*işte geldiğimde konuşuruz ben msj atana kadar msj atma.
hala sen o kızla veya herhangi bi kızla çıkmama ihtimalinii düşünüyomusun?
Kızlar 1seneye yakın sürek karmaşık ama mutlu bir ilişkim vardı çok şey yaşadık ama herşeye rağmen beraberdik..
Yaptığım birçok hataya rağmen beni affetmişti ama son yaptığım hatadan sonra ayrıldık. Ve konuşma bu kızla şuan başka bir kızla çıkıyor ama bnmlede konuşmak istiyorsa ne yapmalıyım sizce düşüncesi ne? Yardımcı olun lütfen..
"KK bayanları neden acımasız" konulu başlığımız var ama açılan çok mu makul... Bu denli net durumlarda haksızlığa uğrayanların hakkından bahsetmek kabahat mi... Burada mağdur olan kızın vebalinden bahsederken ne kadar nazik olunabilir ki?
Söylediğinize göre erkek arkadaşınız sizi birçok hatanıza rağmen affetmiş son yaptığınız hatadan sonra (bilmiyoruz hatadan kastınızı) sizi hayatından çıkarmış...
Aradan aylar geçmiş, ayrılmışsınız, sonsuza kadar yalnız duracak değil ya, hayatına birini almış, siz de her makul insan gibi iletişim kurmamışsınız ilişkisine saygı duyarak...
Sonra her ne olduysa ilişkisine saygı duymaktan vazgeçmiş ve "Seni özledim" diye mesaj atmışsınız. Önceki hatalarınızı bilmiyoruz ama hayatında biri varsa -eski sevgiliniz bile olsa- birine seslenmek, onu sevdiğini, özlediğini söylemek hiç hoş değil ve büyük hata...Sizin durumunuzu baz alırsak hiçbir erkeğe yaklaşamayalım, güvenemeyelim; olur ya sizin gibi bir eski sevgili "çıkagelir"... Burada eski erkek arkadaşınızı eleştirirken sizin durumunuzu da göz önüne almak lazım değil mi?
Diğer kız durumdan haberdar olsa -haklı olarak- size çok ağır laflar söyleyebilir ama habersizce devam ediyor, zavallı kız... Oysa siz hayatında biri olduğunu bile bile, üstelik ikinizi aynı anda idare etme gayretini göre göre (hal böyleyken ikinizi de gerçekten sevmiyor, aksi halde tercih yapardı, hoş yanındakini tercih eder insan) onunla iletişim halinde kalma derdindesiniz... Sizinki -farkında mısınız bilmiyorum ama- iki kişinin arasına girmek... Sırf eski sevgiliniz diye hayatınız boyunca onu elinizde tutma hırsı güdemezsiniz, onun varlığında hak iddia edemezsiniz, kendi hatanızla biten ilişkinin sonrasındaki yeni beraberliği baltalayamazsınız, bu hem ayıp hem günahtır.. Aynı şey sizin de başınıza gelebilir... Emin olun "Eski kız arkadaşı sevgilime seni özledim diye mesaj atmış" başlıklı bir konu görseniz siz de tepki gösterirdiniz...
Madem bu kadar seviyordunuz, ilişkiniz bitme raddesine gelmeden yahut o yeni bir ilişkiye başlamadan çare aramalıydınız... "Düşüncesi nedir?" diye sormuşsunuz ya, aranızda bu konuşmalar geçtiğine göre size karşı hem sevgisiz hem saygısız, isabet olmuş bitmesi... Zaten sizinkinin de sevgi olduğuna inanmıyorum, öyle olsa onca ay dayanamaz, başkasıyla beraber olmasını bekleyemezdiniz... Sizinki onun hayatında başka bir kızın varlığını hazmedememe, hırs... Bundan vazgeçin, bunun ona zararı dokunmaz, bir eli yağda diğeri balda olur ama sizin kendinize saygınız törpülenir ve diğer kıza ayıp etmiş olursunuz... Yol yakınken aydınlığa dönün yüzünüzü...
canım ikinizi de aynı anda idare etme düşünceinde olabilir mi sonuçta oku bitince belki o kızla görüşemeyecek .. karakterini bilmiyorum sadece tahmin bu.. belki de seni unutmak adına o kızla birlikteydi sen arayıca da neden daha önceden aramadın gibisinden şimdi mi aklına geldim demiş de olabilir .. konuşman en iyisi bence .. hem görmüş olursun
Belki sözlediklerinizin bazılarında haklısınız ama genel olarak çok ağır konuşmuşsunuz.
İlişkisine saygı duymuyorsunuz gibibirşey söylemişsiniz.
Benim mesajıma karşılık verip üstüne üstelik ben 'Mutluluklar' deyip kestirip attığım halde o konuşmayı uzatma çabası içindeyse onun zaten kendi ilişkisine ne saygısı vardır ne sevgisi.
Böyle bir durumda bende saygı duymam zaten ilişkisine..
Diğer kıza karşıda hırs yaptığımı düşünmüşsünüz ben sevmesem ve sadece hırslarımı köreltmeye çalışsam emin olun o ilişkiyi ilk öğrendiğim andan itibaren çok daha farklı şeyler yapardım.
Ama benim tek istediğim sevdiğim insanın mutluluğu, bana derse ki;
Rahat bırak beni ben şuan ki ilişkimde çok mutluyum eywallah der adınıda yüzünüde unuturum. Bence yorum yaparken biraz daha dikkatli konuşmalı önyargılı davranmamalısınız...
Bana "önyargılı" etiketi "yapıştırmak" için hangi sözümü ispat gösteriyorsunuz anlamadım... Önyargı tanımını hatırlatma gereği duymuyorum ama en azından haksız olduğum, yeni bir ilişkisi olduğu halde eski sevgilinizle görüşmenizi makul kılan sebebi söyleyin de hem ben hem de bu forumdaki tüm bayanlar "kafam karışık yardım edin" çağrınıza kulak verelim... Ben yeni bir sevgilisi olduğunu bildiğiniz halde "eski" sevgilinizle iletişim kurmanızı yanlış buluyorum ve hala aynı fikirdeyim...
Şu an ilişki yaşadığı kızın sizden haberi bile yokken onunla iletişime devam ediyorsunuz ve onun "Rahat bırak beni" demesini bekliyorsunuz... Söylediğiniz gibi ona, kendinize, ilişkisine ve en önemlisi beraber olduğu kıza saygı duyuyorsanız onun "rahat bırak" demesini beklemeniz abes değil mi? "O saygı duymuyorsa ben de saygı duymam ilişkisine" demekle her şey bitiyor mu? O, o kıza saygı duymuyor diye size ona saygı duymama hakkını kim veriyor? Aydınlatın bizleri de "önyargılı" olmayalım...
Beraberliği olan insan "Beni rahat bırak" demiyor diye iletişime devam edilir mi? Şu halde evli, sözlü yahut nişanlı biriyle görüşen herkes "Beni rahat bırak demedi" diyerek beraber olduğu kıza rağmen iletişime devam etme lüksüne sahip mi? Bu durumda diğer kız aldatılmış olmuyor mu? Madem hırs değil size "Beni rahat bırak" diyene kadar o kızın bu duruma düşmesine seyirci mi kalacaksınız? O, bu çirkinliğe sebep oldu madem siz "Bu yaptığın hiç hoş değil, beni arama artık" diye engel olup hem o kızın hem de kendi karakterinizi aydınlığa çıkarsanız olmaz mı? O devam ettirdiği sürece bu "çarpık" iletişim sürüp gidecek mi?
"Mutluluklar" diye kestirip attığınızı yazmamışsınız konunuzda... "Çıktığı biri var, ben mesaj atana kadar mesaj atma dedi" demişsiniz... Hayatında biri olduğunu bildiğiniz halde "Seni özledim" diye mesaj yazmışsınız. Şu halde "eski sevgilisi erkek arkadaşımın peşini bırakmıyor" diye konu açan kızlara yazılanlarda "eski sevgiliye isnat edilen" sıfatları yazsak büsbütün kötü hissedeceksiniz demek ki... Peki o kız sizden haberdar olsa ve "Eski sevgilisi erkek arkadaşımın peşini bırakmıyor" dese haksız mı? Bir konu açmışsınız, yapılan yorumda yanlış varsa onu düzeltin, "Şöyle demişsiniz ama aslında böyle" deyin ki diğerleri yardımcı olsun size... Fakan yukarıda yazdıklarım "bizzat sizin cümleleriniz".... Kısacası neyin ne olduğunun siz de farkındasınız ama "önyargılı, ağır konuşmuşsunuz" vs. demek kabul etmekten her zaman daha kolaydır... (Fotoğrafları ilk gördüğünüzde sevgilisi var diye aramaktan vazgeçip sonra "dayanamadım, seni özledim diye mesaj attım" diyerek hatanızı itiraf etmişsiniz zaten...) Ben burada "allame" olduğumu duymak için yorum yazmıyorum, siz ne şu an hayatında olan kişiye ne de size saygı duyan adamla iletişimi kesmeyerek hata yaptığınızı "fark etseniz" yeter, "evet o kıza da yazık, ben ne yapıyorum!" ya demeseniz de olur... Ayrıca bundan sonra hayatınıza girecek adamın eski sevgilisinden "özlem mesajları" almaması için dua etmenizi de tavsiye ederim, bugün ona yarın size olabilir...
Bana "önyargılı" etiketi "yapıştırmak" için hangi sözümü ispat gösteriyorsunuz anlamadım... Önyargı tanımını hatırlatma gereği duymuyorum ama en azından haksız olduğum, yeni bir ilişkisi olduğu halde eski sevgilinizle görüşmenizi makul kılan sebebi söyleyin de hem ben hem de bu forumdaki tüm bayanlar "kafam karışık yardım edin" çağrınıza kulak verelim... Ben yeni bir sevgilisi olduğunu bildiğiniz halde "eski" sevgilinizle iletişim kurmanızı yanlış buluyorum ve hala aynı fikirdeyim...
Şu an ilişki yaşadığı kızın sizden haberi bile yokken onunla iletişime devam ediyorsunuz ve onun "Rahat bırak beni" demesini bekliyorsunuz... Söylediğiniz gibi ona, kendinize, ilişkisine ve en önemlisi beraber olduğu kıza saygı duyuyorsanız onun "rahat bırak" demesini beklemeniz abes değil mi? "O saygı duymuyorsa ben de saygı duymam ilişkisine" demekle her şey bitiyor mu? O, o kıza saygı duymuyor diye size ona saygı duymama hakkını kim veriyor? Aydınlatın bizleri de "önyargılı" olmayalım...
Beraberliği olan insan "Beni rahat bırak" demiyor diye iletişime devam edilir mi? Şu halde evli, sözlü yahut nişanlı biriyle görüşen herkes "Beni rahat bırak demedi" diyerek beraber olduğu kıza rağmen iletişime devam etme lüksüne sahip mi? Bu durumda diğer kız aldatılmış olmuyor mu? Madem hırs değil size "Beni rahat bırak" diyene kadar o kızın bu duruma düşmesine seyirci mi kalacaksınız? O, bu çirkinliğe sebep oldu madem siz "Bu yaptığın hiç hoş değil, beni arama artık" diye engel olup hem o kızın hem de kendi karakterinizi aydınlığa çıkarsanız olmaz mı? O devam ettirdiği sürece bu "çarpık" iletişim sürüp gidecek mi?
"Mutluluklar" diye kestirip attığınızı yazmamışsınız konunuzda... "Çıktığı biri var, ben mesaj atana kadar mesaj atma dedi" demişsiniz... Hayatında biri olduğunu bildiğiniz halde "Seni özledim" diye mesaj yazmışsınız. Şu halde "eski sevgilisi erkek arkadaşımın peşini bırakmıyor" diye konu açan kızlara yazılanlarda "eski sevgiliye isnat edilen" sıfatları yazsak büsbütün kötü hissedeceksiniz demek ki... Peki o kız sizden haberdar olsa ve "Eski sevgilisi erkek arkadaşımın peşini bırakmıyor" dese haksız mı? Bir konu açmışsınız, yapılan yorumda yanlış varsa onu düzeltin, "Şöyle demişsiniz ama aslında böyle" deyin ki diğerleri yardımcı olsun size... Fakan yukarıda yazdıklarım "bizzat sizin cümleleriniz".... Kısacası neyin ne olduğunun siz de farkındasınız ama "önyargılı, ağır konuşmuşsunuz" vs. demek kabul etmekten her zaman daha kolaydır... (Fotoğrafları ilk gördüğünüzde sevgilisi var diye aramaktan vazgeçip sonra "dayanamadım, seni özledim diye mesaj attım" diyerek hatanızı itiraf etmişsiniz zaten...) Ben burada "allame" olduğumu duymak için yorum yazmıyorum, siz ne şu an hayatında olan kişiye ne de size saygı duyan adamla iletişimi kesmeyerek hata yaptığınızı "fark etseniz" yeter, "evet o kıza da yazık, ben ne yapıyorum!" ya demeseniz de olur... Ayrıca bundan sonra hayatınıza girecek adamın eski sevgilisinden "özlem mesajları" almaması için dua etmenizi de tavsiye ederim, bugün ona yarın size olabilir...
O kızla çıktgnı biliyorum ki zaten..
demişsiniz... Neyse ki açtığı konuya kendi istediği yanıtlar gelmeyince tepki gösteren ilk siz değilsiniz de şerbetliyiz" bu hallere...
Ayrıca "empati" yapmayı size de tavsiye ederim... Kendiniz dışındakilerin penceresinden bakmak güzeldir... Kendinizi bir fakirin, çocuğunu kaybeden bir annenin, aldatılan bir kadının yerine koymayı deneyin zaman zaman, bu nefsinizi köreltir, hırslarınızı alır, "ünlemlerinizi" küçültür... Hırslarınızı köreltir, herkes sakat, kederli, aldatılan olma adayı bu hayatta... Hele ki kendisi buna zemin hazırlıyorsa bu ihtimali daha da arttırır... Sizin "konuyu saptırmak, sinir" dediğiniz şey benim bir hemcinsimi savunma anlayışım... Üzgünüm "Sizi hala seviyor, o nedenle konuşmayı uzatmış" demediğim için... Sadece sizi yoklayıp hala sevildiğinden emin olup egosunu besledikten sonra "yüzünü diğer tarafa çeviren" bir adamın size hala aşık olduğunu söylemem komik olurdu...
Buna rağmen benimle "sohbet etmeye devam etmek istiyorsanız" ben de o kızın penceresinden bakmaya devam edeceğim... Onun sizden daha çok ihtiyacı var yardıma... Düşünsenize hayatındaki adam "nostaljik şarkılar" dinliyor... Trajedi...
Ne yapmam gerektiğini, nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum gerçekten.. :85::85:
O kızla çıktığını biliyorum ki zaten..
Dedim evet ama bunu söylediğim gibi şuan ki konuşmalarından çıkardım..
Tamam belki o kızın yerine kendimi koyduğum zaman durumun kötü olduğunu anlayabilirim..
Ama birde benim yerime koysanız kendinizi
Sevdiğiniz adamın baska biriyle olması canınızı yakmazmı, üzmez mi sizi? (Bu hırs değil.)
Ve o adam ki benim herşeyimi paylaştığım adam..
Şuan mesaj atmakla çok mu yanlış yaptım belki evet belki hayır..
Henüz bunun yanıtını veremiyorum.
Sadece aylardır, içimde körüklemeye çalıştığım sevgimi artık durduramayacağımı anladım..
Çok suçluyum belki yaptığım çok yanlış..
Keşke yapmasaydım mı demeliyim..
Hiç birşey yapmadan unutmaya mı çalışmalıydım yoksa..
Peki şuan ne yapmalıyım siz söyleyinn?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?