kafam karıştı :(

kendını bıraz rahatlatmaya çalış,çok fazla üzerine düşme konunun.Tabıkı kv. uzerıne dusecek,onlarında oğullarının çocugu,ilgi odağı olucak,gelen gıden olucak herkes bunları yasıyor.Bıraz sabretmeye calıs.Ablanla da konussan,yıgenını de alıp bı sure senınle kalsa daha rahat olursun sanırım.

tabiki sevecekler ama işime karışırlarsa sen dur bilmezsin derlerse

Bir kadın doğum yapınca az birazda okuyup araştırınca sanki 10 çocuk doğurmuş gibi tecrübe sahibi olabiliyor. .
Sana birşey denildiğinde kulaklarını tıkayacak veya nazikçe fikrini belirteceksin. .
Çok aktif veya hareketli biri isen doğumunda rahat olursa kimsenin uzun uzun bakmasına gerek kalmayacak eşinin 3-4 günlük yardımı sonucunda eski hayatına dönebileceksin. .
Ama kayınvaliden yüzünden çocuk fikrini ertelemen bence yanlış . . Eşinde sende hazırsan sıkıntı olacağını düşünmüyorum

yorumun için tşk ederim, nazlı biri hiç değilim 1.55 boyunda 41kg. hareketliyim oldukça ama içim içimi yiyiyor

kesnilikle katılıyorum bu kaarda kafana takma bence bende iraz senin gibiyim ama insan biraz da bişeylere göz yummalı bukadar sıkma kendini. sonuçta misafirde öyle 1 sene gelecek hali yok 3 gün gelir 5 gün gelir o kadarına göz yummalısın bence bunlar için bebek ertelenmez bide salıklıysan bekleme derim ben

arkadaşım, aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz ben de annemi kaybettim ve babam ve kardeşim benden uzakta.. evlendim çalışıyorum ve henüz hamile değilim bebekten sonra zaten kvalide bakacak bebeğe. o kadar sıkıntı çektim ki sana anlatamam mesafe koymak istemem eşim tarafından bile benim annem öldüğü için onun da annesinin ölmesini istiyomuşum gibi yorumlandı sürekli her işime burunlarını sokmak istediler sağolsun eşim hiç yardımcı olmadı neyse anlattım artık karışmıyolar gerek kavgayla gerek açık açık söylerek bunu belli et. başka yolu yok.kırılmaz darılmaz kimse sana

Kafan karısmasın senın bebeğini sevmek onların da hakkı kımse de onu senden almaya çalışmadıkça sorun etme derım sana kaygıların bende fazlasıyla var ama bı yandan da torun sevmek onların da hakkı eger sana karsı kötu nıyetlı çekemeyen kıskanc tavırlarla yanasmıolarsa bırak ıyı kötu yanında olsunlar

aynı benim gibisin ufak tefek sorunlar dışında birşey yaşamasakta birtürlü kendimi o aileye ait göremiyorum zaman zaman yansıttığım içinde sorun yaşıyoruz sanki mesafeyi korumazsam yakında oturduğumuz için hep dipdipe olmak isteyecekler gibi geliyor haftada 1 kere oda akşamları gidiyoruz bazen kahvaltıya çağırıyorlar ama yetmiyor kayınvalideme farkındayım çalışmadığım için hep gelip gitmemi istiyor doğumdan sonrada nasıl olacak bilmiyorum hiç içim ısınmıyor anne diyorum ama lafta hiç sevgi hissedemiyorum ona karşı

mutlaka diceklerdir,ama dedıklerı gıbı kulaklarını tıkayıp yerı geldıgınde kıbarca anlamazlarsa sert bır sekılde uyarırsın.Benm bebeğim,her zaman yanımda sız olamayacaksınız ben de yaparak öğrenıcem diye uyarırsın

Bende aynı senin gibi düşünüyordum doğum yapmadan önce.Ama bebişim doğduktan sonra hiçbiri problem olmadı.Mesela kv zannettiğim gibi çok karışmadı karışsada ben istediğimi yaptım zaten evlerimiz ayrı ne kadar karışabilecek.Emzirmeye gelince annemin ablamın yanında bile emziremem ben diyen ben gitti herkesin yanında açıp emziriyorum hiçte çekinmiyorum önemli olan bebişim sonuçta.Gelip gitme mesafe olaylarına gelince bebeği bahane edip istediğin gibi hareket edebiliyorsun mesela canın sıkıldı bebeğin uykusu geldi de çık git gibi bişey diyemiyorlar.

yanlış anlama ama doğmamış çocuğa don biçmiş gibi olmuşsun daha şimdiden. hele bi hamile kal, sağlıkla bebeğini kucağına al, sonra düşünürsün bunları.

canım senin yuvana zarar vermedikleri sürece bırak gelip gitsinler cok samimi olmazsan zaten onlarda bi yerde duracaklardır belki de bebek olunca sen isteyeceksin kv nin sık gelmesini belki sana sandıgından fazla yardımı dokunacak daha cocukk olmadan bunları düşünüp canını sıkma bence sen istemediğin yerde durumda nazikçe fikrini belirtirsen her normal insan anlar anlamazsa biraz daha üzerine bastırırsın ama kafanı böyle ilerisi için cok yorma bence kendine edersin

Gelen giden çok olur diyede kafana takma ilk zaman zaten müsaade ediyorlar herkes eve doluşmuyor.Sonrasında da kısa bebek görme ziyaretleri oluyor.Mevlüt olayıda çok güzel ne güzel giy geceliğini yat keyfini çıkar.Ben kendi mevlüdümü kendim yaptım ve herşeyede kendim koşturdum kimsede sen otur demedi ama benim yapım bu.Ayrıca doğumdan sonra çabuk ayaklanıyorsun onuda takma ben 3. gün ütümü bile yapıyordum 10. gün bütün evi sildim süpürdüm mesela.Çocuk yapmak için 5 sene beklemiş biri olarak hiç korkutma kendini biran önce anneliğin güzelliğini yaşa derim

Yani henüz evli ya da nişanlı değilim ama aynı huya sahibiz.. Ben de herşeyi çok önceden, en ince ayrıntısına kadar düşünürüm.
Düzenime karışılmasından hoşlanmam.. O düzeni bozana da uyuz olurum, kim olursa olsun..:)
Yalnız şu var ki; doğumda ve sonrasında illa ki kayınvaliden gelecek, tanıdıklarını - komşularını getirecektir.. "bakın aslan oğluma,çocuğu oldu..torunum oldu" diye kabaracak, gururlanacaktır içten içe..:) ama tahminim bu durum en fazla 1 ay sürer.. katlanılamayacak bir süre değil aslında..?
Ve bu süre zarfında, senin davranışlarına göre yine aynı mesafeyi korumaya devam edersiniz. Tabii torununu daha çok görmek isteyeceği için, artık haftada 1 yerine daha sık gelecektir sen ona gitmesen de.. Ne de olsa oğlu ceviz, bebek de ceviz içi değil mi? :)
Ama illa ki doğum sırasında k.v ve eşrafının çemberinde olmak istemiyorsan; bence en iyi yol bebişi başka bir şehirde doğurman..
Hatta bir ara yurtdışında doğum modaydı.. Herkes Amerika'da doğum yapar olmuştu.. çifte vatandaşlık alır, çocuk büydüğünde rahat eder diye.. imkanınız varsa bunu da düşün bence..

Son düzenleme:
sen ne kadar olmaz desende içinden haayııııır diye bağırsanda bunlar olacak ve biraz kendin relaks ol.. o insanlarada gün gelecek ihtiyacın olacak. o kadarda düşünme bunları ilk önce sağlıklı bir şekilde çocuğun olsunda hele bi..

Arkadaşım bu kadar şeyi kafanda kurup yorma kendini yaw İnan okurken ben yoruldum, sanki evde 3 çocukta ben bakıyorum gibi. Herşeyin hayırlısı için dua et, ve sandığın gibi de olmayabilir. Benim anneminde tek torun olamasına rağmen 10 günde bir görse ona yetiyor mesela.. çok seviyor, ama çocuk öyle kolay değil, yorucu iş. Herkes kendi çocuğunu büyütsün diye düşünen kayınvalideler de çok inan :)

Mevlüt idi, görmeye gelen falan, hepsi geçer sonuçta. Ebedi yükler değil...

Herkes kendi çocuğunu büyütsün diye düşünen kayınvalideler de çok inan :)
umarım benimkide böyle düşünüyordur :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…