benden kat kat güzel görümcemin cümleleri :
ay sen hakkaten çok zayıfmışsııın( ilk tanışma ilk cümle )
doğumda "kapkara bir çocuk doğurmuş " (oğlum kumral ve bembeyaz)
"Abi bu gün bir kadın geldi. Kızı bana benziyodu yeşil gözlü sarışın.Çok güzeldi."(nışan alışverişi sırasında)
bir komşumuz "ay seni alan adama acıyorum sana yatakta git git diyecek." ( çok sıkıntılı bir dönemden geçmiş zayıflamışım.Hasta da olabilirdim.Eşim hiçbirzaman böyle bir cümle kullanmadı.çok da arzuladığını söyler.)
Ortalama bir güzelliğim var.Kolay kilo veriririm.hep zayıftım.Bazen kendimi çirkin bulduğum da olur.Ama hiçkimsenin kalbini kıracak cümleler söylemedim , hatta düşünmedim de .
Bu cümleleri söyleyen insanların hepsi çok güzellerdi.
Yani benim güzelliğim onlardan aşağıda.Eğitimim de çok zorlanarak çok emek vererek yaptığım birşey.İsteselerdi emek verselerdi kendileri de yapabilirlerdi.
yani ortada kıskanılacak bir durum yok.Resmen aşağılama var.E tamam belki yeterince güzel olmayabilirim de bunu niye yüzüme yüzüme söylüyosun ki .Hem ben sana ne yaptım.Kendi halinde çabalayan bu hayatta çok az dayanağı olan bir insanım.Böyle yapmak yerine düğün nışan döneminde yardım edebilirlerdi.Belki kıyafet konusunda yardımcı olsalar sıkıntılı dönemlerimi daha kolay atlatabilirdim.Nışan döneminde aldatıldığımı öğrenmiştim.O travmayı yaşadığımı bildikleri halde kendi güzelliklerini vurgulamak zorunda değillerdi.Eşimi yanımda süze süze bakmak zorunda değillerdi.
Hepsi çok güzel zaten.Bu hayatta çok büyük bir avantaj zaten.Bir de demeleri yok mu Allah çirkin şansı versin diye.Çirkinlerin ne şansı olabilir bu dünyada .
Erkekler en ufak birşeyde başkasına bakarken , hatta giderken kadınların kendilerine güvenli olmalarını bekliyorsunuz?Kötülük kadınlar da mı sizce? erkekler sadece kalplerimize mi bakıyor?Eğer eşiniz sizden başkasına daha güzel diye bakarsa bir gün ancak o zaman çaresizliği anlarsınız ve kıskanırsınız.Ya çok çok dürüst insanlara denk gelmişsiniz yada henüz sizden daha güzeli karşılarına çıkmamış.Kadınlar ne travmalar yaşıyor.
Belki de bana hep görgüsüz güzeller denk geldi.Belki de eş konusunda çok çok şanssızdım.Ama taaa gönülden eskiden herkese karşı çok çok iyi niyetliydim.Artık herkesle mesafe koyuyorum zarar vermesinler diye.