazdı / olamazdı.

Eeee öyle yada böyle evlenmek olsun da evleneyim fikriyle büyüyen kız çocuğu, bulduğu kocayı elden kaçırmamak için işinden ayrılıyor, arkadaşıyla görüşmüyor, aldatırsa affediyor vs vs.

Yeterki toplumda bekar kız demesinlerde, evli kadın desinler diye.

bazı kadınlar bazı şeyleri kabullendığınden dolayı, kendılerıni erkeklerden altta görürler ve bu da doğal olarak erkek evlat yetiştirme tarzına kadar yansır.
suç sadece kadında olmuyor yani, erkeğin etkisinden dolayı ortamına göre şekil alıyor ve o şekilde yaşıyor.
dayak normal geliyor
aldatılma normal geliyor... ama her kadında bu etki olmuyor, kısacası bu durum bencillikle ilgili bir durum

''aman oğlum elinin kiri'' diyen bir kadın tamamen kendı evladına ve kendi menfaatine dayalı bir durum söz konusu olduğundan dolayı, bir genç kızı karalamak zor olmuyor.
ve bazı anneler çocuğunu istediği gibi yetiştiremiyor, evde erkek egemen ise, kadın sürekli şiddet görüyorsa
doğal olarak psikolojisi de o yönde oluyor.
her insan aynı şartlarda yetişmiyor maalesef.

kısacası; sorun ne kadın, ne erkek...tamamen karakter ve vicdan meselesi.

ortada bir suçlu olması gerekıyorsa
suç, bilek gücünde.

Erkekleri kadınlar yetiştiriyor ama kuralları erkekler belirliyor. Toplum kurallarıyla yetişen kadın artık doğrunun o olduğuna inanıyor. En basiti sokaga çıkın ve araba kullanan insanlara bakın, ben sürücünün kadın olduğu bir araba da kadının yanında oturan bir erkek çok nadir gördüm hatta bazen hiç görmedim. Çünkü toplum böyle erkekleri benimsemiyor, erkek varken bir arabayı kadının kullanmasını kabul etmiyor. Eğer basit şeyler değişirse, her şey değişir.

Suç başta erkekte.Alimden zalim,zalimden alim doğar demişler.Her ebeveyn,bulunduğu ortama,çevre faktörüne,sosyal statüye,aldığı eğitime ve dönemin şartlarına göre çocuğunu yetiştirir.Ama doğru yetiştirir,ama yanlış.Ama bir çocuk bluğ çağını geçtikten sonra kendi ortamını oluşturur.Şartlar,çevre,faktörler değişir.Allah akıl vermiş,vicdan vermiş.Bunları ne şekilde kullanman gerektiğini sana bırakmış.Bizler bugün bizi yetiştiren annelerimizin her yaptığı hareketi beğeniyor myuz? Her söylediği lafı onaylıyor muyuz?
Kim nasıl yetiştirirse yetiştirin,herkes kendinden mesuldür.Nice anasız babasız büyüyen,kimsesiz büyüyen ama güzel insan evladı olmuş erkekler var.İyi yerlere gelmiş,iyi bir eş,iyi bir baba olanların hepsinin annesi çok iyi yetiştirmiş,kültürlü,eğitimli mi?
Kişinin kendisinde biter iş.

Bu dünyanın her yerinde böyle, en medeni toplumlarda bile, erkek egemenliği söz konusu. İnsanlar farkındalar ancak değiştirmek işlerine gelmiyor.

Dayak yiyen,aldatılan, horlanan bir çok hemcinsimiz kendisine bu muameleyi yapan erkeği, sırf çalışmamak, bütün gün ayaklarını uzatıp oturmak için çekiyor.

Kırsal kesimde aile,aşiret baskısı altında olanlara sözüm yok ancak bir çok kadın tanıyorum ki, eşi evi bakıyor diye, ses çıkarmıyor. Alan razı veren razı maalesef =(((

Toplumu olusturan bireyleri anneler yetistiriyor!
Hala kabul edemiyoruz.
Ben ogluma, kadina siddet uygulanmasinin ne kadar kötü oldugunu, iffetin, namusun hem kadin icin hem erkek icin gecerli oldugunu vs iyi bir sekilde anlatirsam, ayni sekilde sen, o, su, bu bütün anneler ogullarini böyle yetistirirse, toplumu böyle yetistirmis oluruz.

Herkes istedigi gibi yetistiremiyor diye birsey yok!
Eminim sizde karsilasmissinizdir, küfreden erkek cocugunu kahkahalarla izleyen yada yeni konusmaya baslayan cocuguna " hadi oglum bir küfret" diyen ebeveynlerle.

Biz ne kadar inkar edersek edelim.
Kizlarimizi toplumu yetistiren bireyler sizsiniz diye, ogullarimizida iffet namus, erdem sadece kadinda olmasi gereken özellikler degil, erkekte öyle olmali vs diye yetistirmedigimiz sürece toplum degismez.

Peygamber efendimiz veda hutbesinde, erkekler!, kadinlar üzerinize giydiginiz gömlek gibidir ve üzerinizde haklari vardir.
Kadinlar!, erkekler üzerinize giydiginiz gömlek gibidir ve üzerinizde haklari vardir buyurmustur.
Bunu iyi okumak, iyi anlamak gerek.
Ikisinede ayni kelimelerle hitap etmistir.
Bizim cocuklarimiza hitabimizda ayni kelimelerle olmalidir.

kesinlikle sorumlu kadınlar, kadınlar kıskanç kadınlarda çekememezlik var, bu yüzdendir ki gelin kaynana, gelin görümce gelin elti vs geçimsizliği var herkes ilgi kendinde olsun istiyo, kıskanıyoruz aksi olunca bu bir gerçek
dün bi olay yaşadım, iş yerinde bi hamile arkadaş var hamile, kaynanası sürekli bebeğin cinsiyetini soruyomuş, öğrendiği günde aramış söylemiş kız diye, hııı öylemi olsun bi dahakine erkek olur demiş, gelde boğma o kadını, sanki anne kızı olacak üzülüyo, be kadın nedir bu pipi hayranlığı sende kadın değilmisin

Yani yuuuhh dicem baska bisey demicem larisya.ne bicim bir kadin o nasil bir kv ogluna dov diyor keni kocasi oyle davransa ona hosuna gidicek mi bakalim peki senin esin ne diyor bu duruma

O kadar dogru bir noktaya parmak basmissiniz ki.
Evet, kadinimiz rahatligi icin bunu yapiyor.
Bunu yaparkende hic rahatsizlik duymuyor.
Böyle bir ailede yetisen erkek cocuk ve kiz cocukta bu kurallari benimsemis olarak yetisiyor.
Biz kadinlar farkinda degiliz, elimizde ne kadar büyük bir etki tutugumuzun.

Evet erkeği yetiştiren kadındır.buna en güzel örnekte benim kv dir.eşime oğlum larisya çok konuşursa seni dinlemezse döv döv ki sana karşılık vermeye korksun diyen öğütleyen bir anne.

şeytanın insan hali demek

Kolayına kaçıyor herkes, kızlar oku elinde mesleğin olsun denirken ama zengin birini bul da rahat et diye büyütülüyor. Kızım kişiliğin onurun demiyor kimse. Kadınlar kadınlık onurunu ancak aldatıldıkları zaman hatırlıyorlar adam her şeyi yapabilir ama aldatmasın yeter. Aldatılınca da adamı aklamak için milyonlarca bahane üretiliyor. O kadar çok yönü var ki bu konunun. Kadın isterse yapmayacağı şey yok ama rahatlık, birine yaslanma güdüsü çok fazla. Çok yakın bir arkadaşımdan duyduğum bir savunma var, hayret içinde kalmıştım ; çalışıp yüz kişinin ağız kokusunu çekeceğime, kocamın kini çekerim.

Aşk güzel şey bende yaşıyorum ama toplum benim gibi kadınları anlamıyor, o kadar işlemiş ki içlerine güce,paraya boyun eğmek, bizler gibiler atipik olarak karşılanıyor. Kendi başıma bir ev kurdum, borçlandım, hayatım için yeni bir düzenim oldu, herkes aynı soruyu soruyor senin ki neden yapmıyor =) Neden yapsın arkadaş, evli değiliz,ben kendime bir düzen kuruyorum,neden yaptırayım. Hatta kendisi bile o kadar rahatsız ki, elaleme rezil ediyorsun beni, her şeyi kendi başına yapyorsun haberim bile olmuyor diyor.

Kadının gücünün farkına varması lazım, onur sadece başka kadınlar karşısında olan bir şey değil, önce birlikte olduğun adamın karşısında onurlu olacaksın, sesini bile yükseltse kapıyı gösterecek güce sahip olacaksın. Ancak ondan sonra yetiştireceğin çocuklara doğru bir yön verebilirsin. Çalışacaksın, bıkmadan usanmadan çalışacaksın

Yani yuuuhh dicem baska bisey demicem larisya.ne bicim bir kadin o nasil bir kv ogluna dov diyor keni kocasi oyle davransa ona hosuna gidicek mi bakalim peki senin esin ne diyor bu duruma

kocasından hiç dayak yememiş.dayak yiyen başka kadınlarada ohh olsun haketmiş diyen bir kadın.senelerce eltisi dayak yemiş nasıl ballandırarak anlatıyor.eltisi kocasına ufak bir laf çevirse kocası eltisinin kafasını ayağınla ezerek dövüyormuş.ee siz niye eltini korumadınız dediğimde.haketti oda kocasına karşı gelmeseydi kocası konuşunca susmalıydı diyen bir kadın.kayınvalidem nasıl diye sorarsan heyyyyt dedimi adamcağızı yerine oturtturan biri.kayınvalidemin bir sözünle kp herşeyi yapar kayınpederim kayınvalidemi çok şımarttı başka kadınlarıda anlıyacağını zannetmiyorum.ona göre kadın çok konuşursa erkek kadını dövmeli.

Ne kadar güzelmis " kocamin agiz kokusunu cekerim".
Iste bu tarz düsünceler yüzünden etraf kokudan gecilmiyor.
O kocanin agzi önce karisina sonra kizina sonrada kizi ve oglu vasitasi ile topluma yayiliyor.
Ne diyelim kadinlarimiz varolsun.
O adamin agiz kokusunu tek kendileri cekse amenna.
Ama bir toplum kokusuyor farkinda degiller.

evet bu dünyada zaten heeeppp kadınlar suçlu.O kötü erkekleri kötü yetiştiren kadınların vay haline.
Yukarıda yazılanlar doğru ama tek suçlu kadın asla olamaz.Beş parmağın beşi bir değil.Bir kadının kaçtane erkek evladı oluyor.Aynı kadın yetiştiriyor biri arsız oluyor,biri mükemmel.
Herkesin beyni var.Doğru yolu bulsun diye.

kesinlikle haklısın bu güzel yazınız için tşkr keşke herkes böyle bilinçli olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…