Kadınlık Desleri Vol 1

Maariftakvimi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2018
1.742
2.728
133
Günaydın kızlar

Öncelikle açtığım başlıkta gayet samimiyim bu kadar çok kadını fikiri öneriyi bulabilecegim bir alan yok açıkcası cevremdeki kadınlarla da fazla eleştiriye maruz kalacağım için(eleştiriye açığım ama yakınımızdaki insanlar bazen yakınlıga dayanarak kantarın topuzunu fazla kaçırıp kırıcı olabiliyorlar yada o olan özguvenide bitirebiliyor)

Şimdi kızlar derdime geleyim öncelikle sanırın erkek çocuk olarak beklenip kız doğunca erkek çocuğu kalıbına sığdırılmaya çalışılmıs 37 yaşında bir kadınım bu dedigim durumuda yeni yeni algıliyorum çünkü babamın tavırları sanki kardeşlerimin ablalarımin abisiymisim modundaydı
Küçük dışa çok kapalı bi toplumda kızların aşırı baskılandığı bir ailede büyüdüm akraba çevremde öyleydi süslendiysen aranıyorsun demekti bu o yüzden saçımı farklı bi şekilde toplamaya güzel bi toka bile takmaya çekinen bir yapıp vardı yani anladığınız anlayacagıniz fazla dumdüz bir kadınım dişilik kadınlik enerjisi olarak zerre biseyden nasibi almamış gibiyim.
Aydınlanma gec yasanmadı ara ara degişme denelerim olduysada hep bitmemiş ödevler gibi yarım kaldı sonradanda yaşım geçiyor bu yaştan sonra olmaz gibi düşundüm ve şuan o aydınlanmayı tam kalbimde hissediyorum
degişmek istiyorum kızlar ışıl ışıl neşeli keyifli enerjisi yüksek kadınlığı dışardanda hissedilen içinde de hissedebilen bi kadın olmak istiyorum.
Hayatımda hic erkek arkadaşim olmadı benimle tanışmak görüsmek isteyen de olmadi bazen adım atar gibi olanlar oldu onlarda sonradan hiç birsey olnamış gibi geri adim attılar son bir kac sefer şansımi sanal ortamlarda denedin görüsmenin sonrasi olmadi hiç her seferinde cok mutsuz oldum öz güvenim kırıldı ama bu kadar olumsuzluğun nedeninde ben de olmaması gereken birsey var kararina vardım ve artık degisip dönüşmek istiyorum

Giyim kuşam makyaj koku her türlü onerilerinize açığım ama ben bunlar kadar kendinizi kadınlık enerjinizi yükselten kendinize iyi geldigini hissettiginiz seyleride paylasmanizı istiyorum mesela iste küpe takmak bana disilik hissettitiyor yada duşta mum yakmak yada gunluk vucuduma losyon surmek ne bileyim topuklu ayakkabi giymek koku surmek ic dış etken onerilerine açığim mesela partnerkerinizin sizde hosuna giden seyleride alabilirim

Bu arada suan giyim kusam vs ayiracak butcem yok ama kendimi toparlar toparlamaz onun icinde adım atmayı düşünüyorum
Kızlar ben kadın kadınin dostudur kardesidir diye dusunenlerdenim biliyorum ki gornediginiz bir kadinin bile destegi olabilecek potansiyelde kisiler var burda

Benim atladigin detaylar varsa sorarsaniz cevaplarim

Şevval sam benzer hikaye anlatmıstı. Hatta gülbeyaz dizisindeki erkeksiliğini, yasak elma dizisindeki dişiliğinden bahsedip değiştim demişti.
Yaşanıllarınız malesef çoğu türk kadınının yaşadığı şeyler. Ben de çocukken bile toka takamamıştım saçımı farklı kestirememiştim bile. Ülkenin tüm kadınlara bir kız çocukluğu genç kızlık borcu var.
Dişil enerji konusunu malesef bilemiyorum , ama etek elbise giymek pantolon üstý hoş bir gömlek ya da bluz saçlara güzel bir kesim bakım ve açık bırakmak veya hoş şekillerde toplamak. Hafif bir allık ruj günlük makyajı hoş olur. Esasen kadınlar güzel varlıklar bence. Sadece görünüş olarak da değil birinin kahkahası güzel diğerinin duruşu vs vs. Kendi güzelliğinizi keşfedin. Kendinizi olumsuz eleştirmeyin. İmkan varsa terapi alın en azından birkaç seans. Para yoksa bir işe girin çalışın , kendinize para harcayın. Kendinize kıyafet alın kendinizi gezdirin. Bu hayatta ilk sorumluluğumuz kendimiz aslında.

Hemen hemen benzer bir çevrede büyümüşüz. Size en en önemli tavsiyem: dünyaya kız çocuğu olarak geldiğiniz için ne kadar şanslı olduğunuza yürekten inanın, ben öyle yapıyorum. Yaşadığım bütün ayrımcılıklara, baskılanmalara, kadın olduğum için küçümsenmelere rağmen yine dünyaya gelsem yine aynı çevrede büyüyceksin deseler yine kız çocuğu olarak dünyaya gelmek isterim. Öncelikle bunu içselleştirin, bu tavırlarınıza da yansıycak. Onun haricindekiler pastanın üstündeki süslemeler gibi. Topuklu ayakkabı giymeye özen gösterin, illa kaliteli ya da yüksek topuklu olmasına gerek yok. 3-5 cm topuklu bir ayakkabı yeterli. Makyajı abartmanıza gerek yok kendimden yola çıkıyorum sadece bir göz kalemi sürerim o kadar. Kokuya dikkat ederim ağır olmayan vanilyalı kokuları tercih ediyorum. Saçlarınız bakımlı olsun, elektrikli durmasın, uçları çipil çipil durmasın düzenli olarak kestirin bakım yapın onun haricinde saç modelinizin bir önemi yok. Hızlı hareket etmeyin mecbur kalmadığınız sürece. Kadınlıkta biraz ahestelik vardır. Hareketleriniz zarif olsun, örneğin sofrada bir seye uzanırken löp diye atlamayın yavaşça uzanın. Keza oturup kalkarken kendinizi pat diye koltuğa bırakmayın. Ben kendimden yola çıkarak tavsiyeler verdim aklıma gelen olursa yine yazarım. Ha şunu da belirteyim: etrafınızda size mıymıy diyen kadınlar olabilir, yeni gelin gibi süzülüyorsun diye dalga geçenler olabilir. Bunlar aslında içten içe sizin zerafetinizi kıskanıyordur he diyin geçin. Zamanla göreceksiniz kadınlar bile dönüp bakacak size çünkü dişil enerji çekim enerjisidir

Yaşadığınız çoğu şeyi yaşamış biri olarak okudum açtığınız konuyu.Bende daha yirmilerin başında olan bir genç kızım. Lise yıllarımda iki boya sürdüm diye annemden yemediğim azar kalmamıştı. Giydiği bir kot pantolon yüzünden herkesin içinde dedesi tarafından rencide edilen biriydim. Bu ülkenin kız çocuklularına ve kadınlara büyük bir borcu var. Annem sırf açık olduğum için benle yan yana gelmekten utanan bir kadındı. Şöyle bakıyorum da ne çocukluğunu ne de gençliğini doğru düzgün yaşayan biri olamadım hiç.

İnan önceden erkek gibi olmak ovunelecek birşey gibiydi ve çoğunu öyle yetistirdiler, aslında babam kız gibi olmamı çok isterdi ama nedense ben de erkek kardeşlerime oynamayi seçtim sonra bu tavırları ümide biraktim sanırım...öncelikle yaz geliyor zaten sabah günlük duşunu al, güzel kokular sürül bak koku çok etkiliyor, saçını yap( hiç birşey olmazsa köpük falan sur sacina dağınık olmasın) çok fazla kolaylaştıran malzeme var artık,giyim tarzını hemen değiştiremezsin bile birkaç taki al, ilk etapta çelik küpeler, kolyeller falan hazır ikili üçlü kombinler var Gold detayli falan al dümdüz beyaz tsortle bile çok şık duruyor, hafif makyaj yapmaya başla allık ruj mutlaka ekle bilmiyorum dışardan nasıl görünüyorum kıyafet konusunda çok iyi değilim çünkü rahat giymeyi seviyorum inan önceliğim o konuda ama böyle takı ve saç makyajla destekleyince kendimi iyi hissediyorum bence önemli olan da kendimi iyi hissetmem, o şekilde özgüven de geliyor zaten bu tarzımı cevremdekiler de beğeniyor genelde olumlu yorum vs alıyorum

Dişiliğin aslı benim için içten dişi olmak. Kadın gibi görünmek ve dişi olmak arasında çok fark var. Cinsiyetlere göre giyim mevcut enerjileri dengeler evet doğru ama içteki hisler o enerjiyi düşürmeye devam eder. E dişi gibi giyiniyorum, saçımı yapıyorum, cilveliyim niye hala olmuyor diyen bir çok arkadaşım var. Dişi öncelikle alıcı olmalıdır. Bize o kadar şunu isteme bunu isteme dediler ki isteyemiyoruz. Hayatımızda bolluk olabileceğine inanmıyoruz. Evrensel sistemdir bize fırsatları sunan , diğer kişilerle bizi karşılaştıran. Dişi, evrensel sistemin ona istediğini vereceğini bilir. Dişi savaşmak zorunda değil sakin , huzurlu ve şükür frekansında kalmalıdır. Saydığım duygular dış etkenlere bağlı değil bizim hissetmeyi seçtiğimiz hallerdir. Dişi yavaştır, acelesi yoktur, emindir. Kendini sever ve değer verir. Bakın elinizi hızla sağa sola sallayın. Bir de yavaş yavaş sağa sola doğru hareket ettirin. Aradaki farkı mutlaka hissedeceksiniz. Yavaşladıkça evrenle uyumlu hale gelirsiniz. ( Erkekler için tam tersidir) Yalnız bu yavaşlık mıymıntı yavaşlığı değil.Bedeninizde beğenmediğiniz şeyleri kabul etmelisiniz. Değiştirmek istediklerinizi değiştirmeye niyet edip çaba sarf etmelisiniz. Arzuladıklarınıza ulaşmanızı engelleyen inanışlarınızı bilinçaltı çalışmalarıyla değiştirmelisiniz. Dişi evrensel sistemden ne istiyorsa ona niyet edip hayatına devam eder. Ama bu süreçte negatif duygu yok. Bekleme yok. Çünkü ben siparişimi verdim ve mutlaka gelecek.( Kesinlikle geliyor) Vakti geldiğinde istediğim şey karşıma çıkar ya da ona ulaşmam için yollar açılır. Benim tercih etmem o yola girmem ya da çabalamam gerekir. Dişi alıcıdır. Başlangıç olarak bunları bir düşünün, kıyafet olarak da siz nasıl giyinmek istiyorsanız öyle giyinmelisiniz. Örneğin benim arkadaşım leoparı çok sever ama ben sevmem giydiğimde hiç dişi hissetmiyorum rahatsız oluyorum. Ben de tül, dantel severim o da onları giyemez. Kişiden kişiye göre değişir.

Doğuştan getirdiğiniz dişil enerjiniz yoksa (benim de yok),en çok eril enerjisi yüksek bir adamla ilişkide olduğunuzda yükseliyor. Sürekli Seyit Onbaşı gibi hayatta tek başınıza mücadele ettiyseniz dişil enerji pek olamıyor.

Bunun dışında giyim kuşamla olacak bir şey değil bence. Ben topuklu da giyinsem eril hissediyorum:)

Benim de ilk 2 abim doğunca anne babam kız hasretinden saçlarını uzatmış renk renk elbiseler dikmişler Allahtan eril enerjileri kaybolmamış.
El ayak tırnak bakımı topukluda yürüme deneyimleri, saçınıza boya bence güzel olabilir ilk başta

Ben kapalı bir kadınım,oje süremiyorum,ama ojenin dişil enerjiyi yükselttiğini düşünüyorum

Ruhla ilgili bir şey bu
Yüz kere dünyaya gelsem yüzünde de kadın olmak isterdim. Çok seviyorum kadın olmayı
Ama ben kız çocuk olduğum için bana ikinci sınıf davranmayan, okumuş bir anne baba tarafından büyütüldüm
Cahil bir evde büyümedim. Sizinkiler baya cahil. Toplum gibi.

Öncelikle dişil enerji zart zurt diye moda edilen şey şunlar olmamalıdır:
  • asalak gibi erkekten sürekli maddi beklenti içinde olmak
  • hayatta hiçbir haltı becerememek ya da beceremiyormuş gibi davranmak

Çünkü bunları yaparsanız, para avcısı cahil bir asalak ve beceriksiz bir mal gibi görünürsünüz

Ne yapmalı?
- özgüven. Kendinize yatırım. Yüzme dersi mi alırsınız, dans dersi mi alırsınız, size kalmış. Paranız yoksa çılgınlar gibi entelektüel birikim. Ki böylece konuşacak konunuz olsun. Son diziler, örneğin polisiye seviyorsanız bunun üzerine sohbet edebilecek birikimde olun. Kişisel gelişim olmayan gayet kaliteli kitaplar okuyun. Belgeseller. Yani boş kafa olmayın

- iyi hissettiren saç ve hafif makyaj. Çok yazılmış. Katılıyorum buna.

- kilo probleminiz varsa derhal zayıflayın. Yoksa da düzenli sporla sıkılaşma. Yürüyüşünüz bile değişir

- ben hafif makyaj yaparım ama topuklu ayakkabı çok severim mesela. Bir kaç kat artırıyor şıklığı

- çok güzel ama enerjisi çok düşük kadınlar gördüm. Mesele aura. Bunun için de altyapı olması lazım. Boş özgüven çok komik görünüyor. Kendinize yatırım bu nedenle önemli

- az konuşun, sakin konuşun ama ilgi çekici bir muhabbetiniz olsun

İnstagramda çok güzel hesaplar var, tarzınıza uyan hesapları bulup onları takip edin derim. Dişil enerjim var mı bilemem öyle geyşa falan değilim yani. Kur yapmayı falan filan bilmem. Ama içten olmanın, doğal ve kasmamanın önemli olduğuna inanıyorum. Samimiyimdir, sevdiğimde bakışlarımla bile hissettiririm. Büyük güzel küpeler, ona uygun hafif bir makyaj (far, rimel, göz kalemi kullanıyorum ben, kaşlarımın altını ten rengi fark ile hafiften de parlatırım ki daha aydınlık dursun, hafif bir parlatıcı da şahane olur). Bir de uyumlu giyindin mi oldu bitti. Ben sade ve spor giyinirim. Spor ayakkabı, koy, atlet, kolye, küpe ve hafif makyaj benim için yeterli.

Saçlarım bakımlıdır, ısı kullanmam, Brezilya fönü yaparım, kuruttuktan sonra mutlaka bakım yağı kullanırım. Saçlarını paylaşan hesaplar var ya işte şu bakımı yaptım, şunu kullandım falan böyle saçım oldu. Benim saçım hep öyledir. Çünkü beslenmeme dikkat ederim. Saç bakımı çok basit bir şey zaten. Şampuan- bakım kremi - saç kremi bu kadar. Kuruttuktan sonra da uçlarda argan yağı bitti gitti.

Giyim kuşam için ise ben öyle çok kombin yapabilen bir insan değilim, içinde rahat hissettiğim güzel olduğunu düşündüğüm şeyi giyerim. Sizin öyle bir hissiyatınız yoksa Instagram’dan hesap takip Edip kapsül dolabı araştırmanızı tavsiye ederim. Kapsül dolap çok mantıklı bir fikir ve giyinmeyi bilmeyenlere yol gösteren bir şey bence. Sonradan dolabınızı genişletebilirsiniz.

Spor yapın mutlaka, yürüyüş gruplarına katılın. Ne kadar sosyalleşirseniz o kadar çok çevreniz ve arkadaşınız olur. Kendinizi daha rahat hissettiğiniz bir ortamda karşınıza da çok hoş birini çıkacağına inanıyorum.

Dişil enerjisi olan biriyim ama yine de sosyal medyada dişil enerjisini yüksek bulduğum kadınları takip ediyorum. Onların kombinlerine, takılarına bakıyorum. Makyaj tüyolarını takip ediyorum. Aynada kendimi güzel bulduğum zaman kendimi iyi hissediyorum. Bu da cilt bakımı yaptığımda, saçımı istediğim model yaptığımda oluyor. Kendimi sevip beğendiğim zamanlarda kendimi daha dişil hissediyorum diyeyim. Sen de kendinde neler sevdiğini, aynaya baktığın zaman kendini beğendiğin halini keşfetmelisin

Bana bu aydınlanma yıllar önce gelmişti. Çocukluk arkadaşım var ve rütbeli bir asker. Ankara'daki yolum düşünce Yemeğe çıktık ve gittiğimiz yere bakan, millet vekili vs. Çok gider yani üst tabakanın uğradığı yerdi. Arkadaşımın statüsü, orayla bağlantısı yüzünden gitmiştik.

Benim tavuk kanat yemeği sevdiğimi çok iyi bilirdi ana yemeğin yanına onu söyledi ve Allah var çatal bıçakla nasıl yenir vs. Demiştim içimden. Yemek gelince peçeteyle ucundan tutup, eliyle yedi ve hadi yesene dedi.

Arkadaşım hani görgülü kuralı bilmeyen birisi değil. Ben çekindim açıkçası ve bana "Çevrendekiler senden üstün değil, çevreyi rahatsız etmediğin sürece kendini sınırlama bu ortamda en değerli, en güzel, en elite kişi sensin ve sen önemlisin " minvalinde bir konuşma yaptı.

Sonra dedim ki, "Evet bunları seçen benim, benden üstün değiller, ben önemli birisiyim"

Bu, hayatımın her noktasına yansıdı ve önce "Ben" demeyi öğrendim. Evim dağılabilir ama o an kendime bakmam lazımsa önce kendimi ön sıraya aldım.

Kendini sevdiğin an o enerjin otomatik yükleniyor. Evimizde makyajlı gezmiyoruz ama pijamayla dolaşmıyoruz. Temiz ve fresh ol, günlük mist kullan, saçlarını tara, nemlendirici vs. Bu bile etkiliyor.

Dışarda ise çalıştığım için daha klasik kıyafetler giyiyorum ama maskülen şekilde değil. Yürürken dik yürümek, dik oturmak, kalkarken naif bir şekilde kalkmak vs.

Eller mesela manikürlü ise mesela evrak imzalarken bayanlar bile elime odaklanıyor. Kurumuş, bakımsız bir el bile kötü etkiliyor.

Parfümü teninize uygun seçin ve mevsimlere dikkat edin. Mesela bizim toplumda şöyle bir algı var "Baskın koku çok güzeldir" yazdı mevsiminde böyle bir koku duymak beni bile rahatsız ediyor. Oryantal, baharatlı ve odunsu kokular daha çok kış kokusu.

Ben yazın çiçek ve vanilya tercih ediyorum. Meyveli olanlar sanki daha lolita tarzı geliyor.

Bu ufak tefek değişiklikler bile gayette etkili şeyler. Dolu dolu makyaj yapmak özellikle yaz mevsimi özel bir gün değilse itici duruyor. Yani ic güdüsü bile kendiniz belirleyebilirsiniz.

Ben güzel bir kadın olduğumu düşünüyorum ilgi de çekerim ama dişil enerji özellikleri yok mıymıy değilim çalışırım nazlı değilim sinirliyim vs inanmıyorum bu yüzden buna çok saçma geliyor. Auraya inanıyorum bazı insanlar yüksek auralı. Ysşadığınız baskıları yaşayan ama erkeksi olmayan bir sürü kadın vardır. Tamamen insanın kişiliği ile alakalı bence. Flört uygulaması dene. Onun dışında para şart maalesef. Evde yüzüne yoğurt sür saçına yumurta olayı değil. Yaş neredeyse 40 profesyonel bir yardım alın cilt için psikoloji için. Topuklu topuklu denilmiş her ortam topukluya müsait mi? Kilo var mı? SaçlR ne durumda

Ben Oje sürmeyi seviyorum, ayak el tırnaklarım hep kırmızı ojeli hemen hemen. Saçım uzun, taramak açık bırakmak hoşuma gidiyor, güzel kokulu kremler sürerim saçıma, hem de yumuşacık oluyor. Dar bluzlar, topuklular giyince kendimi daha kendimden emin hissediyorum mesela. Hareketlerim şansıma gençliğimden beri zarif, eşime göre de nazlı, cilveli biriyim ama bana hiç öyle gelmiyor.

Giyim, kuşam, bakım.. bunlar kolayı. Asıl zor olab dişiliği kabul, sevme.. bunların terapi ile toparlanacağını düşünüyorum. Güzel bakımlı bir kadınım kendimce, yaşım 38 benim de, ha canımın istediğinin koynuna rahatça giremiyorum yine de hala (diğer asgari şartları sağlayan herkes tabi sıradan insanlar değil)
Terapi zor ve maddi açıdan külfetli bi süreç, onu kenara koyup ciddi değerlendirin bence öncelikle.
Sonrası içte dışa; temiz beslenme, ağırlık çalışmaları-spor yani, meditasyon eklenebilir rutine bide kesinlikle..
Sonra cilt bakımı; temizleme, nemlendirme, güneş kremi ile koruma, aksatılmayacak temel şeyler.
Saç bakımı olmazsa olmaz.. bunla ilgili burda bile rutinler vardır.
Bunlarla başlanabilir bence..
Okumak, gezmek, dil öğrenmek.. kendini geliştirmek en iyi özgüven çalışması olmazsa olmaz tabi.. bunları önerebilirim naçizane..

Söyledikleriniz o kadar güzel anlamliydi ki okurken bana kendimi cok iyi hossettirdi aslinda kiyafetin etegin farkettirdigini duymustum ama sanki hic yapmadığım seyler ustumde abes duracakmis gibi geliyor yine bu konuda o tabulari asmaya calisacagim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…