Yani yuuuhh dicem baska bisey demicem larisya.ne bicim bir kadin o nasil bir kv ogluna dov diyor keni kocasi oyle davransa ona hosuna gidicek mi bakalim peki senin esin ne diyor bu duruma
Bu dünyanın her yerinde böyle, en medeni toplumlarda bile, erkek egemenliği söz konusu. İnsanlar farkındalar ancak değiştirmek işlerine gelmiyor.
Dayak yiyen,aldatılan, horlanan bir çok hemcinsimiz kendisine bu muameleyi yapan erkeği, sırf çalışmamak, bütün gün ayaklarını uzatıp oturmak için çekiyor.
Kırsal kesimde aile,aşiret baskısı altında olanlara sözüm yok ancak bir çok kadın tanıyorum ki, eşi evi bakıyor diye, ses çıkarmıyor. Alan razı veren razı maalesef =(((
Evet erkeği yetiştiren kadındır.buna en güzel örnekte benim kv dir.eşime oğlum larisya çok konuşursa seni dinlemezse döv döv ki sana karşılık vermeye korksun diyen öğütleyen bir anne.
O kadar dogru bir noktaya parmak basmissiniz ki.
Evet, kadinimiz rahatligi icin bunu yapiyor.
Bunu yaparkende hic rahatsizlik duymuyor.
Böyle bir ailede yetisen erkek cocuk ve kiz cocukta bu kurallari benimsemis olarak yetisiyor.
Biz kadinlar farkinda degiliz, elimizde ne kadar büyük bir etki tutugumuzun.
Yani yuuuhh dicem baska bisey demicem larisya.ne bicim bir kadin o nasil bir kv ogluna dov diyor keni kocasi oyle davransa ona hosuna gidicek mi bakalim peki senin esin ne diyor bu duruma
Kolayına kaçıyor herkes, kızlar oku elinde mesleğin olsun denirken ama zengin birini bul da rahat et diye büyütülüyor. Kızım kişiliğin onurun demiyor kimse. Kadınlar kadınlık onurunu ancak aldatıldıkları zaman hatırlıyorlar adam her şeyi yapabilir ama aldatmasın yeter. Aldatılınca da adamı aklamak için milyonlarca bahane üretiliyor. O kadar çok yönü var ki bu konunun. Kadın isterse yapmayacağı şey yok ama rahatlık, birine yaslanma güdüsü çok fazla. Çok yakın bir arkadaşımdan duyduğum bir savunma var, hayret içinde kalmıştım ; çalışıp yüz kişinin ağız kokusunu çekeceğime, kocamın kini çekerim.
Aşk güzel şey bende yaşıyorum ama toplum benim gibi kadınları anlamıyor, o kadar işlemiş ki içlerine güce,paraya boyun eğmek, bizler gibiler atipik olarak karşılanıyor. Kendi başıma bir ev kurdum, borçlandım, hayatım için yeni bir düzenim oldu, herkes aynı soruyu soruyor senin ki neden yapmıyor =) Neden yapsın arkadaş, evli değiliz,ben kendime bir düzen kuruyorum,neden yaptırayım. Hatta kendisi bile o kadar rahatsız ki, elaleme rezil ediyorsun beni, her şeyi kendi başına yapyorsun haberim bile olmuyor diyor.
Kadının gücünün farkına varması lazım, onur sadece başka kadınlar karşısında olan bir şey değil, önce birlikte olduğun adamın karşısında onurlu olacaksın, sesini bile yükseltse kapıyı gösterecek güce sahip olacaksın. Ancak ondan sonra yetiştireceğin çocuklara doğru bir yön verebilirsin. Çalışacaksın, bıkmadan usanmadan çalışacaksın
şeytanın insan hali demek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?