Kafam çok karışık çok mutsuzum

sevdemm

ALLAHIMDAN HAYIRLISI
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
2.333
31
158
İstanbul
Evlenmeme 1,5 ay kaldı ve ben inanılmaz stres içersindeyim nişanlımın bazı tavırlarına anlam veremiyorum. Biz aile desteği olmadan evleniyoruz bundan bahsetmiştim daha önce. Bir miktar kredi çektik tabi hazırlıklar başlayınca yani para harcanmaya başlayınca nişanlımda panikledi. Dün mobilya bakmaya gittik benim beğenmiş oldugum modeller vardı yatak odası yemek odası ve koltuk hepsine bir kusur buldu özellikle yemek odasını kendi istediği başka bir takım olması konusunda bana baya baskı yaptı tartıştık bende dedim tamam hangisini alıyorsan al dedim ama bütün hevesim kaçtı annesi bile evden çıkarken oğlum kızı üzme hangisini istiyorsa o alınsın o kullanacak sonuçta demesine ragmen inat etti ve o yemek odasını almayacağım dedi bana koltuk ve yatak odası senin istediğin gibi oldu buda benim istediğim gibi olsun dedi ama benim beğendiğim yemek odası beğendiğim koltukla bir bütün olacakdı o yüzden o olsun istemiştim. Bir diğer konuda bende hep elimden geldiğince nişanlıma destek olmaya çalışıyorum sonuçta bizim için yapılıyor herşey en son maaş aldıgımda bir miktar köşeye koydum onu defalarca yüzüme vurdu neden bana getirmedin bendeki paranın üstüne koyalım dursun kaç kere söylettirdin falan dedi yakın değilmişim ben yakınlık sadece ona sarılmakla olmazmış bende kötü bi niyetim olmadıgını söyledim yine beraber harcayacağız dedim evde duruyor ne var bunda dedim ama nafile tam düğün üstü bu sıkıntılar beni öyle üzüyorki anlatamam ne yapacağım ben ne yapmalıyım bende mi bir hata var :2: :2: :2: :2:

Onu sen seçtin, bunu da ben seçeceğim kavgası çok çocukça açıkçası.
Sizin seçtiklerinizi, siz zorla mı aldınız, nişanlınız da fikrini belirtmedi mi,
iki kişinin de beğendiği ortak birşey de buluşulşması lazım.
Ve eşya seçiminde ben kadının daha çok fikri olmasından yanayım, ama bazı erkekler
fazlasıyla müdaheleci olabiliyor.
İkinizinde ok dediği şeyleri alın o zaman, ne sadece sizin istediğiniz olsun, ne de nişanlınızın.
Nişanlınıza neden para veriyormuşsunuz onu anlayamadım, öyle bir zorunluluğunuz mu varmış,
desteğe ihtiyacı varsa ortak birşeyler yapılabilir belki evet ama, paylaşmak sadece sarılmakla olmuyormuşta, para verince mi oluyormuş, bir erkeğin böyle para mevzusuna girmesi bana göre hoş değil. En azından yolu yordamı vardır derdini anlatmanın.
Bu zamanlar stresli zamanlar genelde, ama bir erkek olarak seçim konularında özellikle bir bayan olarak nişanlınız size öncelik tanısa ve saygı duysa daha iyi olur.
Allah yardımcınız olsun.

canım yemek odasıda bırak onun istediği gibi olsun bence bunlar sorun olmamalı.bizde eşimle eşyalarımız alınırken evet çoğunu ben beğendim ama bazı şeyleri beğenmesemde eşimin hoşuna gittiği için peki dedim sonuçta onunda hakkı illa herşeyi benim istediğim gibi olsun demek bencillik bence hatta ben tv ünitesini mutfak masasını hiç görmedim eşim kendi seçmiş bende kırmadım.gelelim diğer meseleye sen maaşını ne diye ona verecekmişsin bişey alınacağı zaman çıkarır verirsin tamam diğer türlü evlendikten sonra dahi eline saymak zorunda değilsin aklıbaşında bi erkek de bunun mevzusunu yapmamalı burada nişanlının tepkisini çok yanlış buldum

valla canım sen koltuklarla yatak odasını seçmişsin bırakta adamda içinde seninle birlikte yaşayacağı ev için yemek odası takımını seçsin yani ne var bunda ... Sen şimdiden böyle basit şeyleri kafana takıyosan çok üzülürsün.Ben evleneceğim zaman bütün mobilyalarımı beğendik parasına kadar konuştuk.Sonra ben memleketime döndüm.Düğün tarihi yaklaştı eşim telefon etti mobilyaları aldık diye.Bende seviniyorum aptal gibi yaşasın birlikte beğendiklerimiz oldu diye kayınvelidemle ikisi kafalarına göre o an canları hangisini istediyse onu aldılar.. Bundan daha sinir bozucu bişey olabilir mi.Beğeniyosun hayaller kuruyosun ve sonra aa biz onları beğenmedik bunları aldık diyolar.Sen dua et mobilyalarını tek başına beğenmeye gidebilmişsin ben kaynana,kayınpeder,eşimin teyzesinin kızı,onun 7 yaşındaki kardeşi gittim.Tüm taksitleri ben ödeyeceğim halde kayınvelidem hepsine burun büktü bu pahalı,bu çirkin bu bilmem ne diye.. Boşver canım en azından evinde senin beğendiğin 2 şey var ... Benimse aa bunu da çok seviyorum diyebileceğim bi mobilyam yok

valla canım sen koltuklarla yatak odasını seçmişsin bırakta adamda içinde seninle birlikte yaşayacağı ev için yemek odası takımını seçsin yani ne var bunda ... Sen şimdiden böyle basit şeyleri kafana takıyosan çok üzülürsün.Ben evleneceğim zaman bütün mobilyalarımı beğendik parasına kadar konuştuk.Sonra ben memleketime döndüm.Düğün tarihi yaklaştı eşim telefon etti mobilyaları aldık diye.Bende seviniyorum aptal gibi yaşasın birlikte beğendiklerimiz oldu diye kayınvelidemle ikisi kafalarına göre o an canları hangisini istediyse onu aldılar.. Bundan daha sinir bozucu bişey olabilir mi.Beğeniyosun hayaller kuruyosun ve sonra aa biz onları beğenmedik bunları aldık diyolar.Sen dua et mobilyalarını tek başına beğenmeye gidebilmişsin ben kaynana,kayınpeder,eşimin teyzesinin kızı,onun 7 yaşındaki kardeşi gittim.Tüm taksitleri ben ödeyeceğim halde kayınvelidem hepsine burun büktü bu pahalı,bu çirkin bu bilmem ne diye.. Boşver canım en azından evinde senin beğendiğin 2 şey var ... Benimse aa bunu da çok seviyorum diyebileceğim bi mobilyam yok

Düğüne yakın bu alışveriş işlerinde genelde çoğu kişi sorun yaşıyor canım. Tamam sen uyumlu olsun diye, o yemek takımını istemişsin ama nışanlın ısrarla kendi istediği olsun demiş. Birazda inat etmiş. Boşver onun dediği olsun, kırmayın birbirinizi derim ben

Bu erkeklerin kimi eşyaya bayanlar kadar meraklı oluyo.
Benim bi akrabamın nişanlısı yatak odası alınırken ille de 6 kapı olacak diye tutturmuştu
Hadi bu neyse kabul edilebilir bişey,kendi zevkini de yansıtsın isteyebilir erkek.

Ama para konusunda baskı yapması yanlış bi davranış olmuş.Umarım evlendikten sonra bu konuda sorun yaşamazsınız.
Bi süre daha borçlar ödenecek,kemer sıkmanız gerekebilir.Senin de onun arkanda olacağını iyice anlaması lazım.

Sanırım nişanlın biraz fazla stres yapmış.Ailesi de yardımcı olmayınca olay sana patlamış gibi geldi bana.
Sen söylediklerinde samimi olduğunu bi kez daha tekrarla.Beraber üstesinden gelebileceğinizi idrak etmeli

Evet resmen bana patladı sıkıntısından ama gerçekten çok yıprandım ben tam evlilik sırasında böyle şeylerin olması insanı herşeyden sogutuyor ben zaten ona destek olacağımı her zaman söyledim ama bi bayan olarak götürüp eline vermek gibi bir mecburiyetim yokki o zaman bende ona aynı şeyi uygulayayım çalış kazan getir ver bana diyeyim hoşmu bu baskıcı tutumu. Eşya konusundada biraz bayana bırakılması gerektiğini düşünüyorum sonuçta onun beğendiğinide ben o kadar beğenmedim o zaman ortak bi karar vermemiz gerekiyor.

seni çok ama çok iyi anlıyorum, yaşadıklarını bende yaşıyorum, hissettiklerini bende hissediyorum... bende eğer düğünüme 1 ay kalmış olmasaydı muhtemelen ayrılırdım, ya da bunları yaşayacağımı bilseydim nişanlanmazdım.

onun anlayacağı yöntemi buldum, mutsuz olduğumda asla mutluymuşum gibi davranmıyorum, çok bunaldım çok daraldım modundayım, bardağın taşmasına bir damla var dikkatli ol diyorum o da çok daha dikkatli... ama keşke bunlara gerek kalmasaydı. sende sıkmamaya çalış canını, nişanlının anlayacağı başetme yöntemini geliştirmeye bak bir an önce.

bazı şeylerin birikimi olmuş patlamış gibi gözüküyor
ama sizde üstelemeyip onun istediğini alabilirdiniz
bizde ev dizdik ama hep ortak kararla
salon perdesiini o seçti mesela :)
nekadar anlar anlamaz ama olsun gözüne hoş gözükmüş
evi için bişey beğenmiş
yatak odasını yine ona 3 model arasında kararsız kaldığımı söyledim
3 ü arasından o seçti
hiç ilgilenmeyen eşler de var
ayrıca bu sıkıntı stres hiç bitmiyor emin olun nişanlılık döneminde
benim 19 günüm kaldı evlenmeme
herseyim hazır eksiğim gediğim yok
ama hala stresliyim evlenince biraz olsun rahatlarız inş.

Son düzenleme:
Hem evlilik stersi,hem ev kurma,hem düğün maaliyeti......bunlar 2 genç ve tecrübesiz insan için çok zorlayıcı şeyler.

Inşaallah hayırlısıyla evlenirsiniz.

Her ne olursa olsun orta yolu bulmak lazım.
Insan huzurlu olmadıktan sonra tüm evi eşya olsa boş.

bencede bunu sen beğenmiştin bunu da ben beğeneceğim falan garip olmuş erkekler pek karışmaz gerçi ama aolsun ne olcak bence üzülüp dert edilecek birşey değil
mutluluklar:)))

sevgili gençler hayata pozitif bakmaya özen gösterseniz sorunlar daha kolay çözülür. Evlilik arefesindeki gerginliğin ve ıvır zıvır eşyaların sizi mutsuzluğa sürüklemesime izin vermeyin herşeye rağmen hayat paylaşmaksa güzellikler içerisinde sevgi saygı yitirilmeden paylaşılmalıdır,yeni evlenecek olan gençlere mutluluklar dilerim.:98:

nişanlımla ben de ikimiz de çok zor beğendik. benim beğendiklerimi o beğenmedi, onun beğendiklerini ben beğenmedim ama ikimizin de içine sinen karşımıza çıkana kadar defalarca dolaştık. yani beraber yaşanacaksa 2 tarafında istediği olmalı.

para konusuysa çok ilginç. neden ona verecekmişsiniz anlamadım.

evlilik eğerki arkanda destek yoksa çok sıkıntılı bir süreç. bizimde desteğimiz yoktu maaşımızda o zaman düşüktü. ben sadece sandıklı olsun cnm eşyalarımızı koyarız dedim o kadar herşey eşimin istediği biçimde oldu. ucuzu oldu ama 4,5 sene oldu hala kullanıyoruz ve bir yırtık ne bir çizik var. ben o zaman şunu sitiyorum bunu istiyorum diye diretmiş olsaydım alınırdı ama hala borç ödüyor oalcaktık oysaki şu anda evimizi ödüyoruz. borçla olduğunda fazla lüksüne kaçmayın derim helede kiradaysanız kirada olan için çok zor taşınma esnasında mahvoluyor mobilyalar.
birazda onu anlamalısın para yok istek çok ne yapacağını şaşırıyor birde bunun üzerine bir evin sorumluluğu ekleniyor. sakin olmanız gereken bir dönemdesiniz. allah mutlu mesud etsn. bu arada annesi ne isterse al kızın diyeceğine çıksın kendi alsın borcuda kendisi ödesin kolaysa.

bende 10 aylık evliyim biz eşimle hiç öyle problemler yaşamadık nişanlıyken ev alacaktık eşimde birikimini bende birikimimi ve nişanda takılan tüm takılarımı eşime verdim onuda ev parasına ekledik daha az kredi çektik sonuçta ikimiz ödüyoruz. Eşya mevzusuna gelince beyaz eşyamı yatak odamı ve oturma odama 1 koltuk 1 tv aldım yemek odası v.s. almadım hem ev kredisi hem eşya borcu zor olur diye paramızın yettiği kadarını aldık eşim alalım diye ısrar etti ama ben borçtan korktuğum için almadım.ki halada 1 odam boş yemek takımlarım v.s. hepsi kolilerde duruyor Seni anlıyorum düğün öncesi illahki stresten problemler yaşanıyor ama bunları takma kafana eşya v.s. bunlar mühim değil Allah insana huzur sağlık versin mühim olan bu maddiyata bu kadar düşme

katılıyorum.nişanlının para istemesı bıraz saçma geldi.nişanlıyken istıyorsa evlıyken bılmıyorum artı.sana parada veremz bu adam.
daha bunlar ne kı basit şeyler dua et buyuk konular olmasın aile arasında.
2.niizn gıtmesı çok buuyk şans mobılya almaya.
nişanlın karıstı dıye uzuluysun ama kaynanan karışsa napardın bılmıyorum bu daha agır gelır sana.
eşya nekı 3 sene sonra degıstırırsın...takma bu kadar... daha nişanlıısn bı evlende hadi....

Öncelikle ne kadar üzgün olduğunu tahmin ediyorum, ama eminim nişanlında çok zor günler geçiriyordur.
Onun söylediklerini ve yaptıklarını tabiki makul karşılamıyorum ama onu da anlamaya çalışıyorum ne kadar bizler destek olsakta mali olarak büyük yük onların üzerinde aile desteği olmadan yada birikmiş bir para yok ise bu yükün altında ister istemez eziliyorlar. Bazıları yaşadığı sıkıntıyı anlatmak yerine nişanlın gibi tepkiler vermekte buluyor çareyi...
Bence sen nişanlını yanına alıp onu anladığını evlilik hazılıkları ve ev kurmanın kolay bir şey olmadığını ama birlikte üstesinden gelebileceğinizi söyle. Paranızın ne kadar olduğunu ve bu paraya göre bir alışveriş planı yapmanız gerektiğini ve kimse sıkıntıya girmeden kırılmadan bu işi halledebileceğinizi söyle ... Önemli olan eşyalar değil sizin mutluluğunuz ve huzurunuz ...

nişanlının senden para istemesi bana çok saçma geldi.senin böyle bir mecburiyetin yok canımeşya seçiminde de bayanların fikri ve zevki öncelikli olmalı bence.çünkü bayanlar bu işlerden daha iyi anlıyorlar yani nişanlının bu konuda baskı yapmasını da doğru bulmadım
yine de allah daha büyk dert vermesin diyorum umarım ortak bir noktada buluşursunuz

canım yeni evleneceklerin etrafında şeytan dolaşırmış derler.böyle şeyler hep olur.bence nişanlın tek başına altından kalkamayacağını sanıp sana yüklenmiş,para istemiş olabilir.bunu o stresle kaba bir şekilde söylemiş olabilir.biz evlenmeden önce maaşlarımızı birleştirip halı ve perdeleri almıştık.geri kalanı da sonraki maaşa kadar evimize ayırmıştık.bunda birşey yok yetişemediğiyerde senden yardım istemesi gayet normal.o ev ikinizin artık herşeyiniz ortak.ama tabiki isteme yöntemini onaylmıyorum.ama dediğim gibi korkmuş paniklemiş ve sinirle söylenmiş sözler.
boşver mobilyayı da o beğensin bir tanesini....benimkide mutfak ve hol halılarını kendi seçti.bi arkadaşında görmüş bayılmış!!ama bana sor bir de...şöyle düşününce onlarında evi varsın bir iki eşyayı onlar seçsin.hem daha kolay benimser evini.bunu ben seçmiştim der durur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…