Kafama takildi bakalim siz ne diyeceksiniz??

sirinler12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2011
282
0
0
İstanbul
Arkadaslar hepimizin farkli farkli sikintilari var is okul sinavlar gecinme ..tum bunlari neden cekiyoruz ? Para kazanmak icin mi ? Peki soyle bir sey olsaydi sinirsiz kaynagimizi paramiz olsaydi calismamayi secermiydik ?? Sinavlardan bunalmis bir ogrencinin sorusu.

Arkadaslar hepimizin farkli farkli sikintilari var is okul sinavlar gecinme ..tum bunlari neden cekiyoruz ? Para kazanmak icin mi ? Peki soyle bir sey olsaydi sinirsiz kaynagimizi paramiz olsaydi calismamayi secermiydik ?? Sinavlardan bunalmis bir ogrencinin sorusu.

öncelikle konuyu bir derdim vara açmanız yanlış olmuş bu bir

ikincisi eğitim ve yahut da kariyer hayatı salt maddi kaygılarla açıklanabilir mi?
bu kadar sığ bakıyor olabilir miyiz hayata?

hayatta basarmanın hazzına ulasmayı denemezsen hedefın para olursa mutsuz olursun sureklı ...

Bugün bana sayısal cıksa ben yine çalışmaya devam ederim. Hayata bi katkım yoksa niye yaşayayım, yeyip (yiyip de olabilir hatırlayamadım şimdi ahahahah)içip gezmek de bir yere kadar.

Not; 2 trilyonla zengin olduğunu zanneden bir memurun cevabı :D

Son düzenleme:
Aksine sınırsız para kaynağım olsaydı şu an ki eğitimimden kat ve kat eğitimli olurdum !

Sanirim yanlis anladiniz en egitimden bahsetmediM calismaktan bahsettim eger ustumuzde para kazanma sikintisi olmasa zaten daha cok egitim alinir ve daha mutlu olunur suphesiz.ama simdi okuyoruz neden para kazanmak icin bunun stresi var yani

benim maddi durumum iyi allaha şükürler olsun ki ama maddiyat için değil önce kendime sonra başka insanlara faydam olsun diye çalışmak isterdim ki çokta istiyorum ama nasibim kapalımıdır nedir bir türlü olmuyor

2 günlük tatilde hayatım altüst oluyor...çok yoruluyorum ama yine de çalışmak gibisi yok...

Evet çalışmamayı seçerdik,sevdiğimiz şeylere yönelirdik..şöyle bir düşünsene ömrümüzün en güzel yılları sınav telaşıyla yok okul bitmesi yok iş bulması ile geçiyor,yeterli imkan ve paraya sahip olduğunda gençlik çoktan bitmiş oluyor, belli kurallar var onlara göre yaşıyoruz..bu hayat kaç kere veriliyor ki,bu kadar yıpranmaya değer mi? çok paramız olsa biz dünyayı gezeriz sevdiceğimle ya da sevdğimiz şeyleri yaparak birbirmize sevdiklerimize vakit ayırırız..ama gerçek başka tabi o ayrı ...:14::14::14:

eger cok param olsaydı yınede calısırdım cunkı emek vererek yapılan hersey benım ıcın kutsaldır basarılı olmanın hazzı da apayrı tabıkı

cok param olsaydı yine calısırdım eee ne demişler para parayı çeker:d

Hayat kaygım olmasaydı eminim ben ben olmazdım...
Bir hedefi amacı olmayan bir insan düşünemiyorum.
Çalışmak sosyalliktir. Sırf para kazanmak maksadı güdülmemeli.
He sevmediğin bir meslekse o başka...
Her ne olursa olsun seçimler bize ait.
İnsan zaman zaman bunalır. İnan okul, iş vs hiçbiri olmasaydı o elimizde ki paranın zırnık anlamı olmayacaktı...
Son olarak eğer sınırsız param olsaydı ilk iş bir iş yeri açmak olurdu...

Çok param olsa hayatta çalışmam. :ssz:

20-30 tane orta halli daire alabilecek param olsa yeter zaten, kiralarla geçinirim.

Esnaf kafalıyım evet. :1:

Sanirim yanlis anladiniz en egitimden bahsetmediM calismaktan bahsettim eger ustumuzde para kazanma sikintisi olmasa zaten daha cok egitim alinir ve daha mutlu olunur suphesiz.ama simdi okuyoruz neden para kazanmak icin bunun stresi var yani

Ben sadece çalışmak amacıyla okumayanlardan olduğum için yanlış anladım sorunuzu..
Siz bir gün çalışabilmek için okuyorsunuz.
Yani sonsuz paranız olsa okumayacaksınız da çalışmayacaksınız da yada böyle mi olmalı diye sorguluyorsunuz.

cok param olsa yıne calısırdım cunku;
emek vererek bırseye sahıp olmanın tadı bambaska.
ınan herseye sahıp olan bır bırey olsaydık mutlulugu tanımlayamazdık .
ınsanın yarın uyanması ıcın bır sebebı olmalı kesınlıkle.

sadece çalışmak hedef ve yaşama arzusu filan gibi gösterilmiş ben katılmıyorum,evet sınırsız kaynak olsa insanlar çalışmaz dünyayı dolaşır türlü hobiler edinir kendini o alanlarda geliştirir,kimisi istediği sanat dalında ilgi merakını giderir,kimisi uzaya çıkar kimisi arkeoloji bilgisi edinir tarihi araştırır teknoloji ilim bilim zanaat hat safhada gelişir giderdi,maalesefki durum böyle değil insanlar köleleşmiş yaşamak için çalışyor çalışmak için yaşıyorlar... hedef yaşamın anlamı iş hayatında yükselmek ve kariyer yapmak olmuş,acınası... okyanusta bi adada olsam oh değme keyfime ordan yıldızları incelesem teleskopla,gündüz oldumu dibe dalsam türlü deniz canlısıyla tanışsam,, ben buna yaşamak derim öptüm :54:

Okurdum yine,boş teneke olmak istemezdim :)))
Çalışırdım da.Evde oturmak bana göre değil,bunalıma girerim evde otursam. :))

Son düzenleme:
hmmmm,çok param olsaydı dünyayı gezerdim ,bi de sanatla ilgilenirdim daha çok.Paramı harcardım gezerdim yerdim içerdim.Para bitince de çalışmaya geri dönerdim.Çok ütopik oldu:1:

Tabii ki para için çalışıyoruz...amacımız para kazanmak, pek çoğumuzda sevmediğimiz işi yapıyoruz, sevmediğimiz insanlarla çalışıyoruz, normalde selam vermeyeceğimiz insanlardan emir alıyoruz niye...para için. Parası olduğu halde kimse bu şekilde çalışmak istemez bence. Şahsen hiiiiç çalışmam, gezerim tozarım, keyfi işlerle uğraşırım, zamanı doya doya yaşarım, özgürce, hiçbir yere bağımlı olmadan :)) hayali bile güzel.

ben ev hanımıyım çalışmıyorum zaten ama çok param olsaydı kesinlikle eve yardımcı aşçı çocuk bakıcısı alır rahat ederdim :9:dünya turuna çıkardım çünkü gezmeyi yeni yerleri görmeyi farklı kültürleri tanımayı çok seviyorum hayali bile güzel:24:

Back
X