Kafam karıştı...

İş teklifini kabul etmeli miyim?

• Evet

OY: 4 50,0%
  • Hayır

OY: 4 50,0%

• Ankete Katılan
    8

ipek_bal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
934
849
123
Ankara
Merhaba hanımlar.
Öncelikle hepinize iyi günler diliyorum.
Mayıs ayından beri aşırı çalkantılı bir süreçten geçiyorum. İsteyen eski konularıma bakıp durumumdan haberdar olabilir.
Evet gayet düzenli olan hayatımı gururumu daha fazla ezdirmemek adına zora soktum ve istifa ettim. Ufak tefek pişmanlıklar yok mu, tabiki var. Ama bu kararı vereim ve dik bir şekilde olabildigince arkasında duruyorum kararımın.
Gelin görün ki, evde oturmak bana göre değilmiş. Sıkılıyorum. Kendimi işe yaramaz gibi hissediyorum. Lütfen beni bu konuda yanlış anlamayın. Hayatımın son 11 senesini lisans + lisansüstü uzmanlık adına aşırı tempolu şekilde yaşadım. Bir anda herşeyi bırakınca da sudan çıkmış balığa döndüm.
Kafamı dinlemek falan evet güzel hoş ama işte zaman geçmiyor. Hava sıcak. Çalışan arkadaslarımın hepsi işinde gücünde. İnanır mısınız anneannemin bile benden aktif sosyal hayatı var. Ben de tekrar hayata dönmek istiyorum.
Gelelim konu açmamın sebebine. Önüme bir teklif geldi. Tamamen farklı bir şehirde, önceki işimden daha alt bir konumda, önceki işimin yaklaşık yarı maaşında bir iş. Ama önümde 6 aylık bir deneme süreci gibi bir dönem var. 6 ayın sonunda istedigim taktirde ve istedigim şartları bulabildigim bir kurum dahilinde geçiş yapabileceğim. Uzmanlığıma da gittigim şehirde sıfırdan değil ama belirli bir aşamasından sonra başlayabileceğim.
Kafam dünden beri kazan gibi.
Ailem bu sürece kadar arkamdalardı ama bu işe sıcak bakmıyorlar. Bir nevi attan inip eşeğe binmek gibi hoş bir tabir olmasa da.
Yaşadığım şehirde kendime ait evim var, kira falan ödemiyordum ve maddi açıdan şükür çok rahattım. Gittigim yerde bu da olmayacak.
Acele mi ediyorum, kabul etmeyi cok gururuma yediremesem de bir yerden de başlamak gerek diye düşünüyorum.
Belirli bir birikimim var ama hazıra dağ dayanmaz. En basitinden bu ay mtv ödemem gerek, 500 küsür. Her ay kredi kartı harcamam şu bu derken birikimim beni max 8 ay idare eder.
Eskisi gibi devler bünyesinde çalışabilmek için gerekli sınavları güncellemem gerek. Onlar da en geç mayıs ayı. Yani her koşulda babamdan 30 yaşına gelince para istemek zorunda kalacagım. Babadır yapar ama gururuma yediremiyorum.
Ben diyorum ki, sınavlarımı güncelleyene kadar kabul edeyim. tamamen farklı bir şehir, muhtemelen kurulu bir ev düzeni olmayacak. Ama en azından kendi paramı kazanıyor olacagım. Bir yandan çalışıp bir yandan sınavlara hazırlanayım. Siz olsanız napardınız?

İpekcim istifa etmen bence kariyer adına yanlış bir hareket olmuş, istifanı geri almayı düşünür müsün? Uzmanlığa çok emek konuluyor, sonucu da maddi, manevi, kariyer açısından çok daha doyurucu oluyor. Hayatından sıkıldığını biliyorum ama ben senin yerinde olsam uzun bir deniz kenarı tatili yapıp işe öyle dönerdim, uzmanlığımdan vazgeçmezdim.

İpekcim istifa etmen bence kariyer adına yanlış bir hareket olmuş, istifanı geri almayı düşünür müsün? Uzmanlığa çok emek konuluyor, sonucu da maddi, manevi, kariyer açısından çok daha doyurucu oluyor. Hayatından sıkıldığını biliyorum ama ben senin yerinde olsam uzun bir deniz kenarı tatili yapıp işe öyle dönerdim, uzmanlığımdan vazgeçmezdim.
Canım az cok pişmanlığını yaşıyorum evet ama daha fazla dayanamadım mobbinge. İstifamı geri aldam dahi eski iş yerim artık bana cehennem olur. Akademik ortamı az cok tahmin edersin. Uzmanlığın devamını yapabileceğim gidersem eğer. O şehirde de var benim bölümün yani.

Canım az cok pişmanlığını yaşıyorum evet ama daha fazla dayanamadım mobbinge. İstifamı geri aldam dahi eski iş yerim artık bana cehennem olur. Akademik ortamı az cok tahmin edersin. Uzmanlığın devamını yapabileceğim gidersem eğer. O şehirde de var benim bölümün yani.

Boşver o zaman panpa sağlığından önemli değil.

Ankarada tonla diş fakültesi var onlarda açık pozisyon bakmaz mısın?

Diğer şehire olumlu bakıyorum ama taşınma ev kiralama depozitosu derken maddi olarak tüketici olabilir. Ege kıyısı veya Eskişehirse giderdim tebdili mekanda ferahlık var derler:)

Boşver o zaman panpa sağlığından önemli değil.

Ankarada tonla diş fakültesi var onlarda açık pozisyon bakmaz mısın?

Diğer şehire olumlu bakıyorum ama taşınma ev kiralama depozitosu derken maddi olarak tüketici olabilir. Ege kıyısı veya Eskişehirse giderdim tebdili mekanda ferahlık var derler:)
Ankarada asistanlık artık bu istifadan sonra zor olur canım. Yani ben istemem. Diger ünilerdeki hocaların bakış açısı da nasıl olur bilmiyorum.
Yeni şehir için de öncelikle ev taşıma durumum olmaz. Buradaki dğzenimi bozmayı düşünmüyorum. 6 ay kadar deneme süreci gibi, daha rahat bir iş, kafam rahat olacak yani. Ve bingo, Egenin tam da kıyısı :)

Ankarada asistanlık artık bu istifadan sonra zor olur canım. Yani ben istemem. Diger ünilerdeki hocaların bakış açısı da nasıl olur bilmiyorum.
Yeni şehir için de öncelikle ev taşıma durumum olmaz. Buradaki dğzenimi bozmayı düşünmüyorum. 6 ay kadar deneme süreci gibi, daha rahat bir iş, kafam rahat olacak yani. Ve bingo, Egenin tam da kıyısı :)

Ege kıyısıysa durma şimdi hemen git

Ağustosta her haftasonu plajlara akarsın:KK200::KK200::KK200:

Ege kıyısıysa durma şimdi hemen git

Ağustosta her haftasonu plajlara akarsın:KK200::KK200::KK200:
Evet orası var. Senelerdir ankaradayım. Böyle uzun süreli bir tatil gibi gelecek bana sanki.
Pozisyon, ücret eskisi gibi degil ama kafam aşırı karıştı. Evde oturup boş boş sınava calışmaktansa çalışıyor olup sınava hazırlanırım diyorum. Bilemedim.
Yeni şehir, daha temiz enerji iyi gelir heralde

Bence git kıyı ise eşyalı kiralık vs ayarla

Yaşam daha ucuzdur hem

Bir soluk al

Sonra bakarsın olmazsa gelir yine sınav mınav devam edersin

Evde oturup sınav çalışıp bir yandan da tüh kalsaydım yerimde demek yerine yeni bir hayata yelken açmak iyidir

Hazırı evde otursan da yiyeceksin hiç olmazsa gidince denedim olmadı deyip geri dönme imkanın da var

Bence git kıyı ise eşyalı kiralık vs ayarla

Yaşam daha ucuzdur hem

Bir soluk al

Sonra bakarsın olmazsa gelir yine sınav mınav devam edersin

Evde oturup sınav çalışıp bir yandan da tüh kalsaydım yerimde demek yerine yeni bir hayata yelken açmak iyidir

Hazırı evde otursan da yiyeceksin hiç olmazsa gidince denedim olmadı deyip geri dönme imkanın da var
Teşekkür ederim benim kafamdaki düşünceyi yazıya dökmüşsünüz:)
Hayat ne getireceği belli olmuyor cidden ben bile rüyada gibiyim. Sanki uyanıp eski dğzenime devam edeceğim ama gerçek öyle drgil işte. Nüfusun 13% ü işsizken ben ilerde vah tüh demeye korkuyorum

Akıllı bir kadınsınız :)
Acele karar vermeyin bence. Bu böyle sürüp gidecek değil ya.
Mutlaka her şey yoluna girecek er yada geç
Aile destek için vardır. Daha sonra ödersiniz :)

Akıllı bir kadınsınız :)
Acele karar vermeyin bence. Bu böyle sürüp gidecek değil ya.
Mutlaka her şey yoluna girecek er yada geç
Aile destek için vardır. Daha sonra ödersiniz :)
Teşekkür ederim:)
Acele etmek degil aslında. Boş boş durup sınav zamanını beklemektense bamnaşka bir şehirde yeni bir ortamda çalışıp sımavları bekleyecegim.
Of bilmiyorum. Ailem kararıma destekti ama bu olayda karşı çıkıyorlar. Zamana bırakıp mantıklı düşğnmek en iyisi:)

Teşekkür ederim:)
Acele etmek degil aslında. Boş boş durup sınav zamanını beklemektense bamnaşka bir şehirde yeni bir ortamda çalışıp sımavları bekleyecegim.
Of bilmiyorum. Ailem kararıma destekti ama bu olayda karşı çıkıyorlar. Zamana bırakıp mantıklı düşğnmek en iyisi:)

İnsan bazen durmalı.
Kendini dinlemeli :)
En doğru zamanı siz bilirsiniz. Acele etmeyin bence :)

Back
X