kafam çok karışık

Hayallerinin peşinden kosmalisin bencede .
Ama babanin dedigi gibi lutfen okulunu aksatma .
Dunyanin bin bir türlü hali var.
Yolun bahtin acik olsun guzel kardesim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Gec degil bence ama diger okulunu birakma derim.Dondur bir yil hazirlan , kazanirsan devam edersin.Tip okuyan biri olarak aslina bakarsan tip biraz dısı seni yakar ici beni tarzinda bir okul.Cok zorlugundan ziyade cok uzun , TUS kazanamazsan adam yerine alinmadigin TUS'u kazanmak icin de tabiri caizse kendini yirtman gereken bir bolum.Sonrasinda da asistanligi , nobetiydi vs derken okul cidden bitmek bilmiyen bir yol gibi , sorumlulugu sartlari vs de cabasi ama diyorsan ki ben cok istiyorum severek okurum yaparim deger mi?kesinlikle deger.Ben ogrendigim her bir hastalikla mutlu oluyorum mesela ilgimi cekiyor hastalik nedir nasildir seyri nasil gider ozellikle klinik kismini cidden cok zevkli buluyorum ki aslinda daha yeni 3'e gectim.Ama ilgini cekmeden ,sevmeden sirf havasi parasi vs icin okunacak bolum degil.Binlerce sayfadan tek seferde sinava girmek zorunda kaliyorsun , bir iki yer haric ya sinifta kaliyorsun ya geciyorsun sistemi var ders alma ders gecme vs yok.Yani okul uzatmaya da meyilli bir okul virgullerle kalan gecen oluyor.Bunlari goz onunde bulundur derim canim, hakkinda simdiden hayirlisi olsun :) belki ilerde meslektas oluruz simdiden basarilar :)

Canim tıp okuyorum büte kaldim cok calismadim tamam ama bute kalan baya baya bir kisi var ve hepimiz su tarihte hala ders calisiyoruz .hocalarla konusuyoruz yardim etsinler diye tatildeyiz diyolar .Sistemimiz cok kotu bir kere alttan dersim kaldi alayim onu seneye deme luksun yok 100 sorudan sinava giriyosun eger baraji asarsan gecersin asamazsan sinifta kaliyosun yani zaten cok uzun okul daha da uzatmana sebep olabiliyor ..bunlar bi yana 7 yasimdan beri doktor olcam dedim 2 sene sinava hazirlandim ve inan suanda ne bir sevkim kaldi ne biseyim keske baska bir bolum yazsaymisim diyorum
Guzel yanlari var mi tabiki var bi kere birine yardim etme bir hastaligin nedenini ogrenme bir hayati kurtarabilecegini bilmek ve dahi cevrendeki insanlarin bilincli olmasi gibi gibi guzel seyleri de var .

Ben cok isteyerek secmistim hala tip yazmasaydim ne yazardim bilmiyorum ama bolumumden de hosnut degilim tek tesellim sonu guzel
Umarim dogru cumleleri kurabilmisimdir :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

aslında tıp olmadığı için elektroniğe girdim kendimi bildim bileli hep tıp olsun istedim yani sonradan aklıma gelmedi.tabi elektroniği sevmeyede çalıştım hatta ilk yıl üniversiteye girmenin verdiği heycanla sevdiğime kendim bile inandım ama sonra zaman geçtikçe kendimi bir türlü oraya ait hissedememeye başlayınca farkettimki ben mutlu değilim arkadaşlarım ortamım herşeyim iyi ama kendimi ilerde mühendis olarak hayal edemiyorum ve bu beni çok üzüyor
ailem özeldede olsa kazanırsam okuma imkanı sağladığı için başarabileceğimi düşünüyorum puanlar son yıllarda düştü.devletde tuturmak zor olur belki okurken ama ben yinede şansımı deneyeceğim özelde tıp kazanıp devlete geçen arkadaşlarımda var okurken kazananlarda.onlarıda görünce bende denemek istedim elimden geleni yapacağım yine olmazsa kaderime razı gelir bu bölümü bitiririm sonuçta bu dünyada kaç kişi hayalindeki işi yapıyor ki sıfırı tüketmek istiyorum bu konuda olmayacaksada böyle olmasın en azından elimden geleni yaptım takdir-i ilahi derim
desteğiniz için teşekkür ederim.sevmediğim bölümü okumak bu kadar zorsa o işi ömür boyu yapmak nasıldır düşünemiyorumarkadaşınızın azmine hayran kaldım bizim bölümdede evli bir arkadaş var 30lu yaşlarda bence böyle insanlar takdir edilmeli çok saygı duyuyorum gerçekten.
maşallah size gerçekten inşallah yüksek lisansınızıda başarıyla tamamlarsınız biran önce.deneyipte başaramamaktansa hiç denememiş olmak daha kötü tabi.kazanırsam o mutlulukta yaşıda pek umursayacağımı sanmıyorum aslındakesin olarak deneyeceğim çok motive oldum bu konu sayesindeAmin Allah sizinde yolunuzu açık etsin.
bende şuan okuduğum bölümü bitirirsem hep hukuk yada psikoloji okurum diye düşünmüştüm.ikinci üniversitenin bence yaşı yok zaten sonuçta bir diplomanız var kendinizi garantiye almış sayılırsınız üniversite mezunusunuz.elde avuçta bir şey olmayınca yaş biraz korkutucu olabiliyor dünyanın binbirtürlü hali var insan biran önce kendini garantiye almak istiyor yoksa okulun birkaç yıl uzamasının zararı yok maddi problem yoksa tabi ama denemeye değer kesinlikle bu yorumlar sayesinde bende bunu anladım.
belki birkaç yıl geç olur ama yıllarca yapacağın mesleği severek yaparsın. bu sebep yetmez mi sana? madem ki babanın desteği arkanda o halde elinden geleni yap bence, göster kendini
teşekkür ederim bu tek sebep yeterde artar bile elimden geleni yapacağım umarım sene sonunda kazandım diye konuda açarım
evet gerçekten insanın gönlü olmayınca okumaktan bile soğuyor.inanın okula gitmedim bir yıl doğru düzgün depresyondan dolayı zerre özlemedim bir tek arkadaşlarım iyidi onları özledim o kadar.
haklısınız 3 yıl insan ömründe pek bir şey sayılmaz mutlu olmak daha önemli.maşallah o amcayada çok takdir ettim o yaşta gelmiş hukuk gibi bir bölüm okuyor.ailemin hakkını ödeyemem zaten gerçekten maddi olarak her türlü imkanı sundular yıllardır umarım bende hedefime ulaşırım bunun karşılığında.
zaten babamda okulu aksatmama şartıyla kabul etti.gerçekten dünyanın binbirtürlü hali var ben en fazla dondururum diyordum ama ailemide üzmek istemiyorum ondan dondurmayacağımda.teşekkür ederim sizinde Allah bütün hayallerinizi gerçekleştirsin inşallah.
okulu bırakmama şartım var zaten ailemle bu şekilde anlaştım.bütün yazdıklarınıza katılıyorum çok iyi özetlemişsiniz bende çok meraklıyımdır gerçekten değeceğine inanıyorum bu bölüm için çabalamanın.inşallah sizinle meslektaş olma imkanı bulurum ilerde.size başarılar dilerim yolu yarılamışsınız ne mutlu size banada nasip olur inşallah

sizin yerinizde olmayı çok isterdim tabi işiniz çok zor ama yapacağınız iş çok kutsal ve bana göre okumasıda çok zevklidir ben biraz meraklıyımdır hastalıklara nedenlerine tedavilerine falan.inşallah çok fazla zorlanmadan bitirirsiniz bütün bölümlerde zorluklar var çocukluktan beri istediyseniz başka bir şey yazsanız benim gibi mutsuz olurdunuz bence hiç başka bölüm yazsaymışım demeyin inanın bana sistem ne kadar kötü olsada bir şekilde okulunuz bitecek sizin dediğiniz gibi sonu güzel olacak inşallah.

canım benim kız kardeşim seninle aynı durumdaydı
tıp okumak için neler yaptı neler
hatta kredili sistem mağdurudur kendisi dışarıdan açık liseyi bile bir daha bitirdi o zaman hak tanınmıştı genel kültür mezunuyken fen mezunu olmak için
sonra olmadı bir türlü Türkiye de gençlik başında dumandı
adam gibi çalışmadı
şehir dışında okuyacak bir iki yer de kazandı ama bizimkiler baktı aynı masrafa gelecek
kalktı yurtdışına gitti
bir yıl hazırlık olmak üzere bir yıl da kaybı var 8 sene okudu
şimdi mezun oldu Türkiye ye gelip denklik sınavına girecek
kendisi 1980 doğumlu
düşn yani 34 yaşında doktor oldu
29 ne ki :)
yeter ki iste
ne güzel Türkiye de okuyabilirsin
bizimkiler Türkiye de özelde okutamadı maddi durum yetmedi 3 çocuk okutunca
yılma canım
eğer ailen de arkandaysa daha ne

Ah evet anladım haklısınız
Ama kardeşim böyle bir şey yapmayı düşünse kesinlikle arkasında olurdum
Öyle diyeyim yani niyetiniz varsa ve ekonomik olarak birileri sizi destekleyeceğini belirtiyorsa hiç düşünmeyin okuyun

Ben de yariladim sayilir evet ama benim de baska sorunlarim var okulumu mecburi olarak uzatmak zorunda kalabilirim.Yani ilk senede de kazansan baska seyler cikiyor okul cok rahat uzayabiliyor bitirecegin yasi dert etme.Benim labdaki bi arkadasim da okul birakmis bir sene daha hazirlanmis vs 2-3 yas buyuktu benden kendi demese bilmezdim bile.Sevecegin yer de olmak cok onemli ama tip icin iki kere dusun derim cunku sinav donemleri vs cidden cok sıkıntı olabiliyor.Hakkinda hayirlisi olsun canim , insallah gönlünce olur her sey. :)

En kötü tarafı çevre baskısı.O bölüm bırakılır mı,tuğla gibi kitapların altında ezilmeye çok mu meraklısın,tıp okunacak şey mi,herkes mezun olurken sen daha okulu bitirememiş olcaksın, vs vs...bir sürü saçmalıklarla uğraşırken ben bi yandan adapte olmaya uğraşıyordum derslere.Bi de nekadar ara verdiğine bağlı,tekrar dersaneye başladığımda eski pratikliğim yoktu.İki yıl ara vermiştim.O geri geliyo da Bırakıp gelince sudan çıkmış balık gibi olmuştum.Çünkü herşeyi sildim bi anda.Önce psikolojinin sağlam olması lazım etraftan gelen söylentiler çok yıpratıyo,her kafadan bi ses çıkıyo.Böyle şeyler bi anda insanlar arasında yayılıyo ve parmakla gösteriliyosun o muymuş diye..Bunlara karşı hazırlıklı ol..En ümitsiz olduğun anda yapamıycam dediğin zamanda bile asla pes etme.Hedefini düşün.Önünde istemediğin bi işi yaparak geçireceğin yılları düşün.Geldikten sonra 3yıl uğraştım.Her yıl 1 2 puanla kaçırdım,pes etmedim.Kararını verdiysen asla geri dönme.Geriye bakma hep kazandığında neler yapacağını,ilk beyaz önlüğünü giydiğini düşün.Beni bunlar ayakta tutttu.Belli bi birikimin var sonuçta bi bölüm kazanmışsın.Herkesten bi adım öndesin.Sen üniversite ortamında bulunduğun için de acayip kıskanılıyorsun.Dediğim gibi en zoru etraftan gelen çatlak sesler,sen kafanda gönlünde bitirdiysen başarman çok kolay.Ne güzel bi karar vermişsin.Senin gibi meslek aşıklarına gerçekten çok ihtiyacı var bu ülkenin,çünkü böyle insanlar gerçekten işini severek yapanlar ve zorluktan yılmayan insanlar.Aklına takılan bişey olursa,yardıma ihtiyacın olduğunda bana özelden de yazabilirsin...

40lı yaşlarında bile tıp okuyan insanlar var. Bence istiyorsan yap.

Ama benim şimdiki aklım olsa doktor olur muydum bilmiyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…