• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam biraz karışık sanki

casper10

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2011
407
27
318
İstanbul
Kızlar ikinci çocuğuma hamileyim son ayimdayim oldukcada rahatsızım. Hamileliğimin neredeyse tamamını kalabalıkla kalabalığa yemek hazırlama topla pişir yikayla gecirdim. Bu sene nasıl bir sanssa önce eşim ameliyat oldu sonra babam sonra kayonpederim hepsinin bakımı misafirlugi onların gelen misafirleri ustumden gecti. Çok yorgun bir hamilelik gecirdim. Şimdide çok rahatsızım kan degerlerim vs vs çok düşük sabahlara kadar el kol ağrısından uyku uyumayı unuttum artik. Kendimi hiç iyi hissetmiyorum . Gorumcemin bir kızı var doğduğundan beri kaynanam büyütmüş 18 yaşına kadar getirmiş sagolsun. Evlendim evleneli bu kizin yatı sorumluluğunu hep bana attılar. Bende hep baktım her zor zamanında maddi manevi yanında oldum. Her zamanda der yengem değilde sanki annem gibi oldun diye. Ama bu kız büyüdükçe haliyle sorunları da arttı psikolojisi iyice bozuk bir kız oldu. Tipik ergen hemde çekilebilir cinsten değil. Kaynanamlar her sene yazın köyde kişi İst geçirirler ayrı kendi evleri var . Ama onlar koydeyken hiç benim fikrimi sormadan kızı direk bana bırakırlar. Aylarca ben bakarim. 18 yasinda ama hicbir is yapmaz zorlan yaptiririm yapmasa daha iyi der lanet edersin. Haftads bir zorla banyo ettiririm. Asla yikanmaz anca giyinir makyaj yapar boyanir oje surer bunlari yaparken de ne hali kalirkne koltuk. Defalarca konustum anlattim. Bana tamam tamam dedj gene bildigini yapar. Kaynanama anlattim asla toz kondurmaz evde hic oyle degil der. Ama inanin ne zaman kaynanama gitsem wv hep pistir. Kalkar bir sefer dolap silerim bir swfer baska bisi yaparim. Eşim desen hiç karışmaz bu sene memlekete gidicem dedim kızı kaynanamla köye gönderdim surat yapa yapa götürdüler gittiklerinden Beri lafları hiç bitmedi. Şimdi gene kızı bana gönderiyor evim 1+1 sabaha kadar deli gibi dolaniyom evde hiçbir yere sigamiyom bu sene anlayış istiyorum ne olmuş yani bir sene de ben bakmim kendi çocuğuma bile tahammül edemiyorum bu ara ama gel gelelim anlat hiç kimse fikrimi sormuyor eşime diyorum ben ne diyim dio zaten anasına hicbisey diyemez o. Sonrada üzülüyorum vicdansız bir insanmisim durumuna düşüyorum ama bu mesele iyice kriz oldu benim için napicam hiç bilmiyorum

Allah yardımcınız olsun zor gercekten. ama suan en onemlisi sizin bebeginizin saglıgı bence biraz ılk sıranıza onu alın

Kabul etme kızı neden kabul ediyorsun herkes istediği kadar surat assın annesi nerede ki ? Kv ye gidince temizlik yapma mesela bazı şeyler senin elinde

Kendinizi niye bu kadar ayak altına aldırıyorsunuz? O karnınızdaki bebeği siz düşüneceksiniz, biz değil. Yazık değil mi o yavruya, bu kadar strese maruz kalıyor. Elin çocuğunu düşüneceğinize kendi bebeğinize odaklanın. Kan degerlerim çok kötü yazmışsıniz. Siz sağlıklı olmazsanız doğmamış bebeğiniz nasıl sağlıklı olacak? Ben bu konuda hiç kimseye değil sadece size sinirlendim.

Kız okumuyor galiba. 18yaşında reşit biri artık. Gitsin köye annesine babasına yardım etsin. Eşiniz niye kalmasını istiyor? Hani okul vardır tamam ama okul bitmiş artık.

Siz de doğum yaklaşmışken ailenizden birini çağırın belki utanırlar. 1+1 evde olmaz o iş eşiniz muhakkak çözüm bulmalı.

Bir de ikinci çocuk geliyor yazmışsınız bu kadar insan nerede yatıyor? Eşiniz ile nasıl iletişim kurabiliyorsunuz? Evde kavga olur stres olur görümce önünde yaşanmaz ki herşey.

Anne baba yok mu ? Ayrıca neden siz bakiyorsnz onu da hic anlamadım bu sorumluluğu KV aldıysa size neden atıyor

Görümcen nerede peki ? 1+1 evde 5 kişi nasıl olcak?
Eşin ne diyor?

Gorumcem çocuğu anasına bırakıp gitmiş 3_4 senede bir uğrar 1 hafta kalır gider tek başına yaşayan garip bir kadın
Evin tek gelini benim eşimin erkek kardeşleri bekar
Eşim iyi bir insan aslında benim aileme de karşı çok anlayışlı gelene gidene kalana maddi yada manevi destek isteyene asla tek laf etmez elinden geleni yapar. Haliyle benden de aynı şeyi bekler. Ama sonuçta o erkek sabah çıkıp ise gider akşam gelir evde kalanlar hep ugrasirim. O yüzden çok bişey demek istemiyorum ama istemiyorum da

Gorumcem çocuğu anasına bırakıp gitmiş 3_4 senede bir uğrar 1 hafta kalır gider tek başına yaşayan garip bir kadın
Evin tek gelini benim eşimin erkek kardeşleri bekar
Eşim iyi bir insan aslında benim aileme de karşı çok anlayışlı gelene gidene kalana maddi yada manevi destek isteyene asla tek laf etmez elinden geleni yapar. Haliyle benden de aynı şeyi bekler. Ama sonuçta o erkek sabah çıkıp ise gider akşam gelir evde kalanlar hep ugrasirim. O yüzden çok bişey demek istemiyorum ama istemiyorum da

Niye bu kadar ezdirdiniz ki kendinizi? Ne için ya? Karşılığında ne görüyorsunuz ki bu kadar fedakarlık yapıyorsunuz? İnanılır gibi değil gerçekten, kölelik resmen. Üstelik 1+1 eve ikinci çocuk da ne alaka? Hastalanan, ameliyat olan insanlardan bakma zorunluluğuna sahip olduğunuz kişi eşinizdir; onun da gelen giden misafirlerini hamile hâlinizle kabul etmek zorunda değilsiniz. Diğer hastaları saymıyorum bile. Kimse insanlık falan demesin. Kv dururken kp’e bakmak, onun misafirlerini ağırlamak geline düşmez. Kendi babasına bakabilir gelin (annesi neredeyse tabii!) ama onun misafirlerini de ağırlamak zorunda değildir hamile hâliyle bir başına. Milletin çocuğuna evlendi evleneli annelik yapmak zorunda da değil üstelik, kızın kendi anası bile onunla ilgilenmezken. Bu ne ya? Konu sahibi, ilk çocuğunuzun yaşı kaç? Onun ihtiyaçlarını nasıl karşılıyorsunuz bu köleliği yaparken, vakit bulabiliyor musunuz çocuğunuza? Kendi annelik görevlerinizi yapabiliyor musunuz? Ben söyleyeyim, siz böyle ezdirirseniz kendinizi, kocanıza ve ailesine ses çıkarmazsanız yarın öbür gün sizin çocuğunuz da büyüyüp ergen olduğunda aynı görümcenizin kızı gibi sorunlu bir tip olacak. Aile sorunluysa çok kötü geçirir çocuklar ergenliklerini.

Niye bu kadar ezdirdiniz ki kendinizi? Ne için ya? Karşılığında ne görüyorsunuz ki bu kadar fedakarlık yapıyorsunuz? İnanılır gibi değil gerçekten, kölelik resmen. Üstelik 1+1 eve ikinci çocuk da ne alaka? Hastalanan, ameliyat olan insanlardan bakma zorunluluğuna sahip olduğunuz kişi eşinizdir; onun da gelen giden misafirlerini hamile hâlinizle kabul etmek zorunda değilsiniz. Diğer hastaları saymıyorum bile. Kimse insanlık falan demesin. Kv dururken kp’e bakmak, onun misafirlerini ağırlamak geline düşmez. Kendi babasına bakabilir gelin (annesi neredeyse tabii!) ama onun misafirlerini de ağırlamak zorunda değildir hamile hâliyle bir başına. Milletin çocuğuna evlendi evleneli annelik yapmak zorunda da değil üstelik, kızın kendi anası bile onunla ilgilenmezken. Bu ne ya? Konu sahibi, ilk çocuğunuzun yaşı kaç? Onun ihtiyaçlarını nasıl karşılıyorsunuz bu köleliği yaparken, vakit bulabiliyor musunuz çocuğunuza? Kendi annelik görevlerinizi yapabiliyor musunuz? Ben söyleyeyim, siz böyle ezdirirseniz kendinizi, kocanıza ve ailesine ses çıkarmazsanız yarın öbür gün sizin çocuğunuz da büyüyüp ergen olduğunda aynı görümcenizin kızı gibi sorunlu bir tip olacak. Aile sorunluysa çok kötü geçirir çocuklar ergenliklerini.
D

Diğeroğlum 5,5 yaşında zaten artık oğlumla ilgilenmez hale geldim bizi ne bize ne bilim böyle öğrettiler. Aslında çok doğru söylüyorsunuz

D

Diğeroğlum 5,5 yaşında zaten artık oğlumla ilgilenmez hale geldim bizi ne bize ne bilim böyle öğrettiler. Aslında çok doğru söylüyorsunuz
Ben lise öğretmeniyim. 20 yıllık öğretmenlik tecrübelerime, eğittiğim yüzlerce ergene dayanarak konuşuyorum.

Ayrıca siz ailenizden böyle gördünüz diye böyle uygulamak zorunda değilsiniz, ailenizin yaptığı yanlışı sürdürmek zorunda da değilsiniz. Kendi çocuklarınızın da ‘biz ailemizden böyle gördük’ diyerek kölelik yapmasını ister misiniz? Bu kısırdöngüyü kırın lütfen, yazık çocuklarınıza.

D

Saygı göstermek, misafirperver olmak ile aynı şey değil ki durum. Köyde kocaman Bahçeli birkaç evin olduğu bir avluda yaşıyor olsanız anlarım. Ama 1+1 ev şehir hayatı demek.
Görümce kızı napıyor peki? İş yapmayın bence. İki üç gün yemek yapmayın temizlik kalsın. Tepki gösteremiyorsanız bari her işlerine koşmayın.

Kaç yaşında evlendiniz? Sizi ezmişler gibi duruyor. Siz de cahillik edip susmuşsunuz. Ameliyat olana baktınız tamam da misafirlere git diyemediniz mi? Onlardan neden yardım istemediniz?

Görümcenizin kızı neden sürekli sizin başınızdaydı? Eşinizle özel bir anınız yok mu? Kızı resmen evlat edinmişsiniz. 2 gün sonra kendi çocuğunuz bile sizi suçlayacak emin olun. O kız ojesini sürecekse gitsin kendi evinde sürsün. Ağzınızı açıp gelmesin, istemiyorum demezseniz kendinizi böyle yer bitirirsiniz.

Bakın kimseyi kırmak istemiyorsanız güzellikle deyin. Ben iyi değilim, evimde misafir istemiyorum diye konuşun. Başta da eşinizden yardım isteyin. Sizin 2 tane çocuğunuz var artık öncelik onların. Herkes doğurduğuna baksın.

Ben lise öğretmeniyim. 20 yıllık öğretmenlik tecrübelerime, eğittiğim yüzlerce ergene dayanarak konuşuyorum.

Ayrıca siz ailenizden böyle gördünüz diye böyle uygulamak zorunda değilsiniz, ailenizin yaptığı yanlışı sürdürmek zorunda da değilsiniz. Kendi çocuklarınızın da ‘biz ailemizden böyle gördük’ diyerek kölelik yapmasını ister misiniz? Bu kısırdöngüyü kırın lütfen, yazık çocuklarınıza.

Aslında söylediklerim hep bahane. Nasıl desem benim ki aslında aman huzursuzluk çıkmasın modu. Çünkü zamanında çok büyük sorunlar yaşadık artık beni bir şekilde sindirmisler aman kavga gürültü cikmasin huzurunuz kaçmasın diye diye bu hale geldik birazcık sesim çıktığı zaman hep kotu oldu. İnsan belli bir yerden sonra artık biseylere tahammül edemiyor insan aslında kiza da çok üzülüyorum benim annemde yok öldü yalnız olmak yalnız kalmak en çok ta annesiz olmak çok yorar insanı kıyamıyorum vicdanen rahat olamıyorum sonrada böyle kendi kendime yapıyorum

Saygı göstermek, misafirperver olmak ile aynı şey değil ki durum. Köyde kocaman Bahçeli birkaç evin olduğu bir avluda yaşıyor olsanız anlarım. Ama 1+1 ev şehir hayatı demek.
Görümce kızı napıyor peki? İş yapmayın bence. İki üç gün yemek yapmayın temizlik kalsın. Tepki gösteremiyorsanız bari her işlerine koşmayın.

Akşama kadar telefonla oynuyor ben biraz sert tepki verince de gidip yatıyor hiç kalkmadan uyuyor. Yapmadım da inanın yemek temizlik yapmadım sabah kalktığımda mutfakta kahvaltiliklar masada yenmiş icilmis toplanmamis bir şekilde buldum. Ben arkadaşların tavsiyesiyle açık açık konuşmayı düşünüyorum.

Aslında söylediklerim hep bahane. Nasıl desem benim ki aslında aman huzursuzluk çıkmasın modu. Çünkü zamanında çok büyük sorunlar yaşadık artık beni bir şekilde sindirmisler aman kavga gürültü cikmasin huzurunuz kaçmasın diye diye bu hale geldik birazcık sesim çıktığı zaman hep kotu oldu. İnsan belli bir yerden sonra artık biseylere tahammül edemiyor insan aslında kiza da çok üzülüyorum benim annemde yok öldü yalnız olmak yalnız kalmak en çok ta annesiz olmak çok yorar insanı kıyamıyorum vicdanen rahat olamıyorum sonrada böyle kendi kendime yapıyorum
Anladım. İdare ederek kendinize bir zarar veriyorsunuz ve hep daha fazlası isteniyor, asla yaranamıyorsunuz emin olun. Ama aslında en büyük zararı da çocuklarınıza veriyorsunuz. Onlara ne olursa olsun idare etmeyi, boyun eğmeyi, itaat etmeyi öğretiyorsunuz. Çocuğunuz doğduktan sonra (fotoğrafçıymışsınız eski konunuzdan okuduğum kadarıyla) kendinizi geliştirin, uğraşın didinin ve paranızı kazanın. Bu da bir çocuk eğitimidir arkadaşım, çocuğunuza güçlü ve ezilmeyen, kendine ve ailesine haksızlık yaptırmayan bir anne modeli olun. Bu modeli olabilmek için de kimi karşınıza almanız gerekiyorsa alın!

Vicdanınızı sızlatacak bir durum yok. Bu zamana kadar kol kanat germiş, ablalık yapmışsınız. Ama önceliğiniz kendi çocuklarınız olmalı. Ben bu kadar fedakarlık yapmayı doğru bulmuyorum. Bir insanı yıllarca sırtında da taşısan yoruldum diyip indirdiğin anda sana hesap sorar. Bir süre sonra yaptığınız incelikler sanki mecburiyetinizmiş gibi algılanır. 10 yaparsınız 1inde de ben yapamıyorum bu sefer dersiniz sizden kötüsü olmaz. Bu böyledir, yaranamazsınız insanlara, hele de kendi öz aileniz değilse.

Back
X