Kafa vurma sorunu

Aah aaahh benim kizim 3 bucuk yasinda bizde 2-2.5 yaslari arasinda ayni bu sorunu yasamistik.. cocuk pedagoguna gittik.. aynen dedigin gibi hayir dedigimizde kafasini vururdu oyle boyle degil kendine zarar verirdi resmen.. ve sonralari hicbisey demesekde durduk yere kafasini yere vurur duvara masaya neresi olursa sert vurur canini yakar aglardi cok hircindi.. pedagoga gittik bize sakin inatlasmayin asla kazanamazsiniz dedi ve mumkunse evde tv tablet telefon sizde dahil cocugun yaninda asla acmayin bi sure sizin elinizdede gormesin tv de acmayin dedi.. sadece cocugunuzla ilgilenin oyunlar oynayin cok sikilirsaniz goruntu olmicak sekilde muzik acin sadece ses duyulsun evde dedi.. bizde aynen oyle yaptik arada bir muzik actik kolonlarimiz var evde telefondan bluetooth la baglanip muzik actik sesi kolonlara verdik telefon bilgisayar tablet sakladik hep.. sadece kizimla oyunlar oynadim bebekleriyle evcilik oynadik nebiliyim
muzik actik oynadik.. 2 ay kadar boyle devam ettik yeri geldi tabii hergun olmasada disarida ciktik.. ben calismiyorum evde oldugumdan kizimla iyi vakit gecirdim.. bu surede bana asiri baglandi hani normaldede baglidir ama ekstra baglandi :)) ama hircinligi gitti kafasini vurma isinide birakti.. bu surecler cok zor biraz sabir ve ilgi gerekiyor hele ki boyle durumlarda ekstra ilgi gerekiyor.. ben 2 ay boyunca sadece 1 saat telefonu elime alip internete bakinabildim yada tv izleyebildim hos tv ye hic bakamadim desem yeridir :)) uyudugu zamanlar iste 1 saat gunduzleri anca :)) geceleri de yorgunluktan hepberaber uyudugumuz icin ne tv ne internet bi muddet uzak oldu bana sadece kizimla ilgilendim oyun oynayalim dedi oynadik park dedi gittik oyle istee :))

Annesi varken de aynı bu şekildeydi.
Yani annesi yanında yok değil diye değil

Ne mutlu size ki geçmiş.
Bizimki inanılmaz hırçın ve nasıl desem asabi bir çocuk.
Evet bir süre hepsinden uzak tutmak lazım cidden.

Doğum yaptığında eşimin iş arkadaşları ziyarete gelmişti.
Birinin eşi aynen bu böyle bir durumdan bahsetmişti. Öyle manyakça bir şey yapmış ki çocuk bir daha vurmamış kafasını sağa sola.
Zannedersem kadıncağızın da psikolojik problemleri vardı.
Küçücük çocuğa resmen korku filmi yaşatmış.
Çocuğu sinirlenip kafayı sağa sola vurmaya başlayınca bu da başlamış vurmaya,bağırıp çağırıp çığlıklar atmış. Hızlıca kafasına kırmızı boya sürmüş.
Dehşete düşen çocuk kalakalmış.
Ya bunu gülerek anlatıyordu.
Allah'ım lohusa halimle tüylerim ürpermişti.
Bilinçli olmak başka bir şey velhasıl. İlla ki vardır bir yolu. Bir pedagog çözüm bulamadıysa başkası bulur elbet. Allah yardımcınız olsun.

2 yaş sendromunu araştırın canım , uzman desteği almanız gerekebilir.

Merhaba. Son zamanlarda toksik yük ve ağır metallerle ilgili okumalar yapiyorum. Toksik yükün miktarına bağlı olarak çocuklarda hiperaktivite, baş vurma, otizm, alerji gibi rahatsizliklar gözlendiğini okudum. Doğumda anestezi, suni sancı almis annelerin bebekleri belirli bir toksik yükle doğuyormus. Üzerine aşılardaki ağır metaller ve kullanılan ilaçlar, deterjanlar, gıda katkı maddeleri, hava kirliligi toksik yükü artırıyor. Toksik yük azaltildiginda sebep olduğu rahatsızlıklar zamanla tamamen iyilesebiliyor.

Toksik yükü detoksla azaltmak mümkün. İnstagramda @glutensizdunyacom hesabında banyo detoksu adıyla, @organik_anne hesabında aşı detoksu adıyla yer alan gönderilerde detoksun ayrıntılarını bulabilirsiniz. Kendi detoks deneyimim çok olumlu. Bebeğimin alerjisi detoksa başladıktan sonraki 3 ay içinde yüzde seksen iyileşti. Denemekte fayda var.

Bebeklerin 20% yaparmış bunu. Erkek bebekler de 3 kat daha fazla görülürmüş. 18 ay civarında başlayıp genelde 3 yaş gibi son bulabilir.

Otizm de dahil olmaz üzere (zaten bunun için hekime gidilmiş) bir çok sebebi olabilir:

- Rahatlamak için
- Diş çıkarırken ve ya bir hastalık geçirirken
- Eğer istemediği bir şey oluyorsa o an, kendini ifade edebilmek için (ki yiğeniniz sözlü bir şekilde ifade edemiyormuş kendini)

Yani evet, görmeseniz de bu çok çok yaygın bir durum. 100 bebekten 20sinde var. Büyüdükçe geçecektir, özellikte 3 yaşlarında:)

Ben bununla ilgili birkaç pedagogun müdehale edilmemesi gerektiğiyle ilgili uyardığını okumuştum. Kendisine zarar vermenin karşısındaki kişiyi üzdüğünü, onun gardını düşürdüğünü gördüğünde daha sık başvuracağı bir yöntem haline geliyor. Bunu pekiştirmiş olabilir mi anneniz yada yengeniz? Vurduğu zaman engellemeye çalışmak yada istediği her neyse yerine getirmek gibi.

Benim oglum da suan 28 aylik o da vuruyor biseye sinirlenince bende cok uzuluyorum.konustugu halde sinirlenince vuruyor.bi care bulamadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…