Kafam çok karışık...

Doğumdan sonrası için düşün o zaman ama çocuk vatandaş olmayacaksa ne anlamı var ki

dogumdan sonra cektir ama ne olursa olsun git bi daha bu fırsatı bulamazsın burda iyi bi isiniz olması garanti degil ben olsam giderim arkama bakmam kendi cıkarlarım ve hatta cocugun var onun cıkarları daha önce gelir aile falna bosver sen kur duzenini onlar ziyaretegelir seni

İşleriniz nedir? İkinizden biri tıp ya da ITyse gidin. Değilse sağlık sigortasız, emeklilik maaşsız kalıyorsunuz. Starbuckslarda Mcdonaldslarda çalışan 60lık teyzeler çok var hiçbirinin emeklisi yok. Her şey çok pahalı, sigorya çok pahalı, emeklisi olmayan insan çok...400k planı önerebilecek bir iş bulabilevekseniz gidin yoksa sallayın.

Net bilgi sahibi misiniz? Çunku orada yasayanlarla gorusuyoruz,aylık 150-200 dolar odemeyle sıgortalı oluyorsunuz. Emeklılık de var bıldıgım kadarıyla. Belkı teyzeler oncekı yıllarda calısmadıysa?

Canım ablan buyuk cesaret etmiş bravo.. aslında ınternette arastırmalarıma gore alınan ısın dusuk,ama dr onermedıkten sonra ruske atamam.. bız 2017 kazananıyız.. görüşme nisanda.. ablan nerde kalıyor? Mesleği ne? Doğumu nasıl yaptı kaça yaptı ay cok merak ettim :) sezaryen yapıyorlar mı? Lytfen cevaaap

özelden yazdım

Bilmediğim için soruyorum, Amerika'da doğum yapan annesi ve babası Türk vatandaşı ya da herhangi bir milletten olan kimsenin çocuğu direk Amerikan vatandaşlığı kazanıyor mu ?
Çünkü İngiltere'de öyleydi 2005 yılında yanılmıyorsam kalktı bu, anne ya da baba İngiliz vatandaşı olmalıydı diye hatırlıyorum. Uzun süre orda yaşadım ama Amerika için nasıldır hiç duymadım.
Birde yurtdışında birçok ülkede sezeryan tıbbi zorunluluklar harici yasak,yani annenin tercihine kalmıyor, tıbbi sorun yoksa normal doğum eğer doktor tıbbi sorun görürse sezeryan ama Amerika için geçerli mi bunuda bilemiyorum,siz bir araştırın.

Benim genel yorumum ise kesinlikle gitmenizden yana, evet aileniz burda onlardan uzun zaman ayrı kalmak eminim zordur ama duygusal bakmamak lazım böyle konulara, sizin hayat kalitenizle ilgili bir tercih sonuçta.

Evet bende vatanımı çok seviyorum, en güzel ülkeye bile değişmek geçmez gönlümden ama ülkemizin durumu malesef hiç iç açıcı değil ve bu gidişatın sonu iyi gözükmüyor,bu kendimce fikrim tabiki. Elinize böyle bir fırsat geçmiş,bunu değerlendirmeniz en güzeli olur. Kaldı ki ikinizde meslek sahibiniz, elimizde yeterli paramız var, maddi manevi sorun yaşayacağınızı düşünmüyorsunuz, e biz hepsini hallederiz diye kendinize güveniyorsanız bu kaçırılmayacak bi fırsat kesinlikle.

Takıldığım tek nokta röntgen oldu, hamilelere röntgen çektirilmesi gerektiği zaman kalkan gibi birşey kullanıyolardı, mutlaka duymuşsunuzdur ama bi bakın bakalım zarar durumu nedir vs..
MR kabul ettirebiliyorsanız bu ilk tercih tabi.

Şimdi doğumdan sonra gidin desem, evet en rahatı en tasasız olanı bu ama çocuk vatandaş olma hakkını kaçıracaksa çokta kârlı sayılmıyorsunuz bence, en azından ömrü boyunca böyle bir güvencesinin hakkının olması iyi olabilirdi.

Bunun haricinde bence bunu düşünürken duygusallıktan biraz uzak daha çok mantıkla hareket edin, evet ailenizi özlersiniz belki doğumda sadece eşiniz siz olursunuz sevincinizi ailenizle göz göze bakarak paylaşamazsınız ama, çokta muazzam bir fırsat tüm hayatınız tüm geleceğiniz için.

Bazen büyük kararlar alırken duygusallığı bırakıp gözü karartmakta fayda var.

Öncelikle çok tesekkurler yorumunuz için,resmen aklımdakılerın ozeti gibi olmus,okurken sankı her tas oturdu :)
İlk olarak,evet çocuk kayıtsız şartsız abd vatandası oluyor.
Kalkan kullanıyorlar evet,kursun plaka koyuyorlarmıs gobegın uzerıne,bırkaç perınatolıga danısacagım bakalım yine de..
Dediğiniz gibi mr ı zorlayacagız,olmazsa dogumdan sonra gıbı gorunuyor,ızın almak da kolay olacak,kafadan dogum izni 2 yıl..
Cocuk vatandas olamayacak evet ama yerlesme garantı olursa 5 yıl sonra hepımız olacagız..
Aynen duygusal bakmamak lazım.. sonucta kendı cekırdek aılem ve yasam sartları ıcın sanırım gıdecegız

Çok tesekkurler yorumunuz için :)
Biz de çok heyecanlıyız eşimle.. videolar açıp izliyoruz,oradaki yasamı ogrenmeye calısıyoruz..
Insallah olur bakalım..

Ben ülkemi bırakamam amaasiz fırsat bu fırsat diyorsanız doğum orada olCak sekilde gidin çocuk abd vatandası olsun.
Ac filmini karnınız kursun önlük sararak çekilin

Aslında bahsedildiği kadar zor değil çalışma hayatı.. ilk etapta zaten eşim çalışacak

Bize deseler düşünür müsünüz diye, düşünmeyiz hemen tamam deriz :) basit işse basit iş, eğer rahat edeceksek, oğlumuza daha iyi bir hayat sunacaksak kabul ederdik. Oraya gidip de orada da okuyup meslek edinebilirsin sonuçta, bir sınırlama vs yok. :) aileden uzakta yaşamak da çok koymazdı bize, o kısmı hiç düşünmezdik yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…