Kadınların Kitap Mekanı

Ben geldim kızlaar:3::3:
Sabah bir bakıp çıktım cevap yazamadım okula gideceğim için.
Bugün birkaç kitap isteği elime ulaştı ama şuna kanaat getirdim bu çocukların kitaplardan haberi yok malesef:26:
Macera demişler, roman demişler isim vermek yerine...
İstedikleri, olsa da okusak dedikleri bir şey yok mu Allah aşkına:26::31:
Bazıları Suç ve Ceza yazmış, Ateşten Gömlek yazmış...Merak ediyorum bunlar bildikleri sayılı roman isimlerinden biri mi sadece diye.beltte
Burası küçük ve doğuda bir yer.
Kitapçı yok, kitap fuarı yok...Ancak bu çocukların ilgileri de mi yok :26::50:
Ne bileyim ben de küçük yerde büyüdüm ama böyle değildim sanki.
Vampir Günlükleri ve Yüreğim Seni Çok Sevdi liste başı şu an:44:
Biz mi bir liste hazırlasak da aralarından seçtirsek ne dersiniz hanımlar?

Bugün birkaç kitap isteği elime ulaştı ama şuna kanaat getirdim bu çocukların kitaplardan haberi yok malesef:26:
Bazıları Suç ve Ceza yazmış, Ateşten Gömlek yazmış...Merak ediyorum bunlar bildikleri sayılı roman isimlerinden biri mi sadece diye.beltte

Merhaba,
öğretmensin sanırım, kaç yaş grubu çocuklar? İStanbul gibi büyük şehirlerde bile aramızda ne pozisyonlarda çalışıp da kitap- yazar adı bilmeyen o kadar kişi var ki, ben şaşırmadım maalesef. Kitap ismi değil de hani hangi konularda okumak istersiniz diye sorsak yine benzer cevaplar gelecektir belki de; kitap önerileri yanlarında konusuyla ilgili çok kısa 1-2 cümle olursa belki başlangıç için ilgilenecekleri konularda daha iyi olabilir motivasyon kaybı olmaması için.

Hoş geldin canım. Kimbilir belki de, insanın sahip olamayacağı şeylere ilgisiz kalması daha doğrudur.
Bu durumda listeyi sen hazırlayabilirsin AskInihancım. Topicteki eğitimci arkadaşlar öneride bulunabilir. :54:

Merhaba,
öğretmensin sanırım, kaç yaş grubu çocuklar? İStanbul gibi büyük şehirlerde bile aramızda ne pozisyonlarda çalışıp da kitap- yazar adı bilmeyen o kadar kişi var ki, ben şaşırmadım maalesef. Kitap ismi değil de hani hangi konularda okumak istersiniz diye sorsak yine benzer cevaplar gelecektir belki de; kitap önerileri yanlarında konusuyla ilgili çok kısa 1-2 cümle olursa belki başlangıç için ilgilenecekleri konularda daha iyi olabilir motivasyon kaybı olmaması için.

Evet, öğretmenim kitapları ilk başta 14-15( 9. sınıf) yaş grubu için düşündük ama sonrasında lisenin kütüphanesine koyalım daha çok öğrenci okusun dedik.
Haklısınız küçük bir bilgi de iyi olur aslında. Konu olarak yazmış çoğu zaten macera ve aşk ağırlıkta:31::31:
Geçen yıl 12. sınıf öğrencilerimden İskender Pala'yı çok sevenler, güncel kitapları takip edenler vardı ama her öğrenci bambaşka bir dünya...
Biraz günümüzün yazarlarını bilmelerinde de fayda var açıkçası.

Hoş geldin canım. Kimbilir belki de, insanın sahip olamayacağı şeylere ilgisiz kalması daha doğrudur.
Bu durumda listeyi sen hazırlayabilirsin AskInihancım. Topicteki eğitimci arkadaşlar öneride bulunabilir. :54:

Hevesinizi kırmış gibi hissettim böyle de:26:
Ne bileyim bu durum beni o kadar mutlu kılıp heyecanlandırıyor ki niye çocuklarda bu his yok diyorum kendi kendime, üzülüyorum açıkçası.
Evet listeyi birlikte hazırlayalım...
Sizlerin de beğendiği, tavsiye edebileceği kitaplar olursa çok sevinirim:17::17:

Hoş geldin!

Hem okuduğumuz kitapları yorumlarıyla paylaşıyor, hem de o ay okuduğumuz kitap sayısını belirtiyoruz her kitap bitişinde. Seni de bekleriz.:42:

canım hoşbuldukk teşekkür ederimm:)
benim şu an okuduğum bir kitap var sürekli kitap okuyamıyorum ama başucu kitaplarımı mutlaka 1-2 sayfa okuyorum...
takipte geç kalmış olabilirim ama şu anda okuduğum kitabım bu,yanında da vazgeçilmezim kahvemm:)

$552579_392676124137373_1408490044_n.webp

Ne bileyim bu durum beni o kadar mutlu kılıp heyecanlandırıyor ki niye çocuklarda bu his yok diyorum kendi kendime, üzülüyorum açıkçası.
Sizlerin de beğendiği, tavsiye edebileceği kitaplar olursa çok sevinirim:17::17:

Hiç olur mu tatlım, heyecanım artarak devam ediyor. Öğrencilerin tavırlarındaki yönlendirme doğrultusunda,
sonuna kadar tam gaz yola devam ediyoruz. Gayemiz onlara kitap okutmak değil, kitaptan keyif almalarını
sağlamak olduğu için temkinli davranıyoruz. Durum al gönderden ibaret olsaydı, kitaplar yola çıkmıştı bile.

Hiç olur mu tatlım, heyecanım artarak devam ediyor. Öğrencilerin tavırlarındaki yönlendirme doğrultusunda,
sonuna kadar tam gaz yola devam ediyoruz. Gayemiz onlara kitap okutmak değil, kitaptan keyif almalarını
sağlamak olduğu için temkinli davranıyoruz. Durum al gönderden ibaret olsaydı, kitaplar yola çıkmıştı bile.

Evet çok haklısın canım...
İyi ki sizin gibi gönlü zengin kitap kurtları var:16::16::16:
Bunları duymak rahatlattı beni gerçekten.

Erkek Dedikodusu 1 ve 2 / French Oje/ T. B.

Dedikodu için en az iki kişi gerekir, ve de bolca malzeme...

Derin ve Pera, birbirini tanımayan iki kadın, ortak bir arkadaşlarının düğününde “bekârlar masası”na düşerler, bu talihsizliklerini sohbetle bastırmaya çalışırken, koyu bir muhabbet başlar. Derin ve Pera’nın birbirlerine anlattıklarını, sırlarını, güldüklerini, ağladıklarını dinlerken masadaki 3. kişi olarak sizin de sohbete dâhil olmamanız mümkün değil. Her türlü dedikodunun döndüğü bu masaya davetlisiniz, bakalım Derin ve Pera neler anlatacak? Neler yaşayacaklar?

Derin’in düğününde bekarlar masasını VIP masaya çeviren, şehrin en gözde bekarı Pera, o gece Can ile karşılaştı mı? Derin’in evliliği nasıl gidiyor? Derin, Cem’in ailesinden kabul görecek mi? Evlilik muhteşem bir şey mi yoksa hayal etmeye bile değmeyecek bir deneyim mi? İlk kitapta yalnız bıraktığımız Pera, gerçek aşkı bulabilecek mi yoksa yine gözde bekar olarak kendini mi avutacak?

Yorumlar çok olumlu. Ben de gençlerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum. :52:

Kılıçlar Adası / Wayne Thomas Batson
Issız ve gizemli bir ada...
Hayal edilemeyecek kadar büyük bir hazine...
Kibir ve gurur...
Bir dostluk ve fedakârlık hikâyesi.
Wallace'ın mürettebatı açlığın eşiğinde. Geminin parçalara ayrılması an meselesi. Üzerinde bulundukları sular tam bir köpek balığı cenneti ve yiyecek bulup gemiyi onarabilmek için sığınabilecekleri tek kara parçası dünya üzerinde yaşayan en acımasız insana ait: kötü yürekli korsan Bartholomew Thorne'a.
Tehlike, entrika, ve ihanet.
Unutulmaz bir deniz macerası

Lise Aşkım / Dilara Akıncı
“İlk aşk, en olmadık anda çıkar karşınıza. Şaşkın öylece dururken, ona gafil avlanırsınız. İşte o andan itibaren; ne elinize-ayağınıza, ne kalbinize, ne de sesinize söz geçirebilirsiniz. Ama ihanetin en büyüğü gözlerinizden gelir. Duygularınızı yüreğinizde saklamayı başarsanız da; aşk gözlerinizdeki çıkış yolunu mutlaka bulur. Bakışlarınız sevginizi haykırır çığlık çığlığa. Sonra elleriniz duracakları yeri şaşırır. Nereye koysanız, sığdıramazsınız.
Midenizde uçuşan kelebeklere, yüzünüzden silemediğiniz komik bir gülümseme eklenir.

Yorumlar çok olumlu AskInihancım. :52:

Aşağıdaki linkten kitapların adını alıp, kitapyurdundan yorumlara bakıyorum canım. Uygun olduğunda inceleyebilirsin.

Kitaplar

Erkek Dedikodusu 1 ve 2 / French Oje/ T. B.

Dedikodu için en az iki kişi gerekir, ve de bolca malzeme...

Derin ve Pera, birbirini tanımayan iki kadın, ortak bir arkadaşlarının düğününde “bekârlar masası”na düşerler, bu talihsizliklerini sohbetle bastırmaya çalışırken, koyu bir muhabbet başlar. Derin ve Pera’nın birbirlerine anlattıklarını, sırlarını, güldüklerini, ağladıklarını dinlerken masadaki 3. kişi olarak sizin de sohbete dâhil olmamanız mümkün değil. Her türlü dedikodunun döndüğü bu masaya davetlisiniz, bakalım Derin ve Pera neler anlatacak? Neler yaşayacaklar?

Derin’in düğününde bekarlar masasını VIP masaya çeviren, şehrin en gözde bekarı Pera, o gece Can ile karşılaştı mı? Derin’in evliliği nasıl gidiyor? Derin, Cem’in ailesinden kabul görecek mi? Evlilik muhteşem bir şey mi yoksa hayal etmeye bile değmeyecek bir deneyim mi? İlk kitapta yalnız bıraktığımız Pera, gerçek aşkı bulabilecek mi yoksa yine gözde bekar olarak kendini mi avutacak?

Yorumlar çok olumlu. Ben de gençlerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum. :52:

Olabilir gibi konusu da ilgi çekiciymiş, yanlış bir mesaj vermeyelim dedikodu filan:1::1:
Ben de bunları düşündüm, okumadıklarım da var ama yorumları güzeldi, sizce?

Hanefi Söztutan- Ciğerparem ( Hala çok severim bu kitabı )
Paulo Coelho – Simyacı
José Mauro De Vasconcelos- Şeker Portakalı
Anton Çehov- Hikayeler
Gelibolu - Buket Uzuner
Mutluluk- Zülfü Livaneli
Jack Canfield/ Mark Victor Hansen Tavuk Suyuna Çorba Hikayeleri
Mustafa Necati Sepetçioğlu- Kilit, Anahtar, Kapı, konak, Çatı serisi
İskender Pala- İki Dirhem Bir Çekirdek
Elizabeth M. Dodge- Gümüş Patenler
Fareler ve İnsanlar

Son düzenleme:
Olabilir gibi konusu da ilgi çekiciymiş de yanlış bir mesaj vermeyelim dedikodu filan:1::1:
Ben de bunları düşündüm, okumadıklarım da var ama yorumları güzeldi, sizce?

Paulo Coelho – Simyacı
Anton Çehov- Hikayeler
Gelibolu - Buket Uzuner
Mutluluk- Zülfü Livaneli
Endişeni anlıyor ve mümkün olduğunca aynı hassasiyeti göstermeye çalışıyorum canım.
İlgilerini çekebilir düşüncesiyle renkli, cıvıl cıvıl, biraz çılgınca şeylere bakıyorum.
Kendi kızım o çağlarda yaşına hiç uygun olmayan OSMAN AYSU korku kitapları oluyarak
kitap müptelası olmuştu. Sanırım seçiminde özgür bıraktığım için 3 - 4 çılgın kitaptan sonra
kendi iradesiyle edebi kitaplara yöneldi. Seçici bir kitap kurdu oldu çok Şükür.
Genç beyinlerin sorumluluğunu taşıdığın için çok seçici olduğunu biliyorum canım.
Gönlüm biraz senden biraz da öğrencilerden yana. (Laf aramızda daha çok öğrencilerden yana. :9: :9: :9: )

Endişeni anlıyor ve mümkün olduğunca aynı hassasiyeti göstermeye çalışıyorum canım.
İlgilerini çekebilir düşüncesiyle renkli, cıvıl cıvıl, biraz çılgınca şeylere bakıyorum.
Kendi kızım o çağlarda yaşına hiç uygun olmayan OSMAN AYSU korku kitapları oluyarak
kitap müptelası olmuştu. Sanırım seçiminde özgür bıraktığım için 3 - 4 çılgın kitaptan sonra
kendi iradesiyle edebi kitaplara yöneldi. Seçici bir kitap kurdu oldu çok Şükür.
Genç beyinlerin sorumluluğunu taşıdığın için çok seçici olduğunu biliyorum canım.
Gönlüm biraz senden biraz da öğrencilerden yana. (Laf aramızda daha çok öğrencilerden yana. :9: :9: :9: )

Ay canım yaa yanlış anlamadın beni umarım, kitabı ben de beğendim, merak da ettim açıkçası, ayrıca biliyorum senin de bu konudaki hassasiyetini.
Dediğin doğru, çoğumuz gençken yaşımıza uygun olmayan nice kitaplar okumuşuzdur ama her okuduğumuzu yaptık mı hayır:1:
Bugün 12. sınıf öğrencilerimin bir kitap hakkındaki yorumundan sonra panikledim ben sanırım.
Sanırım bir narkotik görevlisinin uyuşturucuyu önleme amaçlı yazdığı bir kitap vardı ellerinde. Ve okudukça aslında uyuşturucuyu daha çok merak ettiklerini söylediler.:53::53:
Ben de kitabın asıl amacından bahsedip aldım kitabı:26:
O çağda düşünceler, algılar o kadar farklı olabiliyor ki nasıl yönlendireceğini şaşırıyor insan.
Ama senin seçimlerine gerçekten güveniyorum:34:

Paulo Coelho – Simyacı
Anton Çehov- Hikayeler
Gelibolu - Buket Uzuner
Mutluluk- Zülfü Livaneli
Fareler ve İnsanlar
Bu listeye göre siparişimi hazırlamamı istermisin canım?
''Mustafa Necati Sepetçioğlu'' nun çok sayıda kitabı olduğu için siparişi tamamlayabiliyorum. :40:

Kız kardeşimin kitaplarını doğuda görev yapan bir öğretmen arkadaşıma gönderdiğim için kitap kampanyanıza destek olamıyorum ama bu sene okuması zorunlu olan ve benim ona aldığım kitapları ayırabilirim:3:

Ay canım yaa yanlış anlamadın beni umarım, kitabı ben de beğendim, merak da ettim açıkçası, ayrıca biliyorum senin de bu konudaki hassasiyetini.
Dediğin doğru, çoğumuz gençken yaşımıza uygun olmayan nice kitaplar okumuşuzdur ama her okuduğumuzu yaptık mı hayır:1:
Bugün 12. sınıf öğrencilerimin bir kitap hakkındaki yorumundan sonra panikledim ben sanırım.
Sanırım bir narkotik görevlisinin uyuşturucuyu önleme amaçlı yazdığı bir kitap vardı ellerinde. Ve okudukça aslında uyuşturucuyu daha çok merak ettiklerini söylediler.:53::53:
Ben de kitabın asıl amacından bahsedip aldım kitabı:26:
O çağda düşünceler, algılar o kadar farklı olabiliyor ki nasıl yönlendireceğini şaşırıyor insan.
Ama senin seçimlerine gerçekten güveniyorum:34:

Elbette elbette elbette canım benim seni tam da hissettiğin gibi anlıyorum.
Sınırları koruma çabanı ayrıca yürekten kutluyorum. :46: :46: :46:
Söz sizde değerli hocam. Son kararı vermeye hazırsan listeyi alayım.
Hazır değilsen hiç acelemiz yok meleğim. Araştırmanı rahatça olgunlaştırabilirsin. :54:

Kız kardeşimin kitaplarını doğuda görev yapan bir öğretmen arkadaşıma gönderdiğim için kitap kampanyanıza destek olamıyorum ama bu sene okuması zorunlu olan ve benim ona aldığım kitapları ayırabilirim:3:

Çok seviniriz LadySubarucım. :46:
Kardeşin okuduktan sonra izin verirse, kitaplar projemizin olsun lütfen. :16:

Back
X