- Konu Sahibi cauliflower
-
İşte kültür farkı dedikleri bu sanırım.
Erkek arkadaşınızın üniversite mezunu olması, onunla eş kültüre sahip olduğunuz anlamına gelmez ne yazıkki.
Çünkü aile faktörününde bu konuda oldukça etkili olduğunu düşünüyorum. Onun yeişme tarzı bambaşkadır, sizinki bambaşka.
Bunu sevgilinzin ailesini yadırgamak için söylemiyorum kesinlikle benimde ailem ilkokul mezunları.
Eğer sevgiliniz kendi ailesinden aldığı kazanımlarların üstüne bişey ekleyemdiğiyse, sizede o doğrultuda bi hayat sunarsa zorlanırsınız.
Ve eşinizin ailesinin sizden beklentileri olursa dahada zorluk çekersiniz.
Yani burda iş kesinlikle sevgilinizde bitiyor. Ailesiyle sizin aranızda bi bağ kurabilcekmi, ailesinin sizden beklentileini en aza indirgeyebilecek mi, aşkın verdiği pembe gözlüğü çıkarıpta bunları ölçüp tartmalısınız.
İyi de lola hangimiz evlenmeden önce ailesini tam tanıyabiliyor ki. Kaldı ki eşlerimizi bile evlendikten sonra daha iyi tanırken. Yani kültür eğer okul okumayla paralelse ben okuyup da gerçekten görgüsüzlük abidesi olan bir sürü insan gösterebilirim. Para ise yine taşıyamayan insanlar var.
Ailelerin paralel olması önemli bir konu ama bence bu okumayla değil insani değerlerle ilişkili.
Ha bu konuda da yalan söylemem, evleneceğim insanda kendime paralellik ararım ama ailesi 2. Planda.
Bende zaten net bir dille konuşmadım İpek. Ucu çok açık bir konu bence.
Belki eğitimli bir aile değildir ama çok görgülü görenekli saygılı bir ailedir ve müstakbel geline sorun teşkil edecek bir durum değildir.
Ama bide tam aksi olma ihtimalide var.
Aslında kastetmek istediğim şu, eğitimli işiyle gücüyle meşgul olan bireyler adet gelenek görenek gibi şeylere mecburiyet hissetmezler.
Şimdi müstakbel kayınvalide tutturursa gelin gezmesi diye, gelin hizmet eder zihniyetindeyse, yada benzeri birsürü şey okuyoruz burada.
Ozaman konu sahibesinin daha önce rastgelmediği yaşam tarzından dolayı bocalayacağını düşünüyorum.
Tabi bunlar hep varsayım.
Bunun aksi örneklerde var hayatımda.
Dengimiz ailelerle bile okadar tezatlıklar yaşıyoruz ki...
Senin dediğin ailelerin hiç sorunları olmuyor mu acaba? Herkes kendi hayatından başka hayatı tam olarak bilemez.
Onlar da başka şeylere takıyordur ama illa ki takıyordur.
Benim komşumun kpederi savcı kvalidesi de ya öğretmen ya da eczacı ikisinden biri unuttum şimdi.
Konuşurken dedim aa ne güzel durması gereken yeri bilirler okumuş insanlar
Dedi ki: gel bir de bana sor. Bunlar da okumuşun cahili.
O yüzden azcık alakalı olsa da koca evliliğe karşı çıkacak kadar önemli olduğunu sanmıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?