Kadinlarin ezilmesi...Suc kimde?

bu zamana kadar böyle gelmiş ama bundan sonrasını değiştirecek olan bizleriz hanımlar, Allah güç kuvvet vere.

Bir bayan başka bir bayan için cinsiyet içerikli malum küfürleri ve yargıları kullanabiliyor ve başkaları da ona destek verebiliyor. "Bak bilmemkime amma o...u, orasını burasını açmış namussuz" diyorsa o kadından düzgün insan yetiştirmezsini bekleyemezsiniz. Zaten bu iğrenç söylemler de ya erkekler tarafından kadınlara öğretilmiş ya da kendi yaşamlarına sınırlar konulmuş kadınların kendileri gibi olmayan hemcinslerine karşı duydukları öfkeden kaynaklanıyor.

Bu konu oldukça detaylı, çünkü bazı kadınlar gerçekten müşkül durumdayken büyük bir çoğunluğu da "beyimdir, evimin direğidir, ne yapsa hakkıdır, ben kadınım ne hakkım var ki" bahaneleriyle kurulu düzenlerini bozmak istemiyorlar. E kendine bunu yapan kadına başkaları neler yapmaz. Erkekler bu konuda tabii ki en büyük suçlu ama mesela "kocam beni dövüyo ama biliyorum ki o iyi bir insan" ya da "eşim bana küfür ediyor aşağılıyor ama evimizin hiçbirşeyini eksik etmez" derse bir kadın, açıkça eşine "ben seni affetmeye devam edeceğim her ne yapıyorsan devam edebilirsin" mesajı veriyor. Şunu unutmamak lazım, herkesin sınırları farklıdır, birinin kaldırabileceği şeyi bir başkası kaldıramaz. Fakat bir gerçek var ki küfür normal değildir, dayak hele hiç affedilmemesi gereken birşeydir, aldatma hele dayakla beraber kesin boşanma sebebidir. Biz kadınlar bunları normalleştirirsek eşler neden normalleştirmesin. Hatta öyle durumlar var ki erkek eşini dövmüş, kadın ağlıyor ve adam neden bu kadar büyüttüğüne anlam veremiyor. Çünkü zamanında bir kere vurmuş, tepki görmemiş, ikincisinde az daha sert vurmuş, ona da eyvallah, hani evinin direği ya... Bir de şu ezilen kadının "seviyorum" savunması yok mu? Hergün dayak yiyor, psikolojik baskı görüyor, hem kayın aileden hem eşinden çekmediği eziyet kalmamış... Maddi özgürlük var, ailesi arkasında ama sorun ne? Seviyorum... Eşi de biliyor bunu, seviyor gidemez ki.

Şu ilginç gerçeğe de değinmeden edemeyeceğim, geline eziyet eden kaynanaların savunması "zamanında biz de çektik". Peki öc mü alıyorsun, hınç mı çıkarıyorsun, hem de kimden? Doğar doğmaz ilk olarak oğullarının cinsel organlarıyla gurur duyan bu anneler maalesef erkek çocuklarını erkeklikten yoksun, tamamen kendine bağımlı yetiştiriyorlar, gerekirse duygu sömürüsü giriyor devreye.

Erkeğin peki hiç mi suçu yok? diyebilirsiniz. Tabii ki en büyük suçlu erkek. Fakat burada anlatmak istediğim kadınların yanlışları. Şunu unutmamalıyız ki kendine değer vermeyen birine kimse değer vermez. Aıcık kıymetinizi bilin, kendinize saygı duyun, gerisi inanın gelecektir. Gelmezse de yol verin gitsin ölümlü dünyada...

Evet haklisiniz!
Gelinini dövmesi icin ogluna telkinde bulunan kadinin, kizinin oglunun önünde esinden dayak yiyen, sonrada " esimdir" diyen kadinin, kizina iffeti namusu, ogluna " kizlar elinin kiri" fikrini asilayan annelerin, hertürlü hakarete maruz kalip " rahatim bozulmasin" diye susan kadinin hic sucu yok.
Bu sucsuz kadinlarimiza biraz özelestiri yapmasini söyleyen dillerimize yazik olsun.

Istisnai durumlar haric, kadin oldugunu, degerli oldugunu, hemcinslerine karsi asiladigi fikirlerin kendisi icinde gecerli oldugunu unutan kadinlarimiza silkinip kendine gelmesi uyarisini yapan bizlerin kusuruna bakmayin.

Söylemleriniz üzerine, tek suclu olan erkekler! konusuna kesin cözüm olarak, tüm kadinlarimiza "birdaha erkek cocuk dogurmama" teklifini sunuyorum!

Asıl siz Kusura bakmayın da,bu ne şiddet bu celal !!!!!! daha önce ki yorumum da da yukarda yazılanlar doğru ama.... demişim zaten.Yazılanlara kısmen katılıyorum ama erkeklerin kadına yaptığı eziyetin faturasını sadece yetiştiren anneye kesip,tek bir argümanda toplayamayız.Hukuk mahkemesi bir suçlu erkeği yargılarken,bunun annesi böyle yetiştimiş napsın demiyor.Allah'ın mahkemesi de öyle.Ben sana akıl verdim diyor.Hangi şartlarda olursa olsun.Gelini dövmesi için telkinde bulunulan oğulun akıl emareleri,vicdan emarleri kayıp mı olmuş.Toplumda hep kadını suçlamaktan kadın hep ezilmiş.Aldatılır,kadın suçlu,tecavüze uğrar kadın suçlu,24 yerinden bıçaklanır kadın suçlu,erkeklere pazarlanır kadın suçlu...

O annelere de zamanında baba baskısı,namus baskısı mahalle baskısı ve cehalet,bir de kendi vicdansızlığı eklenince,kocadan da ağır darbe alınca tüm hıncını çocuğuna aşılıyor.

Ama yine söylüyorum,annesiz yetişen insan evlatları olduğu gibi,annesinden en güzel eğitim almış insan müsveddeleri de var.

ben de senin gibi düşünüyorum hatta kadınların kendi kendine ettiği bu yalnışa bir örnek de ben vereyim kayınvalidem evli görümcem ve bekar kız kuzenleri oturmuşuz birlikte konu şu; erkek aldatırsa kadın suçludur neden??? kadın şöyle bencillik ederse böyle hata yaparsa erkek de mutluluğu başka yerde arar tabi... arka tarafta eşim kayınpederim falan duyuyor bunları, o adamın kafasına işlemiyor mu bu yalnışın bahaneleri şimdi?? hayır dedim sesimi yükselttim erkek aldatıyorsa kendi karaktersizliğidir öyle aç gözlü adamlar var ki el üstünde tut istersen yine de aldatır.. sonra ki eleştiriler bana geldi tabi uyumsuz anlayışsız asi kadın oldum... işte kadının kadına ettiği zulm budur. Bu insanlar bir de gayet açık sosyal insanlar. Kız olsun erkek olsun benim çocuğum böyle düşünmemeli ve böyle konuşmamalı çünkü aldatmak kişinin kendisini ilgilendiren bir konudur boşanmak diye bir şey var olduğu sürece...

Ben artik birsey demiyorum sadece su hadisi aktariyorum belki üzerinde düsünürüz diye;

Resul-u Ekrem efendimiz birgün sahabilere su ögüdü veriyor.
Bir adamin 3 kizi olsa ve bu üc kizi en iyi sekilde yetistirse, Allah o cocuklarin anne ve babasini cennete koyar.
Sahabinin biri soruyor bunun üzerine;
Ya Resulallah, eger 2 kizlari olsa ve onlari iyi sekilde yetistirseler yine cenneti hakaderlermi?

Evet diyor Allah Resulu.

Bunun üzerine bir baskasi;
Ya Resulallah, 1 kizlari olsa ve onu iyi bir sekilde yetistirseler, yine cenneti hakaderler mi?

Bunun cevabida evet oluyor.

Bu olayin özü su;
Burada "erkek cocuklarini egitmenize gerek yok" denmek istenmiyor.
Kizlari iyi yetistirmek, toplumu iyi yetistirmektir.
Yani annelerin ne kadar önemli oldugu vurgulanmak isteniyor.
Cünkü toplumun gelecegini anneler sekilllendirir.

Son düzenleme:

ayyy ballandırarak anlatıyor demek ki he kendisi bir gün dayak yerse şaşmasın çok sinir oldum yaa peki kv öyle diyince eşin ne diyor

Çok güzel konu olmuş, yüreginize saglık.
Ben de birşeyler söylemek istiyorum. Bence bir erkegi tanımak istiyorsak babasına bakmalıyız. Aynısının tıpkısı olmayabilir ama bazı konularda istemeden aynı babaları gibi davranıyor erkekler.
Mesela eski sevgilim (sevgili mi dedim, ıyk): babasını sevmezdi, ben de babamı takdir eden biri değilim. Ona kızdıgım zaman bir gun, 'aynı babam gibi davrandın' dedim, ve çocuk orda aglamıştı, 'ben bizim babalarımız gibi olmak istemiyorum' diye. Sonra ne oldu ? Bunun babası, özünde iyi biriydi ama akli dengesi bozuk oldugu için ev ahalisini hep döverdi. Eski erkek arkadaşım da kavgalarımız esnasında 1 kez dövmekle tehdit etti, 2. kez elindekini bana vurmak üzere kaldırdı 3. kez de kolumu burmuştu, sonra ayrıldık işte
Babası gibi asla olmak istemiyordu, ama kendisini de engelleyemiyordu sanırım.
Mesela abim: benim babam da özünde kötü biridir ama çocuklarına şiddet uygulamadı hiç. Abimin bir kere canımı yaktıgını hatırlamam, sinirlendiginde pek ala alaşagı edebilir benim gibi küçük şeytanı, ama yapmadı.
Sadece erkekler değil, herkes kendine rol model olarak gördüğü kişiyi istemdışı taklit eder. O yuzden babanın rolu çok buyuk yeni nesillerin şekillenmesinde.
Son bi hatıra ile yazımı kapatayım. Bir gun bir erkek arkadaşımla oturuyoruz. O dedi ki, 'ben oglumun aynı bana benzemesini isterim, hiç bişeyi takmayan, umursamaz biri olsun'. düşündüm, ben oglumun nasıl biri olmasını istiyorum. sonra dedim ki 'ben de öyle biriyle evlenmek istiyorum ki oglumun aynı ona benzemesini isteyeyim'. 'Aynı şeyleri istiyoruz o zaman' dedi. Onu ima etmemiştim ama o öyle anlamak istedi herhalde

tam olarak söz bu olmasa da şu manaya gelen sözü çok severim, "kişi ne kadar izin verirse o kadar zarar görür o kadar üzülür".

dışarıdan gelen, beklenmedik acılar ve talihsizlikler dışında zaten çoğu eşten kardeşten anadan babadan gelen şiddetin zulmün tek sorumlusu olmasa da büyük sorumluluğu kadının kendisine ait. "ben başka yerde yapamam" "annemdir babamdır abimdir kocamdır ne yapsa yeri" "katlanıcam mecbur" "kadının hayatı böyle" diye diye diye kendi kendini sindiren kadınların suçu. bir hayvan bile ona vurulan yeri ona kötü davranılan yeri mama su verse de terk edecek kadar savunabiliyorken kendini ne yazık ki kadınlarımız boyunlarını büküp payına düşene kafa sallamaktan başka bir şey yapmadıkça suçlu onlardan başkası değil.

izin verip de bu hallere düşenlere içim sızlasa da kızgınlığım daha fazla her zaman.

Çok doğru.Erkek genelde babayı örnek alıyor.İster babasını sevsin,ister sevmesin babayı örnek alıyor.Baba anneye nasıl davranıyorsa,karısına öyle davranıyor.Baba kız kardeşine nasıl davranıyorsa,kızına öyle davranıyor.Bir de erkekler,kendi erkek arkadaş ortamlarından da çok etkileniyor.Arkadaşları onu küçümseyecek diye kılıbık diyecek diye karısına bir çiek almayan,arkadaşlarının yanında küçük düşüren var.Ama tabii bunlar genelleme.Ailesine arkadaşlarına karşı çok iyi olan insanlar da var.

Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın.Allah kötü olan kaynana kayınpeder,koca,görümce...kötülük için fırsat vermesin.Kadınlarımıza da erkeğin yaptığı kötülüğü sineye çekme zayıflığından kurtaracak irade versin.

Evet irade çok önemli
mesela ben şiddete ugrasam da ilişkimi devam ettirecektim (ki 20 yaşındaydım o zaman)
biliyorum dogru değil, biliyorum böyle ömür geçmez, ama ben onu böyle kabul ederim kafasındaydım
neyse ki o benden ayrıldı da kurtuldum dayak yemekten
Allah insanın kaderini güzel yazsın

benim fikrim daha dogrusu benim acimdan baktigimda benim kv dahil herkes kadin olrak böyle kabullenmis durumu ve maalesef bende nasil desem evet bencede irade önemli ama ben kendimi kastederek söyleyim bir zaman sonra alismis gibi luyorsunuz bosveriyor ve böyle gelmis böyle gider mantigiyla devam ediyordsunuz mesala ben cok kücük evlendim ama sanki simdi okadar sey yasamisimki halada yasiyorum sanki bana yilllar gecmis gibi geliyor dedigim gibi cevresel faktörlerde önemli benim annemde dahil aman kizim ses etme sudur budur seni dövmesi falan yok sanki fiziksel siddet olmayinca hersey dörtdörtlük yasimin kücüklügüde dahil kv beni parmaginda oynatti birde anlatirdi ben zamaninda neler cektim diye bende onu annem gibi zannederdim önceden ne kadar aptalmisim herdedigini dogru zannederdim meger alttan alttan ogluna beni nasil ezdigini göstererek onunda beni ezmesine göz yumardi pskolojik heralde bende bu duruma hic ses etmezdim dedigim gibi alismistim taki birgün birsey oldu ve birisi bana dediki senin kizinda ilerde pasif kendini savunmayan birisi olacak dedi cünk+ü seni örnek aliyor deyince eyvah dedim dedigim gibi okadar seylere maruz kaldimki hala tutugum niyeyse kendimi savunamiyorum ha kocam derseniz o hala annesinin 5 yasindaki oglu ve birsey yaptigi zaman aferin almak icin agzina bakiyor

Bu yazı gerçekten okunsa, özümsense ve uygulansa en azından gelecek nesiller rahat eder.

Geçmiş için bir şey yapmak imkansız. 50 yaşında 60 yaşındaki insanlara bunu anlatamıyorsunuz.
Bakınız ben.. Anlatmaya çalıştım ama dik kafalı ve saygısız oluverdim.

Kendi babaannem bile bu konuşmalarımı duyunca yüzünü ekşitip ayıpppp ayıppp diyorsa eğer
kv ve kp den gelen saygısız yakıştırmasına alınmam anlamsız olur..

Kadın dediğin akşam vakti evinde olur kızım. Erkek dediğin niye olmuyor?
_O erkek ama sus bakıyım ayıppp!

Erkek dediğin kıskanır,kısıtlar kızım.. Sevgiden o..
_Ama işe giderken kıskanmıyorlar babaanne para öyle tatlı geliyor ki valla.
Şimdi bir de çalışan kadın istiyorlar özellikle.
Çalışan ama gezmeyi sevmeyen kadın, çok cevap vermeyen kadın

Patates soymaya yardım istediğim eşim üşeniyor uff puff diye.
Annesi ver ben yapayım o işe gidecek diyor..
Ya da eşimin ban yardım ettiğini gördüğünde çalıştırıyor musun oğlu mu diye lafını döküveriyor..

Kısacası yüz veriyor yüz veriyor...
Bu anneler erkek çocuğuna yüz veriyor.
Durumu düzeltmeye çalışan gelinlere de izin vermiyorlar üstelik..

Başına gelenleri başına getiren kadın aslında haberi yok.. Anlatıyorum anlamıyor

Kesinlikle katılıyorum şiddetle. En basitinden erkek çocuklarına hadi aç pipini göster oğlum diyen insanlar(!)la ve küçücük kızına dışarıda oynuyor diye o...spumu olacaksın diye çıkışan insan(!)larla çok karşılaştım.

bunları gördükten sonra ne denilse boş. tek çözüm kızlarımızın ekonomik özgürlüğünü kazanıp kendini ezdirmemeleri... ve evli bekar farketmez azıcık mücadele gücü bizi ne çok güçlü kılar... kadın istesin yeterki

Kadının gidecek yeri olsa öyle güzel bir hayatı olur ki....sadece kendi ve çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayabilse herşey vız gelir tırıs gider.......sosyal bir devlet olmalıydık öncelikle....bu düzende herkes birbirine muhtaç sorun da burdan çıkıyor zaten.....annesinin nasıl yetiştirdiği kimin umrunda.......erkekler güçlü kadınlara saygı duyar......yaşayıp gördüm

Bizler bazı olguları önemsemiş benimsemiş durumda açık ve net olmaktansa, gizli saklı olmaya razı geliyor kimse kadın hakları adına kendi adına elini taşın altına koymuyor sorun burada bana göre aman ya diyerek geçiştiriyoruz bazende işimize geliyor bazı olgu ve eylemler. İş bundan sonra çocuklarımızı yetiştirme tarzında ama yukarıda belirttiğim nitelikte ki hemcinslerim bunu nasıl yansıtabilir ki ?

Aslında iş biraz da kendimizde bitiyor...

Kadın dediğin çok konuşmaz

kadın dediğin erkek işinden anlamaz

kadın dediğin araba kullanamaz...

bunları sadece erkeklerden değil kadınlarda duyuyoruz.kadın niye kendi fikrini savunamıyorki illa söylenen fikri onaylamak zorunda mı??? en basit örneği kayınvalidem sürekli beni oturmaya çağırıyor yada gezmeye götürüyor diye konu açanlar var yahu kardeşim buraya konu açana kadar geç kadının karşısına anne ben gelmek istemiyorum diye özgür iradanle kendini ifade et niye arkasından öfleyip föplüyorsun yada kocana şikayet ediyorsun ki???

yada niye araba kullanmayalım niye illa birilerine muhtaç olalım yada arabamız varken otobüsşe uğraşalım ki anlamıyorum

Söyleyecek söz cok bu konuda ama kadinlarimizi ayni yöne baktirmak zor.
Biz özelestiri yapamiyoruz.
Hep baskalari suclu, biz eziliyoruz diyoruz.
Kücük emrah modunda " kadin eziliyor, kadin suclaniyor, kadin dislaniyor, kadin kullaniliyor...." deyip duruyoruz.
Oysaki kadin kendi öneminin, toplumun sekillenmesindeki rolünün bir farkina varsa.
Olmuyor, birseyler yapmak, birseyleri degistirmek yerine sizlanmayi tercih ediyoruz..

Ogullarini, kizlarini yetistirirken, iyi yetistirmesi gereken anneler, kizlarini belli kaliplar icinde, ogullarini ise bakis acilari dogrultusunda yetistiriyorlar.
Bu konuda en büyük etken ise " ben cektim herkes ceksin" bakis acisi oluyor.

okadar doğruki kadını çaresiz buldukça ezıyette artıyor

eşim asla böyle bırı olmadı ki benım ailem olmadığından asla gıdecek bıyerım yok yınede bunu kullanmadı ama annesı çok kullandı

şimdi işler bıraz değişti yıllar geçti belkide ondandır ama eşim asla kullanmadı şiddet uygulamadı ezmedı öyle bi anneye rağmen demekki annelerınde gucu bıyere kadar kendı benliğinde ınsanlığın farkında olunca merhamt ve vicdan duygularından uzaklaşamıyorlar demekki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…