- 14 Mart 2013
- 8.021
- 4.034
- 448
evet bu dünyada zaten heeeppp kadınlar suçlu.O kötü erkekleri kötü yetiştiren kadınların vay haline.
Yukarıda yazılanlar doğru ama tek suçlu kadın asla olamaz.Beş parmağın beşi bir değil.Bir kadının kaçtane erkek evladı oluyor.Aynı kadın yetiştiriyor biri arsız oluyor,biri mükemmel.
Herkesin beyni var.Doğru yolu bulsun diye.
Evet haklisiniz!
Gelinini dövmesi icin ogluna telkinde bulunan kadinin, kizinin oglunun önünde esinden dayak yiyen, sonrada " esimdir" diyen kadinin, kizina iffeti namusu, ogluna " kizlar elinin kiri" fikrini asilayan annelerin, hertürlü hakarete maruz kalip " rahatim bozulmasin" diye susan kadinin hic sucu yok.
Bu sucsuz kadinlarimiza biraz özelestiri yapmasini söyleyen dillerimize yazik olsun.
Istisnai durumlar haric, kadin oldugunu, degerli oldugunu, hemcinslerine karsi asiladigi fikirlerin kendisi icinde gecerli oldugunu unutan kadinlarimiza silkinip kendine gelmesi uyarisini yapan bizlerin kusuruna bakmayin.
Söylemleriniz üzerine, tek suclu olan erkekler! konusuna kesin cözüm olarak, tüm kadinlarimiza "birdaha erkek cocuk dogurmama" teklifini sunuyorum!
KK nin degisik bölümlerinde bircok konu carpti gözüme.
Dayak yiyen kadin, sokak ortasinda öldüresiye dövülmüs kadin, namus cinayeti adi altinda öldürülen kadin vs vs..
Acaba suc kimde?
Sürekli erkeklere kadinlar üzerinde uyguladiklari sözlü, fiziki, fikri zulüm ve ayrimcilik icin kiziyoruz.
Acaba erkeklere bu hakki veren kim?
O erkekleri daha cocukken egiten, büyüten, yetistiren ve hayatlari boyunca tasiyacaklari fikirleri asilayan bizler degil miyiz?
Her erkek bir cocuktu, her cocuguda bir kadin egitti!
Bir anne kizina iffet, namus, elalem, kiz kismi kavramlarini asilarken,
erkek cocuguna " aman oglum o kiz gider digeri gelir, elinin kiri" demiyor mu?
Kadinlar icin " el kiri" yakistirmasini yapan anne, acaba kendi kizininda baska annelerin ogullarinin elinin kiri oldugunu göremiyor mu?
Hatta ve hatta kendisininde baska bir erkegin elinin kiri oldugunu..
Kadinlari " kir " olarak gören zihniyet yine kadinlar degil mi?
Cocuk yetistirirken, belden asagisina bakan ve belden asagisina göre cocuk yetistiren,
kiz cocuguna namus, ar, iffet ögütleri veren, erkek cocuguna ise "aslan oglum" tarzinda yaklasan anne,
o cocuklarin büyüdügüde ve topluma katildigida, belden asagisina göre bir yasam sürecegini bilmiyor mu?
Biz erkeklerin söylemlerini birakalim bir kenara.
Her erkegin yetistiricisi bir kadindir!
Biz kadinlari egitelim önce!
Cocuklarimiza ögüt, nasihat, terbiye, hayat görüsü, bakis acisi asilarken belden asagisina degil, yüzlerine bakalim!
Terbiyeyi, ahlagi, dürüstlügü, erdemi, namusu, iffeti cinsiyete göre degil, toplumu olusturan bir fert olduklarini bilerek cocuklarimiza ögretelim.
Bizler kadin olarak sunu hep hatirlamaliyiz!
Bir cocugun egitimi anne karninda baslar!
Peki biz bunu yapiyor muyuz?
Gelecegi sekillendirenin biz oldugumuzun farkinda miyiz?
kocasından hiç dayak yememiş.dayak yiyen başka kadınlarada ohh olsun haketmiş diyen bir kadın.senelerce eltisi dayak yemiş nasıl ballandırarak anlatıyor.eltisi kocasına ufak bir laf çevirse kocası eltisinin kafasını ayağınla ezerek dövüyormuş.ee siz niye eltini korumadınız dediğimde.haketti oda kocasına karşı gelmeseydi kocası konuşunca susmalıydı diyen bir kadın.kayınvalidem nasıl diye sorarsan heyyyyt dedimi adamcağızı yerine oturtturan biri.kayınvalidemin bir sözünle kp herşeyi yapar kayınpederim kayınvalidemi çok şımarttı başka kadınlarıda anlıyacağını zannetmiyorum.ona göre kadın çok konuşursa erkek kadını dövmeli.
Çok güzel konu olmuş, yüreginize saglık.
Ben de birşeyler söylemek istiyorum. Bence bir erkegi tanımak istiyorsak babasına bakmalıyız. Aynısının tıpkısı olmayabilir ama bazı konularda istemeden aynı babaları gibi davranıyor erkekler.
Mesela eski sevgilim (sevgili mi dedim, ıyk): babasını sevmezdi, ben de babamı takdir eden biri değilim. Ona kızdıgım zaman bir gun, 'aynı babam gibi davrandın' dedim, ve çocuk orda aglamıştı, 'ben bizim babalarımız gibi olmak istemiyorum' diye. Sonra ne oldu ? Bunun babası, özünde iyi biriydi ama akli dengesi bozuk oldugu için ev ahalisini hep döverdi. Eski erkek arkadaşım da kavgalarımız esnasında 1 kez dövmekle tehdit etti, 2. kez elindekini bana vurmak üzere kaldırdı3. kez de kolumu burmuştu, sonra ayrıldık işte
Babası gibi asla olmak istemiyordu, ama kendisini de engelleyemiyordu sanırım.
Mesela abim: benim babam da özünde kötü biridirama çocuklarına şiddet uygulamadı hiç. Abimin bir kere canımı yaktıgını hatırlamam, sinirlendiginde pek ala alaşagı edebilir benim gibi küçük şeytanı, ama yapmadı.
Sadece erkekler değil, herkes kendine rol model olarak gördüğü kişiyi istemdışı taklit eder. O yuzden babanın rolu çok buyuk yeni nesillerin şekillenmesinde.
Son bi hatıra ile yazımı kapatayım. Bir gun bir erkek arkadaşımla oturuyoruz. O dedi ki, 'ben oglumun aynı bana benzemesini isterim, hiç bişeyi takmayan, umursamaz biri olsun'. düşündüm, ben oglumun nasıl biri olmasını istiyorum. sonra dedim ki 'ben de öyle biriyle evlenmek istiyorum ki oglumun aynı ona benzemesini isteyeyim'. 'Aynı şeyleri istiyoruz o zaman' dedi. Onu ima etmemiştim ama o öyle anlamak istedi herhalde
Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın.Allah kötü olan kaynana kayınpeder,koca,görümce...kötülük için fırsat vermesin.Kadınlarımıza da erkeğin yaptığı kötülüğü sineye çekme zayıflığından kurtaracak irade versin.
Kadının gidecek yeri olsa öyle güzel bir hayatı olur ki....sadece kendi ve çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayabilse herşey vız gelir tırıs gider.......sosyal bir devlet olmalıydık öncelikle....bu düzende herkes birbirine muhtaç sorun da burdan çıkıyor zaten.....annesinin nasıl yetiştirdiği kimin umrunda.......erkekler güçlü kadınlara saygı duyar......yaşayıp gördüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?