Kafam çok karışık lütfen bir akıl fikir verin :(((

cauliflower

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2014
36
13
38
35
Ankara
Selam kızlar, ben 24 yaşında üniversiteyi yeni bitirmiş bir genç kızım. Bir erkek arkadaşım var 10 aydır beraberiz ama ben daha önce kimseden görmediğim sevgiyi şefkati ondan gördüm. ruh eşim gibi bir şey. sanki bana kırılacak bir şeymişim gibi davranıyor, gözümün içine bakıyor her şey için. ben de çok mutluyum tabii ki, kim olmaz ki? Aynı şekilde ben de onu seviyorum. aynı okuldan mezunuz o benden bir sene önce mezun oldu. ikimizin de iyi işleri olacak türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinden mezunuz öyle söyliyim. Ancak bu pembe tabloyu bozan şeyler var tabi her zaman olduğu gibi. benim ailem okumuş yazmış bir aile. annem de babam da üniversite mezunu çalışan insanlar. ama sevgilimin ailesi için aynı şeyi söyleyemiycem. hatta kendisi kardeşleri arasında bile ilk üniversite okuyan kişi. onun babası otobüs şoförü, annesi ise ev hanımı.
Ben bu durumdan ve sevgilimden anneme bahsettim, ciddi düşünüyoruz diye. ama annemin tepkisi çok sert oldu. böyle bir aileye seni vermem dedi bana. sonra babama da anlatmış, o da aynısını söylemiş asla olmaz karşıma bu adamla gelmesin diye. bu durum beni çok üzüyor ve elimde olmadan aklımı bulandırıyor. acaba haklılar mı sonuçta annem babam benim için en iyisini istiyolar diye düşünmeye başlıyorum. Ama sevgilimi de çok seviyorum ve evlenirsek ikimizden kaynaklı bir sorun yaşamayacağımızı hatta çok mutlu olacağımızı düşünüyorum. çünkü 10 aydır her gün görüşerek yürüttüğümüz bir ilişkimiz var ve daha 1-2 küçük tartışma dışında öyle küslük, kavga bağırma gibi hiç bir şey yaşamadık.

siz benim yerimde olsanız napardınız? bana akıl verin lütfen ((

Zor bir durum , bence evlenmek için baya bir bekleyin gözlemleyin ailesi ile ilişkilerini ailesinin her konuda en ufakdan en büyük konularda ne düşündüklerini ne söylediklerini öğrenmeye çalışın bunlar size rehber olacaktır ..

Zor bir durum , bence evlenmek için baya bir bekleyin gözlemleyin ailesi ile ilişkilerini ailesinin her konuda en ufakdan en büyük konularda ne düşündüklerini ne söylediklerini öğrenmeye çalışın bunlar size rehber olacaktır ..

tabi daha ikimiz için de çok erken, bi işimizi gücümüzü bulalım para biriktirelim ki evlilik gündeme gelsin. daha ailesini de tanımıyorum tabi. ama insanlara sırf eğitim seviyeleri düşük veya maddi durumları kötü diye bu kadar önyargılı yaklaşan aileme de kızmadan edemiyorum

burdaki konulara bir gozat cnm. bu hemen karar verebilecegin bsy deil ailenin sana tutumuna bagli es adayinin tutumuna bagli. ailene de boyle diyebilirsin. evet her turlu itiraz edicekler kiz evi cok normal akisina birak bazi seyleri ins hersey cozulur ve mutlu olursunuz cnm zamana birak..

ne kadar sacma.. sevgilinin ailesi okumamis ve kendilerine layik gormuyorlar. bu kibir degilde nedir?
bazen anne baba cocuklarinin iyiligini degil kendi egolarini dusunur.
kimse kimseyi hor gorme hakkina sahip degildir.
kendi kararini kendin ver bence ailene birakma

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

annenle babanın okumuş olmaları ön yargılarını kırmalarına yetmiyor demek ki.
ne olmuş babası şoför, annesi ev hanımıysa?keşke önce tanımak isteyip,kararlarını daha sonra verselerdi.

ailenin bu tavrı takınmasının seni üzmesi çok normal ama bu iş eğitim seviyesi değil insanlıkla adapla terbiye ile ilgili...ben kendimden örnek vereyim : benim ailem ilkokul mezunu eşimin ailesi ortaokul lise mezunu.... abimin eşi o kadar tersler laf söyler ama benim ailem özellikle annem ses çıkarmaz aman kötü olmayalım ben bu yaştan sonra beddua alamam elalemin diline düşemem der babama... yengem gezer annem çocuklara bakar vs ...eşimin ailesinden örnek verecek olursam asla bir terbiyesizliğim olmamasına rağmen adam küfretti bana yüzüme baka baka...iki tarafta üniversite okumuş değil hatta eşimin ailesi güya aileme göre daha üst seviye eğitim almış ama insanlıktan terbiyeden nasiplenememişler...ha senin açından şu sıkıntı olur gün gelirde gözüne bakan adam sana kör olursa çok pişman olursun...

okumamis etmemis cahil insanlar,adetleri kurallari farklidir,yarin bigun evlerinde senden hizmet beklerler,surekli gel vs derler.biz seni bunun icin mi okuttuk buyuttuk diyecekler annenler bence.
Haklilar mi haksizlar mi orasini bilmem kisileri tanimadigim icin ama 10 aylik sevgili icin anne babani karsina alma.
Ne kadar mukemmel sevgililer gordu burasi evlendikten sonra canavara donusen.forumda takil biraz acilirsin iyi gelir.

Öncelikle ailenizin bu tutumunu sevgilinize umarim anlatmamissinizdr

Çünkü arayi yaparsiniz ama sevgiliniz bu günleri unutmaz gün gelir gardini alir ailene karsi.. Ailenle aranda kalsin bu mevzular.. Zaten henüz çok erken 10 ay kisa bir sure işiniz olunca ailenize baskin cikmaniz daha kolaylasir..

Ayrica insanlar anne babasini seçerek gelmiyor dünyaya... Okumus nice kotu insanlar var.. Biraz zaman geçsin kafayi buna takmayin..

Kendi isiniz düzeniniz olunca her şey biraz daha kolaylasir

Ben de bu yoruma katiliyorum.ailesi sonra isinize karisir sozi uzerse anne baba da hakli olarak biz soylemisdik diyecekler.yok ayri sehirlerde yasiyacagiz ailesiyle bize larismiycaklar diyorsaniz ola bilir

ben de aynı şeyleri düşünüyorum canım ama bu yine de annemin yorumlarının kafamı karıştırmasına engel olamıyo ne zaman bizi telefonla konuşurken filan yakalasa yine mi onla konuşuyosun diyo mesela, bu sefer yine aklıma bu düşünceler geliyo, bu sefer yok yere dengesiz davranıyorum. sevgilime yansıtmıyorum tabi, hele şu an askerlik yapıyo diye aşırı özenli davranıyorum. heralde annem konuştuğunda şöyle yapmam lazım

yok yok tabi ki anlatmadım haberi yok hiç. bunu anlatmak da zor sonrası daha da zor olur. benim çok kötü tecrübelerim oldu ilişkiler konusunda. 4 yıllık sevgilim de aldattı mesela... ama onunla 4 yılda yakalayamadığım bazı şeyleri bu çocukla yakaladığımı hissediyorum. ki kendisi öyle acayip yakışıklı falan da değil. tamamen iç güzelliği... umarım iş güç gerçekten de bir şeyleri değiştirir.

Ben de bu yoruma katiliyorum.ailesi sonra isinize karisir sozi uzerse anne baba da hakli olarak biz soylemisdik diyecekler.yok ayri sehirlerde yasiyacagiz ailesiyle bize larismiycaklar diyorsaniz ola bilir

yok ailesi bizden baya uzak bi kıyı kentinde yaşıyo, 10 saat bi mesafe var aramızda neredeyse :) o yüzden biraz daha rahat düşünebiliyorum. karışacaklarını sanmıyorum ama insan korkuyor yine de. benim ailemde öyle çok sıkı akrabalık ilişkileri de yoktur. hiç öyle bi ortam da görmedim o yüzden. zaten eğer ailesiyle aynı yerde yaşamak filan gibi bir durum olursa beni çok zorlar, bunu o da biliyo.

Unutma ki sadece evlindinde eşin olmuyor onun ailesi de ailen oluyor....
Ailen oku muş.... orda ailen gibi bir düşünce ortamı bulamaya bilirsin ... tabi tanımadan da bilemezsin.
Bekle iş güç demişsin zaten daha seneler var. Flört ettiğin ark. İncele ölç biç ama şimdi den gelecek için kafanda bu işe okey verip canını sıkma bence...

Ben çoğunuza katılmıyorum.
Artık eski yıllarda değiliz okumamış diye insanların ne cahilliği kalmış ne diğer kötü şeyleri.
Bak benim annem ilkokul mezunu, 2 kızı üniversite mezunu bir kızı hala okuyor. Ama bi'ortama girsek okuyanın ben değil annem olduğunu düşünürsün keza babam da aynı şekilde kimse inanmıyo eğitim durumlarına.

Arkadaşlarının arasında savcı da var yeditepe üniversitesinin hocası da altta kalır bi'yanları yok yani tek farkları diploma ve bölüme ait bilgiler...

Hatta senin şu ailenin verdiği abuk tepkiden çok çok daha düşünceliler bu insani konularda. Okumakla adam olunmuyo malesef oyüzden cahillik, görmemişlik gibi şeyler sırf okumamış insanlara özgü şeyler değil.

Valla ben çevremde ne okumuş kayınvalideler gördüm keşke senin ailen de görebilse ama böyle yapmaya devam ederlerse zaten senin başını yakıp senin kayınvalidende görebilirler. Önce insanları tanırsınız baktınız çok uç noktadalar ozaman yine bi'düşünülür ama şuan yaptıkları tepeden bakmaktan başka bi'şey değil.

Şahsen şu muhabbeti ben duysam çocuklarının suratına bakmazdım. Sene 2014 insanlar hala nelerle sınıflandırılıyo sinirlendim gece gece

Baska insanlari kucumseyen,yukardan bakan insanlardan nefret ederim..

Otobus soforu,ev hanimi,insan olsun yeterli.

Okumakla adam olunmuyor.

Bosuna dememisler
OKUMAK CEHALETİ ALİR,GERİSİ BAKİ KALİR..

kusura bakamayın ama anneniz ne kadar kibirli. Aileler arası uyum bir noktaya kadar önemli ancak bu kadar da değil. Sonuçta erkek arkadaşın seninle aynı okuldan mezun vs. Yani davulun denkliği diye bir şey varsa o kurala uyuyorsunuz. Ee gerisi annenin egolarının tatmin olması mı?
Belki erkek arkadaşının anne/ babasına senin ailene verilen fırsatların 1/10 u verilmiş olsaydı ülkeyi yönetenlerden olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…