Kafam karmakarışık oldu.

Mikolata

"Fe inne meâl usri yusra . İnne meâl usri yusra"
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2015
514
749
18
36
Gerçekten kafam çok karışık. Bir karar vermem gerekiyor ama bir türlü emin olamıyorum. Ayrılmak mı mantıklı devam etmek mi bilmiyorum.

Nişanlıyım. Nişanlımın ailevî problemleri var bir kısmını biliyorum ama bilmediğim şeyler de var çok belli.

Nişanlım en büyük çocuk diğer kardeşleri daha küçük ortaöğretim, ilköğretim dönemindeler. Bizim yaşlarımızda 27 28. Böyle olduğu için bütün sorunların arasında kalan hep nişanlım oluyor. Farkındayım zor zamanlar geçiriyor. İş sorunu da var bir yandan da onunla uğraşıyor. Bunların hepsinin farkındayım ve elimden geldiği kadar yapıcı olmaya çalışıyorum kızlar.

Ama bu süreçte gerçekten çok yıprandım artık. Çünkü sürekli sinirli ve bana tahammülsüz bir insana dönüştü. Ne söylesem yanlış anlıyor. O kadar saçma yerlerden çıkıyor ki tartışmalar. Bir gün elimi tut dedim diye tartışıyor ertesi gün görüşelim dedim diye. Daha doğrusu plan yapıyoruz 4 gün üst üste başka işleri oluyor ve hep benimle olan planı iptal edebiliyor. En sonunda artık patlıyorum. Ve yine ben suçlu oluyorum. Çok uzatmak da istemiyorum. Karışık yazmış da olabilirim. Sadece birkaç örnek vermek istedim.

Her konuşmada ayrı kalbim kırılır oldu artık. Ne desem batıyor adama. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Ayrılsam pişman olmak da istemiyorum. Ama böyle devam ederse nereye kadar gidecek onu da kestiremiyorum artık.

Nişanlılık döneminde bile bu durum çekilmezken aynı evin içinde nasıl çekeceksin.

Evlenince toz pembe bi hayat seni beklemiyor. Bu kadar küçük şeyden kavga çıkartan adam, evlenince ve sorumluluklar üzerine binince daha da çekilmez olacak.

Nişanlılık tanıma devresidir. Tanıdığına göre de sinirli bi yapıya sahip. Sinirini de senden çıkartıyor. Belli ki mutlu da değilsin. Daha ne bekliyorsun.

Nişanlılık, evliliğin fragmanı da olabilir. Belki evlenince daha beter olacak.

Evet farkındayım bunların. O yüzden ayrılmayı düşünüyorum. Tek düşündüğüm şey önceden böyle değildi. Ne zamanki ailevi sıkıntılar oldu bu hale geldi. Yani zor zamanında bir de ben vurmak istemiyorum ama. Şu durumlar da çok tahammül edebileceğim şeyler değil benim.

Eger anlattiginiz bu sorunlar yuzunden boyle olduysa bence yaninda olup destek olmaniz gerek.
Ama keyfi böyle davraniyor hep boyleydi derseniz artik iyi dusunun derim.
Her insan zor donemler geçiriyor ve en yakinindakine sarabiliyor. Sizde onu birakirsaniz iyice bosluga duser.
Sorunlari azalana kadar yaninda olun yine duzelme olmazsa baska cozumler bulunur bu zor zamanlarda yakindaki kisiye daha cok sabir anlayis düşüyor.

Evet ben de bu yoruma katılıyorum. Yanında olmanız gerekli bu dönemde. Evliligi erteleyebilirsiniz isterseniz sorunlar çözülene kadar, çözüldükten sonra bakarsiniz hala ayni mi tavirlari diye

Şu günlerde ayrılık kararı almamamın tek nedeni bu durumlar zaten. Yoksa bu kadar uzatmazdım bile. Çok seviyorum evet ama bu şekilde her gün saygıyı bitiriyoruz. Bilmiyorum gerçekten ne yapmam gerekiyor.

Evlenirsen daha fazla yükü ve daha fazla ailevi sorunu olacak. İşler bugünden çok daha kötü olur gibi. Katlanırım diyorsan sen bilirsin de, daha fazlasını istemiyorum diyorsan acilen ayrılmalısın.

Evet ben de bu yoruma katılıyorum. Yanında olmanız gerekli bu dönemde. Evliligi erteleyebilirsiniz isterseniz sorunlar çözülene kadar, çözüldükten sonra bakarsiniz hala ayni mi tavirlari diye
Artık bi süre daha böyle devam ederse ilk yapacağım şey düğünü ertelemek olacak.
Resmen bana bakınca gözlerinin içi gülen adam gitti bana düşmanıymışım gibi bakan bir adam geldi. Çok üzülüyorum bu duruma.

Tabiki ayrilin simdiden tahammul kalmamis saygisizlik kadar kotu birsey yok aman diyeyim

Şu günlerde ayrılık kararı almamamın tek nedeni bu durumlar zaten. Yoksa bu kadar uzatmazdım bile. Çok seviyorum evet ama bu şekilde her gün saygıyı bitiriyoruz. Bilmiyorum gerçekten ne yapmam gerekiyor.

Aşk sevgi fedakarlik ister. Bence onu anlayin ayrilmayin yaninda olun. Bulusmaya gelemezse bile sorun yapmayin siz dusun ustune. Lutfen şu durumda gurur yapmayin boyle davranmaniz sizi ve sevginizin gucu yüzünden gurursuzluk degil oyle dusunun. Her konuda sakin ve % 100 anlayisli olun bu sorunlar bir gun gecer o kisi yaninda olan kisi size daha cok baglanir sevginizz guclenir inşallah.

Evlenirsen daha fazla yükü ve daha fazla ailevi sorunu olacak. İşler bugünden çok daha kötü olur gibi. Katlanırım diyorsan sen bilirsin de, daha fazlasını istemiyorum diyorsan acilen ayrılmalısın.
Katlanamam ki. Durum böyle olduğu için anlayışlı olmaya çalışıyorum ve sabrımın tükendiğini hissediyorım. Mümkün değil bu tavırlara uzun süre katlanamam. Şu sıkıntılar çözülene kadar sabrımı koruyabilirsem bile büyük başarı benim için.
Hiç alakasız bir durum yüzünden ne hale geldi ilişkim. Düşündükçe kızıyor muyum üzülüyor muyum artık onu bile bilmiyorum.

İnşaallah.. Çok teşekkür ederim.

Canım bugün bu sıkıntı yarın başka bi sıkıntı. Hayat bu her zaman sıkıntı olacak. Önemli olan beraber atlatabilmeniz ama anladığım kadarıyla nişanlın o karakterde değil. Bu durumda sana tek bi çıkış kalıyor. İnan evlendikten sonra daha fazla batıyor yaptıkları. E bi de bebeğin olursa tekrar baba evine dönmek çok zor olur senin için.

kaç kardeşler? nereliler? evlenince büyük ihtimalle o kardeşlerine bakmaya devam edecektir

Allah korusun canım. Haklısın hayt hep sıkıntı hep mücadele. Ama bilmiyorum 2 yıldır tanıdığım adam, iyi kötü bir sürü zamanımız oldu hiç böyle görmemiştim onu. Şimdi bu kadar zor zamanında ayrılığı dillendirmeyi kendime yakıştıramıyorum da. Ayrıca haksızlık yapmaktan da korkuyorum. Ama senin söylediğin herşeyin senaryosu da kafamda dönüyor. Çok muallaktayım çok

Son düzenleme:
kaç kardeşler? nereliler? evlenince büyük ihtimalle o kardeşlerine bakmaya devam edecektir

Aynı memleketteniz biz. Kardeşlerine bakmayı gerektirecek bir durumu yok. Benim derdim tamamen bana karşı olan tutumu.

Sinirli mi cok yani? Acıkcası bu çok önemli.gecer demeyin bazı insanın huyu o.Sinirlenir en ufak seye ..
Daha bikac sene önce erkek dediğin azcık sert olur derdim şimdi tamamen değişti fikrin.Yumuşak huylu hoşgörülü olsun vallahi canımı yesin .Hayat zaten zor cekilmiyor

Genel olarak sinirli bir yapısı yok aslında. Bana karşı da her zaman hoşgörülü ve dahası anlayışlıydı. Bütün mesele şu sıkıntılar ortaya çıkınca başladı. Çok tahammülsüz ve anlayışsız bir adama dönüştü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…