Kadınların Kitap Mekanı

burada hepinizin huzurunda, daha bir kaç gün önce, 7-8 ay kitap alımına ara vereceğime dair söz vermiştim.
Malesef sözümde duramadım ve ben de ilk nokta destek yayınları indirimi kitaplarından sipariş verdim.
Sanırım depresyon etkisiyle iyice oburlaştım.
Her kitabın temin süresi belirtilmiş canım. Siparişindeki en uzun temin süresinde temin edilir ve kargoya verilir.
Allah kavuştursun canım. Bakalım hangimiz daha önce kavuşacağız?

ilknokta.com -- kitap dnyas

bakalım.
Bu arada site önerisi için de ayrıca teşekkür etmek isterim.
Sayende alışverişimi yaptım.:34:

Aşağıdaki kitapları mümkün olduğunca inceledim ve öğretmenlerin tavsiyesi ile okunup olumlu yorum almışlar. :40:
Kitap siteleri en keyifle didiklediğim alanlardır AskInihancım. :52:

Küçük Kadınlar / Louisa May Alcott
Babaları savaşta olan dört kız kardeş, anneleriyle birlikte bir yandan parasızlık, bir yandan da hayatın onlara sunduğu zorluklarla uğraşmak zorundadır. Yan komşuları olan zengin Laurence'larla tanıştıktan sonra hayatları büyük ölçüde değişen kardeşler, ailelerini ayakta tutmak için tüm bu zorluklarla baş edebilecek midir

İyi Eşler / Küçük Kadınlar II / Louisa May Alcott
İyi Eşler, 1868'de, Küçük Kadınlar'dan iki yıl sonra yazıldı. Gelin görün ki, Meg, Jo, Amy ve Beth March'ın okur üzerinde bıraktığı etki, aradan geçen tüm bu uzun zamana rağmen değişmedi.

Küçük Erkekler / Louisa May Alcott
Alcott'un gençlik deneyimlerinin bir ürünü olan "Küçük Erkekler", insanların sevginin gücüyle neleri başarabileceklerini, nerelere kadar gidebileceklerini gösteren ve yıllardır elden düşmeyen bir başyapıttır. İnsan her ortamda, her koşulda sevebilir, sevmeyi başarabilir, sevginin gücünü çevresine yayabilir. Mutluluk bu değilse ne olabilir?

Çocuk Kalbi / Edmondo De Amicis
Küçük Enrico'nun öğretmenleriyle, ailesiyle ve arkadaşlarıyla yaşadıklarını yine onun ağzından anlatan kitap, iyilik, cömertlik,
güzellik, anlayış, sevgi gibi evrensel kavramları Enrico aracılığıyla unutulmaz bir dille anlatıyor.
Yediden yetmişe herkesin severek okuyacağı Çocuk Kalbi, en iyi çocuk kitabı klasiklerinden biri.

Konuş Benimle Angel / Evelyn Valarino
Genç bir kızın, kendi ağzından anlatılan sürükleyici ve etkileyici hikâyesi... Sade bir dille kaleme alınmış olan bu roman aslında bir çeşit hikmet kitabı... Her insanı ilgilendiren temel ve büyük meselelerden birini, tıpkı Ploton un diyaloglarında olduğu gibi, tamamen farklı ve çağdaş bir perspektiften ele alan felsefi bir kitap.

Kolaysa Ağlama / Suzan Geridönmez
Annesinin zoruyla gittiği psikolog, günlük tutmasını isteyince, Mert önce tepki gösterir. Zaten babası öldüğünden beri yaşamındaki her şey tepetaklaktır. Okulu değiştirilmiş, arkadaşlarından ayrılmak zorunda kalmış, yeni okulunda ne sisteme ne öğrencilere alışabilmiştir. Yine de bilgisayarda tutmaya başladığı günlük, zamanla yaşamına yeni bir bakış açısı kazandırır. Bir gün psikoloğun muayenehanesinde sınıf arkadaşı Celile’yle karşılaşması onu çok etkiler. Celile’nin geçireceği ameliyatın tarihi, giderek yakınlaşan iki gencin önündeki SINAV için beklenmedik bir karar almalarına neden olacaktır...

Mesajımı Bekle / Filiz Tosyalı
Asya, lise ikiye devam eden on alttı yaşında bir genç kız. Bütün yaşamını elektronik posta ve chat üzerine kurmuş. İnternetten tanıdığı, yüzünü görmediği ve bir kez resmini aldığı Kenan'la paylaşıyor tüm dertlerini. Çok geçmeden, düşünde yarattığı sevgilisinin sınıf arkadaşlarından biri olduğunu anlıyor.

Dost Kuzenler 1 ve 2 / Filiz Tosyalı
ki sevda mı, dedim. Ama biz henüz on beş yaşındayız, nasıl sevdaadn söz edebiliriz... Dosluk ve arkadaşlık diyebilmeyi çok isterdim. Sence sevdanın yaşı olur mu?

Alacakaranlık Kuşları / Gülten Dayıoğlu
Onlar, Nuh Tufanı'ndan çok önce, dünyamızda yaşamaya başlamışlardı. Onlar, kendileri istemedikçe, insanlara görünmezlerdi.
Onlar, varlıklarında taşıdıkları GİZİL GÜÇ'le dönüşümü başarmışlardı.
Başta insan olmak üzere, her türden canlının görünümüne bürünebilir, aramıza katılıp İNSANÜSTÜ eylemlerde bulunabilirlerdi.

Mo'nun Gizemi 1 - 2 - 3 / Gülten Dayıoğlu
Defne ile Burç, birbirlerine çok yoğun bir aşkla bağlı iki genç.
Japon bilgin Yuma'nın ise tek hedefi İN-MO-SAN adlı insanüstü varlığı yaratmak. Bu amaca erişmek için, Defne ile Burç'a Mo yaratığının genlerini aşılamak istiyor. İki genci, soluk kesici olaylar sonucu tuzağa düşürüp kaçırıyor.
Sonra ... Neler oluyor neler, bir bilseniz!..
Bu kitabın başkahramanları, Defne ile Burçun ikizleri. Onlarla heyecanın doruklarına uçacaksınız. İkizlerin biri kız, öteki erkek. Yuma tarafından, gizemli yöntemlerle laboratuvarda oluşturuldular Otran bebekleri getirdiğinde, Defne-Burç ve Ece öylesine sevindiler ki!... Ne var ki ikizler, birdenbire iri birer tırtıla, sonra deniz yıldızına, en sonunda da yeniden insan yavrusuna dönüştüler.

Küçük Kadınları, Çocuk Kalbini ben de okumuştum çok güzeldi.
Bir de Küçük Kemancı vardı aklıma geldi şimdi onu da çok sevmiştim.
Tarık Buğra'nın Osmancık'ı da harikaydı aslında. Bunları ben bir not alayım en iyisi. Sağ ol canım:42::42:

selam kızlarr ilk kitabımı okudum toplamda 3 gun gorunuyor ama aslında 2 gun okuyarak bıtırdım dıyebılırım "Aklından Bir Sayı Tut - John Verdon" kıtabı cookk begenerek okudum polısıye gerılım havasında bır kıtap yazarın ılk romanı ımıs lakın ben cok basarılı buldum keza baska bır romanını daha aldım benzerı gozlerını sımsıkı kapat araya baska bır kıtap alıp daha sonra bu yazara yenıden donecegım. ılk okumaya gece saat 1 de baslamıstım sabah 7 ye kadar elımden bırakamadım dogal olarak bır gun ara vermek zorunda kaldım cok okumaktan gozlerım ve basım agrıdı yatakta :) sonrada oglen gıbı baslayıp aksam ustu bıtırdım sevdimmmm yani.

yelkenlikiz....1... (Aklından Bir Sayı Tut-John Verdon)

kızlar ogretmen degılım ama kk da o kadar cok ogretmenle karsılastım kı :) masallah bu kıtap toplama ısı aklıma bır proje getırdı bılmıyorum uygulanabılır mı ben sıze anlatayım

sımdı 5 er kıtaplık bır set yapılacak sınıf mecutlarının ortalaması ne bılmıyorum mesela 40 kısılık sınıf ıcın 5er setlık 8 cesıt kıtap olacak yanı sınıfta 5 er kısılık gruplar yapıp o ogrencılere aynı kıtabı vermek bır hafta yada ne kadar gerekıyorsa zaman verıp sınıfta ogrencılerı kıtap hakkında konusmaya davet etmek yanı ozet cıkarmak yada kıtabı anlatmak degıl ısteklı bır ogrencı veya ogretmen kıtabın genel ıcerıgınden bahseder ve okuyan ogrencılerı kıtabı nasıl buldukları begendıklerı begenmedıklerı yonlerı anlasılırlıgı vs gıbı ıstedıgı gıbı elestırır belkıde kıtap hakkında tartısırlar en cok begendıgı karakterı sevdıgını sevmedıgı karakkterı vs soyler yanı ozet cıkarmak en kotu ıstır konusmak daha hos olabılrı gelıstırılebılır grup genısletılebılır daraltılabılır vs aynı kıtaplar sınıfta butun kıtapları dolasır okuyan dıgerlerıde ısterse tartısmaalara katılır gıbı bırsey uygulanabılır mı bılmıyorum kendım ogrencı olsam bunu yapmak ısterdım.

dahası bu kıtaplar kk da bırcok ogretmen oldugundan yola cıkarak soyluyorum okular arasında paslasılır her kıtap lıstesıne bır numara verılır ve ıcerıgındekı kıtap lıste yapılır okullar kıtapları paslasarak farklı bırcok okula kıtap gıtmıs olur hepsı bırbırınden farklı kıtaplar okuyan ogrencıler ıletısım kuramazlar ama aynı kıtabı okumuslarsa konusabılırler ustunde nasıl fıkır ? olur mu dersınız sacma mı dersınız dusunlerını almak ısterım. burdakı bı amacda okulda kutuphane yapmak zor kıtaplar cok ucuz degıl ogrencılerınde durumu cok ıyı degıldır vs kıtaplar tr nın heryerı kolı kolı gezsın kk bır kargo sırketıylede anlasır belkı gelısır proje vs olur mu yaa gece dusunuyordum burdakı yazıları okuduktan sonra :)

Selam herkese...

Kitap fikrine bende katılabilirim...Yerim olmadığı için satmak zorunda olduğum çok kitap var...Listeyi yayınladığınızda bakar bende olan kitapları gönderirim... Yeni alacak arkadaşlar da benim gibi elindeki kitaplardan gönderecek kişilerde olmayanlardan satın alırlar :34::34::34:

Son düzenleme:
elimde olasılıksız ve siyah kan var
okuyanlar sizce hangisi daha çabuk ilerliyo
bu sıralar ağır ilerleyen anlatım kaldıracak kafam yok..

Ben de kitap gondermek isterdim ama malesef evimde kalmiyorum. Butun kitaplarim evde

ooo kampanya bile başlamış :))
benim kitapları öğrencilerim kaptığı için katılamayacağım ama etrafıma sorabilirim umarım ayarlarım bir şeyler
gazetelere yazı yamayı denediniz mi öğretmenim özellikle abbas güçlü bu konuda çok yardımcı olur
ben haymana nın köyündeyken yaptım böyle bir kampanya ve çok işe yaradı
geride küçük te olsa bir kütüphane bıraktım o köydeki okuluma

Selam herkese...

Kitap fikrine bende katılabilirim...Yerim olmadığı için satmak zorunda olduğum çok kitap var...Listeyi yayınladığınızda bakar bende olan kitapları gönderirim... Yeni alacak arkadaşlar da benim gibi elindeki kitaplardan gönderecek kişilerde olmayanlardan satın alırlar :34::34::34:

canlarım kampanyamız yanlış anlaşılmıs sanırım :17:
arkadaşımızın belirleyeceği kitapları alacagız.
daha dogrusu öğrenciler ne okumak istiyorsa onları netten alıp teslim adresine AskInihan ın adresini vereceğiz.
önceliğimiz bu olmalı ki onlarda hevesle beklesinler.zevkle okusunlar.
ama sizlerin dediği gibi de olur.sonuçta AskInihan kütüphane kurmak istiyor.
bir kitap bir kitaptır.ne şekilde olursa olsun.
yardım edebilecek herkesin katılımlarını bekleriz :16:

Son düzenleme:
Tatlım sonsuz teşekkürler sana da:16::16:İşte kitap kurtlarının cömertliği bu:46::46::46:
Bugün müdürümüzle konuştum kütüphanemizi el birliğiyle kuralım dedim.
100 temel eseri alalım dedik. Ve benden de bunların haricinde bir liste istedi, neler olabilir?

rica ederim canım :16::16: umarım kampanyamız güzel sonuçlar verir :16:

Ilknokta.com dan sipariş verdim.
Kadınlar üzüntülü, sinirli olduğu zaman kendini alışverişe veya kuaföre verir ya bende kitaplara verdim.

Ilk defa alışveriş yapıyorum oradan sizce ne kadar zamanda gelir?

bende kitap alıyorum :9: stoklarında varsa hemen geliyor.seviyorum ben netten kitap almayı :34: keyifle oku inşallah :16:

Burada hepinizin huzurunda, daha bir kaç gün önce, 7-8 ay kitap alımına ara vereceğime dair söz vermiştim.
Malesef sözümde duramadım ve ben de İlk nokta Destek yayınları indirimi kitaplarından sipariş verdim.
Sanırım depresyon etkisiyle iyice oburlaştım.
Her kitabın temin süresi belirtilmiş canım. Siparişindeki en uzun temin süresinde temin edilir ve kargoya verilir.
Allah kavuştursun canım. Bakalım hangimiz daha önce kavuşacağız?

ilknokta.com -- kitap dnyas

o sözü bende verdim :17: bir seranad alacagım son.bide çocuklara alacagım.ondan sonra da stoklar eriyene kadar almayacagım yani inşallah :9: güle güle keyifle oku :16:

Son düzenleme:
kulittam listen çok güzel :34: bakalım çocuklar ne isteyecek merak ediyorum :44:

selam kızlarr ilk kitabımı okudum toplamda 3 gun gorunuyor ama aslında 2 gun okuyarak bıtırdım dıyebılırım "Aklından Bir Sayı Tut - John Verdon" kıtabı cookk begenerek okudum polısıye gerılım havasında bır kıtap yazarın ılk romanı ımıs lakın ben cok basarılı buldum keza baska bır romanını daha aldım benzerı gozlerını sımsıkı kapat araya baska bır kıtap alıp daha sonra bu yazara yenıden donecegım. ılk okumaya gece saat 1 de baslamıstım sabah 7 ye kadar elımden bırakamadım dogal olarak bır gun ara vermek zorunda kaldım cok okumaktan gozlerım ve basım agrıdı yatakta :) sonrada oglen gıbı baslayıp aksam ustu bıtırdım sevdimmmm yani.

yelkenlikiz....1... (Aklından Bir Sayı Tut-John Verdon)

seni neden 3 gördüm ki ben :17::17::17: bir dahaki listede düzeltirim :34:

elimde olasılıksız ve siyah kan var
okuyanlar sizce hangisi daha çabuk ilerliyo
bu sıralar ağır ilerleyen anlatım kaldıracak kafam yok..

Grange hayranı olarak Siyah Kan diyorum...

canlarım kampanyamız yanlış anlaşılmıs sanırım :17:
arkadaşımızın belirleyeceği kitapları alacagız.
daha dogrusu öğrenciler ne okumak istiyorsa onları netten alıp teslim adresine AskInihan ın adresini vereceğiz.
önceliğimiz bu olmalı ki onlarda hevesle beklesinler.zevkle okusunlar.
ama sizlerin dediği gibi de olur.sonuçta AskInihan kütüphane kurmak istiyor.
bir kitap bir kitaptır.ne şekilde olursa olsun.
yardım edebilecek herkesin katılımlarını bekleriz :16:

Anlatamadım sanırım...Bende aşkınihan'ın paylaştığı listede elimde olanları gönderirim demek istemiştim...:17::17:

Hafta sonu iki günlüğüne de olsa aşkın kitabını okudum geldim... O dahil oluyor mu :26:

Anlatamadım sanırım...Bende aşkınihan'ın paylaştığı listede elimde olanları gönderirim demek istemiştim...:17::17:

ben anlamamışım sanırım :17::17::17:

Hafta sonu iki günlüğüne de olsa aşkın kitabını okudum geldim... O dahil oluyor mu :26:

aaa hisciğim ne güzel :16::16::16: 2 günde olsa hasret gidermişsinizdir :16::16: Allahım sağlıkla kavuşmayı nasip etsin :16:

kulittam listen çok güzel :34: bakalım çocuklar ne isteyecek merak ediyorum :44:

İnanılmaz heyecan yaptım canımcım. İlk gençliğin ufkunu merak ediyorum. Sanırım onlar listedeki kitapların ve 100 temel eserin çok önündeler.
Gençlere (hey sen de gençsin :3:) çok güveniyorum, onlara çok inanıyorum, onları çok seviyorum. :29:

Kitaplarla sevgi bağını öz iradeleriyle oluştursunlar. Programsız, hesapsız buluşsunlar.

i-3233.gif
ec0b7a2d097d486247392b8434ed2d7b.gif
i-3233.gif

İnanılmaz heyecan yaptım canımcım. İlk gençliğin ufkunu merak ediyorum. Sanırım onlar listedeki kitapların ve 100 temel eserin çok önündeler.
Gençlere (hey sen de gençsin :3:) çok güveniyorum, onlara çok inanıyorum, onları çok seviyorum. :29:

Kitaplarla sevgi bağını öz iradeleriyle oluştursunlar. Programsız, hesapsız buluşsunlar.

i-3233.gif
ec0b7a2d097d486247392b8434ed2d7b.gif
i-3233.gif

Kulitta bu smile ları hangi siteden alıyorsun acaba...:17::17:

Şeytan Ayrıntıda Gizlidir --> Ahmet Ümit

kısa kısa polisiye öyküler. ben Ahmet Ümit okumaya en iyi eserlerinden başladığım için olsa gerek, okuduğum son iki kitap diğerleri kadar zevk vermedi. ama kötü demiyorum, kesinlikle ;)

diltesne --> 2

Back
X