kafam çok çok karışık ne yapmalıyım ?

cnm diğer ark ların yorumlarını okumadan cvp yazıyorum...bence bunun altında birşey arama.erkekler bizler gibi hemen adapte olamazlar evliliğe..ben eşimle 8 yıl flört etmeme ragmen şimdi ark ları ile konusurken ben evlenırken korkmustum falan fılan der...erkeklerın genel hali bu...bence çekip gitme fazlaca tepkı vermıs olursun.bırak annesi gelsin tanışın zaten senı sevıyor..birbirinizi kırmayın.

cornella'da doğru söylemiş aslında terketme fazla tepki olabilir. demiştim ya 'ben gidiyorum ama iyice düşün, zamanın var' demek daha doğru olur.

cnm diğer ark ların yorumlarını okumadan cvp yazıyorum...bence bunun altında birşey arama.erkekler bizler gibi hemen adapte olamazlar evliliğe..ben eşimle 8 yıl flört etmeme ragmen şimdi ark ları ile konusurken ben evlenırken korkmustum falan fılan der...erkeklerın genel hali bu...bence çekip gitme fazlaca tepkı vermıs olursun.bırak annesi gelsin tanışın zaten senı sevıyor..birbirinizi kırmayın.

bende ilk baslarda korktugunu düşünmüştüm canım. ama kafamı karıstıran sey bunu daha yenimi anlamış olması.. yani evlilik teklif ettiginde cok ciddiydi hisetmiştim. ve hemen evlenmek istiyordu kaybetmek istemiyorum vs diyordu... şimdi ne olduda kararsız kaldı anlam veremedim. korkuları vardır elbette benimde var... bilemiyorum... konusacagım tabiki karsıma alıp neden niçin ve anlamayada çalışacagım elimden gedigince... ama gitmem gerekiyor. ben burdayken kararını net veremiyecek ve benim gitmeyecegime emin buda onun karar vermesini geçiktiriyor.. nede olsa yanımda acelem yok gibi... bende acele işler yapmak istemiyorum.

tek istegim bu ilişkide netlik. hiç evlenme teklif etmeseydi demezdim neden etmedi diye. hazır degildir vs derdim. ama ettikten sonra bocalaması anlık karar verdigini gösteriyor. bende onun bu kararını neden verdigini eminmi degilmi daha bircok sorusuna cevap bulmasını istiyorum. emin degilse yararıma erken dönmüş olurum evlenmeden ... emin olursada kafam rahat eder.. düşünüp durmam diye düşünüyorum...

canım yaa anlamadım ben sanırım. nikah olsun dedi sende erteledin mi? nikahtan kastı nedir? kimse duymadan nikah yapıp sonra mı düğün yapmayı düşündü??

evet.aslında bana tanışam vs isteme sonrada nikah yaparız dedi.. ama nikah büyük aileler akrabalar çagrılacaktı. dügünde yazın olacaktı oda benim yurt dışındaki akrabalarım ablam vs olması için. dügünü aileler istiyordu ben sahsen cok istemiyordum ...

evet.aslında bana tanışam vs isteme sonrada nikah yaparız dedi.. ama nikah büyük aileler akrabalar çagrılacaktı. dügünde yazın olacaktı oda benim yurt dışındaki akrabalarım ablam vs olması için. dügünü aileler istiyordu ben sahsen cok istemiyordum ...

hımmm.. neyse ne desek yanlış olablir. bekleyip göreceğiz :)

bence ilişkiniz daha çok yeni. 2 sene anca olmuş olmamış, sen işe de başlamışsın ne güzel, biraz daha kafanızdakileri netleştirmek için zamana ihtiyacınız olabilir. eşimle flört dönemim 4 sene sürdü ve 2 senelikkeni düşünüyorum daha çok yeniydi her şey. biz devamlı birlikte olmamıza rağmen yine de her şey daha çok yeniydi.

bizim ilişkimize benziyor bazı yönlerden, eşim Ankara'da memurdu ben üniversite için gelmiştim İzmir'den. üniden mezun olduğmda 2 seneliktik ama ben Ankara'da kaldım ve görüşmeye devam ettik, o iki seneden sonra daha pek çok yönden onu yeniden tanıdım, kendimi evliliğe hazırlamaya başladım. anca 4.senede kafalarımız hazır oldu.

bu arada henüz evliliğe hazır değilken erkek arkadaşının ailesiyle tanıştırmak istemesi sakat, evliliğe yakınken tanışmalısın, aileler olabildiğince uzak olmalı ilişkinizden yoksa karışmalar, sakatlıklar başlar.

senin yapabileceğin fazla bir şey yok, onun hazır olması için biraz daha süre versen iyi olur, sen de bu arada hayatını güzelce yaşamaya devam et tabii, işine gücüne git, gezmene tozmana bak, aklında kurma, daha çok yenisiniz.

buradaki sakatlık henüz senin aklında yokken aklına sokması, senin evliliğe hazırlanmaya başlamana neden olması ama onun sonradan cayar gibi olması. elbet sende güvensizlik oluşturmuştur, belki de biri mi aklını çeldi falan filan... ama düşünme sakın böyle şeyler. evlilik bu çok önemli bir geçiş dönemi, tam anlamıyıyla hazır olmadan adım atmayın. o da sen de.

haklısın bir cok konuda...biz ünv. son 6 ay birlikte kaldık ... ortada tek sorun onun kararının net olmaması... ilişkide hiçbirsorun yok biliyorum.. cünkü ufacık bir sey olsa bile hissediyorum ... mutluyum o huzuruda hissettiriyor. vs... zaman tanıyacagım tabi ...ama o süreçte görmeyi düşünmüyorum kendi haline kalmalı sanırım

merhabalar. erkek arkadaşımla 1.5 neredeyse 2 yıl olucak çıkıyoruz. ve her yönden çok uyumluyuz hiçbir sorunumuz yok. ben ünv. bitirdim ve eylülde evime döndüm. o ünv. okudugum sehirde çalışıyor memur. tatillerde bile evime gittigimde dayanamayıp bir iki günlügüne gelirdi yanıma özlediginden. sevgisinden süphem yok .. agladıgını bilirim özlediginden... neyse internetten görüşüyoruz o ankarada ben izmirde ... dediki evlenelim uzak durmak istemiyorum senden vs . bende kabul ettim planlarına göre ocak ayında aileler tanışacak isteme ve söz olacak hatta nikah ta yapalım dedi. ben kabul etmedim nisan ayında aileler tanısır ve isteme vs yazında düğün olur dedim. neyse kabul ettik. tabi o ailesiyle bende ailemle bunları konustuk. hatta annesi altın beyaz esya vs almaya başladı. ben 1 haftadadır evlilikle ilgili bir şey actıgımda genel cevaplarla geçiştirdigini farkettim . (bu arada onun bulundugu sehre geldim cok özlemişti bende ünv. burda okudugum için sorun degildi ve dersanede ögretmenlige basladım)
dün konusurken sordum herzaman acık sözlüdür ne hissediyorsa söyler biliyorum. en azından öyle düşünüyorum.

evlilige hazır hissediyormusun kendini dedim? sanki biraz kafan karışık vs sordum?

bana verdigi cevp suydu : hazır hissetmiyorum alışamadım daha bu fikre. belki bu sehirden olabilir biran önce gitmek istiyorum biliyorsun .ondan sonra toparlanırım dedi.

bende dedimki: ( bu arada planlarımızda yazın ttayini cıkacaktı hangi şehirde yasıcagmızı bilmiyoruz tabi. ama yaza evlenip sonra tayini cıktıgı sehirde düzen kuracaktık)

neyse bende tayin istiyecektik ve planlarımızda evlenip gitmek vardı. fikrinmi degişti vs dedim.

cevabı: fikrim değişmedi annemlerle tanıştırmak istiyorum seni seviyorum sadece evlilik fikrine daha adapte olamadım dedi?

bende: sen evlenme teklif ettin ve cok hevesliydin simdi ne degişti dedim.ozaman hazırdın simdi degilmisin?

cevabı: hazır degilimden cok kendimi adapte edemedim fikre . böyle aynı tekrarlayan cümlelerdi...

yani ben hiçbirşey anlamadım. sonra dedigim şey bu oldu: ozaman bu durumda devam edemem bu ilişkiye .cocuk degilsin bende degilim hazır olmadıgını bile bilede evlenemem. öyle bi risk alamam dedim. yarın bilet bakıp gidiyorum izmire dedim .

ve bana inanmadı... geldi sarıldı canım saçmalama vs dedi... ben seni annemle tanıstırmayı düşünüyorum( annesi gelecek 1 hafta sonra) sen ne diyorsun dedi... bende olay bu dedim. netleşmemişse hala birşeyler sorun var. cünkü biz 2 yıla yakın görüşüyorum onda kaldıgımda oldu . ve tatilede gittik birçok defa. ve suana kadar her yöndn eglenceli bir çifttik.... vs ....

şimdi ricam sizden okuduysanız yorum yaparmısınız ben anlamadım ne yapmalıyım bu konuda ? yada ne düşünüyor da dedi bunu... ben yorum yaparken tarafsız olamıyorum .. tarafsız yorumlara ihtiyacım var lütfen :(

Canım,yorumları okumadım ama sevgilinle evlilik planlarını ertelemeni tavsiye ederim.. Sen ne istediğinden emin değilsen ben de değilim,sana nasıl güvenebilirim de ara ver.. :ssz:

Bir de şu yok bu şehirden,gidince düzelirim falan bunlar bahane, hikaye sakın inanma... O zaman önce şehir değiştirsin düzelsin sonra evlen.. Önceden de o şehirdeydi özlüyordu arıyordu evlenmek için ölüyordu da ne oldu... Yemezler.. :19:

Bir de sorsana kafasını karıştıran neymiş?? Evli olmanın nesi kafa karışıklığı yaratıyormuş?? Bu da diğer bir klasik kaçma bahanesi... :ssz:

Başka sebepleri var bence... Bir erkek karar verirse yapar,istiyorsa asla vazgeçmez... :ssz:

haklısın bir cok konuda...biz ünv. son 6 ay birlikte kaldık ... ortada tek sorun onun kararının net olmaması... ilişkide hiçbirsorun yok biliyorum.. cünkü ufacık bir sey olsa bile hissediyorum ... mutluyum o huzuruda hissettiriyor. vs... zaman tanıyacagım tabi ...ama o süreçte görmeyi düşünmüyorum kendi haline kalmalı sanırım

beni yanlış anlamanı istemem öncelikle..6 ay birlikte kalmak.. çok güzeldir eminim sevdiğin adam yanında, güzel vakit geçiriyorsunuz, herşey çok güzel.. ama bu da hata sanırım canım yaa..

sözüm beraber kalınmasından ziyade, çok fazla birlikte vakit geçirip, her dakika sıkı fıkı olan ilişkilerde de bu yaşanıyor diye düşünüyorum.
eski ilişkimde hergün görüşüyorduk, herşeyi birlikte yapıyorduk, sonra baktım adamın özlemeye fırsatı kalmamış.

birde bu yönden baktın mı hiç mesela? bence etkisi vardır.

beni yanlış anlamanı istemem öncelikle..6 ay birlikte kalmak.. çok güzeldir eminim sevdiğin adam yanında, güzel vakit geçiriyorsunuz, herşey çok güzel.. ama bu da hata sanırım canım yaa..

sözüm beraber kalınmasından ziyade, çok fazla birlikte vakit geçirip, her dakika sıkı fıkı olan ilişkilerde de bu yaşanıyor diye düşünüyorum.
eski ilişkimde hergün görüşüyorduk, herşeyi birlikte yapıyorduk, sonra baktım adamın özlemeye fırsatı kalmamış.

birde bu yönden baktın mı hiç mesela? bence etkisi vardır.

yoo yanlış anlamadım ki bende zaman zaman bunu düşünüyorum.. ama evlenincede birlikte yasıcaz yani ozamanda böyle sıkılacaksa vs sorun yaşayacaksam hiç olmaz.. en azından birlikte aynı evde yapabiliyormuyuz diye gördüm ki sorun yoktu.. tabi türk aile yapısını ve bazı deger yargılarımı bozmadım ..karşı oldugumdan degil ama öyle yetiştirildigim için sadece aynı evde yaşadık yani..onunda öyle bir beklentisi olmadı düşüncelerime saygı duyduki oda aşagı yukarı benle aynı düşünüyordu...

Canım,yorumları okumadım ama sevgilinle evlilik planlarını ertelemeni tavsiye ederim.. Sen ne istediğinden emin değilsen ben de değilim,sana nasıl güvenebilirim de ara ver.. :ssz:

Bir de şu yok bu şehirden,gidince düzelirim falan bunlar bahane, hikaye sakın inanma... O zaman önce şehir değiştirsin düzelsin sonra evlen.. Önceden de o şehirdeydi özlüyordu arıyordu evlenmek için ölüyordu da ne oldu... Yemezler.. :19:

Bir de sorsana kafasını karıştıran neymiş?? Evli olmanın nesi kafa karışıklığı yaratıyormuş?? Bu da diğer bir klasik kaçma bahanesi... :ssz:

Başka sebepleri var bence... Bir erkek karar verirse yapar,istiyorsa asla vazgeçmez... :ssz:

evet bakalım karsılıklı konusucam 8 gibi .... görüşücez..ozaman netleşecek herşey taviz vermem elbette ama ilk önce konusturma yönünden ılımlı yaklaşıcam konuşturduktan sonrada tavrımı koyucam henüz ne diyecek bilmiyorum dün yüzeysel soru ve cevapla geçti.... cevap yazıcam bittikten sonra canım :)

merhabalar kızlar.. iyi geceler diliyorum . nerden başlasam bilemiyorum :)

öncelikle oturup tüm herşeyi konustuk saatlerce...
kafa karışklıgının ne oldugunu sordum, cevabı özetle söyle oldu.. kafam karışık degil, seni seviyorum ilişkimizdede sorun yok heryönden mutluyum, ilişki boyuncada güzüm senden başkasını görmedi görmüyorda dedi... tek sorun süreçi oldugu gibi yaşayalım istiyorum . yani nisanda kararlaştırdık isteme tanışma olayını ozaman geldiginde yaparız herşeyi.... agustosta dügünse dügünü.. ama iş nedeniyle yada bizim dışımızda gelişen aksilikler olursa ertelenme vs o durumdada planladıgımız gibi gitmesse ( atıyorum haziran deriz temmuz olursa ..) böyle bir durumdada sitrese girip üzülmeni istmem dedi.. ben işim nedeniyle geriliyorum zaman zaman ve bazen dün oldugu gibi düşünmeden konusuyorum dedi.. aslında söylemek istediklerim onlar degildi sadece anlatamadım dedi....

seni seviyorum ve seninle evlenmek istiyorum bunda netim dedi.. planladıgımız gibi gitmese bile bir ay erken yada bir ay geç fark etmez evlenicez inşallah dedi...

annesiyle tanışma sürecini sordu ne sıfatla tanıştıracaksın diye. : oda tabiki evlenecegim insanı tanıstıracagım dedi. biliyor canım ailelerimiz zaten neden soruyorsun dedi vs..

neyse bende basta konustum birçok şeyi,.... ve ısrarla sunu söyledim : dedimki :)

ben kararsızlık istemiyorum ilişkimizde herşey net olsun istiyorum. eger benden taraf yada ilişkimizden taraf en ufak soru işaretin varsa yada emin degilsen ben izmire gideyim sende kafanı dinle soru işaretlerini bul olumlu yada olumsuz dönüş yaparsın dedim. sonuçta bu evlilik ve ben kendimi riske atamam ..

evlenmek için evlenseydim coktan evlenirdim dedim...

böyle yani oda herşeyi acıkladı daha cok konustukta :) bukadar özet geçiyorum aklımda toparlayamadım.... sorun çözüldü . sanırım ben sorununu simdi daha iyi anladım.. ve konusurken samimiyetini hissettim..
böyle kızlar :):16:yorumlarınızı alayım

iyi demişssin.. :) açık konuşmak en güzeli. haydi hakkınızda hayırlısıı.. :)

iyi demişssin.. :) açık konuşmak en güzeli. haydi hakkınızda hayırlısıı.. :)

teşekkürederim canım eger sizden yorum ve fikir almasaydım sanırım dogru düzgün konusmadan giderdim... aslında farkındaydım az cok tanıyorum onu ama o an duygusallıktan biraz şüpheye düştüm... konusmamız cok iyi oldu suana kadar herşeyi ölçüp tarttık soru işareti varmı yokmu ,sorun varmı yokmu vs... ufak tefek olan sorunlarıda konustuk... dün son noktayı koyduk... sanırım artık içim rahat her konuda..

teşekkür ederim herşey için :)

Back
X