- 14 Nisan 2013
- 2.182
- 2.122
- 333
- Konu Sahibi AnlatmayaGerekYok
-
İstanbul'u bilmiyorum da ikisinin ortasında bi yer yok mu (köprüye taşının dermişim :)) hani ikinizin de 1 saatte ulaşacağıKızlar kafam o kadar karışıkki... Uyuyorum uyanıyorum napıcağımızı düşünüyorum. İşle ilgili daha yeni konu açmıştım. Bazı iş haklarımız elimizden alındı buna karşılık zam yapıldı isteyen kalacak isteyen haklarını alıp ayrılacak. Buraya kadar sorun yok ben maaş yükseltildikten sonra kalmaktan yanaydım. Ancak eşimin de iş yeri taşınıyor.
Şöyle anlatayım Avrupa yakasında oturuyoruz ben Yenibosna'da çalışıyorum eşim de Anadolu yakasında Uzunçayır'a yakın bir yerde çalışıyor. İlk evlendiğimizde eşim ben gidip gelirim metrobüsle bu yüzden Avrupa yakasında oturalım demişti öyle anlaştık. Ancak şuan şirketleri Kartal'a taşınıyor (Kartal metrosuna 1 2 km uzak bir yer imiş) Onun maaşı benden daha iyi, ortamını seviyor rahat alıştı. Ancak bende burada rahatım hazır maaşıma da zam yapıldı. 9 aylık evliyiz daha tam olarak borçlarımız bitmedi, ev bulma, iş arama, ev taşıma bunlar bir sürü iş... Kafam allak bullak. Hadi ayrıldım bu ay sonunda aldım tazminatımı vs o zaten ev taşıma sürecinde gidecek, borçlar duruyor
Eşimin yeni iş yerine 500 T gidiyormuş Edirnekapı'dan binip gitse en az 2 saate gider 2 saate döner günde 4 5 saati yollarda katlanılır gibi değil. Bende Anadolu yakasında işlere bakıyorum, taşınsak buradaki işime devam etsem benim için eziyet. Kaldım ortada. Eşim gidelim taşınalım idare ederiz düğün takılarımız var onları bozdururuz bu borçlar için diyor. Biliyorumki paraya sıkışsam ailem de destek olur hep arkamızdalar. Siz olsaydınız ne yapardınız? Taşınıp yeniden mi başlardınız her şeye? Yoksa eşim gitsin gelsin benim düzenim değişmesin mi derdiniz? HELP!
Anadolu yakasında iş bulunca taşının. Olmaz mı öyle?
Eşiniz bir süre idare etsin git gelle, bir iki ay içinde iş bulu geçersiniz o tarafa.
İstanbul haritası yolladım :) ortası imkansızİstanbul'u bilmiyorum da ikisinin ortasında bi yer yok mu (köprüye taşının dermişim :)) hani ikinizin de 1 saatte ulaşacağı
eşiniz uzunçayıra gidiyomuş zaten
metrobüs +metro yapacak şimdi
taşınmayın
zaten metro metrobüs yapıp yürüyordu iş için ama şimdi o kadıköy kartal metrosuna binip en son durakta inip epey yürüyecek metroya çok uzakmış şirket bir 500 t geçiyormuş o bölgeden. mahrumiyet bölgesi gibi! ama işyerinde herkes anadolu yakasında oturduğu için bir sorun yok diğerlerine göre
efsane 500 t hat mıistanbuldan sivasa gitmekle eş değer bence o hattı kullanmak.Onun dışındaki alternatiflerde içinize yatmıyorsa taşınmaktan başka çare yok
Bence tasının.
Çok uzak ya.
ay 500Tyi görünce istemdışı güldüm :)
gitmediği yer yok heralde.
bence evlilik herşeyden önemli.
iş bi şekilde bulunur.
siz anadoluda iş bakmaya devam edin.
canım yıllarca gidip geldim ben, yolum 1 saat sürüyordu.
sonradan işe yakın bir yere taşındım, ve dedim ki yıllarca kendime eziyet etmişim.
şimdi bazen servisi kaçırsam bile taksiye biniyorum, 8 TL ye iş yerindeyim. oh değme keyfime.
inan yorulmuyorum bile işte, yol ne kadar yoruyormuş beni demek ki.
eşim 2 ay gitti geldi, onun yolu servisi olmadığı için 2 saate kadar uzuyordu.
ve kendisi istifa etti,
erkek milleti bizim kadar dayanıklı değil vesselam.
bence İstanbul trafiğinin yarattığı stres para ile vs ödenecek gibi değil, insan hasta oluyor bir-iki yıla gerçekten.
o yüzden tavsiyem taşınmanızdan yana.
ama iş bulana kadar da eşin idare etsin, neden hemen senden istifa etmeni bekliyor ki.
sen de iş bul, daha sonra uygun yerde o şekilde ev tutun, yoksa senin bulacağın iş yine evine uzak olabilir. Tamam aynı yakada olursun ama bazı güzergahlarda hep trafik oluyor, ne gerek var.
Avrupa yakası, Anadolu yakası ayrımını sen yap, ben Anadolu yakasını sevenlerdenim :)
Çok teşekkür ederim yorumun içinişle ilgili bir sorunum oldu aynı şirketteyiz ama işverenimiz değişti bu yüzden eski yer beni çıkarıyor eğer mayıs ayı itibariyle çalışmazsam şirket bana tazminat ödeyecek ve işsizlik maaşım bağlanacak bu yüzden eşim de çık diyor. Kartal civarında metroya yakın bir yerde otururuz diye konuştuk ama oraları hiç bilmiyorum kayınvalidemler karşıda Ataşehir tarafında bi orayı biliyorum. Bir de iş bulup ayrılıp çıkarsam ev bulma taşınma çok telaşlı olur diye düşünüyorum. Benim eşim de 9 aydır Avrupa'dan Anadolu'ya geçiyor metrobüs metro marmaray çok geriliyor, şimdi Kartala taşındılar tam olarak geçmediler mayıs 15te yeni yerlerinde yani Kartal'da olacaklar, Kartal Soğanlık'taymış.
hımm işsizlik maaşını unutuyorum ben.
hem de tazminat alacaksın.
o zaman bence de çık.
bir dönem işsizlik güzel olur bu şartlarda.
hem ev tutma zamanları telaşı sıkıntı olmaz dediğin gibi.
ben de Kartal tarafını çok iyi bilmiyorum maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?