Kafam tatil yüzünden karışık

catuke

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2015
878
1.821
63
39
Arkadaşlar bir konuda fikirlerinize ihtiyaç duydum.

Eşim mecburen haziran ayında izin almak zorunda kaldı. Gebeliğimin 12.Haftası olacak. Eşimin memleketi bize 1000 km mesafede uçakla 1.5 saat, uçakla mı gitsek, arabayla mı karar veremedik. Bu birinci sorum.

İkinci sorum da Toxoplasma negatif çıktığı için dışarıda bir şey yemem tehlikeli, temiz ve güvenli bir tatil yapmak istiyoruz. Bunun için paraya kıyıp 5 yıldızlı bir otel mi yoksa geze geze butik otel tatili mi karar veremedik. Özellikle gebeliğinizde yaptığınız tatil varsa çok makbule geçecek cevaplarınız. Şimdiden teşekkür ederim

Bu tarz bir konu açmayı düşünüyordum. Nemalanırım buradan iyi olacak. Zira biz gitmeyeceğiz sanırım havuz deniz mikrop kaparım korkusuna.

Ben çok büyük ve kalabalık otellerin tam sağlıklı hizmet verebileceğine inanmıyorum. Butik hotel diyorum.

Hangisinde daha rahat edersiniz araba mı uçak mı? Mesela ben 15 saat de olsa arabacıyım.

Bu tarz bir konu açmayı düşünüyordum. Nemalanırım buradan iyi olacak. Zira biz gitmeyeceğiz sanırım havuz deniz mikrop kaparım korkusuna.

Ben çok büyük ve kalabalık otellerin tam sağlıklı hizmet verebileceğine inanmıyorum. Butik hotel diyorum.

Hangisinde daha rahat edersiniz araba mı uçak mı? Mesela ben 15 saat de olsa arabacıyım.

Uçak yolculuğuna alışkınım, çok sıkıntı yaşamam. Esas mesele 15 saat yol çekebilir miyim o halde, onu bilemiyorum. Bir de eğer uçakla gidersek orada yine araba kiralamak zorunda kalacağız, o yüzden kafam çok karışık.

Havuza değil ama temiz bir Deniz olduktan sonra enfeksiyon riski beni çok korkutmuyor açıkçası. En büyük korkum temiz yiyecek bulamamak :110:

Uçak yolculuğuna alışkınım, çok sıkıntı yaşamam. Esas mesele 15 saat yol çekebilir miyim o halde, onu bilemiyorum. Bir de eğer uçakla gidersek orada yine araba kiralamak zorunda kalacağız, o yüzden kafam çok karışık.

Havuza değil ama temiz bir Deniz olduktan sonra enfeksiyon riski beni çok korkutmuyor açıkçası. En büyük korkum temiz yiyecek bulamamak :110:

Bazı oteller için organik, bahçeden falan diyorlar öyle yerlere bakmalısın. İnstagram yorumlarında oluyor genelde...
Daha 12 haftalıkken yolda sıkıntı olacağını sanmıyorum ya. Her ne kadar aynı panik bende de olsa yersiz buluyorum bir yandan. Daha gebeliğin başı oluyor çünkü.

Bazı oteller için organik, bahçeden falan diyorlar öyle yerlere bakmalısın. İnstagram yorumlarında oluyor genelde...
Daha 12 haftalıkken yolda sıkıntı olacağını sanmıyorum ya. Her ne kadar aynı panik bende de olsa yersiz buluyorum bir yandan. Daha gebeliğin başı oluyor çünkü.

Aa çok iyiymiş, bildiğiniz bir isim var mı? Bakayım instagramdan? Ya da organik otel diye mi aratsam?

Eşim mecburen haziran ayında izin almak zorunda kaldı. Gebeliğimin 12.Haftası olacak. Eşimin memleketi bize 1000 km mesafede uçakla 1.5 saat, uçakla mı gitsek, arabayla mı karar veremedik. Bu birinci sorum.

İkinci sorum da Toxoplasma negatif çıktığı için dışarıda bir şey yemem tehlikeli, temiz ve güvenli bir tatil yapmak istiyoruz. Bunun için paraya kıyıp 5 yıldızlı bir otel mi yoksa geze geze butik otel tatili mi karar veremedik. Özellikle gebeliğinizde yaptığınız tatil varsa çok makbule geçecek cevaplarınız. Şimdiden teşekkür ederim
beş yıldızlı otellerin yemeklerine sakın güvenme derim yıldızı bol olunca yemekler bol olduğundan ve çokta sağlıklı çıkmıyor ;) bana göre butikler daha temiz daha az ve öz..

beş yıldızlı otellerin yemeklerine sakın güvenme derim yıldızı bol olunca yemekler bol olduğundan ve çokta sağlıklı çıkmıyor :KK66: bana göre butikler daha temiz daha az ve öz..

Geçen sene balayında Voyage Belek e gitmiştik, yani tabii yine bilemem ama bana oldukça temiz gelmişti. Ama bu yıl orası bütçeyi aşıyor.

Butik otel olarak genelde sadece kahvaltı oluyor ya, öyle olunca yine gidip yemek yiyecek bir yer aramak zorunda kalacağız. Bu seçenek de pek güvenli gelmiyor böyle düşününce, valla kafam çok karıştı gerçekten

Kesinlikle ucak yolculuğu yapın. .saatlerce arabada yipranabilirsiniz dinlenseniz bile yorar bence.enerjinizi tatile ayırın derimayrıca butik otel tercihi daha iyi geze eglene güzel bir kıyı kasabasında. .

İlk aylar doktor bana uzun otobüs yolculuğu yapma yapsan da sık mola ver, hareket et ve bacaklarını uzat demişti.
Toxoplazma konusunda da çok fazla kasmamanı öneririm. Tabi ki özentisiz bir oteli kendin için bile tercih etmezsin. Hamilelikte psikolojik olarak ne kadar rahat olursan o kadar rahat geçirirsin.

Araba ile yolculuk yapma canım az değil 15 saat
Hamile olduğun için çok zorlanırsın uçakla git rahat et
Uygun fiyatlı bi butik otele gitseniz birde araba kiralarsınız
5 yıldızlı bi otele harcadığınız bütçeye denk gelir bence
Şimdiden iyi tatiller

5 yildizli otel derken cok cok cok dikkatli olmalisiniz asil hastaliklar ordan kapiliyor birde bu konuda dikkat etmeniz gerekiyorsa bence uzak durun derim. Cunku her fiyata 5 yildizli otel var, paray kiyip en luksune iyisine gidecekseniz o baska ama inanin bana su orta halli 5 yildizli oteller ozellikle mutfaklari havuzlari hamam ve saunalari bana hic guven vermiyor.
Biz esimle cok fazla gorusemedigimiz icin kisa tatillerimizde ugrasmak istemedigimizden gidiyoruz ama genelde paraya kiyip cok kaliteli yerlere gitmeye calisiyoruz, ha gitmeden de bilinmiyor aslinda bazi yerlerin fiyati kalitesiyle orantili degil ama ozellikle et yememeye dikkat ediyoruz gittigimiz yerlerde.
Valla ben sizin yerinizde olsam yinede riski goze almam, Kas kalkan taraflarinda onunde havuzu olan villalar varmis kiralayabilirsiniz tamam pek eglenceli olmaz ama en azindan ne yediginizi bilirsiniz.

9 ay boyunca hiç durmaksızın gezdim :) hem arabayla,hem uçakla. Arabayla rahat edenlerdenim.. En fazla 3 saatte bir mola verip yürümen gerekecek,ayaklarını uzata uzata gidersin.
Yeme içmeye gelincede,bukadar çok irdeleme derim.. Neyden kaçarsan gelir bulur seni. Dışarda salata ve et yemekten kaçın( iyi pişmişse et sorun yok ) gerisini düşünme..
Hayırlısıyla doğsun bebeğinde,sağlıkla..

1. Uçak
Hiç biryerin yemeğine güvenme. Bir yazlık tut. Temiz olsun. Kendin pişir kendin ye.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Şu anda mutfağa girmek uzak bir hayal gibi, o zamana kadar nasıl olurum bilemediğim için yazlık fikri pek cazip gelmiyor açıkçası. Bir de bütün sene çalışıp küçücük 1 haftada yemek temizlik uğraşasım gelmiyor doğrusu. Ama uçak fikrine daha yatkınım şu anda.

Yahu bende 19 hf tatilde olcam ama kafam cok karisik bende burdan faydalaniyim

tatil için belirli bir yer var mı ? şehir kasaba semt ??

Denizi temiz olsun ve haziran ayında da çok soğuk olmasın diyoruz, Antalya ve Bodrum arasında herhangi bir yer olabilir. O konuda kısıtlamamız yok
bodrum soguk olur. daha aşağılara inin. Kekova da benim cok sevdiğimiz bir abimizin arkadaşının yeri var. cok davet edildik ama gitme şansımız olmadı.

https://www.tripadvisor.com.tr/Hote...ide_Manavgat_Turkish_Mediterranean_Coast.html

linkini atayım bak..

http://www.onurpension.com/

birde bulunduğum yerde apart otel var ama burada denize girecek alan yok tekne turuna çıkman lazım denize gitmek için yada en yakın denize sahili olan köyün plajına. onlardan da 15 dk aralarla ile 3 tane var. otelin havuzu var ama. linkini atayım. her odada yemek yapamıyorsun belli odalarda yemek yapılıyor . kendini evinde gibi hissedeceğin bir yerdir.
oda kalhvaltı verir. akşam ve ögle yemeği sana ait.

https://www.tripadvisor.com.tr/Hote...ocek_Mugla_Province_Turkish_Aegean_Coast.html

http://www.viraapart.com/

Ben deneyimlemedim ama ablamın hamileliğinde bütün bir yazı birlikte gezerek geçirmiştik. Beş yıldızlı tatil köyünde de kaldık, pansiyonda da, butik otelde de hatta köy evi kiralayıp üç haftayı falan da orda geçirdik. Denize de havuza da girdi, hatta abartıp teknenin en üstünden denize atladı. Bişeycik olmadı.

Tatilde et yemeyin zaten. O sıcakta yiyeceğiniz her et ve türevi hamile olmasanız dahi rahatsızlığa sebep olabilir.

Butik otele gidip akşam yemeğini ne idüğü belirsiz pidecide kebapçıda yiyecekseniz beş yıldızlı oteli tercih edin derim. Yok her akşam balığa ayıracak bütçemiz var derseniz butik otele gidin derim.

Karaburun eco otel, karaburun lipsos atanın yeri, köyceğiz dalyan kano otel... Temiz, düzgün, yemeklerine güvenebileceğiniz butik oteller bunlar. Tavsiye ederim.

Yolculuk için de uçağı tercih etmelisiniz bence.

Denizi temiz olsun ve haziran ayında da çok soğuk olmasın diyoruz, Antalya ve Bodrum arasında herhangi bir yer olabilir. O konuda kısıtlamamız yok

bodrum muhtemelen soğuk olur haziranda..
ben 5,5 aylıkken geze geze tatil yaptım hiçte zor olmadı.. ama yemek sorunum yoktu.. 5 yıldızlı otellerin mutfaklarınada pek güvenmeyin derim..

Back
X