Kafam çok karışık fikirlerinize ihtiyacım var.

beliiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2015
65
5
Öncelikle herkese merhaba ben burda yeniyim ve bu benim ilk konum.Dün Lys sonucları açıklandi ve ben sadece tm 3 birde ygs ler tercih yapabiliyorum.Aklımı karıstıran olay şu şimdi tm 3 den 4 yıllık bir yermi yazsam arkeoloji falan gibi ki daha onceleri hic aklımda yoktu birde iş bulmasında sıkıntı varmıs. Ya da ygs 6 dan bankacılık ve sigortacılık mı yazsam 2 yıllık (bankacılık ve sigortacılık daha onceleri aklimda olan bir bölümdü aslında ama 4 yıllık olmaz herhalde ). Lutfen bana yardım edin tercihlere cok az bir zaman kaldı. Artık karar vermem lazım.

2 yıllık bankacılıklar okuyanlar bankada bankacılık yapamıyo oyüzden ele.
Arkeoloji de iş sıkıntısı var.
Is bulabileceğin bölümlere bak

Okumak için okuma

Neden boyle düsunuluyor anlamiyorum bankacilik demiyorum bankacilik sigortacilik diyorum bankalar 2 yillik almiyormu aliyor sinavlari var biliyorum ayrica 4 yillik okusanda giriyosun o sinavlara sigortaci da olabiliyosun hic olmadi kendi sigorta dukkanini acabilirsin .ben is imkanlari var diye dusunuyorum.Yinede fikrin icin tesekkurler.

Eğer aynı anda oluyorsa 2 yıllık bankacılık oku aynı zamanda açık öğretim fakültesinden (4 yıllık) bankada çalışabilecek işletme, iktisat, uluslararası gibi bölümleri tercih et. Hevesini kırmak istemem ama bu devirde 2 tane üniversite bitirenler bile iş bulmakta sorun yaşıyor. Bu nedenle alternatifin ne kadar çok olursa ileride o kadar rahat edersin. Şimdiden başarılar...

Tekrar hazırlanma imkanın varsa bir daha denemeni tavsiye ederim. Sıkı bir çalışmayla daha iyi puanlar alabilirsin. Bende ilk sınavımda barajı zar zor geçmiştim. Bir sonraki sene ilk 2000 e girdim. Kendine güven yapabilirsin.

Eğer aynı anda oluyorsa 2 yıllık bankacılık oku aynı zamanda açık öğretim fakültesinden (4 yıllık) bankada çalışabilecek işletme, iktisat, uluslararası gibi bölümleri tercih et. Hevesini kırmak istemem ama bu devirde 2 tane üniversite bitirenler bile iş bulmakta sorun yaşıyor. Bu nedenle alternatifin ne kadar çok olursa ileride o kadar rahat edersin. Şimdiden başarılar...

Açıkcası ben işe girme mevzusunu biraz şans işi olarak görüyorum.Söylediklerinizde haklısınız fakat ben Allah kısmet ederse bankacılık ve sigortacılık yazmayı düsünüyorum ayni zamanda ingilizce kursuna falanda giderim diyorum fakat aynı zamanda açıktan işletme okusam oda iyi olur . Bankacilik ve sigortacilik okurken ayni zmanda isletmede okunuyormu onu bilmiyorum .

Tekrar hazırlanma imkanın varsa bir daha denemeni tavsiye ederim. Sıkı bir çalışmayla daha iyi puanlar alabilirsin. Bende ilk sınavımda barajı zar zor geçmiştim. Bir sonraki sene ilk 2000 e girdim. Kendine güven yapabilirsin.

Kendime gercekten cok guveniyorum ama ben ne istedigimi biliyorum.benim zaten bu yil ikinci yilim bir dahada hazirlanmayi dusunmuyorum.Bu yıl bankacilik ve sigortacilik yazicam insallahda olur ingilizce kusunada gitmeyi dusunuyorum aciktanda isletme okuyabilirim belki eger oyle oluyosa . Tekrar soyluyorum is bulma isini sans gibi degerlendiriyorum . Bankalar.sigorta sirketleri finansal yerler gibi is bulma imkani var diye dusunuyorum .Kendi sigorta sirketini actiginda ise iyi para kazanilcagini dusunuyorum.

Arkeolojiden mezun olunca anca polis olursun :) o da kilon boyun yetiyorsa...

Diğerleri daha mantıklı

Arkeoloji okuduktan sonra pek is imkani yokmus onu ogrendim 4 yil olsun illa diyede okumak saçma . Sonucta bankacilik ve sigortacilik istedigim bolumlerden birisiydi kendi açımdan İs olanaklari cok diyede dusunuyorum .İnsallah umdugum gibi olur Allah hepimizin herkesin gonlune gore versin .

X