- 22 Temmuz 2013
- 1.228
- 668
- 198
- Konu Sahibi esrazambak
-
Babami yeni kaybettim,bu gece babama yasin okuyacam..bolbol dua edecem,namaz kilacam..allahim gunahlarimizi affetsin,hepimizin dualarini kabul etsin.amin.
kızlar ya çok önemli bir sorum var...
demin hastalandım...
kayınvalidem de demişti ki hastayken hiçbir dua edilmez...
ben bu gece dua edemiycekmiyim...:26:
salavat çekicem
şükür namazı ve hacet namazı kılıcam.
kuran okuyacağım.
dua edicem.
esma çekerim.
kızlar ya çok önemli bir sorum var...
demin hastalandım...
kayınvalidem de demişti ki hastayken hiçbir dua edilmez...
ben bu gece dua edemiycekmiyim...:26:
Kadir gecesi ve ben yine reglim:'(
melissadan canım kayınvalidenin dediği dua sureler gibi geldi bana. dua edebilirsin yani isteklerini Allah a söyleyebilirsin tesbih edebilirsin.. sadece Kuranı Kerim den ayet okunmaz..
Alimler : " Hayızlı kadının her namaz vakti için abdest alarak namaz yerinde o namazı kılacak kadar oturması, adetini unutmamak için tesbih ve tehlil (Lâ ilâhe illâllâh) ile meşgul olması müstehabdır." demişlerdir. Bir rivayette: "bu kadına evvelce kıldığı namazların en güzelinin sevabı verilir." buyurulmuştur.
Adet döneminde yapılabilecek ibadetler nelerdir?
Kadınların namazsızlık halleri eğer Ramazan, kadir gecesi, bayram, kandil.gibi şerefli ve kıymetli, müminlerin günahlarının bağışlanacağı ve derecelerinin yükseleceği mübarek vakit ve zamanlara rastlıyacak olursa, o mümin ve müslüman kadınların kalblerindeki niyetlerine göre "Her kişiye, muhakkakniyetinin hakkı verilir" hadis-i şerfleri gereğince, o hayırlı günleri ve geceleri ibadetle geçirmek niyetinde idiyseler, şüphesiz ki, o mübarek ve güzel günlerin ve gecelerin rahmet ve bereketlerinden nasiplerini hem de eksiksiz olarak alacaklardır. Çünkü kadınların bu namazsızlık halleri, ellerinde olmayan bir özür kabilinden olduğu ve kendi istekleriyle olmadığı için mahrum olmalarını gerektirmez. Niyet, söz ve amelden hayırlıdır; çünkü söz ve amele gösteriş karışabilir, fakat niyete hiçbir şey karışamaz.
Bu dönemlerde kadınlar, Kelime-i Şehâdet, Kelime-i Tevhid, istiğfar, salavat-ı şerife gibi tevhid ve zikir cümlelerini bir veya birden fazla okuyabilirler. Ayrıca bu dönemlerinde her namaz vakti abdest alıp seccadelerinde o namaz süresi kadar oturup tesbihat ve duayla meşgul olmaları da , onlara kıldıkları en güzel namazları kadar büyük sevap kazandırır.
salavat çekicem
kuran okuyacağım.
dua edicem.
esma çekerim.
canım hacet namazı nasıl kılınıyor anlatır mısın???
hmm ayetel kürsi nas felak okuyamıyormuyum bu dönemlerde?
Kadir gecesi ve ben yine reglim:'(
salavat çekicem
kuran okuyacağım.
dua edicem.
esma çekerim.
hacet namazı iki rekat oluyor muydu birde arkasından istihare namazı kılsak olur mu istihare 2 rekat mıydı birde nasıldı bilen var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?