Kafama takildi bakalim siz ne diyeceksiniz??

hmmmm,çok param olsaydı dünyayı gezerdim ,bi de sanatla ilgilenirdim daha çok.Paramı harcardım gezerdim yerdim içerdim.Para bitince de çalışmaya geri dönerdim.Çok ütopik oldu:1:

Valla ütopik ama benim cevabım da bu şekilde.
Gezilmedik yer bırakmazdım ben.Özellikle de tarihi yerleri..
Bu yaz mini bir gezi yaptık,bayıldım her yere.
Daha fazlasını hayal etmek bile güzel..

hep söylerim bana bir piyango vursa önce memuriyetten istifa ederim (işimi çok seviyorum aslında)
sonra şehirden uzakta tarım yapabileceğim bir ev yaparım. Bir de karavan! önce görmek istediğim bir kaç ülkeyi gezerim onunla.
sonra gelirim evime, organik domatesler, kuzular koyunlar falan...
tabi sıkılırım bir süre sonra monotonluktan. o zamanda eğitimime devam ederim. ama istediğim alanda, sadece gelişmek için. iş baskısı olmadan.
öğretmenliğe de başarılı, imkanı olmayan çocuklara bedava dersler vererek devam ederim.
sıkıldıkça seyahate çıkarım, ama en önemlisi huzurlu yaşarım......

ne de güzel bir hayal oldu...

zaten yeteri kadar okudum daha okumam

bi sürü menkul, gayrimenkul satın alır onların getirisiyle keyfime bakardım. sonra belki yeni yatırımlar

bu da bi iş de mi...

gitmek istediğim ülkelere gider yabancı dil öğrenirdim bu yeterdi bana

denize sıfır bi evim olsa...bahçesinde yasemin, hanımeli ve erguvanlar olan bi de ev aldım mı tamamdır

bi de harem kuracam :ssz:

memurluğu kazanayım, aşık ve anasız bi koca bulayım yeter bana....ben çok sıradanım yav :1:

eğer ki "ben bu mesleği yapmak için doğmuşum, kendimi sadece bu işi yaparken iyi hissediyorum, bunu yapmazsan mutlu olamam" dediğiniz bir işi yapıyorsanız, böyle bir mesleğe sahipseniz. evet ne kadar paranız olursa olsun o işi yaparsınız, gece gündüz çalışmaya devam edersiniz.

ama bi anket yapsak, acaba çalışanlardan yüzde kaçı hayalindeki mesleğe sahip, istediği işi yapıyor, o işi yaptığı için mutlu.
inanın oranı tahmin bile edemiyorum. çünkü tahmin bile edilemeyecek kadar küçük.

o yüzden kimse "ben çalışmadan duramam", "ay istediğim kadar param olsun ben yinede çalışırım", " çalışıp para kazanmak kadar güzeli var mı" diye kandırmasın.
var, hepsinden daha güzeli var.
insan gibi yaşamak var.

Çalışmam ki... Başarma hırsını veya bir işe yarıyorum faydalı oluyorumgibi duyguları başka şeylerle tatmin ederim. Hayali bile güzel :34:

Sanirim lisans ogrencisisin. Lisansta iken ben de mezun olunca atanip, meslek sahibi olup para kazanmayi dusunuyordum. Evlendim, esim doktora yapiyor, ben de mastera baslayacagim ve egitimle sinavla ugrasmamizin nedeni kesinlikle para degil, bunu cok iyi anladim. Cunku parayi her ikimiz de lisans mezunu olarak kazanabilirdik. Yl ya da dok. yaptiktan sonra cok mu para kazanacagiz? Tabi ki de hayir. Ama okuyup ogrenmenin bambaska bir zevki var. Bu yasa gelip de hala sinavla, dersle ugrasmak yoruyor, bunaltiyor ama hergun sabah 8 aksam 5 ise gidip gelmek daha mi guzel sanki diye dusunuyorum bunaldigim zaman. O zaman anliyorum ki dersle, egitimle, ilimle ugrasmak daha mantikli ve zevkli.

Birkaç yıl öncesinin sıradan konuları nasıl hortluyor acaba? Bu konu 2012 de açılmış. Birinin bu konuyu bulması için bilmem kaç sayfa geri gitmesi lazım. Diyorum ki canı sıkılan eski konuları mı okuyor acaba?

Birkaç yıl öncesinin sıradan konuları nasıl hortluyor acaba? Bu konu 2012 de açılmış. Birinin bu konuyu bulması için bilmem kaç sayfa geri gitmesi lazım. Diyorum ki canı sıkılan eski konuları mı okuyor acaba?

Bende şimdi gördüm, niye ilk birkaç sayfadaki her yorum yapanının hesabı pasifleşmiş, bu konuda büyük kavga patladı herhal diye göz attım da meğer epey eskiymiş. :52:

Back
X