Kafam Çok Karışık...

Masumi

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2013
25
8
288
İstanbul
Merhaba Arkadaşlarım;

klasikleşen bir cümle ile gireyim konuya uzun zamandır takipteyim ama aktif üye olalı çok zaman olmadı kafamın karışık olduğu bir konuda sizin fikirlerinize ihtiyacım var.

7 aydır devam eden bir beraberliğim var ben 27 erkek arkadaşım ise 32 yaşında ilişkimizde herhangi bir problem yaşamıyoruz o kadar ki 7 ay içerisinde sesimizi yükseltmedik fikir ayrılıklarına düşsekte ortak noktalarla ufak pürüzleri çözümleyebildik sorun nerede derseniz herşey bu şekilde giderken ee yaşlarda kemale ermişken evlikle ilgili ufacık bir kelime duymak istiyorsunuz ama ben henüz duyamadım :) ailesi annesi ablası eniştesi kuzenleri beni biliyorlar ancak hiçbir tanıştırma durumuyla henüz karşılaşmadık gelecekte ki planlarının içinde ben varım ama sıfatım hep kız arkadaş olark mı olacak bunu bilemiyorum çünkü bizim hiç pembe panjurlu ev içinde koşuşturan çocuklar gibi hayallarimiz olmadı buna yönelik hiç bir konuşmamız bile olmadı merak ediyorum acaba benmi aceleci davranıyorum yoksa onun evlilik gibi bir düşüncesimi yok ama olmasa benimle böyle bir beraberliğe girmezdi yada 7 aydır beni bu kadar önemseyerek pamuklara sarıp sarmalayarak bu ilişkiyi yürütmezdi anlayacağınız kafam karman çorman fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden çok çok teşekkürler :)

tatlım bence erkek arkadaşın kendinden emin olmadan, evlilik konularını konuşmak istemiyor,
diyeceksin ki herşey çok güzel neden emin olamıyor?
erkekler bizim gibi düşünmezler, bizim gibi hayallerini dile dökemeyebilirler,
eminim ki içinden oda seninle evlenmek istiyordur,ama o kararı kesin vermesi gereken zaman demekki henüz gelmedi.
sen üzme kendini ve bu şekilde seviyeli devam et, yakın zamanda evlilik konuları konuşmaya başlarsınız.

Abartmıyorsun ama ilişkinize ve aranızda ki diyaloğa bağlı birazda.
Benim eşim mesela flörttten 3/4 ay sonra evlenme teklifi etti, başta önemsemedim, bir kaç ay sonra da istemeye geldiler..
Açıkça bir kere sorabilirsin ne düşündüğünü, baştan savma cevap geliyorsa bir süre gözlemlersin sonrası sana kalmış, vaktimiz değerli

Yeterince cevap alamıyorsan sürekli mevzusunu açma benden sana tavsiye..

guzelım bence sabretmelısın benım evlılık lafını duymam 2 senemı aldı ama emındım evlenme teklıfı edıcegınden 4 uncu yılımıza gırdık ve bu sene karar verdık artık adını koymaya mayısda kayınvalıdemle tanısıcam sonbahar gıbıde ıstemeye gelıcekler bence sabretmelısın yuregının sesını dınle ama mantıgınıda elınden bırakma derım eger en ufak kuskun varsa ıyıce dusun derım

güzel arkadşlarım herbirinize fikirlerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim sabretmek evet gerekli onun karşına çıkıp gelecekte ben neredeyim evliliği düşünüyormusun gibi bir soru sorarsam çok itici olurum bana sorulsa bende karşımdakini itici bulurum ama işte biz kadınların bu dürtüleri yine bizim en büyük düşmanımız galiba belki de biraz aile çevre baskısı çünkü benim etrafımda ki herkes eee noluyo taşımıyormusunuz bir adım öteye ilişkinizi gibi sorularla karşımdalar sıkılmakla birlikte acabalarada yol açıyor bu sorular kendi içimde sabırlı olmak lazım diyerek geçiriyorum günleri gerçi hadi evlenelim demesinide beklemiyorum sadece evliliği düşündüğünü ima eden en ufak bir cümle bir hareket de yeter bana ama beklemedeyiz :)

acele mi? ben eşimle tanıştıktan iki hafta sonra evlilik ile ilgili lafları duymaya başlamıştım. bir iki ay içinde de nişanlanmıştık. he bizimki de normal değil tabi ama çok şükür dünyada yapabileceğim en iyi evliliği yaptığımı düşünüyorum. bir günü bırak, bir an dahi pişman olmadım. rabbim etmesin de. ama bu yaşta olup, her şey güzel giderken evlilikten hiç bahsetmemesi garip geldi açıkçası bana. cinsel hayatınızı bilemem, yorum yapıp da kırmak istemem ama bazen erkekler her şeyi aldıkları kızlarla evlenmektense ayrı ayrı evlerde bu ilişkiyi sürdürmeyi tercih edebiliyorlar. ya da evlilikten korkuyor, maddi veya manevi anlamda kendini hazır hissetmiyor olabilir.

çünkü aynı dertten benim yakın bir arkadaşım da muzdarip ama onların cinsel hayatı var. adam aynı evde uzun süreli bir kadınla yaşamak istemiyor arada nefes almak istiyormuş. bu yüzden evlilik düşünmüyor. arkadaşım evlilikten bahsettiğinde de ona karşı soğuk davranıyor. evlilik meraklısı kız pozisyonunda olduğunu söylüyor. oldukça kırıcı.

öncelikle teşekkür ederim arkadaşım yorumun için evet bizde cinselliği paylaşıyoruz sevgilimle ama hissederdim diye düşünüyorum eğer tensel zevkler yüzünden bu beraberliği devam ettirseydi veya gelecekte sadece kendini tatmin etmek için beni yanında bulundurmak istemesi gibi bir durumu...bizimle ilgili değil kendi kuzeninin evlilik yolunda attığı adımla ilgili yorumlarına bakınca sadece acele etmek istemediğini düşünüyorum çünkü kuzeni hızlı bir evlilik kararı altı 6-7 ay gibi bir süreçte onunla yaptığı konuşmada evliliğin bir defa yapılacağını o yüzden acele ile karar almamak gerektiği gibi cümleler kurmuş bana kalsa ben de 7.ayda evlilik kararı almayı çok erken buluyorum benim sadece takıldığım konu bununla ilgili hiç konuşmamış oluşu..ima konusuna gelince bende ima etmenin doğru olmayacağını düşünüyorum çünkü erkekler az çok bizim dilimizden dökülen cümlelerin ne sebeple kurulduğunu anlayabiliyorlar eskisi kadar karmaşık değiliz kadınlar olarak sanırım onun gözünde evlilik meraklısı baskıcı dominant bir karakter izlenimi vermekte istemiyorum genel durum budur işte beklemedeyim :)

Bence böyle olması daha iyi canım sonuçta 7 ay kısa bir süre..ikinizin de aklında bazı şeyler tamamen oturmalı ki bu konular konuşmaya başlanmalı..bak çok güzel giden bir ilişkiniz varmış o da biraz daha zaman geçmesini bekliyordur seninle bu konuları konuşmak için ve bence en iyisini yapıyor hayallere erkenden başlanmamalı..ben 2.yılımızda ailesiyle tanışmıştım ve şuan 4.yılımızın içindeyiz daha yeni nişanlandık geç olsun ama güzel ve emin adımlar olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…