• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam çok karışık… Bana akıl verin lütfen.

Merhaba,
Ben 2 senedir evliyim. Yaşım 26. Eşimle üniversiteden beri beraberiz. Çok eğlenceli, esprili, istediğinde sevgisini çok güzel gösterebilen bir insan. Fakat konu eleştirilmeye, tartışmaya, beni üzmesinin nedenini sormaya geldiğinde çok değişiyor. Hep haklı, asla haksız olduğunu kabul etmez. Karşılıklı tartışamayız, hep o haklı olduğu için sonunda bağır çağır sinirlenir ya da konuşmaz. Bazen öyle şeylere sinirlenir ki emin olamayıp “şaka mı yapıyorsun, gerçekten mi sinirlendin?” diye sorarım. Çok sinirlendiğinde “gerizekalı mısın kızım sen, aptal mısın” gibi hakaretler eder. Ben ona şimdiye kadar bir kere bile hakaret etmedim. Saygımızı kaybetmeyelim derim her seferinde. “Ama sen bu lafları beni kızdırdığın için hak ettin” der. Telefonuyla çok ilgilenir, bırakmasını söylersem yine bir sinir… Zaten genel olarak aşırı bir siniri var. Annesine de aynı şeyleri yapıyor. Asla tartışamıyorlar, hemen esip gürlüyor ve hep haklı görüyor kendini.
Öfke kontrolünün olmadığını, ben onu alttan aldığım için öfke sorunun hafiflediğini vs söylüyor. Ama evlilikte tek taraflı idare etmek nereye kadar sürer bilmiyorum. Evet kör aşıklar gibi “beni çok seviyor” düşüncesi çoğu zaman geçerli olduğu için çoğu şeyi görmezden gelip içime atıyorum. Ama sevgiyle ne kadar ileri gidebileceğiz bilmiyorum…
Ailesi öyle yetiştirmiş, bağırdığında susturmaya alışmış bağırdıkça susturacağını haklı olacağını zannediyor.

Siz de böyle susmaya ve haklı olduğunuz halde alttan almaya devam ederseniz bu devran böyle gider. Acilen aklının başına gelmesi lazım. Gerekirse bir uzmandan destek alsın. Eğer buna yanaşmazsa gerekli tepkileri ortaya koymalısınız.

Konuşmaya da korkuyorum işin kötüsü. Başlarda bir uzmana görünmek istiyordu ama artık öyle bir niyeti yok. İş arkadaşları öyle denk geldi ki hepsi onun sinirini alttan alan insanlar. Bu da eve fazlasıyla yansıdı. Ne yapsa idare edileceğini düşünüyor.

İçine attıkların yok olup gitmeyecek hatta içinde büyümeye devam edecek.
Konuşamıyorsan, mektup yaz kendisine.
Alttan almaktan yorulduğunu, senin de anlaşılmaya ve alttan alınmaya ihtiyacın ve hakkın olduğunu ifade et.

Konuşmaya da korkuyorum işin kötüsü. Başlarda bir uzmana görünmek istiyordu ama artık öyle bir niyeti yok. İş arkadaşları öyle denk geldi ki hepsi onun sinirini alttan alan insanlar. Bu da eve fazlasıyla yansıdı. Ne yapsa idare edileceğini düşünüyor.
Çocuk olursa daha büyük sıkıntı yaşarsın benden söylemesi.

İçine attıkların yok olup gitmeyecek hatta içinde büyümeye devam edecek.
Konuşamıyorsan, mektup yaz kendisine.
Alttan almaktan yorulduğunu, senin de anlaşılmaya ve alttan alınmaya ihtiyacın ve hakkın olduğunu ifade et.
Telefonun notlar kısmına upuzun yazıp asla ona göndermediğim bir mesaj var aslında, olabilir

Lütfen bir profesyonelden yardım alın. Çünkü sadece inatlaşmıyor size hakaret de ediyor. Kendinizi tüketmeyin, her zaman alttan almayacağınızı bilmesi lazım. Birisi size böyle davranıyorsa size saygı duymadığını gösterir ki saygı duymayan insan sevgi de duyamaz, körelir.

Merhaba,
Ben 2 senedir evliyim. Yaşım 26. Eşimle üniversiteden beri beraberiz. Çok eğlenceli, esprili, istediğinde sevgisini çok güzel gösterebilen bir insan. Fakat konu eleştirilmeye, tartışmaya, beni üzmesinin nedenini sormaya geldiğinde çok değişiyor. Hep haklı, asla haksız olduğunu kabul etmez. Karşılıklı tartışamayız, hep o haklı olduğu için sonunda bağır çağır sinirlenir ya da konuşmaz. Bazen öyle şeylere sinirlenir ki emin olamayıp “şaka mı yapıyorsun, gerçekten mi sinirlendin?” diye sorarım. Çok sinirlendiğinde “gerizekalı mısın kızım sen, aptal mısın” gibi hakaretler eder. Ben ona şimdiye kadar bir kere bile hakaret etmedim. Saygımızı kaybetmeyelim derim her seferinde. “Ama sen bu lafları beni kızdırdığın için hak ettin” der. Telefonuyla çok ilgilenir, bırakmasını söylersem yine bir sinir… Zaten genel olarak aşırı bir siniri var. Annesine de aynı şeyleri yapıyor. Asla tartışamıyorlar, hemen esip gürlüyor ve hep haklı görüyor kendini.
Öfke kontrolünün olmadığını, ben onu alttan aldığım için öfke sorunun hafiflediğini vs söylüyor. Ama evlilikte tek taraflı idare etmek nereye kadar sürer bilmiyorum. Evet kör aşıklar gibi “beni çok seviyor” düşüncesi çoğu zaman geçerli olduğu için çoğu şeyi görmezden gelip içime atıyorum. Ama sevgiyle ne kadar ileri gidebileceğiz bilmiyorum…
Gercekten çok sevdiğiniz insanı kirmiyorsunuz biliyor musunuz .O beni çok seviyor fikrini bir kenara bırakın.

Çok sinirlendiğinde “gerizekalı mısın kızım sen, aptal mısın” gibi hakaretler eder. Ben ona şimdiye kadar bir kere bile hakaret etmedim. Saygımızı kaybetmeyelim derim her seferinde. “Ama sen bu lafları beni kızdırdığın için hak ettin” der.
Öfke kontrolü yok ve öfkesinin nedeni sizsiniz 🤷 bu adamla çocuk düşünmek mantıklı değil

On zaman sınır cizmek size düstü. Size saygisizlik yapmasina izin vermeyin. Hepimiz sinirliyiz yeri geldiginde, ama karsimizi kirmaktan cekindigimiz icin kendimize ceki düzen veriyoruz. Esinizle konusmaktan korkmaya basladiysaniz o zaman sorun ciddi. Bu durumda sakın cocuk düsünmeyin

O hayatı boyunca yaptıklarına hep bir bahane bulacak ve hiç haklı olamayacaksınız. Size tavsiyem imkanınız varsa iyi bir çift terapistine gidin özellikle EmDr ya da hipnoz yöntemi kullanan . Benim eşimle de buna benzer sorunlar vardı hakaret hariç terapiste gittik ve şükürler olsun her şey başka artık.

Evet ama evlenme kararı almadan önceki 1 sene hiç tartışmamıştık, haklı haksız durumu olmamıştı. Bu da bana unutturdu sanırım ilk hallerini
Evlenme hazırlığı yaparken de hiç gerilmediniz mi? Nelerden çıkıyor tartisma mesela? Gerçi bunların hiçbiri bahane değil. Seven insan kendini tutar, sevdiğini incitmek istemez bence.

Merhaba,
Sizin için zor bir durum, zaman içinde yıpranacaksınız gibi duruyor. Sinir kontrolü için tedavi görür en kısa sürede umarım.

Bence eşiniz hep böyleymiş ama siz görmezden gelmişşiniz.Zamanla o kadar büyümüş ki içinize attıklarınız rahatsız etmeye başladı artık sizi.Ya eşinize haddini bildireceksiniz size hakaret etmeyecek stres topu olmayacaksınız, ya da böyle devam edecek siz susacaksınız.
Size tavsiyem çocuk yapmayın,Dr a gidin, bunu söylemek istemezdim ama kaybetme korkusu yaşatın kendisine.

Kendinizi eşinize karşı tam ifade etmekten dahi korkuyorsunuz. Ne kadar sağlıksız bir ilişkiniz var farkında mısınız?

Öfke kontrol sorunu varsa tedavi olmalı, onda da kendisinin bunu gerçekten istemesi lazım sırf siz istiyorsunuz diye olursa olumlu sonuç alması da zor.

Back
X