Kafam karıştı, umarım düşündüğüm gibi değildir

seagull1

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
213
75
648
Merhaba arkadaşlar bugün arefe tatil vs derken dışarıdaydım ve evime yürüyordum. Tam evimin önü tek yön ve sürekli akıcı bir trafiği var tek sıra halinde. Birden bir kalabalık gördüm adamın biri yerde yatıyordu . yanında bir alüminyum tepsi ve simitler vardı ve adam sara krizi geçiriyordu. Adamın biri ( tanıdığım bir çalışan ) başka bir adamdan su istedi bende suyu adama götürdüm yüzünü yıkadılar yan çevirdiler. 2 erkek 2 kadın olarak başındayız adamı kenara çektiler. Yanımda yaşlı bir teyze vardı ağladı bayağı ah yavrum vah yavrum diye. Adam sara hastası olduğunu söyledi ağzının kenarlarında beyaz beyaz köpükler vardı. Tüpüm boş kaldı alamadım dedi. Ne kadar tüpün dedik gidip alalım, meğerse 200 ye dolum yapılıyormuş. hemen erkekler ve ben yardımcı olduk adamın cebine koyduk parayı bende cüzdanımda ne var ne yok hepsini verdim helali hoş olsun inşallah faydalı olur sonra eve geldim eksisozluk sitesinde dolanıyordum soldaki kısımda bir başlık gördüm "simit satıcılarının hep sara krizi geçirmesi" diye ve okudum. Hemen gözümün önüne ben ortaokuldayken okul sokağımda yine bir sokak satıcısı kriz geçirmişti ve insanlar yardım etmişti, o geldi. Çok etkilendim, sahtekar olduklarını yazmışlar. Ve yazdıkları da aynıydı. Etkilenmek istemiyorum ama eğer öyleyse neden insanların duygularını sömürüyorlar bilemedim.. İnşallah faydası olmuştur gerçekten merhametli bir milletiz umarım kötüye kullanan olmuyordur insanlar arabalarından indi falan bilmiyorum etkilenmek istemiyorum yazdığımdan Siz karşılaştınız mı?

ben değil ama bir yakınım trafikteyken karşılaşmış.

o da eczaneden ilaçlarını aldırıyormuş daha sonra alınan ilaçları eczaneye hemen geri vererek parasını alıyormuş.

ne yazık ki böyleleri var ve yaptıkları çok adice.

çünkü bunlar yüzünden bir gün gerçekten biri rahatsızlanıp yardıma ihtiyacı olsa, insanlar yardım etmeye çekinecek.

Sizin niyetiniz güzel olduktan sonra allah yaptığınızı iyilik hanenize yazar. Boşverin gerisini.
Sinir oluyorum böyle hazırcı insanlara. Ben çalışmıyorum gerçi ama eminim kolay kazanılmıyo o paralar. Sabahın köründe,soğuk demeden,sıcak demeden insanlar ekmeğinin peşine düşüyo,bu tür edepsizlerde ayıldım bayıldımla onların emeğine konuyo. Allah kimsenin yanına bırakmaz,verir böylelerinin belasını

zaten bu simitçiler hep fakirdir ve malum paraları olmaz..o sokakta sara nöbeti geçiren simitçi değil mühendisim vs dese olsa kimse para vermez..nedense pahalı bir hastalık..nedense hep sokakta bulur bu baygınlıklar...bal gibi söğüşlenmişsiniz..ah şu milletimin merhameti..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…